View Full Version : va rog sa-mi dati un raspuns
danaluk
08.01.2005, 09:12:09
Va multumesc ca existati.Ma numesc Dana L, am 28 de ani, iar la 34 de sapt. am nascut o fetita care a trait doar cateva minute.Roberta avea 1800 gr.si 43 cm.Incepand cu sapt. a 5-a de sarcina am fost din 4 in 4 sapt. la ecograf,iar in luna a 2-a mi-am facut testele de sange, respectiv ude urina cerute.Fetita mea s-a nascut cu o agnezie renala bilaterala si malformatie de tract genital superior.Care sa fie cauza acestor malformatii?Mentionez ca am fost la prima sarcina,iar in familiile noastre nu au existat anomalii sau copii cu malformatii.Puteti sa-mi recomandati un genetician din Oredea sau Cluj?De ce nu mi-au fost detectate aceste probleme la ecograf?Va multumesc si sper imi veti scrie. Cu stima, Dana
Imi pare sincer rau sa aflu ca ti s-a intimplat asa ceva...
Eu nu sint competenta in domeniu, dar cred ca o ecografie morfologica (2D) ar fi descoperit aceste probleme. Nu stiu daca se fac astfel de ecografii in Oradea sau Cluj, dar la urmatoarea sarcina poate iti faci un drum la Bucuresti si mergi la eco la dr. Iosup (la Diagnosis sau Centrul Medical Unirea - tel. 021/2120567). Mergi la eco in saptamina 20-21, dar suna pentru programare cu vreo 10 zile inainte.
Cred ca dr. Iosup ar fi descoperit aceste malformatii...
Pe de alta parte, poate a fost doar o intimplare nefericita (ex. ai luat ceva medicamente "periculoase" fara sa stii ca esti gravida) si nu e o problema genetica.
Curaj si sa fie bine!
danaluk
22.01.2005, 13:58:04
iti multumesc mult pentru raspuns, dar eu am stiut cand am ramas insarcinata ptr. ca am urmat un tratament si nu am luat nici un medicament, iar din saptamana a 5-a m-am prezentat la medicul care mi-a urmarit sarcina din 4 in 4 saptamani si nu mi-a spus ca ar fi vreo problema.Din contra, ca totul e ok.S-ar putea ca acesta sa fi fost un diagnostic pus la intamplare si copilul meu sa nu fi pus la timp in incubator si asta sa fi fost cauza adevarata a mortii. Nu vom sti niciodata care e adevarul.
mirelas
22.01.2005, 14:18:27
dana, imi pare sincer rau :cry: :cry:
daca vrei sa "vorbesti" cu dl dr Tutunaru, pune intrebarea ta la sectiunea "intrebari" de pe site, nu pe forum. Pe forum vb doar noi fetele intre noi!! Deci intreaba la "intrebari" si te asigur ca in scurt timp iti va scrie dl dr.
Ai grija de tine, eu iti tin pumnii!
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.