PDA

View Full Version : infertilitate

p3truta2005
29.07.2005, 11:42:05
Cine ma poate ajuta,incerc de 3 ani sa raman insarcinata si nu pot din cauza ca nu sunt fertila,am luat diferite medicamente de ovulatie dar degeaba,cine stie ce pot sa mai fac,ce pot sa mai iau si pe baza naturista,orice,ca sunt foarte disperata. :(

aura
29.07.2005, 19:46:26
In primul rand ar trebui sa consulti un medic care sa-ti recomande un tratament in functie de afectiunile tale. Daca ai facut-o deja, atunci nu ne-ai dat prea multe detalii si este greu sa primesti un sfat complet.
Scrie-ne mai amanuntit ce analize si tratamente ai facut si sper ca te vom putea ajuta.

p3truta2005
30.07.2005, 12:11:03
Am consultat un medic,am facut tratament cu Clostilbegyt timp de trei luni si nu am ovulatie nici dupa medicamente,iar dupa ele nu ma simt prea bine,am dureri pe sub burta.Am explicat asta doctorului si mi-a dat alte medicamente,mi-e frica sa le iau,as incerca ceva pe baza naturista,ma gandesc ca ar fi mai sanatos.Iar in legatura cu analizele mele toate sunt in regula(ovare,trompe etc.).

Stanca
01.08.2005, 14:25:11
Pai daca nu ai ovulatie nu ai cum sa ramai gravida.Cred ca ar trebui sa faci niste investigatii mai amanuntite.E bine ca treompele sunt permeabile dar fara ovulatie...nici o sansa de bebe.Partenerul a facut o spermograma?

maya
06.08.2005, 10:23:21
Suna-l pe dr T si o sa-ti dea numarul de telefon al unei doctorite homeopat care s-ar putea sa te ajute (asta ca tot te-ai hotarat sa renunti la tratamentul alopat).

anaisa
15.12.2005, 18:31:53
:D P3TRUTA 2005 ai luat tratament si ti sa facut si monitorizare a ovulatiei?
Sau doar ai luat tratament :?: Te intreb ptr ca eu am facut acelasi trat descris de tine dar pe o perioada de 6 luni (3 luni am luat trei am facut pauza si iar trei am luat)sa sti ca nu am ramas insarcinata in urma trat ,am ramas mai tarziu fara nici un tratament dar sarcinile mele se opresc in evolutie.Am inteles ca daca faci tratamente de ovulatie si nu faci monitorizare este destul de periculos.In legatura cu durerile le-am avut si eu sa stii si in ultima perioada devenisera insuportabile iar in urma tratamentului a trebuit sa iau un alt trat . ptr ca nu mai aveam menstruatie.Doctora de atunci nu mi-a facut o monitorizare a ovulatiei dar pe atunci eu nu stiam ca trat nu se face fara monitorizare dar omul cat traieste invata . ;d Asa ca ai grija ce faci daca mai ai nelamuriri iti stau la dispozitie :D Va pup.

dayana
15.12.2005, 19:12:20
P3truta2005, si eu am facut acelasi tratament ca si tine insa doar 2 luni. Si la mine ovarele sunt o.k. , doar ca nu am ovulatie, trompele o.k. iar spermograma sotului este o.k.Si eu am luat Clostillbegyt, insa fara monitorizare.Inca nu am nici un rezultat dar de curand am schimbat dr. Sper ca acesta sa se ocupe mai bine de mine.
Capul sus si... da-i -nante cu tupeu!!!

anaisa
21.12.2005, 20:55:32
:shock:dayana cum stii ca nu ai ovulatie daca nu ai facut monitorizare!
eu am facut trat pe care l-ai facut tu ,la fel fara monitorizare si mai mult rau mi-a facut . :) ai grija sa nu mai ei tratamente de ovulatie fara monitorizare ptr ca eu am inteles ca sunt periculoase.vrb cu dctr ptr ca tre sa iti faca monitorizare neaparat.ai grija de tine!sarbatori fericite si sa va aduca mosul ce va doriti ! :D va pup !

dayana
29.12.2005, 23:02:06
Anaisa, cand am inceput eu sa fac tratament pt. anovulatie, nu stiam ca se face doar cu monitorizare. Apoi am intrat pe acest site si am aflat si astfel am ajuns sa-mi schimb doctorul. Sper ca cel pe care il am acum sa fie mai priceput.
Apropo, cand se face monitorizare, in care zile?

AndreeaI
30.12.2005, 09:38:49
monitorizarea se face incepand cu ziua a 7-a pana la ovulatie.
echografie cam din 2 in 2 zile, sau spre sf perioadei zilnic.

lorena
02.01.2006, 20:38:45
Buna seara! Intru pt.prima data pe acest forum si am o rugaminte la voi sa imi spuneti unde pot sa ii adresez intrebari d-lui dr.Tutunaru.
Va multumesc pt.ajutor.

lorena
03.01.2006, 21:07:19
Iti multumesc Anasia pt.raspuns, dar am intrat la sectiunea intrebari si nu stiu exact unde pot scrie intrebarea spune-mi te rog mai exact ca nu ma descurc.

lorena
03.01.2006, 22:15:09
MA NUMESC LORENA SI AM 25 ANI.SCRIU PT.PRIMA DATA PE SITE.SI EU MA CONFRUNT DE 4 ANI CU ACEASTA PROBLEMA:INFERTILITATEA! IN 2000 M-AM OPERAT DE CHIST OVARIAN ,UNDE MI-SA EXTIRPAT OVARUL STG. IN 2001 MI-SA DEPISTAT PE OVARUL DR.UN CHIST DE 8 CM ,SI A FOST NECESARA O PUNCTIONARE A OVARULUI.DUPA O PERIOADA DE CATEVA LUNI DE TRATAMENTE HORMONALE SI ANTIINFLAMATOARE AM REUSIT SA SCAP DE COSMARUL NUMIT CHIST! PENTRU CA IMI DOREAM F.MULT UN COPIL AM INCEPUT SA MA ALARMEZ CAND DUPA UN AN DE INCERCARI NU AM OBTINUT NIMIC.AM URMAT SFATURILE DR.PUIA DE LA SP.GIULESTI SI AM FACUT O SERIE DE INVESTIGATII CONSTAND IN DOZARI HORMONALE [PROGESTERONUL SI ESTRADIOLUL AU IESIT MAI MICI DECAT VAL.NORMALA],HISTEROSALPINGOGRAFIE-TROMPA DR.LIBERA ,STG.PUTIN PERMEABILA ,PERFUZII VAGINALE -PERMEABILITATE 1 .DUPA CARE AM FACUT TRATAMENT CU CLOMIFEN FARA NICI UN REZULTAT.IN 2004 AM MERS LA SP.CFR2 LA DR.GHERASIE CRISTIAN LA INDRUMAREA UNEI PRIETENE CARE A OBTINUT REZULTATE F. BUNE CU DANSUL.NU MI-A PARUT RAU PT.CA ESTE UN MEDIC DEOSEBIT ! IN URMA UNEI SINGURE INJECTII CU PREGNYL IN ZIUA 21 AM OBTINUT SARCINA .AM URMAT TRATAMENT CU UTROGESTAN ,DAR DIN PACATE LA 6 SAPT.SARCINA SA OPRIT IN EVOLUTIE,LA ECO A FOST OBSERVAT EMBRIONUL DAR FARA BCF.A URMAT UN AVORT SPONTAN FINALIZAT CU UN CHIURETAJ .IN MARTIE 2005 AM MAI FACUT O INJ.CU PREGNYL SI AM MAI OBT.O SARCINA DAR CARE SA OPRIT IN EVOLUTIE SI ACEASTA .IN VARA [IUNIE] AM FACUT HISTEROSCOPIE ,IAR REZULTATUL A FOST F.BUN. INTRE TIMP AM MAI MERS LA MONITORIZARI ECO DAR NU AM VRUT SA MAI FAC INJECTII DE FRICA SA NU SE INTAMPLE LA FEL .LUNA ASTA IN DECEMBRIE MI-A INTARZIAT MENSTRUATIA FARA SA FAC NICI UN TRATAMENT,AM FACUT UN TEST DE SARCINA SI A IESIT POZITIV ,LA 3 SAPT.DE INTARZIERE AM MERS LA ECO UNDE MEDICUL MI-A SPUS DIN NOU CU PARERE DE RAU ,CA SARCINA NU A EVOLUAT !SE VIZUALIZA IN UTER CEVA F.MIC DE 2MM;LA 50 ZILE MI-A VENIT MENSTRUATIA .MEDICUL MI-A SPUS SA-MI FAC ANALIZA TROMBOFILILOR SI DACA VA FI NEVOIE CARIOTIPUL GENETIC! AM UITAT SA MENTIONEZ CA SPERMOGRAMA SOTULUI ESTE BUNA IAR EU MI-AM MAI FACUT ANUL TRECUT NISTE ANALIZE PT.BOLILE DE TIP INFECTIOS SI AU IESIT BUNE CU EXCEPTIA CHLAMIDIEI CARE A IESIT SLAB POZITIVA IN SANGE. SINCERA SA FIU DUPA 3 SARCINI OPRITE IN EVOLUTIE MI-AM CAM PIERDUT SPERANTA! VOI URMARII CU INTERES SFATURILE VOASTRE SI VA MULTUMESC PT. RABDAREA CU CARE ATI CITIT MESAJUL MEU.DORESC LA TOATE CITITOARELE SITEULUI UN AN NOU CU MULTA SANATATE SI IMPLINIRI!

dayana
06.01.2006, 19:10:09
Draga lorena, bine ai venit!
Imi pare rau ca ai trecut prin atatea greutati in incercarea de a aduce pe lume un prichindel. Nu ma indoiesc ca ai suferit enorm in urma pierderilor. Intotdeauna am crezut ca este mai dureros sa nu poti ramane insarcinata decat sa ramai si sa pierzi, insa acum cred ca amandoua cazurile sunt la fel de dureroase. Consoleaza- te cu gandul ca macar poti ramane, cu siguranta exista o solutie care sa te ajute sa duci sarcina la capat.Si ca sa iti ridic moralul putin : o prietena de-a mea a pierdut in 4 ani 4 sarcini, cu toate astea, astazi aste fericita mamica a unei fetite de 7 zile.
Stiu ca este usor de spus si greu de facut dar incearca sa ai incredere in D-zeu si sa mergi mai departe cu speranta!
Te pup!

maya
07.01.2006, 09:28:30
Am avut si eu o prietena care a pierdut foarte multe sarcini, iar acum are doi copii frumosi si sanatosi. Ideea e sa nu renunti ca pana la urma o sa reusesti.

lorena
08.01.2006, 01:52:45
dragele mele DAYANA SI MAYA va multumesc pt. incurajari ! i-am scris si eu un mesaj d-lui dr. tutunaru ,sper sa primesc raspuns ! m-am uitat la sectiunea intrebari si nu mi-am vazut intrebarea ,poate apare cand primesc raspuns; eu sunt pacienta d-lui dr.GHERASIE CRISTIAN de la sp. universitar CFR 2 ,dar nu strica sa primesc sfaturi si de la alti medici. inca o data va multumesc pt. incurajari ,si sper sa comunicam mai des ! voi urmari cu interes mesajele la toate fetele de pe site . va pup !

danaionela1977
02.05.2006, 15:29:44
buna
sunt noua pe forum, dar ceea ce am citit aici m-a speriat putin. Eu acum mai putin de o luna am facut laparoscopie. In urma operatiei, doctorii mi-au ca au rezolvat mai mult decat credeau. Precizam ca eu aveam ambele trompe infundate si in urma interventiei au reusit sa fie functionala 70%.
Pina acum totul a fost bine, dar ceea ce ma ingrijoreaza pe mine se refera la tratament. Si mie doctorul mi-a dat sa fac tratament intre ziua 5-9 cu Clostilbegyt, dar nu mi-a spus nimic despre o monitorizare.
Acuma nu stiu ce sa fac. Care ar putea fi efectele negative?

lorena
03.05.2006, 23:47:42
nu trebuie sub nici o forma sa faci stimulare ovariana fara monitorizare.imi pare rau ca nu am citit mesajul tau mai devreme sa pot sa ti dau cateva sfaturi.

lorena
04.05.2006, 00:06:53
ce medic se ocupa de tine?Cum verifica daca ai reactionat la stimularea ovariana daca nu ti face monitorizare.Acum 3 ani am fost si eu la un medic care mi a dat sa iau clostilbegyt 3 luni fara sa ma cheme la monitorizare eco.Atunci nu stiam cum se procedeaza ,si in loc de sarcina m-am ales cu vre-o 10 kg in plus si un chist pe ovar.Sub stimulare ovariana se face control ecografic ,pt. a se observa daca datorita tratamentului se dezvolta foliculii pe ovare (care in preajma ovulatiei ajung la dim. de 22-24mm),apoi se sparg si urmeaza ovulatia .Pt.a ajuta mai mult medicul iti poate recom. sa faci si injectie cu Pregnyl ,dar totul se face sub monitorizare ecografica.Poti avea norocul sa ramai insarcinata si asa dar nu este bine sa risti....ai incredere in ce ti am spus ,este si experienta personala ca am trecut prin asta dar sunt si cadru medical.Daca mai ai vre-o nelamurire intreaba-ma.

dayana
04.05.2006, 10:11:12
Salut fetelor!!!!!!!!!!!!!!!!!
nu v-am mai auzit de cateva luni.
eu acuma merg la un dr. din Ungaria care am auzit ca e fff bun. a facut ceva specializare la New York. mi se pare ca baga prea multe medicamrnte in mine . De vreo 3 luni iau clostillbegyt si pregnyl. M-am ingrasat vreo 2 kg.
sper in fiecare luna. mie imi face monitorizare dar doar o data inainte de ovulatie. tot astept sa vad rezultate.
Ma bucur ca v-am auzit si sper sa ne auzim mai des.
v-am upat!

danaionela1977
04.05.2006, 10:24:16
Buna

Pe mine ma supravegheaza doi doctori din municipal.
Chiar ieri am fost la ei sa-mi faca instilatii, şi i-am intrebat de monitorizare. Ei mi-au spus ca nu este cazul sa-mi faca monitorizare, ca asta nu-mi imfluenteaza cu nimic. Asa ca nu mai stiu ce sa fac. Pina acuma am fost multumiti de ei. Au reusit mai mult decat speram, si chiar nu as vrea sa-mi pierd increderea in ei.
Pina acuma am fost la alt doctor. Am fost la o clinica particulara, sa spunem ca este una dintre cele mai mari. Si acolo am stat la o doctorita 2 ani si nu mi-a facut nimic. Si in plus imi si spunea ca nu am nimic. Si asa am schimbat doctorul.

AndreeaI
04.05.2006, 14:22:46
te rog explica-mi si mi epentru ce iti face instilatiile? la ce iti folosesc?

multumesc.

lorena
04.05.2006, 20:26:09
Draga DanaIonela,este f. bine ca ai incredere in medicii care se ocupa de tine,mergi pe mana lor ,iti doresc succes,sa ne anunti si pe noi cand ramai insarcinata.

lorena
04.05.2006, 20:40:10
Buna Dayana ! Imi pare bine sa ne auzim din nou pe site.Tu mergi la medic in Ungaria ,sau medicul este din Ungaria si-l vizitezi in BUCURESTI?Eu abea saptamana viitoare incep monitorizarea ,am fost in pauza pt. ca mi-am facut ultimele analize(sper),si a durat mai mult pana am primit rezultatul.Mi-am facut analiza trombofiliilor ,niste dozari hormonale si cariotipul genetic(pt.sarcinile oprite in evolutie),toate au iesit bune,dar inca nu se stie cauza pt. care se opresc in evolutie.Asta este ,sti cum se spune speranta moare ultima.ITI doresc succes si tie ,si ne auzim pe site.

dayana
09.05.2006, 09:51:45
SALUT, LORENA!
Si mie imi pare bine sa te aud din nou.
Eu merg in Ungaria, nu dr. vine la Bucuresti. merg in fiecare luna o data. Chiar maine trebuie sa merg.
iti doresc sa ai succes in ceea ce vrei sa faci si sa-ti iasa un bebe de toata frumusetea.
te pup si ne mai auzim...

ralu_grigore
01.11.2006, 23:15:25
Buna, ma numesc Raluca si ma confrunt cu aceeasi problema, infertilitate, dar secundara, am facut niste intreruperi de sarcina in urma cu 10-12 ani(acum am 29) si nu reusesc sa mai raman insarcinata desi incerc de 3 -4 ani. Am facut toate analizele, instilatii, HSG, tratamente cu ova-mit, pregnyl, progesteron, Duphaston.....si nimic. Sotul meu este ok, iar eu am ovulatie conform eco transvaginala, care prezinta foliculi de 20mm si nici un medic nu imi da o motivatie. Am facut si toxoplasmoza si CA 100 sunt ok, va rog mult sunt foarte dezamagita de medici, indrumati-ma si pe mine la un dr. care chiar sa stie ce face. Pupici[/b]

VeronicaFlorea
02.11.2006, 08:23:05
Ralu , bine ai venit printre noi ! De ce nu incerci sa te progrmaezi la dr.Tutunaru ? Eu cand am mers la control am vazut multe fete care faceau monitorizare , dar multe care facusera si acum veneau sa-si controleze bebeii din burtica . Programeaza-te ! In afara de faptul ca este doctor , Tutunaru este OM ! (in adevaratul sens al cuvantului ) .

culea.raluca
03.11.2006, 08:29:28
raluca, si eu ti-l recomand tot pe dr tutunaru. programeaza-te la el la nr 0720099299. nu stiu daca tu esti din buc, insa nici eu nu sunt si tot merg la el. este singurul doctor cu care am reusit sa tin sarcina pana la varsta de 22 saptamani si 4 zile (adica azi) si cu care sper sa ajung sa nasc la termen, pt ca pana acum am pierdut vreo 4 sarcini in primul trimestru.

in alta ordine de idei, dar sigur si dumnealui iti va spune, nu inteleg de ce ai luat ovamit (stimulator de ovulatie) din moment ce tu ovulezi in mod natural? daca spermograma e ok si ovulatia e ok, si dupa atata timp n-ai ramas, cu siguranta trebuie investigata si a treia cauza a infertilitatii: posibilitatea ca trompele sa nu fie functionale... si cel mai bun mod de a diagnostica asta, dar si de a le trata in caz de vreo neregula, este laparoscopia (instilatiile + HSG iti fac mai mult rau decat bine! distrug ciclii tubari si infunda trompitele mai rau). du-te si stai de vorba cu dl dr., faceti la el niste monitorizari, faceti dragoste in momentul cel mai oportun si daca tot nu ramai dupa 2 - 3 incercari, vezi ce-i cu trompele!
bafta multa!

Ralu

ioana_zuzy
03.11.2006, 14:56:34
da raluca, si eu am fost la monitorizare si acum astept sa vad daca am ramas sau nu.multe fete au ramas dupa monitorizari pt ca iti spune exact momentul cand trebuie sa ai contact si asa mergi la sigur

bam
04.11.2006, 09:35:31
fetelor si eu merg la monitorizare dar nimic. nu am ovulatie cu tot cu duphaston si clostibeyt. luna aceasta fac trei luni si daca nu e nimic trebuie sa fac pauza inca trei. daca am ovulatie luna aceasta voi incerca sa imi comving sotul sa facem inseminare.

ralu_grigore
09.11.2006, 23:39:49
Iubitele am reusit sa ma programez la dr. Tutunaru pe 27.11, sper sa fie bine, va pup si succes la bebei.