View Full Version : TOXOPLASMOZA
iuliana
20.05.2005, 11:06:05
Ajutoooor !
Fetelor , mi-am facut asa din "inertie" analizele saptamana trecuta si ... surpriza foarte neplacuta : am toxoplasmoza , in stare acuta , contactata poate acum cateva saptamani . Stie careva cat de rau e tratamentul , eu am o pata pe creier cand aud de antibiotice , si cam cat dureaza ? Mai rau , mi-au spus de la laborator ca sa-mi iasa din cap sa fac bebe in urmatorul an si ceva , ca voi face monstri . Asta am inteles si ma conformez . A mai fost cineva in situatia mea ?
Please !
danutza_c
07.07.2005, 00:32:24
Iuliana,
Ti-am scris si ieri (la "nu mai am rabdare"), dar nu stiu din ce motive nu vad mesajul meu postat.
Azi m-am mai uitat putin pe forum si am vazut mesajul tau despre toxoplasmoza precum si faptul ca nimeni nu ti-a raspuns pina acuma.
Eu nu sunt in situatia ta dar pot sa-ti spun cu siguranta ca daca intr-adevar ai toxoplasmoza trebuie neaparat sa faci tratamentul care ti-a fost indicat ( pe care de altfel sper ca l-ai si luat deja, a trecut mai bine de o luna de cind ai postat tu mesajul) si intr-adevar, cu sarcina asa e: sa nici nu te gindesti sa faci acuma repede un bebe. Toxoplasmoza e o boala infectioasa care da foarte multe malformatii congenitale foarte grave. Nu vrei sa stii cum e un copil nascut dintr-o mama cu acest diagnostic! Crede-ma! Sunt atitea cauze care pot produce malformatii congenitale dar aceasta e o cauza controlabila. De altfel, daca se pune diagnosticul la o gravida in luna mica se indica avort terapeutic.
Ai grija de tine!
Danutza
iuliana
07.07.2005, 13:33:25
Danutza , pana la urma si la coada n-am facut nici un tratament ( de la Dan Tutunaru citire ) . Vreau sa vin in tara sa-mi fac titrarea anticorpilor inca o data . Stiu care sunt consecintele toxoplasmozei congenitale si de aceea mi-am facut analiza . Dar sa stii ca aici la tzara olandeza ( unde am emigrat cu succes ) toxo este o problema mai putin importanta ( lucru pe care eu il consider anormal ) . Ei merg mai mult pe profilaxia bolii si mai putin pe tratament . Iar daca te-a prins pacatul si te-ai infectat rezolvarea este ... avortul . Simpatic , nu ?
Asa ca nici cu ei nu mi-e rusine .
Eu te sfatuiesc din nou sa vii la Romanica si sa ceri niste pareri . Ai sa auzi multe prostii , garantat , dar si raspunsuri pertinente , profesioniste , foarte la obiect .
Nu e nevoie sa iei o decizie pe loc . Du-te acasa si "rumega" ( ierburi chinezesti ... ) . Succes ! :D
danutza_c
08.07.2005, 19:30:48
Iuliana,
Ti-am scris ieri un mp. L-ai primit?
Iarta-ma daca sunt asa de nerabdatoare :roll: ...
Danutza
iuliana
08.07.2005, 20:37:39
Ba da , Danutza , l-am primit . Iti raspund in seara asta , am fost plecata .
danutza_c
08.07.2005, 21:36:44
OK, merci Iuliana!
Astept :roll:
Pupici,
Danutza
Care sunt limitele analizelor (daca si-a facut cineva analizele la Synevo) pt toxo. pt. ca eu ce-am inteles dupa ale mele ca ar tb repetate. DE LA CE VALORI AR TB REPETATE ANALIZELE DE TOXO. DIN CAND IN CAND ????
danutza_c
10.08.2005, 21:43:07
Mony, de ce nu intrebi tu doctorul care te-a trimis sa iti faci analizele astea cind trebuie sa le repeti? El stie cel mai bine, sau ar trebui sa stie.
Iar valorile normale ar trebui sa fie trecute pe hirtia cu rezultatele, cel putin asa ar fi normal.
Gabi_Dimi
10.12.2005, 19:22:56
danutza te-am zarit si am si alergat sa te pupic...da cand am vazut ca mesajul e vechi..m-am desumflat un pic,,,da de pupic tot te pupic... :o :oops:
flori
02.06.2006, 15:45:17
heeelp! mai vrea cineva sa mai vb de toxo ca sunt disperata :oops:
va pupici
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.