PDA

View Full Version : LAPAROSCOPIE

dani_ady_bobu
28.12.2004, 16:37:23
Cum se pot rezolva prin laparoscopie doua probleme in acelasi timp: chist endomtriozic (de 3,4 cm) pe ovarul drept si indreptarea uterului puternic retroversat? E posibil sa-mi pierd ovarul? Ce se va intampla cu uterul, abia indreptat, in cazul unei alte sarcini oprite din ovolutie? Mentionez, cu aceasta ocazie, ca am pierdut 2 sarcini oprite din evolutie, fiecare in jur de 2 luni. Din acel moment am inceput sa ma investighez si sa-mi doresc cu ardoare un bebe. In acest scop mi s-a recomandat operatia.Am motive sa ma tem de operatie? Ce sanse am sa scap cu ovarele "nealterate"? Astept cu nerabdare un raspuns. DANA [/b]

aura
22.01.2005, 21:02:57
eu te sfatuiesc sa-l intrebi pe dl. dr. T, intra la intrebarisi spune-i problema, sigur te va ajuta.Am si eu un chist pe ovarul stang si mi-a zis sa-l operez.

Anca
24.01.2005, 13:25:27
fetelor are careva idee cat costa o laparoscopie la dr. tutunaru? sau cat se da, sa fie bine? :(

merci,
va pup

cristinamh
28.01.2005, 15:23:54
nu te sfatuiesc sa incerci sa-i dai ceva dansului, s-ar putea sa ai o surpriza neplacuta. eu zic sa-l intrebi.

cristina
29.01.2005, 18:27:14
ce surpriza neplacuta?

cristinamh
29.01.2005, 18:36:47
pai nu stii ca nu primeste bani, cadouri? daca tii neaparat, poti sa incerci...

Anca
23.03.2005, 10:32:36
fetelor, la cat timp dupa laparoscopie vine ciclul?
mie nu mi-a venit nici acum si cam trebuia sa apara de ceva zile;
care o fi cauza?

hope
23.03.2005, 10:42:50
Mie mi-a venit ciclu dupa 57 zile, si asta dupa ce am luat duphaston timp de 10 zile , cate 2 pastile pe zi

Anca
23.03.2005, 11:00:34
eu nu am luat nimic! in afara de antibioticele de dupa oeratie; si astea 2 zile;
cine stie? e prima data cand imi intarzie; as fi vrut eu sa intarzie daca era vorba de bb, dar asaaa :cry:

merci hope

Dana
28.03.2005, 12:07:50
Eu urmeaza sa fac laparoscopie joi cu Dl. dr. si vroiam sa intreb pe cine a mai facut cu dansul laparoscopie daca le-a inregistrat cumva operatia pe caseta video, cd, dvd? Eu as vrea sa am inregistrarea ca sa o pot vedea si eu.
Cred ca sunt mai sadica asa, de am curaj sa ma uit , sotul meu a zis ca el nu se poate uita la operatie, dar eu vreau sa vad ce este prin interiorul meu :lol: .

Dana

Anca
28.03.2005, 12:10:29
dana iti trimit un PM

aura
28.03.2005, 15:40:47
Dana, si eu am vrut sa imi inregistreze si m-am si dus cu o caseta dupa mine dar cand am plecat spre sala de operatie am uitat sa o iau, ai grija sa nu faci si tu la fel de emotie!

Dana
28.03.2005, 16:49:01
Pe caseta video merge sa inregistreze?
Sper sa nu o uit si eu.

Multumesc
Dana

aura
28.03.2005, 16:50:40
da, pe caseta video. si bafta!

mirelas
24.04.2005, 07:46:32
offf, eu nu am stiut de caseta video...nu ca as vrea sa o vad neaparat, dar poate mai am vreodata nevoie sa se vada cum a fost la operatie si ce s-a gasit pe acolo... :(

Am o intrebare fetelor : v-a durut la scos firele? La operatie nu mi-a fost frica absolut deloc dar acum imi e!! :(

monikara
24.04.2005, 09:46:19
Nu doare deloc. Am simtit decat asa putin o piscatura mica (de fapt vreo 3 piscaturi). Dupa aia eram super fericita ca pot sa-mi fac si eu baie ca oamenii si sa stau relaxata in cada. De fapt asta a fost a doua intreb pe care i-am adresat-o dlui. dr. (prima fiind cand pot sa ma apuc de facut bb :lol: :lol: :wink: ).
asa ca sa nu-ti fie teama absolut deloc. :wink:

mirelas
24.04.2005, 12:02:45
merci monikara, m-am mai linistit un pic! 8)

monikara
24.04.2005, 12:59:34
N-ai pt ce . Chiar nu-i de speriat :wink: . Spor la bbei dupa :wink:

mirelas
24.04.2005, 13:01:59
intai la homeopat :( dar... :wink: :)

aura
24.04.2005, 18:13:01
mirelas, nu te doare la fire.
E posibil sa simti ca si cand ti-ai smulge un fir de par, poate chiar mai usor :D

mirelas
24.04.2005, 20:02:13
merci fetelor 8)

mirelas
26.04.2005, 13:00:04
am fost la scos "atzele", nu m-a durut nici un pic! 8)

monikara
26.04.2005, 14:41:55
Ti-as fi pus o iconita cu aplauze dar nu este. Si acum ? La homeopat? Bafta :!:

mirelas
26.04.2005, 17:05:38
:wink: merci moni

cataluta
05.05.2005, 12:20:54
Fetelor si eu o sa fac laparo in jur de 20 mai cu T...ciclu nu trebuie sa vina cam ca de obicei dupa laparo? Mirelas nu mai stiam nimic de tine...ai bifat si tu laparo cu T..ce ti-a zis...cum te-a gasit..?

itigau
11.05.2005, 14:05:42
Buna fetelor. Eu sunt noua pe aici, dar sunt si eu pacienta dl.Tutunaru. Abea am inceput luna trecuta cu monitorizarile si acum mi-au venit rusii. Astept cateva zile sa treaca si pe urma merg iar la dansul. Daca nici luna aceasta nu rezolvam nimic prin iunie trebuie sa fac laparoscopie. Am mare nevoie sa imi spuneti daca am sanse sa fac bb tratata de domnul dr. T.Astept raspuns si sper sa ma primiti si pe mine printre voi. va pup.

cataluta
18.05.2005, 13:59:53
Fetelor se pare ca am scapat de laparo...sunt in 4 sap. si 4 zile...de frica laparo am reusit sa ramin grea...va pup pe toate si sper sa deveniti toate grele cit mai repede!

itigau
19.05.2005, 09:45:55
Felicitari. Trebuie sa fii foarte fericita. Iti ureza fie totul bine si sa ai o sarcina si o nastere cat mai usoara. Si eu trebuie sa fac laparo pe la inceputul lui iunie. Tare bine ar fi daca a-si reusi si eu sa raman insarcinata de frica. Te pup pe tine si pe toate fetele si numai bine va doresc.

cataluta
19.05.2005, 09:50:00
Itigau :) mercic din suflet...iti doresc sa ramai si tu de frica..si sa scapi de laparo...eu de emotii tot nu am scapat pina la prima eco..pupici!

itigau
19.05.2005, 13:00:36
o sa fie bine cataluta, nu iti mai face atatea probleme ca nu e bine. Acum trebuie sa fii increzatoare si fericita, sa radiezi de fericire, sa stralucesti si asa totul o sa fie nemaipomenit. Te pup si mai sune-mi si mie ce mai faci. Dar tu ce probleme aveai? Daca ai mesenger putem vorbi acolo mai mult. Adresa mea de mesenger este iuliana_tigau@yahoo.com. Te pup si astept vesti bune.

Bobo
31.05.2005, 09:56:59
Buna fetelor,
am fost si eu aseara la cabinetul Dr. T si mi-a spus ca va trebui sa fac o laparoscopie in iunie pentru a diagnostica o endometrioza pacatoasa. :cry: Si imi e asa de fricaaaaaa.... :cry: Am mare incerdere in Dr. T si citind mesajele voastre imi dau seama ca nu este o operatie chiar asa de grea, dar totusi...
As aprecia orice informatie de la voi fetele care ati facut laparo cu dr. T - cum sa ma pregatesc, ce trebuie sa iau cu mine la spital fiindca nu am mai fost pana acum internata, dar mai ales ma intereseaza partea financiara - cui, cat si cand, conditiile din spital, etc.
Celor care urmeaza sa faca laparo ca si mine va tin pumnii tare de tot si astept vesti bune de la voi!

Teodora
31.05.2005, 13:00:15
As aprecia orice informatie de la voi fetele care ati facut laparo cu dr. T - cum sa ma pregatesc, ce trebuie sa iau cu mine la spital fiindca nu am mai fost pana acum internata, dar mai ales ma intereseaza partea financiara - cui, cat si cand, conditiile din spital, etc.
Celor care urmeaza sa faca laparo ca si mine va tin pumnii tare de tot si astept vesti bune de la voi!
Draga Bobo, am facut si eu laparo cu dr T in aprilie. Operatia este foarte usoara, daca totul e ok poti pleca acasa chiar in seara respectiva, totul depinde de ce gaseste T inauntru. Vei fi anesteziata general si nu vei simti absolut nimic, ba chiar o sa adormi inainte sa-ti dai seama cum arata sala de operatie. Taieturile sunt minuscule, vor fi maxim 3 gaurici, in functie de ce e inauntru, asa ca dureri dupa ce trece anestezia nu o sa ai. Eu am avut ameteli mari si am vomat in ziua aia pentru ca la mine a durat mai mult decat se asteptau si era cam "urat" pe-acolo, dupa cum s-a exprimat T. La scoaterea atzelor o sa simti ca niste piscaturi de tzantzar, chiar nu ai de ce sa te temi!
Sa-ti iei la tine pijama sau camasa de noapte, halat, ca daca n-ai iti dau ei niste zdrentze, papucei comozi, eventual niste absorbante externe, servetzele, prosop. Cat despre partea financiara, poti vorbi direct cu T, fara nici o jena, eu l-am intrebat chiar la primul consult cat ma costa. Sa ai bani la tine ca sa le dai asistentelor si infirmierelor. Colegele mele de salon au avut banii la ele inainte de operatie si i-au dat anestezistului chiar de pe masa de operatie, eu n-am stiut ca asa se procedeaza si chiar ma miram de ce se poarta anestezistul asa de frumos cu mine. Ulterior, am rezolvat si cu el. Dr T nu primeste bani, o sa vezi ce-ti spune. In orice caz, nu trebuie sa-ti fie jena, personalului medical i se pare ceva atat de normal sa primeasca bani, incat pici tu de fraiera daca nu dai!
Spitalul este relativ curat, totul este invechit, in sala de op zici ca esti in evul mediu, la baie la fel, dar la biroul lui Oprescu este marmura!
Daca ai incredere in T ( si ar trebui sa ai, e un profesionist desavarsit si un OM deosebit! ) totul o sa mearga bine! Si mie mi-a fost frica dar acum, privind in urma, imi dau seama ca este o interventie extrem de simpla.
A, si am uitat esentialul, sotul sau partenerul tau sa fie neaparat langa tine, conteaza enorm! Sotul meu a umblat pana in Herastrau dupa supa strecurata, mi-a tinut farfuria sa vomit, m-a mangaiat, a dat bani la infirmiere, ar fi dormit cu mine daca nu erau atatea femei in salon, fara el mi-ar fi fost greu. Bineinteles ca, teoretic, nu are voie sa stea acolo, dar dupa-amiaza nu l-a mai intrebat nimeni nimic. E acolo un gardian cu care te poti intelege, desi, in mintea lui, el este o persoana foarte importanta!
Iti tin pumnii si tie si tuturor fetelor programate la laparo, chiar nu aveti de ce sa va temeti! Daca mai vreti sa mai stiti ceva sa-mi scrieti.

Nicoleta
31.05.2005, 13:22:23
... In orice caz, nu trebuie sa-ti fie jena, personalului medical i se pare ceva atat de normal sa primeasca bani, incat pici tu de fraiera daca nu dai!

Spitalul este relativ curat, totul este invechit, in sala de op zici ca esti in evul mediu, la baie la fel, dar la biroul lui Oprescu este marmura!

...E acolo un gardian cu care te poti intelege, desi, in mintea lui, el este o persoana foarte importanta!

:lol: :lol: :lol:
Teodora, pitoreasca descriere si...extrem de reala !!!
Mai bine de atat nici ca puteai reda atmosfera Eliasului !!!
In legatura cu sala de operatii, ma asteptam sa fie ceva mai dotata decat sala de nasteri sau sala de travaliu care iti dau senzatia ca te-ai intors in timp...

Nicoleta :D si Alexia

Bobo
31.05.2005, 13:44:43
Teodorea, multumesc mult de tot pentru raspuns! Imi era teama ca se va supara Dr. T daca il intreb ceva legat de bani, fiindca stiu ca nu primeste. Pe de alta parte, mi se pare cam jenant sa ii dau anestezistului si infirmierelor de fata cu Dr. T... :oops: Dar, ma descurc eu cumva...

Cat despre sotul meu, sunt sigura ca va face tot posibilul sa fie langa mine, de fapt stirea aceasta ca voi face o laparo cu Dr. T l-a cutremurat mai mult decat pe mine, aproape ca plangea saracutul :lol:

Tu de ce ai facut laparo? La tine cum a evoluat situatia dupa? Ceva rezultate?

Teodora
31.05.2005, 15:39:35
mi se pare cam jenant sa ii dau anestezistului si infirmierelor de fata cu Dr. T... :oops: Dar, ma descurc eu cumva...

Bobo, anestezistului poti sa-i dai inainte de laparo (cum am auzit ca se procedeaza) sau poti sa-i dai dupa. Infirmierele la care am dat eu sunt cele de la reanimare (de fapt sotul meu le-a dat ca sa fie cu mine cand ma trezesc) si cele de pe salon care-ti fac perfuziile si mai stiu eu ce. Dr T a venit in sala de op dupa ce am adormit eu. Chiar daca el ar asista la "mituire", sunt convinsa ca ar stii ce sa faca sa destinda atmosfera sau sa ascunda penibilul situatiei.
Eu am facut laparo pentru ca ma suspectam de endometrioza si desteptii de medici din BV habar n-aveau ce-i aia. Slava Domnului ca exista Google si asa am dat de dr T care m-a programat la laparo direct dupa prima intalnire. Acum urmez tratament homeopatic si trebuie sa mai am rabdare 3 luni, dupa care mai vedem, in cel mai rau caz ajung la FIV, pentru ca trompele mele au fost infundate rau si mult timp.
Mai tine-ma la curent cu starea ta ca si eu iti tin pumnii!

P.S. Nicoleta, in dimineata cand eram programata la laparo am intrat si eu in sala de travaliu si apoi in cea de nasteri. In inocenta mea, ma asteptam sa gasesc aparatura moderna, sali luminoase, nu stiu ceva care sa te indemne sa te relaxezi sau macar sa te ajute in travaliu. Da' de unde! Cred ca daca eram insarcinata n-as mai fi avut nici o contractie in incaperile alea sinistre!
Dar hai sa nu le speriem pe viitoarele mamici care si asa sunt destul de emotionate (prietena mea cea mai buna are cezariana pe 15.06 cu dr T si de 3 luni viseaza copii monstruosi, ca moare din cauza anesteziei si tot felul de prostii din-astea).

Bobo
31.05.2005, 17:03:18
Draga Teodora,
Cazul meu este aproape identic cu al tau! Si mie mi-a recomandat domenul doctor laparo dupa primul consult, acesta fiind ieri dupamasa, sub suspiciunea (care cred ca va deveni o certitudine) ca sufar de endometrioza. La mine simptomele sunt destul de clare si din pacate puternice, asa ca s-ar putea sa gaseasca destul de multe probleme prin burtica mea.... :cry: Dar, cu tot curajul inainte! :mrgreen: Daca ar fi vorba de alt doctor nu stiu daca as avea curajul sa fac aceasta interventie. Oricum si eu am ganduri negre ref. la anestezie...cel mai important, ma gandesc eu, este, sa ma trezesc dupa operatie! :lol:

Multumesc mult de tot pentru toate sfaturile si informatiile, mai ales pentru cele ref. la spital! Si eu astept sa aud cum este starea ta dupa tratamentul homeopatic (si mie mi-a recomandat trat. homeopatic dupa laparo).

monikara
01.06.2005, 09:11:31
Iubito stai linistita ca n-o sa stii nici macar cand adormi iar de trezit , te trezesti sigur . Eu am plecat din seara aia acasa, nu am avut greturi stari de voma , nimic nimic, decat normal o jena ca doar aveam 3 cusaturi. Aaaa si am mai avut ceva usturimi de la sonda , dar chiar n-ai motive de spaima.
pupici si bafta :oops: :oops: :oops:

monikara
01.06.2005, 09:15:30
Nico daca si sala de travaliu si de nasteri arata la fel ca aia de operatie, m-am lamurit. Sper ca pana raman eu gravida si nasc sa se schimbe ceva

Bobo
03.06.2005, 09:45:29
Buna Teodora si Monikara,

Iata voiam sa va anunt ca voi face laparo la sfarsitul lunii Iunie (fiindca acum sunt in sesiune) si ca va voi scrie dupa operatie cum a decurs treaba. Dar vreau sa va spun si ca ma simt mult mai optimista acum (si datorita voua bineinteles!!! :P ) si mult mai relaxata. :mrgreen: Am mai citit mult si pe net despre laparo si endo si m-a ajutat si asta foarte mult. Chiar ma gandesc ca ar fi mai bine daca uite acum m-as duce...dar nu pot...fiindca am examene toata saptamana viitoare... Sunt foarte optimista ca dupa laparo voi reusi sa fac un bbik, nici nu concep ca s-ar putea sa am probleme! Uite asa cu toata forta pozitiva inainte si vom razbate noi!

Va multumesc pentru toate incurajarile si va transmit si voua un pic de buna dispozitie de la mine!
:laugh :laugh :laugh
Va pup.

Bobo
30.06.2005, 11:28:56
Buna fetelor,

Iata ca am vesti noi referitor la situatia mea: am reusit sa negociez cu Dr. T 4 luni, dupa care daca nu reusesc sa raman gravida - direct pe masa de laparo! :laugh M-am gandit ca (doarece pana acum nici nu am incercat sa fac un bb) sa imi ofer macar o sansa de 4 lunisoare...Asa, ca sa fiu eu impacata cu mine insusi. In plus am mai descoperit o rana pe col si acum investighez si problema asta (HPV si alte minunatii). M-am apucat si de un tratament homeopat si astept sa vad daca da ceva rezultate sau nu.

Asa ca tineti-mi pumnii! :mrgreen:

O zi buna si vara excelenta tuturor pacientelor a Dr. Tutunaru!!!!

maya
05.07.2005, 09:00:26
Cand citesc de laparo mi se face pielea de gaina :lol: . Mi-e si teama dupa tratamentul care-l fac sa ma duc la evaluare la dl T. Ca parca vad ca ma chema la o laparo. Mi-e frica de vorbulita asta de cand am fost prima oara. Nu mi-a zis absolut nimic de asha ceva dar stiti voi, de ce ti-e frica, nu scapi;).

Bobo
06.07.2005, 09:37:38
Maya, nu iti fa probleme cu laparo. Si mie imi era foarte frica la inceput cand am auzit ca trebuie sa o fac, dar m-am obisnuit cu gadul pe parcurs. Daca asta este ceea ce trebuie sa faci ca sa poti face un bb, atunci asta este, nu?! Oricum la Dr. T trebuie sa te duci la un consult si chiar daca iti spune ca trebuie sa faci laparo, nu este sfarsitul lumii. Vei trece si peste asta si cand vei privi inapoi iti vei da seama ca ti-ai facut griji de geaba. ...sau cel putin asa privesc eu lucrurile. Iti tin pumnii!

OanaM
06.07.2005, 12:24:49
Am sris la subiectul ''Tribestan, pe ultima suta de metri'', opinia mea despre laparoscopie. M-am gandit ca am dreptul la o opinie, si dupa 4 luni de cugetare, am comis fapta. Judecati-ma/aruncati cu pietre/ nu ma luati in seama, e doar o opinie.
Medicul spune ce considera el ca este mai bine pentru noi. De multe ori in meseria mea am incercat sa-i sfatuiesc pe oameni ce e mai bine sa faca din punctul de vedere al legii. De multe ori insa legea e mai presus de oameni sau chiar paralela cu suferintele oamenilor.
Pentru a ajunge sa adaptezi legea la fiecare om in parte e nevoie de multe ore de munca si poate numai Dumnezeu are timp sa ne inteleaga pe fiecare in parte.
Asadar, consider ca Legea Laparoscopie in care crede dr T este buna, dar nu este general valabila. Iar atunci cand simtim ca aceasta lege nu ne este aplicabila, eu cred ca nu suparam pe nimeni daca ne spunem punctul de vedere. De multe ori judecatorii au sabloane sub brat dupa care ne judeca (credeti-ma pe cuvant, vad asta zi de zi!). De aceea, eu imi sfatuiesc clientii sa nu mearga la 'judecatori' pt a-si face dreptate, ci sa apeleze la bunul simt si buna credinta, pt ca legile sunt INTERPRETABILE. Iar cine stie mai bine decat noi prin ce trecem si ce probleme avem?
Cu scuzele de rigoare, las la aprecierea fiecareia, daca aleg sau nu calea laparoscopiei si sper sa fiu iertata pt comparatiile cu sistemul juridic.
Si Dumnezeu ne-a daruit liber arbitru, de ce nu ar face acest lucru si T al nostru, care este un om credincios ?!

Teodora
06.07.2005, 17:02:59
Draga Oana, si eu sunt avocat si urasc partea contencioasa, nu-mi indrum clientii catre instante, dar legat de laparo lasa-ma sa-ti spun ca nu ai dreptate.
Inca exista medici care-si trimit pacientele la histerosalpingografie, care e inumana prin durerea pe care o produce si mai ales prin felul in care se face. Fetele care au facut HSG pot sa confirme oricand asta. Apoi, din proprie experienta iti spun ca nici unul din zecile de medici care m-au consultat (fizic si cu echo) n-au mentionat nimic de endometrioza, boala pacatoasa care se depisteaza numai prin laparo.
De ce te temi? de o gaurica prin buric si, eventual, de inca alte 2 in dreptul ovarelor? de anestezia generala care te ajuta sa adormi inainte de a intra medicii in sala de op? sau de faptul ca dr va putea examina toata cavitatea abdominala, va vizualiza trompele fara a te trage de col (cum se intampla la HSG) si va pune un diagnostic cu usurinta unui stomatolog care se uita in gura ta si vede unde e caria (poate nu e cea mai inspirata comparatie).
Poate o sa spuneti ca sunt viteazul care se arata dupa razboi dar daca nu faceam laparo puteam sa si mor si endometrioza sa nu mi-o descopere nimeni. Eventual sa fac instilatii (adica injectii neplacute, tot in col sau pe undeva inauntrul tau) asa cum mi-au recomandat minunatii medici care au incredere numai in HSG si in metodele din secolul trecut.
Fetelor, credeti-ma pe cuvant ca laparo nu poate decat sa va ajute! Numai asa medicul vede ce se intampla exact in corpul vostru si, in urma diagnosticului corect, sa va recomande un tratament.
Sper ca m-am facut bine inteleasa si nu am suparat pe nimeni.
Va tin pumnii la toate cele care v-ati programat la laparo si astept sa-mi spuneti ca a fost o nimica toata!
Va pup!

OanaM
06.07.2005, 17:32:49
Iti respect opinia si ma bucur din suflet ca in cazul tau a fost solutia ideala si a dus la rezolvarea endometriozei.
N-am facut inca laparoscopie, deci nu pot vorbi despre ce se intampla inainte, in timpul si dupa operatie. Am facut insa HSG anul trecut in septembrie,doctora fiindu-mi prietena f. buna.
HSG nu a durat mai mult de 10 min, durerea 5 min (ca la ciclu) si de cand am intrat in spital pana am iesit au fost 2 ore. Lichidul de contrast a intrat la fix si s-a tras pe film o singura poza, cu o claritate impecabila.
Daca citeai cazul meu la 'tribestan', intelegeai si conjunctura in care mi s-a spus LAPAROSCOPIE. Am ciclu la 28 de zile, nedureros (T a zis ca pt endometrioza trebuie sa functionez altfel, nu asa normal), endometru, ovulatie, masurate de T super bune, hormonalele la fel, infectioasele, inclusiv chlamidia negative.
L-am intrebat pe T 'DE CE LAPAROSCOPIE?', si raspunsul a fost PENTRU A VEDEA CE E PE ACOLO.
Am o operatie de 20 cm pe mana si una de 27 cm pe picior. Atunci mi s-a spus sa ma pregatesc 3 zile ca trebuie sa ma urc pe masa de operatie, deoarece s-ar putea sa raman FARA MANA si am facut-o fara nici o ezitare. Daca stiu sigur ca o operatie este esentiala pt viata meo o fac, daca nu, mai intreb. Iar dr Moisa si alte 2 doctore mi-au spus ca nu vad nici un sens pt care trebuie sa trec la aceasta procedura. E o opinie medicala, o alta opinie medicala, bazata pe un complex de analize! Nu a fost vorba de frica!
Repet, e cazul meu si nu generalizez! La mine nu a fost cazul!!!!!!! Deocamdata!
Am scris punctul meu de vedere deoarece am considerat ca si daca alte fete au un simt interior care spune INCA NU, nu trebuie sa o faca deoarece altii spun FA-O, NU MAI STA PE GANDURI,E SIMPLU...
Fiecare decide in fond pt el, nu pt ca asta e moda sau practica cea mai uzitata (sablonul).

Bobo
06.07.2005, 18:05:02
Haideti sa imi exprin si eu parerea mea. In cazul meu, laparoscopia este o metoda de diagnosticare a bolii - deci in cazul in care nu raman gravida intr-un interval de timp, fara doar si poate o fac. In principiu, in cazul acestei boli laparoscopia este singura metoda de diagnosticare si cateodata si tratament. Din acest punct de vedere ma duc cu inima impacata pe masa de operatie. Cat despre alte afectiuni, nu ma pot pronunta daca laparo este solutia si mai ales unica solutie. Dar de acea exista Dr. T, nu? Eu am inceredere in el, iar daca el recomanda pacientelor sale laparoscopia, ma gandesc ca o face cu motiv.

Am o prietena care de 2 ani merge din medic in medic pt probleme de infertilitate. La ea inca nu s-a descoperit nici macar cauza! I s-a recomandat laparo, dar ea a refuzat, desi de 2 ani se chinue cu tot felul de analize si investigatii, unele, vorba voastra, foarte dureroase. Ma gandesc ca si Dr. T, in cazuri de genul asta recomanda aceasta procedura pt a descoperi cauza infertilitatii. Mi se pare absurd sa te supui unui chin de 2 ani in schimbul unei operatii destul de simple care dureaza (cu spitalizare cu tot) maxim 3 zile.

Nu fac nici eu pe viteaza, bineinteles trebuie fiecare sa judece si in functie de gravitatea situatiei si are dreptul sa refuze aceasta interventie. Dar deseori, este calea cea mai scurta si cea mai de incredere in procesul stabilirii unui diagnostic.

OanaM
06.07.2005, 18:40:09
Teodora si Bobo, eu va inteleg perfect. Voi sunteti, din pacate, in situatia in care nu ati avut de ales si sunt convinsa ca aceasta metoda de investigare v-a ajutat enorm, mai mult decat orice alta metoda.
Nu ma adresez nici celor care chiar trebuie sa faca laparoscopie si se tem sa faca acest pas, cu toate ca le-ar ajuta.
Daca in urma cu 10 ani imi era teama sa las un medic sa imi ia os de la picior si sa imi puna la mana, acum aveam o mana mai mica sau n-o aveam. Acum am niste cicatrici superbe si sunt un om normal, datorita unui medic care mi-a propus taierea.
Eu alt punct am vrut sa ating. Daca intr-un cuplu in urma investigatiilor super amanuntite constati ca problema este de infertilitate masculina (si am povestit pe larg la subiectul TRIBESTAN problemele sotiorului meu), si daca nici o analiza nu suspecteaza o cauza de infertilitate feminina, de ce aceasta analiza?
De exemplu, daca n-am nici un simptom de probleme cu tiroida, de ce sa cheltui bani pe analizele care se fac pt hiper/hipotiroida? Poate gasesc ceva?! E posibil, dar sa apara Dom'le niste semne de intrebare apropo de tiroida si o fac si p-asta!
Repet: sunt in situatia, unica poate, cand fara nici o cauza dovedita sau banuita am fost trimisa la bisturiu si am refuzat. Intre timp poate se repara sotul si poate ma stric eu! :oops:
Daca simteam in mine ca ceva nu functioneaza bine, ma duceam.
Tot la 'Tribestan' am explicat cata incredere am in T si cum nu accept sa nasc decat cu el si cum el imi va urmari sarcina.

OanaM
06.07.2005, 18:43:54
Scuze, Bobo, tu inca n-ai facut-o! :oops:
Cine stie, daca apar si la mine probleme, nu se stie niciodata, poate o facem impreuna ... si n-as vrea sa te vad cu fata asta :twisted:

Bobo
06.07.2005, 21:53:07
Oana, am citit si postarile tale pe subiectul Tribestan si tin sa iti spun ca iti dau perfecta dreptate si ca in locul tau probabil ca as fi decis la fel. In cazul in care nu ai nici un simptom, in afara de lipsa de bb, care poate fi motivat prin problemele aparute la sot, si eu cred ca as fi ramas :shock: la sugestia de laparoscopie. In cazuri neelucidate, totusi, sunt pentru laparo. :P. Parerea mea este sa il intrebi direct pe Dr. T, asa cum ai povestit si aici de ce este el de parere ca iti trebuie laparo si sa incerci sa mai discuti inca o data cu el problemele sotului tau.[/code]

OanaM
06.07.2005, 22:22:02
Bobo, stiu sigur ca bietul om se scoala in fiecare dimineata cu gandul de a ne ajuta, pe TOATE.
Eu sunt un caz intre cateva mii si la mine nu a functionat diagnosticarea laparoscopica, PANA ACUM. Omu' a vrut sa ma ajute, iar eu sa vin sa-i cer explicatii. .. E o procedura pe care o stapaneste excelent si cu care ajuta zeci/sute de femei.
Cauzele infertilitatii sotului acum le stiu si sunt pe ultima suta de metrii in tratarea lor.
Astept sa-l aduc pe sot la normal, apoi ma fac cu un test de sarcina pozitiv si ma duc la el. Inainte de a iesi cu bebicul in brate pe usa lui, am sa-i spun toata povestea (mai ales ca-l cunosc dintr-un cerc comun de prieteni) si poate il fac pe el sa inteleaga ca NU TOATE AVEM NEVOIE DE LAPARO. E si el om si inca un om care ne vrea binele!
La mine, prietenii astia comuni cu T mi-au tot zis DU-TE, FA-O, NU STA PE GANDURI ! E groaznic sa fii presat sa faci un lucru in care nu crezi!
De aceea am vrut sa le sfatuiesc si pe alte fete sa asculte si de glasul interior si de tot complexul de factori pe care i-am tot punctat anterior.
Sa ne vedem visul cu ochii cat mai repede, TOATE TUTUNARESELE!!! :P

Bobo
07.07.2005, 09:35:27
Succes Oana! Sa ma anunti si pe mine daca ai reusit sa il convingi! :mrgreen:

OanaM
07.07.2005, 11:28:36
Stiu ca suna pompos, avocateste, dar am vrut doar sa le spun fetelor care sunt in cazul meu ca au dreptul, cu tact, cu diplomatie, sa spuna NU.
Nici T al nostru nu spune imperativ TREBUIE, chiar daca uneori simtim ca nu mai putem da ochii cu el pt ca am fost in afara sablonului.
E ca atunci cand parintii ne spun TREBUIE sa dormi/mananci.., pt ca ne vor binele, dar binele nostru ar fi sa stam langa cel iubit sau sa invatam..
Eu la momentul potrivit am sa vorbesc cu el si daca va fi si el in momentul potrivit sunt convinsa ca vom bate palma.Doar stiu ce om e! :wink:
Pana atunci, masurati de mai multe ori, incarcati-va cu cat mai multe argumente si alegeti ce este mai bine pentru voi!
Daca v-am suparat, sa-mi fie cu iertare, dar v-am vrut si eu BINELE! :roll:

Ariadna
07.07.2005, 13:52:17
OANA, pe mine nu m-ai suparat deloc, ba dimpotriva, am citit ce ai scris tu si mi se pare de bun simt totul (opinia ta despre anumite investigatii si oportunitatea lor)... parca mi-ar fi citit cineva gandurile... :)

OanaM
07.07.2005, 14:32:09
Ariadna, ma inclin cu stima, chiar aveam nevoie de o confirmare.
Am cugetat 4 luni daca sa va vorbesc sau nu, iar daca am facut-o, chiar m-am gandit la cele care sunt in situatia mea.
Daca voi vorbi barbateste cu T, intr-o buna zi, nu o voi face pt ca orgoliul meu feminin a fost atins de sfatul lui, ci pt ca am niste argumente, pe o problema reala.
Cand toata lumea iti spune ''DU-TE sa te investigheze laparoscopic! Cine esti tu sa-l contrazici pe T?'', te simti impotriva valului (modei) si nu e tocmai placut. dar si sa faci ceva de dragul modei, te cam tradezi pe tine insuti! Parerea mea! :roll:
Tot binele din lume! :lol:

Bobo
07.07.2005, 15:48:21
Oana, si eu iti dau dreptate, dar totusi mi se pare incredibil ca, dupa cum zici tu, toata lumea sa te incurajeze sa faci laparoscopie cand de fapt problema este la sotul tau (in cazul tau). Nici nu prea imi vine sa cred ca un argument poate sa fie "Cine esti tu sa il contrazici pe Dr. T.?!". Bineinteles ca toate putem judeca singure. Eu de exemplu, desi am endometrioza (probabil) i-am zis lui Dr. T "PAS" pt cel putin 4 luni si apoi vedem. Nu a fost nici o suparare, ba chiar am ramas un pic surprinsa cu ce usurinta a acceptat decizia mea. Asa am considerat eu ca este corect si bine pentru mine.

Daca am incurajat pe cineva sa faca laparoscope, am facut-o i sensul ca nu este o interventie foarte grea, spitalizarea dureaza putin si iti revii destul de repede (asta din ce am citit si eu ca inca nu am facut-o). Daca trebuie sa faci laparo sau nu - aceasta decizie apartine numai persoanei in cauza, la sfatul medicului. Eu nici macar in cunostinta de cauza nu mi-as permite sa dau un sfat ferm cuiva" Du-te la taiat!".

OanaM
07.07.2005, 16:23:50
Bobo, stai sa vezi experienta mea mai cu mot! Eu am ajuns la T ,printr-o prietena comuna cu T, tot medic.
Si cand prietena m-a sunat timp de 2 luni sa ma intrebe cum a decurs laparoscopia si ca de ce pierd timpul, nu m-am simtit tocmai confortabil. Ea imi dorea binele 100%, eu am inteles-o, dar a trebuit sa ma inteleg si pe mine.
Pe de alta parte, eu am deschis glasciorul cand am citit cazul Aurei care nu facuse nici o spermograma sotului si nici nu-si monitorizase ovulatia, dar bifase laparoscopia.
Ea avea, saracuta, si alte probleme, dar , sa presupunem prin absurd ca sotul ei avea azoospermie sau chiar vasectomie.... Cu ce o ajuta laparoscopia pentru a obtine mostenitori?
Am ajuns la T in februarie, i-am prezentat dosarul, am monitorizat sub ochisorii lui ovulatia (beton) si cand toate erau OK, iar sotul era KO, am fost trecuta pe laparoscopie.
Mie mi s-a parut ca mergeam pe o banda rulanta, stabilita cu mult inainte de a bate eu la usa... Cam pe tema asta vorbesc de 2 zile...
Cam c-ar fi nevoie de moderatie in faptele/gandurile noastre... si de cat mai putine sabloane, mai ales in probleme de sanatate.
Eu mai pot pierde casa omului intr-un proces, ca se poate sta si cu chirie, dar o greseala medicala mi-ar fi greu sa mi-o asum. Parerea mea! :roll:

Bobo
07.07.2005, 16:41:18
Scuza ma Oana, dar nu mai inteleg ceva: problema este la sotul tau pana la urma sau este o problema inca neelucidata? Pt. ca daca dupa ce ati facut toate analizele posibile si ati iesit amandoi OK, nici eu nu prea vad alta solutie decat laparoscopie. Dar daca s-a gasit ceva la sotul tau.....nu inteleg de ce ti-a recomandat tie laparo... :? :? :? Te rog sa ma corectezi daca gresesc undeva.

OanaM
07.07.2005, 18:17:32
Bobo, iubita, asa este cand se vede numai o bucata a problemei.
Dupa cum am mai spus istoria cuplului nostru se afla la subiectul TRIBESTAN, PE ULTIMA SUTA DE METRII!!!, sau la capitolul infertilitate masculina, ca, de, acolo e buba!!!
Sotul meu e KO (asta inseamna afara din joc, pe romaneste), deocamdata, pt ca are prolactina de 6 ori marita etc etc., are un adenom (tumora) hipofizar si multe altele, n-are sens sa ma repet. Toate i-au fost depistate dupa ce Tutunaru mi-a propus laparo.
Deci, al meu sot era super defect (in familia lui toti sunt defecti la capitolul fertilitate, asta e!), iar eu urma sa ma analizez de zor, ca poate ma gasesc si eu defecta si sa echilibram balanta.
Am ales sa-l caut pe el decat sa ma tai fara nici un motiv, si am gasit niste probleme care tin si de sanatatea lui generala si i-am multumit lui Dumnezeu ca ne-a aratat problemele sotului, cand acestea sunt inca mici.
Sa te cauti de copii si sa tai peste o tumora la creier, mie mi se pare mana lui Dumnezeu. Daca faceam copii prin tot felul de tehnici de ultima ora si nu ma apucam sa-l caut?
Deci, momentan astept sa-l vad sanatos (si adenomul se repara cu dostinex, urmeaza ca o data pe an sa-l tot masuram tomografic pana la finele vietii, daca nu dispare de la sine) si apoi fac si copii, ca voi avea cu cine.
Simplu, nu? Sau daca trebuie, mai explic, ca poate ajuta pe cineva!

Bobo
07.07.2005, 21:07:12
Draga Oana, nu priveam doar o bucata a problemei, si da, am citit ce ai scris si la capuitolul de infertilitate masculina, dar nu reiesa foarte clar de nicaieri daca ai descoperit probleme la sot dupa sau inainte sa iti recomande T laparoscopia. Acum este clar. Sincer, imi pare rau pentru ce ai descoperit la sotul tau, dar pe de alta parte dupa cum zici si tu, a fost mana lui Dumnezeu. Iti doresc sanatate tie si sotului tau!

OanaM
07.07.2005, 21:49:13
O parte din problemele masculine (oligoastenoteratospermia etc) le stiam inainte de a mi se spune LAPARO.
Dupa ce mi s-a spus sa fac laparo, ca altceva nu mai aveam eu de facut, le incercasem pe toate , Moisa m-a trimis cu sotul de mana la spermocultura si la tomografie si uite si minunile.
Deci, eu pledez pt operatia laparoscopica mai pe la final, daca nu sunt motive serioase c-ar fi utila.
Am zis si eu, n-am dat cu parul!

lucky
11.07.2005, 20:57:23
Buna Oana, buna fetelor,
Am citit cu mare interes tot ce ai scris despre tine. Sunt de acord cu tine intru totul. Eu am acceptat laparo dupa vreo saptamana de framantari dar evident dupa ce am " analizat " sotul si a fost OK. Dupa rezultatul devastator de la laparo am acceptat relativ usor si o operatie de reimplantare trompa in uter, asta fiind singurul drum mai departe.
Parerea mea este ca nu trebuie sa te opresti intr-un moment cand dai de niste incercari mai dure pt. tine ( laparo, etc ) pana in final conteaza sa obtii rezultat ( 1-2 bb).
Eu nu am avut prea mult succes nici dupa operatie de reimplantare, am facut un HSG de control dupa si rezultatul a fost devastator.
In acest moment singura sansa este FIV.
Nu imi pare rau ca am facut laparo nici ca m-am operat, daca ar fi sa o mai iau de la capat le-as face fara nici o ezitare.
Acum insa sunt intr-un moment in care nu pot sa ma impac cu ideea de FIV. Refuza mintea mea categoric. Nu stiu ce voi face mai departe....
Am scris despre mine sa dau curaj fetelor care trebuie sa faca laparo pentru ca se pot rezolva multe lucruri si relativ usor. Scapi de analize la nesfarsit si de mult timp pierdut.
Va doresc la toate sa vi se indeplineasca dorintele .
Lucky

OanaM
11.07.2005, 21:15:26
Lucky, tu esti cazul acela,'nefericit', despre care vorbeam. E evident ca ceea ce a reusit laparoscopia la tine, nu reusea nici o alta tehnica sa faca.
Faptul ca nu ai ajuns la rezultatul final, pana acum, nu se datoreaza nici neprofesionalismului medicului, nici altor cauze, ci doar sortii asteia :twisted: ...
In privinta FIV-ului lasa, ma gandesc, timpul sa treaca si la momentul portivit se va intampla si asta. Tot ce facem fortat, acel TREBUIE pt ca timpul trece sau alte motive, fac ca totul sa para mai greu si mai complicat decat este in realitate.
Nici nu stii cat de aproape poti fi, de fapt, de implinirea visului, asa ca lasa timpul sa le rezolve pe toate, cum le are el programat.
Numai bine!! :P

lucky
12.07.2005, 18:31:27
Asa este , intradevar eu sunt acel caz " nefericit ". Nici o clipa nu m-am gandit ca se datoreaza neprofesionalismului sau ca ar fi din vina medicilor. Eu in continuare cred ca medicii fac tot ce pot ei ca sa ne ajute si am in continuare incredere in deciziile lor. Nu stiu daca la mine timpul poate sa le mai rezolve avand in vedere ca timpul nu prea este de partea mea avand deja aproape 38 ani... dar nu se stie nimic poate...poate.
Acum sunt intr-o perioada de tatonare si de debusolare dar trece... si-mi vine mintea la cap. La momentul oportun voi lua decizia corecta. Pana atunci merg pe premiza lui Scarlett O'Hara ... si maine este o zi.
Pana atunci succes in tot ceea ce faceti.
Ne mai auzim
Lucky

Eli
30.09.2005, 11:37:28
Buna fetelor,
Am citit pe forum toate experientele si sfaturile voastre legate de laparo. Voi trece si eu prin asta cam intr-o luna si-mi sunt de mare ajutor comentariile voastre. Am si eu o dilema (cam stupida, recunosc :oops: ) legata de anumite detalii intime (ex. epilat,...).
Multumesc anticipat

Amely
05.10.2005, 19:32:15
Da, si eu tot cam intr-o luna am decis sa fac laparo...Tutunaru mi-a zis sa ma gandesc serios la asta inca de acum 3 luni, dar inca nu stie ca m-am hotarat fiin'ca n-am apucat sa-i zic... tot timpul il prind cand e plecat din tara... sper sa fie prezent cand o sa ma opereze (hihihi!)

Eli, tu cam cand vrei s-o faci? eu as vrea in jur de 10 noiembrie, adik imediat dupa ciclu, asa am inteles ca tb.... dar o sa mai vorbesc si cu el dupa data de 24, cand am inteles ca revine in tara... 8)

Eli
06.10.2005, 17:52:15
Amely, eu il voi suna la sf. lunii oct. , cam pe 25-26 poate ma programeaza chiar dupa 1 nov. Am facut injectii cu Diphereline (am un fibrom) si acum asta e cursul natural, urmeaza laparo. Daca vrei sa ne "cuplam" s-o facem in aceeasi zi (nu stiu daca e available dom' doctor pentru asta) ar fi fun (mai mult ne-am incuraja una pe cealalta :D )
Daca vrei sa dicutam pe tema asta ma gasesti la imperialelena@yahoo.com
Eli

aura
06.10.2005, 17:56:05
Eli, ce vrei sa sti de fapt?
De epilat te epilezi acasa singurica, daca nu te epileaza ei (o ingirmiera), o sa-ti faca o clisma dimineata si pe urma hop pe masa. :)

Teodora
06.10.2005, 20:13:14
fetelor, eu am venit gata epilata (total) ca sa nu am "placerea" sa ma rada o infirmiera! peste capitolul clisma eu am sarit, nu pentru ca am vrut ci pentru ca nu m-a chemat nimeni sa o fac (nu am dormit noaptea dinaintea operatiei in spital iar dimineata nimeni nu m-a intrebat de sanatate, l-am asteptat pe dr T care m-a prezentat anestezistului si apoi a inceput distractia)
mai multe detalii despre cum decurge laparo am dat in mesajele trimise prin luna iunie cred, in orice caz pe la inceputul capitolului.
daca mai vreti detalii, va raspund cu placere.

Eli
07.10.2005, 09:55:06
Multumesc pentru incurajari si sfaturi. Aceleasi procedee aveam si eu in plan, dar ca sa fiu sigura am apelat la experienta voastra. Nu mi-e frica decat de sonda de dupa (de-abia m-am facut bine dupa "n" anexite si deci nu prea sunt confortabila cu usturimi si jene pe acolo :cry: ) dar o iau pe mama cu mine ca sa fiu sigura ca ma baga cineva in seama pe-acolo atunci cand o sa am nevoie (nu de fitze!).
So, mai am vreo 3 saptamani de huzureala si buric de la mama lui.

aura
07.10.2005, 18:22:51
Si mie mi-era frica tot de sonda, e neplacut intr-adevar, dar daca vrei, dupa cateva ore poti sa le spui sa ti-o scoata. Ustura putincand o trage dar e suportabil, numai ca tre sa vezi daca poti sa te duci singura pana la toaleta, daca nu, mai bine mai ti sonda pana te refaci.

AndreeaI
18.10.2005, 14:06:10
A ramas vreuna dintre voi insarcinata dupa laparoscopie???

va pup
Andreea

aura
18.10.2005, 20:11:36
Eu nu am ramas. Au trecut vreo 6-7 luni de atunci sau poate chiar mai mult, dar intre timp am facut spermograma care nu a iesit bine, monitorizare la care mi-a spus ca nu am ovulatie, tratament homeopat si pana acum nimic, nimic.

AndreeaI
19.10.2005, 11:34:50
ce ti-a zis la laparoscopie, ti-a explicat ce a gasit acolo??
de ce nu ai ovulatie? ti-a spus care e motivul?

in ceea ce priveste tratamentul homeopatic trebuie sa ai rabdare, eu am facut un astfel de tratament pentru migrenele pe care le aveam foarte des si m-am simtit mult mai bine dupa aproape 4 luni de tratament. corpul nu reactioneaza imediat dar in final reactioneaza!

nu te supara ca te intreb atatea, dar caut si eu raspunsuri pentru mine...

mai scrie-mi, te rog.
te pup
A

Amely
28.11.2005, 22:45:13
Fetelor, eu pana la urma nu am mai facut laparo... nu stiu de ce dar pt. moment m-am razgandit, probabil am rumegat-o mai la rece.
Dar cum bebe inca nu a venit, cred ca pana in primavara sigur "atac" laparo. Nu am ce face, alta solutie chiar nu mai intrevad...

Eli, pana la urma ai facut-o? cum a fost? :roll:

maduta
24.01.2006, 17:58:54
salutare fetelor! eu sunt noua pe aici, dar sunt programata pe 30 ian la laparoscopie la dr T ,la Elias.eu nu am apucat sa il cunosc, vorbind cu dansul doar la telefon si pe mail.spuneti-mi va rog, cam cat tb sa ii dau dansului si cam cat anestezistului.am inteles de pe forum k nu primeste nimic, dar nu se poate sa faca asa degeaba...invatati-ma va rog cum sa procedez k sa nu il supar. :(

AndreeaI
01.03.2006, 16:53:04
ceva succes dupa laparascopii??
a avut cineva??
a ramas vreuna dintre voi?

scorpion30
02.03.2006, 19:03:47
eu am facut-o in iunie si nu, nu am ramas, luna asta ma duc sa fac HSG....nu stiu ce e, in ce consta, de ce se face dupa laparoscopie....dar voi afla raspunsul la aceste intrebari atunci..

AndreeaI
03.03.2006, 10:33:43
HSG este histerosalpingografie si se face ca sa verifice permeabilitatea trompelor. de obicei acesta se verifica la laparoscopie, deci nu inteleg de ce sa faci hsg acum, dupa??
ce rez ai avut la laparo?
te pup si sanatate!

scorpion30
03.03.2006, 12:44:34
in regula a fost totul la laparoscopie