PDA

View Full Version : rana pe col

Katarina
17.05.2005, 18:49:22
buna ziua tuturor
ma alatur si eu voua cu o problema legata de rana pe col. anul trecut am fost diagnosticata cu rana de col, destul de mare, care a fost cauterizata. la un control de rutina, dupa un an, doctorita mi-a spus ca rana s-a facut la loc, ca nici nu se vede ca a fost cauterizata. va dati seama ce mirare pe capul meu.
eu as vrea sa concep un copil anul acesta si din cate am inteles nu prea se merita sa mai cauterizez rana, pentru ca oricum o data cu sarcina se va face la loc. daca ati auzit cazuri similare sau vi s-a intamplat si voua, va rog sa-mi impartasiti si voua din ce ati trait.
am foarte suparata pe tema asta mai ales ca am aflat ca poate avea o influenta asupra sarcinii.
va multumesc din suflet
o zi cu soare 8)

mamidana
26.05.2005, 13:44:29
buna si nu te impacienta. mai intreaba un medic, cat despre rana pe col, e cumva legata si de un test de papanicolau?
eu am facut o electrocauterizare cu 2 ani in urma si nu am mai avut probleme de atunci, sper sa nici nu mai am. am facut-o la sanador si se pare ca a fost bine . bafta! 8)

nicole21
11.06.2006, 15:41:21
Am avut si eu acum 2 ani o rana pe col insa mi s-a vindecat cu tratament local. Problema mea acum este ca am un chist Naboth pe col, si desi am 38 de ani imi doresc un bebe... acum, pe ultima suta de metri. Nu stiu daca e necesara extirparea chistului, medicul meu ginecolog mi-a spus ca nu, dar parca mi-e teama sa nu se intample ceva cu el in timpul sarcinii sau al nasterii...

nina1911
12.07.2006, 12:44:19
buna ziua tuturor
ma alatur si eu voua cu o problema legata de rana pe col. anul trecut am fost diagnosticata cu rana de col, destul de mare, care a fost cauterizata. la un control de rutina, dupa un an, doctorita mi-a spus ca rana s-a facut la loc, ca nici nu se vede ca a fost cauterizata. va dati seama ce mirare pe capul meu.
eu as vrea sa concep un copil anul acesta si din cate am inteles nu prea se merita sa mai cauterizez rana, pentru ca oricum o data cu sarcina se va face la loc. daca ati auzit cazuri similare sau vi s-a intamplat si voua, va rog sa-mi impartasiti si voua din ce ati trait.
am foarte suparata pe tema asta mai ales ca am aflat ca poate avea o influenta asupra sarcinii.
va multumesc din suflet
o zi cu soare 8)

Pt. rana pe col - spalaturi de 2-3 ori pe zi cu: sovarf, musetel, frunze de nuc, galbenele, scuturatura de iarba de coasta, pelin, coraja de stajar - cat de poate de caldut. Dupa ce se fac spalaturile, stai in pat juma de ora, sub patura. Plantele se pun in apa clocotita si apoi se inchide focul. Plantele nu se lasa la fiert, ci doar se pune cate o lingurita din fiecare planta atunci cand fierbe apa. La plafar se gasesc toate plantele, mai putin...planta scuturatura de iarba de coasta (aceasta planta este de fapt - florile scutturate de la fan, toamna - cine are rude la tara sau sta la tara se pot gasi, dar daca nu se gasesc, se poate tine tratamnetul si fara aceasta planta). Sora mea are rana pe col si speram sa se vindece. Eu am luat tratamentul de la cineva de la tara care s-a vindecat cu asa ceva.

maya
12.07.2006, 18:14:27
Eu am chisturi naboth, dar tutunaru a zis sa nu m-ating de ele. Acum sunt in 23 de saptamani, o sa-l mai intreb referitor la nastere daca o sa dauneze.