PDA

View Full Version : amenoree primara

uoana
01.04.2005, 11:15:09
Buna fetelor,
sunt noua pe acest forum si as dori sa va imparatsesc problema mea in speranta ca ma veti ajuta. Am amenoree primara si as dori sa am un copil. Credeti ca se poate?

Cu drag Oana

adaleea
01.04.2005, 13:00:29
Oana, ce inseamna amenoree primara? Lipsa menstruatiei? Ai facut vreo investigatie ca sa vezi care e cauza? Parerea mea e ca trebuie sa faci investigatii serioase, si o sa ai bb-ul tau. Daca rezolvi problema cu absenta menstruatiei si mai ales sa descoperi cauzele, faci un tratament adecvat si...gata! Dar vezi cat de grava e problema.

Te pup,
Andreea

uoana
01.04.2005, 13:49:30
Da asta inseamna. Din cate am inteles totul tine de glanda...dozarile hormonale nu au iesit chiar bine, numai ca fac tratament de peste 10 ani si inca nu imi vine menstruatia de la sine. Odata ce intrerup tratamentul nu mai am CM..Este de asemenea adevarat ca inca nu mi-a zis nimeni ca nu voi avea bb, dar daca nu am ovulatie nu pot ramane insarcinata.

Oana

maya
18.04.2005, 12:03:26
Cu riscul de a ma repeta, de ce nu incerci un tratament homeopat? Eu am avut probleme cu menstruatia...acum dupa o luna si 2 saptamani de tratament, mi-a venit la 33 de zile, ceea ce e super avand in vedere ca-mi venea la 2-3 luni.

mgippo
03.06.2005, 03:41:12
8) am scris la analize medicale -infertilitate despre mine si problemele mele care ar putea fi asematoare cu ale tale dar analizele mele sunt dezastru.le-am repetat dupa o luna si erau mult mai rau decat inainte.acum incep tratam.sa speram doi burtici cu doi bebici

Angy21
09.06.2005, 11:17:58
Salut fetelor :D , si eu sunt noua aici la forum. Si eu am aceeasi problema ca si a ta Oana numai ca :oops: cazul meu este mai nasol.Eu sunt in Spania si aici medicii nu sunt ca si la noi: daca dai € te baga in seama; aici te baga in seama dar iti spun ca nu ai nimic si ca totul e OK. Am fost si la un cabinet specializat(unde am cotizat,nu gluma) si mi-au spus ca totul e normal.
Nu sunteti niciuna din Spania pe forum sa-mi recomandati un medic BUN (prin zona Castellón-ului); sau sa-mi dati niste sfaturi. Ce-as putea sa fac?

Va pup, Angi

MadaS
18.07.2005, 11:19:22
Uoana
Cicluri tot la 35-50 zile am tot avut si eu, intre 12-20 ani. Dupa un tratament hormonal (contraceptive) si ff multe investigatii (dozari hormonale, RMN, eco ovare) ciclul a inceput sa-mi vina regulat, la28 zile, chiar cand intrerupeam pilulele.Au aparut insa multe efecte secundare ale tratamentului cu hormoni de sinteza (acum am 33 ami si am descoperit un fibrom) si nu ti-as recomanda trat hormonal, fie si daca pt moment e singurul care iti regleaza ciclul. Un tratament homeopat ar putea da aceleasi rezultate fara atatea efecte adverse.

irini07
27.02.2008, 02:18:22
Salut! Sunt noua pe aici.

Ma voi stradui sa fiu obiectiva. Sunt casatorita de aproape 5 ani si de cand ma stiu am avut amenoree. Cu un an inainte de nunta am mers la ginecolog si mi s-a recomandat Novinete fara nici un pic de pauza. A durat vreo 3 ani, timp in care totul a fost "ceas". Trei zile pe luna. Am decis sa opresc Novinete pentru ca ajunsesem la 90 de kg. Bine lucram si la birou in vremea aia, putem spune ca aveam viata sedentara, dar m-am speriat, si nu am mai luat anticonceptionalele chiar daca medicul gienecolog a tipat la mine.

Am schimbat medicul ginecolog.Saracu si-a pus mainile in cap, m-a trimis la mai multe analize si a spus ca nu trebuia sa iau Novinete pentru ca exact de asta nu aveam nevoie. AM aflat ca am hipotiroidie am facut tratament vreo 6 luni si m-am oprit. Aveam 95 de kg. Apo am aflat ca ovarele mele sunt prea mici, ca nu am ovulatie. Ar fi trebuit s ajung la Parhon in Bucuresti. Acum sunt in Danemarca, am ajus la 70 de kilograme. Binsor. Am groaza numai cnad ma gandesc ca trebuie sa reiau perindarea la medici. Dar sunt dispusa sa mai incerc.

Cumva, am crezut si inca mai cred ca organismul meu isi va reveni. Dar vreau sa fiu si responsabila. Imi plac mult copii iar prin natura meseriei mele a trebuit sa ajut multi copilasi si familiile lor.

Ma poate ajuta cineva? Stiu primul pas un nou ginecolog, o noua monitorizare a asa zise menstruatii care apare de 2 ori pe ani. Ce anume trebuie sa caut? Ce analize trebuie sa mai fac in afara de TSH, Eco, Papa Nicolau? Au existat cazuri fericite in care persoane cu aceeasi problema ca a mea au reusit sa aiba copii?
Multumesc mult!