PDA

View Full Version : Inseminare artificiala

mirelas
25.03.2005, 19:31:27
A mai facut cineva de pe aici inseminare? :jm

inapopescu
26.03.2005, 12:40:43
Am facut eu, ce vrei sa stii?
Inseminare simpla nu?
:)

mirelas
26.03.2005, 19:49:05
Ina, am facut si eu azi, asa ca am aflat pe propria-mi piele cum e...

Acum ma doare burta, asa ca la ciclu....o fi normal?

te pup

inapopescu
27.03.2005, 18:29:27
Cu cine ai facut?
Pe mine nu m-a durut nimic, totul a fost normal

alice
27.03.2005, 19:40:15
ceau , fetelor ... vreau si eu sa stiu unele detalii despre inseminarea artificiala :

1. cat costa ?
2. ce trebuie facut inainte ?
3. cum a decurs inseminarea (detalii amanuntite) ???

multumesc anticipat ... :o

mirelas
27.03.2005, 21:01:04
Ina, pe mine ma doare burta asa ca la ciclu! Am mai vb si cu alte fete, si pe ele le-a durut! Acum ma sperii, ca te aud pe tine ca nu! :( Sper sa nu se intample ceva!

Poate ca ma doare ca am avut 2 foliculi mari, am facut si pregnyl, nu stiu...

Io nu prea cred oricum in procedura asta, sanse sunt f mici dar...cum zice dl dr, speranta moare ultima nu? Oricum altceva nu prea mai am ce face! :(

Alice, am facut la CFR II cu dr. Matei ( biolog ) si dr. Mihalache ( ginecolog ).

Io nu am facut nimic inainte, doar trebuie sa fii la ovulatie, sa se sparga foliculii ( dar poti face pregnyl pt asta ..)

Pt preturi iti trimit pm.

Amanunte nu prea pot sa-ti dau ! pt ca nu prea am vazut ce mi-a facut! Se prepara sperma inainte, apoi ti-o introduce in uter! Am stat apoi vreo juma de ora in pozitia aia pe masa ginecologica :cry: si cu capul mai in jos! After that am plecat acasa!

In principiu nu e mare chestie, doar ca daca iese bebe tac-su era pe hol cand a fost conceput! Macar sa iasa ceva :(

Insa acum ma cam doare burta si mi-e cam frica !

Va pup

Anca
28.03.2005, 09:47:04
Mire, dr Dr Tutunaru te-a trimis la CF2 pt inseminare?
trimite-mi si mie PM cu preturile,please;

te pup
si iti tzin pumnii;
bafta

maya
28.03.2005, 09:47:09
Am si eu o curiozitate, cum ti s-a introdus sperma preparata? Prin operatie ceva sau? Ti s-a facut anestezie? Sper sa fi ok si sa se lase cu un bebe sau mai multi:)!

Anca
28.03.2005, 09:48:54
maya, este f simplu, nu simti nimic, esti pe masa ginecologica si ti se introduce cu un fel de siringa; nu te doare nimic; sati un pic acolo( cateva min) si pleci acasa dupa;

mirelas
28.03.2005, 10:26:46
multumesc fetelor ! va pup ! io nu sunt prea optimista, stiu ca sansele sunt mici!

anca, iti trimit pm

Dana
28.03.2005, 11:58:13
Mirelas, te rog frumos trimite-mi si mie un PM cu preturile la inseminare.
Eu miercuri ma internez in spital sa fac laparoscopie si luna viitoare vreau sa incerc si eu o inseminare.

Iti tin pumnii sa fie din prima bebe!!

Dana

monikara
28.03.2005, 12:53:41
Mirelas iti urez "sa vina barza" cat mai repede!!!!!!!!!!!!!!

mirelas
30.03.2005, 17:40:33
Multumesc fetelor si va doresc la toate exact ceea ce-mi doresc si mie! :)

Stie cumva cineva la cat timp se elimina pregnylul din organism dupa ce l-ai facut???

Lauriana
01.04.2005, 13:59:05
:roll: Fetelor, va rog sa-mi dati si mie niste informatii mai concrete despre aceasta procedura intrucat imi doresc mult un bebe insa se pare ca sotul meu are prea putini spermatozoizi.in cazul vostru cum s-a preparat sperma?Din cea a sotului sau de la un donator?Pe mine ma intereseaza sa stiu acest lucru pt. ca sotul meu nu e de acord cu donator, ar vrea sa fie numai si numai al nostru.Unde in tara sau mai bine zis in ce oras se fac inseminari artificiale?Prin ce etape trebuie sa trec pt. a fi pe deplin pregatita?Voi cum ati procedat?Va rog ajutati-ma si pe mine intrucat medicii pe care eu i-am avut deja nici nu-mi vorbesc despre aceasta alternativa. 8) Toti ne-au spus sa avem rabdare...........dar pana cand?Va multumesc din suflet si va rog nu ma uitati. :) Lauriana,29.

mirelas
02.04.2005, 22:20:17
Lauriana, nu stiu daca pot sa-ti spun eu destule, pentru ca nu ma pricep nici eu prea bine....poate ca alte fete sunt mai experimentate..

Cu siguranta inseminarea se poate face si cu sperma de la donator. Nu stiu ce probleme are sotul tau, parca ziceai ceva de nr, insa eu nu ma prea pricep la astea ca sotul meu are spermograma buna. In ceea ce priveste prepararea spermei inainte de inseminare, nu stiu exact ce se face, am inteles insa ca se selecteaza doar spermatozoizii cei mai buni, cei mai pretabili la procedura...

In Bucuresti inseminarile se fac in destul de multe locuri, nu stiu insa de unde esti tu..., oricum am citit ca si in alte orase se fac...

In legatura cu pregatirea dinainte de inseminare....eu am facut stimulare cu clostibegyt, apoi monitorizarea ovulatiei, cand foliculii erau maturi am facut si pregnyl , apoi a doua zi inseminarea! Deci depinde daca ai sau nu ovulatie, dr hotaraste exact ceea ce trebuie sa faci! De fapt, la mine a fost totul precipitat, nici nu ma gandeam la asta acum, dar dr a hotarat sa fac, intr-o ora am si facut pregnylul si a doua zi am si facut inseminarea! :) Si a fost mult mai bine asa...nu prea am avut timp sa constientizez si sa ma stresez si inainte de inseminare!! E chiar mult mai bine asa! C adestul ma stresez acu pt rezultat! Dar this is life.... :wink:

Sper ca te-am lamurit cu cate ceva! Bafta!

Oricum trebuie sa vb cu un dr bun si el va hotari ce e de facut in cunostinta de cauza!

Lauriana
04.04.2005, 19:13:38
8) multumesc mult, Mirelas pt. raspunsuri, insa in cazul meu problema este ca inca nu am intalnit un medic competent care sa ma ajute sau sa ma indrume catre altcineva.Singura mea consolare a fost si este acest site unde aflu lucruri atat de vaste si detaliate de care inainte nici macar nu stiam ca exista.Iti dai seama ce medici dezionteresati sunt aici in oradea?Nu mai are rost sa ii tot schimb pt. ca altceva in afara de consultatie si eco nu-mi spun si nu-mi dau nici o speranta sau macar indrumare.Nimic concret. :P singura speranta a mea este ca "am incredere ca intr-o zi minunea se va produce"Stiu ca nu voi astepta degeaba,poate asa vrea D-zeu sa asteptam, sa induram pt. a ne pune la incercare, intru-cat poate nu suntem pe deplin pregatiti sa devenim parinti.Stiu si eu? poate asta ar fi sansa noastra, miracolul de la D-zeu.In fine iti doresc mult noroc si sa ai un bebe sanatos.Pa.

mirelas
08.04.2005, 07:50:49
Fetelor, inseminarea a fost nereusita, testul e clar NEGATIV. Nu va spun asta ca sa va descurajez, dar mi se pare normal, daca am postat un subiect, sa va spun si finalitatea.

Va multumesc celor care m-ati incurajat. Nu vreau sa vi se para patetic, dar o perioada nu voi mai intra pe forum si nici pe net in general.

Va doresc din tot sufletul sa vi se intample minunea pe care v-o doriti!

maya
08.04.2005, 13:23:23
Imi pare rau sa aud asta!..Sper sa treci peste si sa ai mai mult noroc pe viitor. Te pupic.

francesca
30.08.2005, 18:54:47
Buna, fetelor! Se pare ca toate avem aceeasi problema........ Desi cred ca v-ati saturat sa vi se puna mereu aceeasi intrebare, va rog spuneti-mi si mie care sunt costurile unei inseminari artificiale in conditiile in care ai nevoie si de un donator ( pe care nu prea stiu unde sa-l gasesc ). Astept cu nerabdare un semn de la voi! Pupici!

francesca
30.08.2005, 18:55:48
Buna, fetelor! Se pare ca toate avem aceeasi problema........ Desi cred ca v-ati saturat sa vi se puna mereu aceeasi intrebare, va rog spuneti-mi si mie care sunt costurile unei inseminari artificiale in conditiile in care ai nevoie si de un donator ( pe care nu prea stiu unde sa-l gasesc ). Astept cu nerabdare un semn de la voi! Pupici!

Ariadna
31.08.2005, 12:28:29
Francesca, se pare ca la sp.panait sarbu (giulesti) se poate face inseminare cu sperma de la donator, citeste aici: http://www.psarbu-fiv.ro/servicii.htm

francesca
02.09.2005, 19:16:25
Iti multumesc din suflet Adriadna! Acum voi sti cui sa ma adresez. :D

francesca
02.09.2005, 19:17:42
Iti multumesc din suflet Adriadna! Acum voi sti cui sa ma adresez. :D

Ariadna
02.09.2005, 20:41:27
Cu placere :) . Am citit un articol mai vechi (de prin 2003) despre faptul ca la sp.panait sarbu ar fi singura banca de sperma din Romania (sau prima, nici nu mai tin minte... :?: ).

Oricum, ne tii si pe noi la curent cu demersurile tale, nu? :?

Bafta multa! :D

aura
03.09.2005, 14:21:13
Mirelas,
de ce te grabesti tu asa?!
Testul ala poate sa nu iasa pozitiv asa de repede, cred ca ar treb. sa il mai repeti, eu iti tin pumnii in continuare si inca mai sper pentru tine!

Diana Silvestru
21.09.2005, 15:09:30
Buna fetelor,

Si eu am facut o inseminare artificiala, si m-a durut foarte rau. acum chiar am ramas cu o durere de burta.
Dr. a spus ca m-a durut pentru ca pozitia uterului este foarte ciudata ( este tras pe parte stanga, si mai este si posterior pe deasupra).
Sper ca acesta este motivul.
As vrea sa mai fac o inseminare ( stiu ca sansele nu sunt foarte mari, dar am incredere), dar poate sa mai treaca macar o luna.
Dar despre fertilizare in vitro ce credeti?

Ariadna
27.09.2005, 23:24:45
Diana, cu ce dr. ai facut inseminarea? Ai facut pe ovulatie naturala, sau cu stimulare? De ce spui ca trebuie sa faci pauza o luna?

Diana Silvestru
28.09.2005, 08:41:21
Buna,

Am facut inseminarea la CFR 2 cu Dna. Dr. Matei si cu Dna. Dr. Mihalache.
Inseminrea am facut-o pe ciclu stimulat cu Clostybegit, nu a fost pe ciclu natural.
Am spus ca fac o pauza pentru ca m-a durut foarte rau burta dupa aceea, doctorul a spus ca m-a durut burta datorita pozitiei uterului.
Acesta este motivul pentru care vreau sa fac pauza luna aceasta. In octombrie o iau de la capat.

hope
28.09.2005, 08:41:40
Am facut si eu o inseminare sambata trecuta. Nu m-a durut absolut deloc.
Am facut cu material genetic de la donator si nu m-a costat nimic in plus.

Diana Silvestru
28.09.2005, 08:43:46
Iti doresc multa bafta si sa auzim de bine peste cateva saptamani.

hope
28.09.2005, 08:48:17
Multumesc la fel si tie.

hope
28.09.2005, 08:48:42
Multumesc la fel si tie.

Ariadna
28.09.2005, 18:16:03
Diana, multumesc pt raspuns, ma asteptam... absolut toate persoanele care mi-au spus ca au facut inseminare cu dr. Matei s-au plans de dureri dupa aceea... eu personal cred ca nu e din cauza pozitiei uterului, ci din cauza ca 'impinge' solutia cu prea multa presiune in uter...

Hope, tu cu cine ai facut inseminare? Banuiesc ca la Giulesti, nu? Ti s-a cerut acordul sotului pt inseminare cu sperma de la donator? Iti doresc ca inseminarea sa aiba rezultatul pe care il doresti: sarcina! :)

hope
29.09.2005, 08:18:18
Da Adriana, la Giulesti am facut inseminarea cu prof.Marinescu.iar sotul a trebuit sa-si dea acordul.Multumesc mult pentru urari.

Diana Silvestru
29.09.2005, 08:45:53
Buna Ariadna,

Dna. dr. Matei este biologul care prepara sperma, si este un super doctor.
Dna. Dr. Mihalache a facut inseminarea propriu-zisa. Dupa mine au mai facut doua persoane, care erau la a 5-6 inseminare si erau foarte multumite.
Pe de alta parte nu cred ca dl. dr. ma lasa pe mana oricui.

aura
29.09.2005, 08:51:31
Scuza-ma, dar daca erau la a 6-a inseminare nu prea inteleg cum puteau sa fie asa de multumite?! pt. ce erau multumite?

Diana Silvestru
29.09.2005, 08:55:42
Erau multumite de faptul ca nu aveau dureri.
Faptul ca nu au ramas insarcinate, ca si mine de altfel, nu inseamna ca este din vina medicului.
Eu incerc de doi ani sa raman insarcinata, si chiar o sa mai fac o inseminare luna viitoare.
Ideea de baza este sa nu ne pierdem increderea.

aura
29.09.2005, 09:04:36
Eu iti doresc succes luna viitoare la inseminare, sper sa-ti reuseasca si sa fie bine.
Inseminarile astea dor chiar asa de rau? Eu nu am facut pana acum si am inteles ca nu au prea mari sanse de reusita, dar cine stie, poate la anu' voi incerca si eu daca nu se produce minunea pana atunci.

Diana Silvestru
29.09.2005, 09:06:22
Buna Aura,

Bine ai venit. In primul rand iti doresc multa bafta.
Normal inseminarea nu ar trebui sa doara, depinde doar de fiecare persoana in parte.

aura
29.09.2005, 09:50:06
Diana, multumesc pt primire dar eu de fapt sunt aici dinaintea ta asa ca cred ca eu ar treb sa-ti urez bun venit! :lol:

Sa speram ca plecam cat mai repede oricum si sa mergem la mamici!

Diana Silvestru
29.09.2005, 10:04:38
Scuze,

Data inscrierii pe care am vazut-o eu de dimineata (dormeam inca), era cu totul alta, decat cea adevarata.
Bafta inca o data.

aura
29.09.2005, 10:08:47
:)

Bafta si tie!
Dar pana la urma la tine unde este problema, de ce nu ramai insarcinata?

Diana Silvestru
29.09.2005, 10:18:59
Se pare ca problema mea este numai de ordin functional.
Sunt sanatoasa tun, atat eu cat si sotul meu.
Singura problema este pozitia uterului, care este tras foarte tare pe stanga, si mai este si posterior pe deasupra.
Dl. Dr. spune ca nu asta ar fi problema.
Mai incerc, o sa reusesc pana la urma.

Ariadna
29.09.2005, 20:07:14
Imi cer scuze, Diana, am vrut sa scriu "dr.Mihalache" si am scris "dr. Matei", desi stiam ca dr.Mihalache este ginecolog si dr. Matei biolog... :oops:
Sunt convinsa ca dr.tau nu te-ar fi lasat pe mana oricui... Dar eu intentionez sa fac in viitor inseminare si am cercetat prin jur, din pacate toate pacientele care au facut inseminare cu dr.Mihalache s-au plans de dureri. Probabil ca d-na dr. este profesionista in ceea ce face, dar eu nu cred ca este normal sa te doara asa de tare.

Hope, multumesc pt raspuns.

Va doresc numei bine!

Diana Silvestru
30.09.2005, 08:40:02
Buna dimineata Ariadna,

Aici cred ca ai dreptate. Nu cred ca este normal sa te doara, sau cel putin sa nu te doara foarte rau, dar eu am innebunit de durere.
Sper ca a doua oara sa fie mult mai bine.

Iti doresc multa bafta.

2na
13.10.2005, 14:05:37
Buna !
Am o intrebare ptr. fetele care au facut inseminare cu doamnele dr. Matei si Mihalache. -Adriana , Diana -
Stiti cumva daca fac inseminari de la donator?Banuiesc ca ati facut inseminarile la CFR. Acolo au banca de sperma??

Hope te rog din suflet da-mi si mie informatii despre inseminarea de la donor.
Preturile ma intereseaza mai mult ,si mai multe detalii.....Scrie-mi te rog un mesaj privat.

Va doresc multa bafta!!!!!!
si mai dati-ne de stire!!!

Diana Silvestru
13.10.2005, 14:23:30
Buna,

din cate stiu eu, la CFR nu exista banca de sperma.
Am inteles ca la Panait Sarbu, este o banca de sperma. Incearca acolo.
Multa bafta.
Luna aceasta mai fac si eu o inseminare.

2na
20.10.2005, 20:27:52
Diana iti tin pumnii!!!
Sa fie cu ochisori!!!
Multa,multa,multa baftaaaa!!!!

Diana Silvestru
21.10.2005, 08:27:29
Iti multumesc mult.
Se pare ca am ramas totusi insarcinata luna aceasta, fara inseminare.
Luni ma duc la doctor. Astept sa vad daca este ok. Deocamdata nu vreau sa-mi fac prea multe sperante, chiar daca testul de sarcina a iesit pozitiv.

Si tie multa bafta, si sa auzim de bine.

AndreeaI
21.10.2005, 15:56:51
Diana, de 2 ani nu ai ramas si acum ai ramas pur si simplu? sau ai facut ceva nume? un tratament??

Doamne ajuta!!!
ne spui?

Multumesc,
Andreea

Diana Silvestru
25.10.2005, 08:45:33
Buna dimineata fetelor,

Aseara am fost la Dl. doctor care mi-a confirmat sarcina, sunt in 5 saptamani.
Ca sa-i raspund Andreei: am ramas insarcinata dupa doi ani si in luna care am ramas insracinata nu am facut nici macar pregnylul care il faceam luna de luna.
Va doresc multa bafta in continuare si sa auzim de bine.

danotino
03.11.2005, 16:04:42
buna fetelor!
am citit mesajele voastre si parca va cunosc de-o viata! :)
inca n-am ajuns la inseminare, dar cred ca acolo voi ajunge intr-un final. mai incercam cu monitorizare si stimulare, apoi laparo si cred ca in final tot aici voi ajunge, sau cine stie...poate am noroc.oricum, va rog sa-mi trimiteti si mie PM, care au fost costurile si cum ati procedat.
va multumesc din suflet!!! mai am putin si clachez.

AndreeaI
03.11.2005, 16:13:21
Ce se intampla? Care e cauza? Ai aflat? Ce ti-au spus medicii? Te duci la Dr T?

Tin pumnii!
Andreea

danotino
03.11.2005, 20:28:07
andreea, daca vorbesti cu mine, da ma duc la dr T. nu am un diagnostic, analizele pe care le-am facut (si sunt destule) au iesit bine...stiu de la hsg pe care am facut-o anul trecut, ca trompa stg este cu aderente sau chiar blocata, luna asta am ovulat cu stg, dar dl dr T s-a facut ca nu ma aude cand i-am spus asta si nici la radiografii n-a vrut sa se uite. stiu ca detesta aceasta analiza....si eu!!!! e optimist si asa voi fi si eu. sper ca am ramas luna asta... :oops: si daca nu, voi continua cu dl dr T pana va iesi, oricum imi place sa ma duc la el, e asa de optimist , vesel, extraordinar. :oops:
si daca o sa ajung la laparo asa cum a promis, va rog sa ma sfatuiti fetelor care ati facut aceasta interventie. va pup, astept vesti.

2na
04.11.2005, 14:35:48
Buna fetelor!!
Diana imi pare bine ptr. tine!!
Iti doresc o sarcina usoara si un bb sanatos, frumos si destept!!

Hope- puiule- da mama un semn de viata ca taaare sunt curioasa ce ai mai facut!! Este sau nu cu ochisori??? Tin pumnii si la tineeeeeee!!!!
Hai "baga" tu una bucata veste buna. :D
Iooo astept cumintzica!!

Pup fete frumoase!!

hope
09.11.2005, 09:15:35
Buna fetelor,
Din pacate nici a doua inseminare nu a avut rezultat. Cred ca luni pe 14 o fac si pe a treia si sper sa fie ultima.

danotino
09.11.2005, 10:30:20
hope, imi pare rau pentru nereusita...unde ai facut inseminarile? am venit de curand pe forum si nu sunt la curent. iti tin pumnii pentru urmatoarea inseminare!!! :)
andreea, n-ai mai dat nici un semn de viata! cred ca esti in asteptari ca si mine!!

hope
09.11.2005, 13:22:56
danotino, le-am facut la Giulesti cu prof.Marinescu si Moisa. multumesc
pentru sustinere.

AndreeaI
09.11.2005, 13:44:29
da, sunt in asteptari! saptamana viitoare aflu. la mine ori vine ori nu vine, nu imi intarzie, asa ca in jur de 15-16 nov o sa stiu.

va pup.

AndreeaI
21.11.2005, 09:22:38
dupa cum ati banuit probabil, mi-a venit .... incerc luna urmatoare!

anaisa
22.11.2005, 23:11:54
Buna fetelor! :D Am citit ca o mare parte dintre voi au facut inseminari cu dctrele Mihalache si Matei.Am citit pe un alt site ca sunt niste pers care nu respecta nici cele mai uzuale norme de igiena si unele paciente au plecat de la ele cu cate o amintire(o boala)de pe urma folosiri de ustensile nesterilizate iar eu nu cred ca toate pers (pacientele)sau aliat sa le strice renumele acestor doua dctre mai ales ca tot aceste paciente le-au ajutat sa aiba unul.De fapt in CFR2, nici nu se fac inseminari dar dctrele profita de disperarea noastra de a avea un copil si stiu ca vom suporta orice si vom da oricat :x In urma inseminarilor nu este normal ca durerile sa fie asa mari cum le descriu pacientele acestor dctre ,durerile apar de la brutalitatea cu care se fac aceste interventii.Iar daca in urma acestor inseminari patesti ceva, nu ai nici o dovada ca ai facut o inseminare cu ele .Eu am fost o data la dctr Mihalache si acum stiu ca nu voi mai pune piciorul la dansa in cabinet sau la spital.Va PUP :)

AndreeaI
24.11.2005, 10:59:09
Dl Dr T este cel ce o recomanda pe Dr Biolog Matei, de aia noi ne-am orientat catre CFR2, respectiv Dna Matei.... Asta e ideea.
Voi ce parere aveti?