PDA

View Full Version : Lipsa menstruatiei. Este cineva care a "razbit"?

irini07
27.02.2008, 02:12:57
Ma voi stradui sa fiu obiectiva. Sunt casatorita de aproape 5 ani si de cand ma stiu am avut amenoree. Cu un an inainte de nunta am mers la ginecolog si mi s-a recomandat Novinete fara nici un pic de pauza. A durat vreo 3 ani, timp in care totul a fost "ceas". Trei zile pe luna. Am decis sa opresc Novinete pentru ca ajunsesem la 90 de kg. Bine lucram si la birou in vremea aia, putem spune ca aveam viata sedentara, dar m-am speriat, si nu am mai luat anticonceptionalele chiar daca medicul gienecolog a tipat la mine.

Am schimbat medicul ginecolog.Saracu si-a pus mainile in cap, m-a trimis la mai multe analize si a spus ca nu trebuia sa iau Novinete pentru ca exact de asta nu aveam nevoie. AM aflat ca am hipotiroidie am facut tratament vreo 6 luni si m-am oprit. Aveam 95 de kg. Apo am aflat ca ovarele mele sunt prea mici, ca nu am ovulatie. Ar fi trebuit s ajung la Parhon in Bucuresti. Acum sunt in Danemarca, am ajus la 70 de kilograme. Binsor. Am groaza numai cnad ma gandesc ca trebuie sa reiau perindarea la medici. Dar sunt dispusa sa mai incerc.

Cumva, am crezut si inca mai cred ca organismul meu isi va reveni. Dar vreau sa fiu si responsabila. Imi plac mult copii iar prin natura meseriei mele a trebuit sa ajut multi copilasi si familiile lor.

Ma poate ajuta cineva? Stiu primul pas un nou ginecolog, o noua monitorizare a asa zise menstruatii care apare de 2 ori pe ani. Ce anume trebuie sa caut? Ce analize trebuie sa mai fac in afara de TSH, Eco, Papa Nicolau? Au existat cazuri fericite in care persoane cu aceeasi problema ca a mea au reusit sa aiba copii?
Multumesc mult!

luminita cmp
25.03.2008, 12:49:03
Buna Irini07.Si eu am aceeasi problema ca si tine:lipsa menstruatiei inexistenta ovulatiei.Am fost si eu la ginecolog si am ramas foarte dezamagita.In urma unei ecografii (care a durat cateva minute) mi-a zis ca nu voi putea sa fac copii niciodata,motiv pt care nici nu m-am mai dus la cabinetul acelei doctorite.Momentan fac un tratament cu Duphaston pt aparitia menstruatiei.Cu cativa ani in urma si eu am luat anticonceptionale (microginon) si la fel ca tine am luat binisor in greutate.
Daca mai afli ceva ,te rog,anunta-ma si pe mine.Toate cele bune si mult succes!

ioana770
18.04.2008, 16:52:14
Trebuie sa aflati daca nu suferi-ti de PCOS.Lipsa menstruatiei, luarea in greutate... sunt unele dintre simptome.Eu locuiesc in SUA si nu stiu cum se traduc unele tratamente, dar aici este un medicament numit Metformin.

delia241970
14.09.2008, 13:13:29
BUNA ZIUA.Am 37 ani,nu am avut niciodata menstruatie fara tratament hormonal.la eco transvaginala os=12/8,1mm,od=11,2/8,4mm,uter in avf,endometrusubtire 2,1mm,FSH=99,01MUI/ML[N:20-200-CLIMAX],LH=33,02MUI/ML[N:8,4-102 CLIMAX]ESTRADIOL2,061PG/ML[N;15-60 CLIMAX],PROGESTERON 1,58NG/ML[N<1 CLIMAX],TESTOSTERON 0,864NG/ML[N:0,1-1,2]aceste analize le-am facut dupa doua luni in care nu am luat nici un tratament hormonal.mi s-a spus ca am analize de menopauza.nu mi s-a recomandat nici un tratament si chiar mi s-a spus sa nu mai iau nimic[urmam tratament cu anticonceptionale].imi doream sa fac un copil pe orice cale,dar mi s-a spus ca nu se poate nici prin FIV.as vrea sa stiu parerea voastra.nu stiu ce sa fac .sa merg la dr tutunaru?

mariadaniela
24.09.2008, 10:06:28
Din ce povestesti cel mai probabil este vorba de o insuficienta ovariana primara , deci ovarele nu au ovule(foliculi ovarieni) care sa poata fi fertilizate si care sa produca hormoni (Estrogeni si progesteron) pt. a avea menstruatie.
Din pacate femeile cu ce bagaj de ovule se nasc cu acelea defileaza toata viata, altele nu se produc.
Nu te speria, nu esti singura!

ioana770
16.10.2008, 23:24:44
Du-te si fa-ti FSH pentru a vedea daca este in limitele normale.Vreau sa va spun ca si eu am 29 de ani .De la 21 de ani doctorii m-au tinut pe AC pentru a menstrua si pentru ca le era mult mai usor decat sa se complice desi sunt in SUA.L a26 de ani mi s-au facut toate analizele , iar FSH meu era f marit(unii doctori chiar mi-au spus ca sunt in menopauza desi sa dovedit ca nu era adevarat)FSH meu la 26 de ani era 93 , iar normal pt a ramane insarcinata este sub 10.Dar dupa 3 ani tot inca nimic.Acum 2 luni am inceput un tratament cu plante chinezesti pt am- scade FSH si va spun sincer ca simt deja diferenta.Tratamentul coasta in jur de $100/ pe luna .Sunt multe femei in situatia noasta si aici in SUA.Am sa va tin la curent cu tratamentul meu si cu noutati.

PS .Spune-mi te rog cum ai slabit 20 kg ca si eu incerc sa slabesc si nu reusesc nicicum

atena
27.10.2008, 12:22:28
Buna,

Si eu am 29 de ani si ma confrunt cu aceeasi problema ,dereglari de ciclu menstrual.Zilele urmatoare imi voi lua inima in dinti ptr. a vorbi cu Dl Dr. Tutunaru.
Este mai greu pentru mine ca sunt din Craiova,dar sper sa ma descurc in ceea ce priveste cazarea ,etc.
Ma ajuta sa stiu ca exista si alte persoane cu probleme similare cu ale mele si ca pot vorbi cu cineva care intelege pe deplin cu ce ma confrunt.
Am fost la 2 medici ginecologi pana acum si nu am experiente placute,in sensul ca erau extrem de ocupati si nu puteau trata cazul meu cu destula implicare.Sper sa am mai mult noroc de data aceasta.
Daca stiti vreun medic ginecolog bun ,si ca om, va rog sa nu ezitati sa scrieti!
Va pup si va doresc multa sanatate!