PDA

View Full Version : Sovata

Lauriana
02-21-2005, 07:50 PM
Va rog din suflet pe oricare dintre voi, daca ati fost la Sovata la tratament pentru infertilitate si a-ti avut succes, sa-mi povestiti si mie cum a fost si prin ce mijloace sau metode a-ti obtinut sarcina? Cine v-a ajutat(medic de familie,cunostinte,cont propriu)?................Imi doresc f.mult un copil si mi s-a spus sa incerc si statiunea Sovata, pt. a ma trata................Va rog ajutati-ma cu sfaturi sau incurajari, intru-cat si mie mi s-a recomandat o laparoscpopie dar parca mi-e frica si n-am incredere in medici.(au fost cazuri destul de grave cand pacienta s-a nenorocit de tot dupa operatie).Va multumesc si astept raspunsurile voastre... :D

maya
02-21-2005, 08:37 PM
Depinde foarte mult de cauza infertilitatii tale...Ti-ai facut analize ceva pentru a o determina? Eu de exemplu am fost diagnosticata cu PCOS, o sa urmez un tratament homeopatic apoi o sa vad mai departe daca apare bebe sau nu.

Lauriana
02-22-2005, 06:06 PM
Maya,dar pt investigatie si diagnostic de ovare polichiste ce fel de consultatii sau analize ti-ai facut? Te rog spune-mi, caci eu am facut doar ecografe,analiza secretiei, consultatii generale...spermograma sotului.Atat.Multumesc...mai scrie-mi.Apropos...eu am ciclu lunar regulat,si in plus ovarele si uterul se vad sanatoase.Pa.

maya
02-22-2005, 06:39 PM
Am aflat ca am ovare polichistice dupa ce am facut echo cu sonda vaginala, apoi dl Tutunaru mi-a zis sa fac Prolactina, Testosteronul, DHEA-S, Glicemia, TSH. Testosteronul mi-a iesit cam maricel, asupra PCOS dl doctor s-a pronuntat dupa ce a vazut rezultatul analizelor. Daca la tine la echo totul a iesit ok, la fel spermograma, probabil chiar ai nevoie de laparoscopie pt a vedea exact despre ce e vorba. Poti avea probleme cu trompele sau cine stie ce alta cauza. Pentru permeabilitate stiu ca se mai face histerosalpingografie, dar am citit ca e inutila. Ca oricum daca ai vreo trompa infundata tot laparo te paste, iar daca n-ai, tot la laparoscopie ajungi ca sa vezi ce altceva e in neregula. Hai ca ma incurc in cuvinte, sper ca nu te-am ametit. te pup!

mireip78
02-23-2005, 01:24 PM
Si pe mine ma paste o laparo si m-am documentat si eu de Sovata si uite ce am aflat: se fac irigatii cu apa din lac, tampoane cu namol si inca 2 proceduri dar nu-mi mai aduc aminte exact ce anume:lol:
iti trebuie trimitere de la medicul ginecolog sau de familie daca vrei sa stai la sanatoriu si in cazul asta nu se mai platesc procedurile sau costa mai putin, dar poti sa te duci si fara trimitere.
Tratamentul trebuie facut 12 zile, trebuie sa stai 14 zile( sambata si duminica nu se fac).Tratamentul ti-l da doctorul de acolo dupa ce te consulta.Daca mai aflu ceva teanunt. :D

Lauriana
02-23-2005, 06:38 PM
mersi,Mire esti o scumpa ca mi-ai dat informatiile astea.Am auzit de cazuri vindecate acolo si poate cine stie ma ajuta si pe mine.Insa nu stiu exact care sunt etapele ce trebuie sa le urmez pt. a ajunge si a ma trata. Trebuie sa fac rezervare sau e un fel de spital care primeste pe toata lumea? Sti cumva nr. de tel. de la sanatoriul acela?astept sa-mi mai scri.pa :roll:

mireip78
02-24-2005, 09:36 AM
Lauriana, dar tu ce probleme ai?Ce analize ai facut? :roll:
Hai ca ma mai documentez si-ti mai zic.K?

Lauriana
02-24-2005, 05:50 PM
Mire, sa sti ca eu am niste probleme pe cat de simple pe atat de neinchipuit.Asadar la echo totul e o.k, la consultatii la fel, insa medicii spun ca altceva n-au ce sa-mi faca decat nu stiu ce procedura de desfundare a trompelor(film), cu un lichid albastru fara anestezie.In orice caz n-a pomenit nimeni de laparoscopie.Alti medici mi-au spus ca sotul ar fi de vina, dar noi nu mai stim ce sa credem.In orice caz un lucru e clar si anume de 2 ani si ceva n-am obtinut nici o sarcina.N-am facut nici anexita, am ovulatie si cu toate astea nu e nici un bebe.DECIZIA DE A MERGE LA SOVATA, AM LUAT-O SINGURA INTRU-CAT MEDICII DE AICI SUNT FIE GRABITI, FIE NEPUTINCIOSI SI NU-TI DAU NICI UN SFAT.,E :lol:EVENTUAL TE CHINUIE PRIN SPITALE IN MOD INUTIL.Sper ca ma intelegi.Multumesc. : 8)

mireip78
02-25-2005, 09:37 AM
Lauriana, procedura de care vb se numeste histerosalpincografie.Se face pentru a vedea permeabilitatea trompelor.
Eu am facut-o la Giulesti, dar la mine e mai nasol ca mi-a iesit trompe infundate si cu aderente.Nu stiu acum ce se va mai intampla ca mi-a descoperit acum si niste chisturi pe ovarul drept si analiza la ureaplasma mi-a iesit pozitiva.Medicul mi-a zis sa ne ocupam mai intai de chisturi si de ureaplasma si dupa ce termin tratamentul sa ma duc pt o eco.La mine situatia e mai nasoala si d fiecare data mai apare ceva :( . Sotul tau nu si-a facut spermograma?Este f important sa stiti cum sta si el.Tu ce analize ai facut?Ai fost la un medic care se ocupa de infertilitate? Este important sa mergi la un medic bun. Asa am patit si eu. am fost la o multime de medici si toti spuneau ca nu am nimic, dar edevarul era altul.Sper sa nu te fi speriat.In legatura cu Sovata sa stii ca nu am uitat dar nu am avut timp sa mai caut. :)

mireip78
02-25-2005, 09:03 PM
Lauriana unde esti fata draga? :P

Lauriana
02-26-2005, 04:29 PM
:roll: Sunt aici ,de ce ?Te temi ca am renuntat la idea de a avea un colil?Nu nici gand, dar am fost ocupata 2 zile cu cercul pedagogic caci eu lucrez in invatamant si am fost liceu gazda, a trebuit sa iau cuvantul si sa ma pregatesc pt. asta.Se pare ca te-ai atasat de mine si-ti multumesc pt.asta.esti o femeie de treaba.Apropo tu cati ani aai, si de cand incerci sa faci un copil?mersi mult ca te preocupa soarta mea, dar cred ca am sa incerc tot ce se poate fara sa ajung la operatie.Poate se indura vreun medic pt.mine. :cry:

mireip78
02-28-2005, 11:18 AM
eu am 26 de ani si de vreo 5 anisori ne chinuim
uite ce am mai aflat de sovata:
iti scisesem in primul msj de tratamete si uitasem 2 :unde scurte in zona suprapubiana si bai la cada cu apa din lac
am aflat si un nr. de telefon de la Centrul de sanatate din Sovata:0265570933 sau 0265570517
poti sa incerci sa suni ca am aflat ca sunt f draguti si-ti da toate informatiile
daca aflii mai multe, spune-ne si noua

Lauriana
02-28-2005, 06:46 PM
:lol: Multumesc mult.Esti fata de treaba.sa sti ca eu am doar 2 ani decand incerc sa am un bebe si tot mi se pare mult, avand in vedere faptul ca am 28 ani. Am sa sun acolo la centru pt. mai multe informatii, insa problema mea mai ramane cu cine voi sta eu acolo 12 zile, caci sotul meu nu-si permite un concediu atat de lung.sa vad daca nu pot convinge vreo prietena sa vina cu mine, sau pe altcineva din familie.urmeaza sa ma hotarasc. :P Pa si ai grija de tine.

mireip78
03-01-2005, 09:07 AM
Lauriana trebuie sa stai 14 zile pt ca sambata si duminica nu se fac tratamente.
LA MULTI ANI de 1 MARTIE si inceputul de primavara sa ne aduca implinirea visului dorit, un BB! :) :)

Lauriana
03-01-2005, 06:56 PM
:roll: LA MULTI ANI si tie Mirei.Sper din tot sufletul sa reusesc sa ma simt implinita cu adevarat ca femeie in viata, lucru pe care ti-l doresc si tie.Se pare ca esti o tipa foarte activa si dai sfaturi la toate femeile de pe acest forum.Apropos, tu stai cumva aproape de Sovata, sau ai prietene care ti-au dat informatiile?in fine , sa ai o primavara plina de flori, sanatate si numai bucurie. :lol: LAURIANA

mireip78
03-02-2005, 09:22 AM
Lauriana, eu sunt din Bucuresti
ce stiu de Sovata e de pe net
merci de urari :)
ai sunat la Centrul de sanatate din Sovata?sa-mi zici si mie daca aflii ceva k?
eu vreau sa merg cand se mai incalzeste putin si de asta m-am documentat
si daca tot stiam ceva am zis sa mai spun si altor fete, ca asa e frumos, nu?
pupici

Lauriana
03-02-2005, 09:39 PM
:lol: N-am sunat inca...parca ceva ma retine.Dar nu am sa ma las si tot voi merge la tratament intr-o statiune de profil.As fi putut merge in vacanta de primavara, era super si aveam si concediu platit, insa socrii mei sunt in spital la Cluj.Tocmai l-a operat pe el de coxatroza la piciorul drept, iar nu peste mult timp trebuie sa i se faca biopsie si soacrei mele.iti dai seama ca nu-mi mai arde de plecat de acasa avand in vedere faptul ca ei vor avea nevoie de mult sprijin si ajutor moral dar mai ales fizic. :arrow:Oricum intre timp facem si tratament cu medicam.Pregnyl timp de 3 luni.Asa ni s-a recomandat.Pentru bebe, sa-l ajutam sa vina.Te pup.

clady
03-03-2005, 10:24 AM
Stiti cumva daca o cura la Sovata te ajuta sa poti mentine si sarcina :?: :?: :?: sau numai sa ramai insarcinata?
Eu nu stiu mare lucru despre statiunea asta dar am auzit ca este indicata in afectiuni ginecologice, dar ce fel de afectiuni?????

mireip78
03-03-2005, 02:00 PM
Lauriana, imi pare sincer rau de socrii tai
le doresc insanatosire grabnica
sper ca Pregnylul sa aiba rezultatul mult dorit :wink:
pupici si mult succes si cu BB si cu socrii :wink:

mireip78
03-03-2005, 02:03 PM
clady eu stiu ca se face tratament pt sterilitate nu pt a mentine sarcina
am inteles ca este contraindicat femeilor insarcinate dar nu stiu de ce

clady
03-03-2005, 02:09 PM
In momentul asta nici eu nu sunt insarcinata....dar ma gandeam daca ar ajuta cu ceva o cura acolo inainte de sarcina (daca ar ajuta in mentinerea sarcinii)
Ca sa fiu sincera eu nici macar nu stiu de ce sa ma tratez ca nimeni nu mi-a dat nici un diagnostic. Astept cab particular al dr T si poate ma lamureste el. Am inteles ca toata lumea are o parere super despre el. Numai ca nu prea am auzit de multe paciente cu aceiasi problema ca a mea

mireip78
03-03-2005, 02:30 PM
:? hai ca nu inteleg, pai daca nu esti insarcinata cum sa te ajute in mentinerea ei? :?
dar tu ce problema ai?si de ce nu ti-a pus nimeni nici un diagnostic?
ce analize ti-ai facut?

clady
03-03-2005, 02:43 PM
ma gandeam la ceva gen intarirea uterului in cazul in care acesta este mai slab si nu poate mentine sarcina.
Am facut analize imunologice si de tip infectios si toate au iesit ok. Nu am chisturi sau fibrom, nu am uter retrovers si totusi pierd sarcina dupa sarcina.
Totul este ok pana in momentul in care ma trezesc ca se declanseaza avortul. Acum urmeaza sa fac si niste analize genetice. Poate este ceva genetic, cine stie?

maya
03-03-2005, 02:44 PM
Mireip, am citit ca ai facut histerosalpingografie, e intr-adevar dureros procedeul? Am vazut ca parerile sunt impartite referitor la acest aspect.

mireip78
03-03-2005, 02:54 PM
maya, intadevar am facut HSG la giulesti si vreau sa-ti spun ca ma durut mai rau ca la ciclu :( :cry: ca am si tipat
si eu am niste dureri nu gluma
nu vreau sa te sperii, asta depinde de fiecare organism in parte
si de cat te permeabile sunt trompele
la mine rezultatul a fost nasol, infundate si cu aderente pe ele
si colac peste pupaza ma trezesc si cu 2 chisturi de toata frumusetea :twisted: :evil:
a! durerea este diferita ca cea de ciclu, nu se face anestezie ci se da, cel putin mie mi-a dat 2 supozitoare si o pastila pt relaxarea muschilor, dar nu stiu cum le zice :oops:
medicu mi-a zis sa iau de acasa un calmant care stiu ca are efect la mine
asa ca stai linistita si nu-ti fie frica pt. ca durerea poate sa fie poate nu
ce bine daca stiam de acest forum cand am facut-o eu :!:
hai ca m-am intins cam mult
daca mai vrei amanunte intreba-ma
pa

mireip78
03-03-2005, 03:01 PM
ma gandeam la ceva gen intarirea uterului in cazul in care acesta este mai slab si nu poate mentine sarcina.
Am facut analize imunologice si de tip infectios si toate au iesit ok. Nu am chisturi sau fibrom, nu am uter retrovers si totusi pierd sarcina dupa sarcina.
Totul este ok pana in momentul in care ma trezesc ca se declanseaza avortul. Acum urmeaza sa fac si niste analize genetice. Poate este ceva genetic, cine stie?

dar chlamydia ti-ai facut? am auzit ca daca o ai se produce avortul spontan ca in cazul tau
sper ca am scris corect den. analizei :oops:
in aceste cazuri se fac analize speciale, tie nu ti-a facut nici o analiza?

clady
03-03-2005, 05:27 PM
Am facut listeria, toxoplasmoza, anticardiolipinul. micoplasma, ureaplasma etc, tot setul si toate au iesit bine, inclusiv chlamidia.
De-aia spun ca nimeni nu mi-a dat nici un diagnostic si vreau sa fac si niste analize genetice.

maya
03-03-2005, 06:12 PM
Mireip nu ma gandeam sa fac histerosalpingografie acum, dar incerc sa adun cat mai multe informatii pentru viitor. Sa fiu pregatita in caz ca...:) Mersi pentru informatii.
Clady imi pare rau pentru situatia ta...Sper s-o rezolvi cumva. Ai vorbit cu dr. Tutunaru?

mireip78
03-03-2005, 06:30 PM
la mine a fost prima analiza pe care am facut-o
madiculasa mi-a zis,adevarul e ca eram in ziua a7 a si tocmai bine
am fost la ctrl.marti si vineri eram la giulesti

mireip78
03-03-2005, 06:31 PM
scuze pt greseli :oops: :oops:

mireip78
03-03-2005, 06:32 PM
clady,ce contin analizele genetice, ca nu am mai auzit pana acum :oops:
sper sa se descopere repede cauza si mult succes :!: :!:

mireip78
03-04-2005, 08:24 PM
clady mai uitat :( ?
astept si eu un raspuns de la tine
pls :wink:

mireip78
03-04-2005, 08:26 PM
lauriana ce mai faci? cum se mai simt socrii tai?
mai zine si noua ceva :wink: :wink:
pupi

clady
03-04-2005, 09:18 PM
Mire nici eu nu stiu deocamdata in ce constau aceste analize ptr ca nu am ajuns inca sa le fac. Am inteles ca este ceva legat de cromozoni.
Astept intai sa deschida dr T cabinetul particular ptr ca in spital mi-e groaza sa merg si sincer acum am cam ramas si fara bani ptr ca am cheltuit o gramada cu cele 2 cerclaje pe care le-am facut, cu cheltuielile din spital etc, etc (stiti si voi cum merge treaba la noi)
Am inteles ca sunt destul de scumpe, undeva pe la vreo 5 milioane.

clady
03-04-2005, 09:21 PM
Maya , ce mai e nou pe la tine?
Mai da-ne si noua un semn de viata...

maya
03-05-2005, 01:17 PM
Clady eu, cum am mai spus, am inceput tratamentul homeopatic, dar e prea devreme sa ma pronunt. Efectul cred ca totusi si-l face, de cate ori iau bilutzele mi se accentueaza simpomele, si-am inteles ca asha-i bine;). Pe 24 ma duc din nou la control. De-abia peste 3 luni, o sa vad daca organismul da vreun semn sa-si revina.

mireip78
03-05-2005, 01:44 PM
pt ce urmezi tratamentul homeopat?
medicul ginecolog ti-a recomandat ?
la ce dr homeopat mergi?
hai ca te-am asaltat cu intrebari dar as incerca si eu :wink:

maya
03-05-2005, 02:06 PM
Din cate am inteles, tratamentul homeopat vizeaza omul, nu boala. Corpul comunica cu noi prin simptome. Eu am PCOS si tot ce deriva din el. Plus imunitate scazuta. Ideea e ca prin acest tratament sa incep sa "functionez" normal si sa scap de atatea dereglari. Cat priveste medicul homeopat, eu zic sa-l suni pe dl Tutunaru sa te duci la dansul si sa-ti recomande pe cineva, s-ar putea in functie de problema sa te trimita, nu stiu sigur.

Lauriana
03-11-2005, 06:06 PM
8) Buna fetelor.Vad ca va descurcati bine mersi si in lipsa mea.Eu sunt de fapt Lauriana cea care a deschis subiectul sovata in discutie insa timp de o sapt. calculatorul meu a fost stricat si n-am mai putut da nici un semn de viata.in fine vreau sa va cunosc si eu pe cele doua nou intrate in afara de Mire pe care o cunosc deja, si sa-mi impartasiti si mie din experientele voastre intrucat se pare ca si eu trebuie sa fac ceva film la trompe dar astept o incurajare de la voi.Nu e vorba de laparoscopie ci de altceva care am inteles ca se face pe viu nu cu anestezie si cam doare.Va rog mai scrieti-mi si mie caci sincer nu mai stiu in cine sau ce sa cred.Sarcina nu apare si luna de luna sufar la venirea ciclului.Pa fetelor. :lol: LAURIANA 8)

mireip78
03-11-2005, 10:45 PM
;smile bine ai revenit lauriana :mrgreen:
despre filmul la trompe eu am facut aceasta analiza
se numeste histerosalpingografie, pe scurt HSG
eu am facut-o la giulesti si se face intradevar fara anestezie
eu am mai scis depre asta pe aici
este dureroasa numai daca ai tropele infundate
este o durere ca de ciclu, dar nu seamana cu ea
pe mine ma durut f tare, dar la mine trompele sunt infundate si cu aderente :diss :diss
dak vrei poti sa cauti in mesajele mele si vei gasi mai multe amanunte
sau poti sa-mi scrii pe PM ca sa nu ma mai repet
cum se mai simt socrii tai?
sper ca bine
pupici :) :)

Lauriana
03-19-2005, 07:33 PM
:roll: Buna Mire.Te rog sa ma ierti ca nu am mai intrat pe forum de atata timp dar calculatorul meu face mereu figuri si se strica.Acum chiar vreau sa iti spun ca iti multumesc pt.rtoate incurajarile si urarile pe care mi le-ai facut si sincer iti spun ca esti o prietena adevarata chiar si numai virtual.Vreau sa te intrb daca tu dupa ce ti-ai facut acel film la trompe si ti le-a desfundat tot n-ai reusit sa obti o sarcina sau la tine mai e si altceva?Cand se face analiza? Dupa ciclu imediat sau cand?Apropos.....socrul meu s-a operat la Cluj, acum e acasa si insanatosirea lui e pe zi ce trece tot mai buna insa cateva luni n-are voie sa calce pe picior si asta il tine legat de orice efort sau miscare prea mare.In rest e bine....eu nu prea am curaj sa fac pasul cel mare.sunt o fricoasa, si asta nu e bine pt. familia mea, mai ales ca sotul meu dispera la gandul ca nu avem inca un cpoil. :lol: Mai scrie-mi....pa pa pa. 8)

Viki
08-08-2005, 07:59 PM
Fetelor !!! ati fost in final careva din voi la Sovata? mie dupa HSG mi s-au depistat trompe impermeabile cu aderente, sunt programata pentru laparoscopie in septembrie, dar si pana atunci as vrea sa merg la Sovata pentru un tratament de 12-14 zile. N-ati putea sa-mi spuneti...la Ocna Sibiului nu este aceeasi apa? sarata ? cu aceleasi calitati ?
:?

papalet carmen
08-14-2007, 01:49 PM
hei buna fetelor! eu am fost la sovata am facut tratament timp de 12 zile.
tratamentul consta in irigati cu apa sarata din lacul ursu, tampon vaginal cu namol de pe fundul lacului ursu si impachetari cu namol.
eu am stat la hotel bradet si ma costat 30 mil cu tot cu tratament si doua mese pe zi. inca astept rezultate si sper sa raman in curand insarcinata ca astfel innebunesc. oricum pentru un rezultat sigur tratamentul trebuie repetat de 5 ori. Daca nu da rezultate in urmatoarele 6 luni ma duc din nou. va pup si sper sa auzim numai de bine.

Aban2
08-19-2007, 04:57 AM
Christina Aguilera and Mariah Carey Lesbians Doing In Jacuzzi!
http://www.digitalalemedia.com/MediaPlayer?movie=1116415