PDA

View Full Version : Laparo

Popescu Mihaela
04-17-2007, 10:01 PM
Buna fetelor,
Sunt una dintre noile paciente ale dr.Tutunaru si dupa 3 luni de monitorizare m-a programat pentru laparo! :cry: Diagnosticul meu este deocamdata ovare polichistice si sper sa fie doar atat! Cum este? Te refaci repede? in cat timp iesi din spital? In cat timp poti ramane insarcinata dupa operatie? Cat se da la dr pentru operatie? dar la anestezist? Va intreb pentru ca sunt din provincie si nu stiu cum se procedeaza! Va Multumesc

lorena
04-18-2007, 11:10 AM
BUNA MIHAELA,eu m-am operat vineri pt sarcina extrauterina,prin laparoscopie,am stat 4 zile in spital ,a 5 -a am fost externata,operatia laparoscopica nu este f complicata daca nu sunt probleme,la mine a durat 2 ore pt ca au fost probleme,de dat jos din pat m-am dat a 2-a zi ,dar mi-a fost f rau 3 zile de la anestezia generala am varsat mereu,dar cred ca depinde si de organism,azi ma simt f bine.DEspre tarife ce pot sa-ti spun am auzit fel si fel de variante,depinde de medic si depinde de buzunarul fiecaruia.EU am dat 5 mil la medic,si 2 mil la anestezist,dar erau unele fete care pt o laparoscopie diagnostica dadeau intre 3-3,5 mil la dr,si 1,5 mil la anestezist.DAR ti-am spus dai cat consideri tu,eu ti-am facut doar o parere,medicul care ma operat pe mine este unul f bun si ne cunoastem de vre-o 4 ani.ITI doresc succes,si mergi cu incredere.

iarina
04-18-2007, 03:37 PM
Buna Mihaela,

Daca faci laparo cu doct Tutunaru, atunci acesta nu costa nimic. El nu ia bani niciodata...poti sa dai bani doar la mana dreapta si la anestezist aprox 1.5-2 mil fiecare.
Daca vrei mai multe informatii, cu lux de amanunte despre interventie, mergi la rubrica laparoscopie la Elias si citeste experienta brianei....este mai mult decat suficient.
Am inteles ca se sta in spital max 2 zile, depinde de cum te simti.
Multa bafta si sa ne povestesti cum a fost!

Bafta mult!

Ariadna
04-18-2007, 06:40 PM
Lorena, imi pare rau sa aud asa vesti... Ce doctor te-a operat? Ce vei face in continuare? Te pup si iti doresc sa te refaci cat mai curand!

lorena
04-19-2007, 12:12 PM
BUNA ARIADNA,CITESTE TE ROG CA AM SCRIS detaliat la "SA ADOPT SAU SA LUPT",ma operat dr GHERASIE CRISTIAN impreuna cu sotia ANCA GHERASIE,de la sp UNIV.CF2 de langa SOFITEL.este medicul meu ginecolog de 3 ani.TE PUP,si citeste acolo ca am scris tot ce am patit.

Ariadna
04-19-2007, 01:31 PM
Lorena, uite am citit.
Dar tu nu plecasei de la dr.Gherasie? Nu mergeai la dr.Tutunaru? Parca asa spunea ultima oara...
Sanatate iti doresc!

lorena
04-19-2007, 07:16 PM
NU EU NU AM plecatde la dr GHERASIE NICIODATA DE 3 ANI,dar am vrut sa consult si un alt medic ,sa ascult o alta parere,si la indrumarea fetelor de pe site.si am si fost o singura data LA DR TUTUNARU,urma sa ma cheme la monitorizare,dar oricum era f greu de obt o ora de cons sau monitoriz.la el,bine nu asta era probl.pt ca oricum monitorizare faceam si la Gherasie in fiecare luna aproape,si mergeam cand era de garda fara nici o problema,si chiar daca si el este f solicitat intram mereu fara prea mari eforturi.

ira
04-20-2007, 08:33 AM
salut Mihaela
cand esti programata pentru laparo ? sa ne povestesti si noua cum a fost. Eu sunt programata pe 11 iulie.
Bafta !

iarina
04-20-2007, 11:42 AM
Fetelor,

Am o intrebare: pe mine m-a programat tutu pe 10 iulie, si neavand un ciclu foarte regulat, nu stiu in ce zi voi fi atunci...cand faci laparo trebuie sa fii intr-o anumita zi a CM?
Daca mai sunt alte fete programate asa in avans, imi puteti spune ce se intampla? Se reprogrameaza sau ce?

iarina
04-20-2007, 09:22 PM
Buna Diana,

Nu stii ce piatra mi-ai luat de pe inima...:) De cand m-am programat ma gandesc numai la tampenii. Ma bucur mult pentru tine. Si tu aveai dureri la CM? De asta credeai ca ai endometrioza?
Si bebe a aparut sau nu inca? :)
Multumim din suflet si sper sincer sa mai intri pe forum sa ne mai povestesti din experienta ta.

Popescu Mihaela
04-23-2007, 11:03 PM
Buna Fetelor,

Va multumesc pentru incurajarile voastre! Imi este oricum foarte frica de operatie, chiar daca stiu ca este usoara, mai bine spus imi este frica de anestezie pentru ca am facut operatie de apendicita, atunci mi-au facut anestezie partiala si mi-a fost foarte rau! Banuiesc ca dupa asta totala o sa-mi fie si mai rau :? .
Eu sunt programata pe 19 iunie.
Asa ca o sa ne povestesti tu prima ira.

va pup si multa bafta!

ira
04-24-2007, 08:12 AM
Pai, eu sunt programata pe 11 iulie, deci dupa tine

iarina
04-25-2007, 02:44 PM
Diana,

Multumim mult pentru mesaje. Iti tinem pumnii, sunt sigura ca dupa laparo va veni si bb curand.
Mai vorbim...

thebestnicol
04-26-2007, 07:09 PM
Buna,

am facut laparo pe 16 aprilie 2007, deci acum 10 zile!!!!! Deja am inceput din nou serviciul de 2 zile. A fost super usor desi am avut cateva temeri. Am 35 ani , nu am ramas niciodata insarcinata natural pana acum.Verdictul de la laparo : ovare- bune, trompa stg obturata definitiv, trompa dr-ok, endometroiza la nivel uter-leziune carea fost excizata!- Din cate am discutata cu dr. T sanse ptr bebe-70%- pe cale naturala. Am uitata sa va spun ca fac tratament cu DIPHERELINE -3 LUNI ( deja mi-am facut ieri prima fiola).Deci -........NU VA SPERIATI!!!!!!!REGRET CA NU AM FACUT-O MAI DEVREME!!!!! ASTEPTAM MINUNEA CU BEBE!!!!!

:P

iarina
04-27-2007, 02:52 PM
Nicol,

Vad ca esti foarte otimista, ceea ce este SUPER! :)
Banuiesc ca te asteptai sa descopere ceva probleme dupa laparo....?
Stii sau banuiesti de la ce ai putea avea trompa stanga obturata? Ai avut ceva probleme? Anexite, clamydia?
Referitor la endometrioza, dupa cat timp de la tratament poti ramane insarcinata?
Cand a spus "pe cale naturala" doctorul se referea la naturala, naturala, adica fara monitorizare, inseminare...?
Inca ceva....ti-a explicat cum de a ajuns la cifra asta de 70%?
Sper sa ai timp sa raspunzi la toate intrebarile unei viitoare aspirante la laparo.... :lol:

thebestnicol
04-29-2007, 08:03 PM
Draga Iarina,

trompa stg s-a obturat cred eu ( si dupa o discutie cu dr. T) din cauza unei probabile anexite vechi tratata necorespunzator si in urma unor stimulari repetate - cam 4 la nr- cu PUREGON/ PREGNYL/ facute de un fost dr.!!!!!!!!!!!! la care am pierdut 7 ani din viata!!!Chlamidia nu am avut niciodata.In ceea ce priveste tratamentul cu Diphereline din cate am inteles timp de 3 luni cat faci trat ciclul ti se opreste si revine cam la max. 2 luni de la ultima fiola. Deci sanse de un eventual bebe abia - daca am noroc- peste cel putin 6 luni!!!!!!In legatura cu proc de 70% ptr bebe atata timp cat am 2 ovare super ok, o trompa ok si un uter " curatat" de leziunile de endometrioza si ovulatia naturala spontana( cum am avut-o si pana acum)-probabil asta e rezultatul adunarii!!!!!!!! Desigur ca voi face monitorizare dar asta e inclusa in calea naturala!!!

Kiss you!!!!!

iarina
04-29-2007, 10:23 PM
Salut Nicol,

Multumesc pentru raspunsuri. Nu te speria de cele 6 luni, trec imediat...nici nu o sa-ti dai seama.
Cu un homeopat ai incercat?
Multa bafta si sa mai intri pe forum, caci pe masura ce se apropie ziua Z, sigur te voi mai bate la cap si cu alte intrebari. :)
:) :) :)
Keep in touch!

mariana ghita
04-29-2007, 10:51 PM
BUNA,am si eu o intrebare .Chiar nu se mai poate face ceva (laparoscopic)daca trompa este strangulata?mie asa mi-a zis dr.dupa operatia pt.extrauterina,la mine staga este strangulata ca oricum trompa dreapta nu o mai am.

ana_75
05-14-2007, 05:02 PM
Buna tuturor,

sunt noua pe acest forum........si sunt o pacienta a dr.T.....cel mai dragut doctor.......am totala incredere in acest om.........si sper curand sa am si un bebe........astazi am inceput a doua monitorizare.......totul este Ok pana acum, dar mi-a zis ca luna viitoare daca nu se intampla nimic sa facem programare pentru laparo......ca cine stie ce poate fi .........si nu se vede.........abia astept sa tin un bebe in brate. :wink:

arrabella
05-15-2007, 11:50 AM
buna Ana si bine ai venit pe forum! :)
Iti doresc mult succes si sa-ti vezi visul implinit cat mai curand!
eu am mari emotii pt ca de abia pe 25 va fi prima intalnire cu dl dr :oops: si sper sa nu ma blochez si sa nu mai spun nik, astept si eu de f mult timp sa vina bb. :)