PDA

View Full Version : utrogestan pentru sustinerea fazei luteale

Simoneta
04-14-2007, 11:59 PM
Incerc sa raman insarcinata. Medicul mi-a recomandat sa iau timp de 10 zile utrogestan. Am toto citit despre utorgestan si am dedus ca dupa oprirea administrarii medicamentului, din cauza scaderii bruste a nivelului de progesteron se induce menstruatie? Cum se potriveste asta cu intentia de a ramane insarcinata sau e ceva ce nu stiu eu?

Apreciez orice informatie sau impartasirea experientelor similare.

:?

iarina
04-15-2007, 03:40 PM
Buna Simoneta,

Nu trebuie sa te ingrijorezi; utrogestanul ajuta creerii unui mediu propice sarcinii, pentru sustinerea acesteia in caz ca se intampla. El este practic progesteron, deci un hormon 100% natural, care nu dauneaza, cel mult poate avea niste efecte secundare, gen durere difuza de ovare, intarziere CM, etc.
Iti spun aceste lucruri din experienta proprie; si eu l-am intrebat pe doctorul tutunaru, si mi-a spus ca sunt multe femei care au fost insarcinate, dar pierd sarcina, si astfel le vine ciclul normal, mai ales atunci cand ai cheaguri...practic utrogestanul impiedica acest lucru.

Eu sunt la a doua luna consecutiva de administrare (atentie! vaginal, 2 pastule seara) si deocamdata totul este O.K.
Am avut ceva dureri la ultimul CM, dar sper ca luna asta sa fie O.K.

Daca pot sa te ami ajut cu ceva informatii, spune-mi.

MARY-ADY
04-15-2007, 07:41 PM
:D Buna fetelor,
Stie cineva de ce nu mai merge rubrica intrebari? :?:
pupici

iarina
04-15-2007, 10:58 PM
De mers merge, dar nu mai raspunde doctorul; este super ocupat. Am inteles ca are 2000 de paciente, si ca ii ramane foarte putin timp sa se ocupe de site... :(

ira
04-16-2007, 10:22 AM
am terminat a doua monitorizare, dar Tutu nu mi-a dat sa iau utrogestan nici luna trecuta si nici luna asta. O fi uitat ?

iarina
04-16-2007, 11:26 AM
Ira,

Intreaba-l...si eu sunt curioasa...nu inteleg de ce mie mi-a dat...o fi simtit ceva in aer :)

Simoneta
04-16-2007, 11:39 PM
Eu sunt la a doua luna consecutiva de administrare (atentie! vaginal, 2 pastule seara) si deocamdata totul este O.K.
Am avut ceva dureri la ultimul CM, dar sper ca luna asta sa fie O.K.

Si eu iau tot 2 pastile seara. Tie pentru ce perioada ti-a recomandat acest tratament?

Multumesc! :)

ira
04-17-2007, 08:05 AM
Iarina,

l-am sunat ieri pe Tutu ca sa-l intreb de utrogestan. Mi-a raspuns Ramona, asistenta, si mi-a spus ca daca Tutu nu mi-a zis nimic de utrogestan, inseamna ca nu este nevoie sa iau. O sa-l mai intreb despre asta cand ma duc data viitoare la cabinet.

iarina
04-17-2007, 11:40 AM
Simoneta,

Eu iau timp de 10 zile, din seara in care s-a produs ovulatia (s-a spart ovulul).
Tu ai mai luat inainte sau este prima data?

iarina
04-23-2007, 05:07 PM
Fetelor,

Am o intrebare pentru cele care au luat utrogestan: voua v-a intarziat ciclul? Mie mi-a intarziat o saptamana si nu stiu de la ce este...Sau ati avut alte simptome?