PDA

View Full Version : Din nou endometrioza ...

camelia oana
03-03-2007, 11:43 PM
Salutare tuturor!

Sunt Camelia, am 26 de ani si va scriu din Oradea. Ma bucur ca am descoperit acest forum si sper sa gasesc si eu un raspuns, o parere referitoare la ce mi se intampla.
Sa va spun pe scurt povestea / problema mea. Am descoperit in noiembrie un chist mare pe ovar (aprox. 6/4,8 cm) pentru care mi-a fost prescris un tratament care nu a dat rezultat. In 31 ianuarie am fost operata laparoscopic la Cluj, la clinica Stanca si credeam ca dupa aceasta operatie si implicit dupa eliminarea chistului a trecut problema si ne apucam de facut bebe. (Sunt casatorita de aproape 2 ani dar doar in iarna ne-am hotarat sa facem copil ). Dar nu a fost asa. Dl. dr. mi-a explicat ca am endometrioza, care a cauzat si aparitia chistului, ca e intr-un stadiu avansat, ca a verificat permeabilitatea trompelor in timpul operatiei si a iesit negativ.
Mi-a spus ca avem doua variante: tratamentul cu Zoladex, care induce menopauza si dupa aceea o noua operatie laparoscopica pentru a vedea rezultatul sau FIV.
Sunt intr-o foarte mare dilema. Am mai fost la un dr. intre timp care era mult mai optimist si care mi-a spus ca sa vedem care e sitiatia trompelor(sa faca acea radiografie - nu stiu care e termenul folosit) si apoi infilatii pentru eliberarea lor. Am inteles de la cineva care a urmat un astfel de tratament ca dureaza mult.

camelia oana
03-03-2007, 11:49 PM
Intrebarea mea este: voi credeti ca se poate rezolva problema cu trompele? Oare daca se putea nu ar fi rezolvat-o dl dr. in timpul operatiei? Vreau asa de mult un copil si nu stiu ce cale sa aleg. Dl dr. care m-a operat mi se pare ca este un adevarat profesionist si mi-ar fi spus daca ar fi crezut ca poate sa existe o alta solutie. Recomandarea lui la finalul discutiei a fost FIV la clinica din Budapesta.

Va multumesc si astept raspunsurile voadtre cu mult interes!

patricia
03-05-2007, 08:08 AM
buna, camelia oana. sunt intr-o situatie similara cu a ta, inca nu am facut laparoscopie, dar probabil in curand... de peste un an incercam sa facem bebe, motivul pt care nu am reusit sunt chisturile mele, unul pe fiecare ovar, unul peste 5 cm, deci cu indicatie pt laparo. ce pot sa-ti spun este faptul ca dr tutunaru, care are acest site, este total impotriva histerosalpingografiei (hsg) care consta in introducerea unei substante de contrast in uter si trompe, o data pt ca nu este relevanta( nu stabileste functionalitatea trompelor) si apoi poate sa-ti agraveze situatia prin aderentele ce pot aparea dupa. poti gasi mai multe informatii pe asect site. pe de alta parte, de obicei in timpul laparoscopiei se rezolva si leziunile endometriozice, dar se poate reface si permeabilitatea trompelor.nu stiu exact care afost situatia ta, dar in principiu asa se procedeaza. dr T este si adeptul tratamentelor homeopatice, pe langa trat de specialitate, de aceea m-am orientat spre asa ceva, sper sa-mi foloseasca. daca vrei iti pot scrie mai multe despre asta.

iarina
03-05-2007, 07:17 PM
Buna patricia,

Si pe mine m-ar interesa mai multe despre tratamentul homeopat si mai ales daca, din experienta ta, da rezultate...
Multumesc si bafta la laparo!

patricia
03-06-2007, 11:13 AM
buna, iarina. sper sa dea rezultate, macar la modul sa raman mai usor insarcinata dupa operatie...am vazut pe alte forumuri multe cazuri de chisturi ovariene care si-au redus dimensiunile sau chiar au disparut dupa tratament cu extract mladite zmeur, extract coacaze negre, ceaiuri napraznic, cretisoara, coada soricelului, vit E sau apiterapie.e adevarat ca poate dura ceva, se fac cure de 3 luni cel putin, iar in cazul meu chisturile sunt mari, nu-mi permit sa astept prea mult. dar stiti cum e, speranta moare ultima...

camelia oana
03-06-2007, 09:10 PM
Ceao Patricia!
Multumesc in primul rand pentru raspuns. Chistul meu a fost de 6,40 cm/ 4,8 cm, deci foarte mare. M-ai pus pe ganduri cu hsg-ul acela. Nu stiam ca poate sa dauneze. Nu mai stiu pe ce cale sa merg. Dl. dr. la care am fost a doua oara, un conferentiar universitar recomandat de cineva careia i-a rezolvat problema cu trompele infundate, zicea ca aceasta e cea mai buna cale, ca el e optimist, ca poate se elibereaze prin insasi procedura respectiva (din cauza presiunii)...???... si ca apoi sa facem acel tratament cu infilatii...

Eu cred ca daca in timpul operatiei dl. doctor ar fi putut sa elibereze trompele ar fi facut-o. Din cate am inteles el e cel mai bun in domeniul operatiilor laparoscopice in Cluj.

Tot mai mult si mai mult ma gandesc la FIV. ... :?

Tu ai avut rezultate in urma tratamentului homeopat sau doar acum ai inceput?
De ce amani laparoscopia? Cu cat termini mai repede cu atat stii mai repede ce e de facut pe viitor pentru a face bebe. Nu?

Daca ai timp scrie-mi cateva ceva despre homeopatie pt problema aceasta. Multumesc!