View Full Version : monitorizarea
simonelpan
01-23-2007, 06:20 PM
salutare fetelor, am fost pe 22 ianuarie pt prima data la dl. doc tor tutunaru si am inceput monitorizarea ovulatiei. Eu am 24 ani, sotul meu 39, si in 2 ani si 4 luni nu am reusit sa raman gravida, asta dupa o perioada de 4 ani si 6 luni de pilule contraceptive. Nu am avut nici o nastere si nici un avort.
Am inceput monitorizarea in ziua a 12a dar stiu ca cel mai bine este sa o incepi intr-a 10a. Ma voi duce din 2 in 2 zile la inca 2-3 consultatii. Privind pe ecran, dl doctor mi-a spus ca intradevar nu arata prea bine, adica nu se vede ca as ovula. A vazut ceva care poate fi un folicul, ceea ce ar fi bine, sau un chist pe ovarul stang. Ramane sa vedem la urmatoarele consulatatii dc este chist. Mi-a spus ca sotul meu se va duce la spermograma abia dupa ce ma va monitoriza pe mine 2 luni.
Intrebarea mea este daca mai sunt printre voi fete care s-au confruntat cu intrebarea aceasta "chist sau folicul" si cand isi da seama doctorul care din cele doua este. Si as mai vrea sa-mi spuneti cele care v-ati tratat de chisturi, la tutunaru sau la alti doctori, ce tratamente ati urmat si ce rezultate ati obtinut. Va pup pe toate si doamne ajuta sa fim mamici.
lorena
01-23-2007, 07:52 PM
simone,buna am si eu o intrebare unde te cheama sa faci monitorizarea,si la spital,si la particular,si cum ti-se pare doctorul?
lorena
01-23-2007, 07:53 PM
simone,buna am si eu o intrebare unde te cheama sa faci monitorizarea,si la spital,si la particular,si cum ti-se pare doctorul?
simonelpan
01-23-2007, 08:30 PM
Anasia, mie mi-e teama ca tutunaru sa nu-mi dea tratament cu contraceptive in cazul in care am chist. Am oroare de ele pt ca pun infertilitatea mea pe baza contraceptivelor pe care le-am luat 4 ani jumate pana acum 2 ani si cateva luni. S-ar putea, dc am chist, sa optez si eu pt varianta "nici un tratament". Spune-mi si mie mai multe despre tine. Dc ai venit la monitorizare inseamna ca aveai probleme de infertilitate. Cum de s-a intamplat de ai ramas imediat ce ai venit. Mi-ar folosi incurajari. am auzit de foarte multe fete care nu ramaneau de ani de zile si de la primele monitorizari + un pic tratament au ramas. Pup si astept raspunsul tau.
simonelpan
01-23-2007, 08:37 PM
lorena, eu am ajuns la tutunaru dupa ce am gasit acest site si am vazut ce scriu fetele dee pe forum despre el. Am ajuns sa cred ca e cel mai bun si l-am vrut pe cel mai bun. Si, cu toate ca am fost doar o data, ti-l recomand. Unele fete spun ca este prea grabit si ca nu acorda fiecareia dintre noi ceva mai mult timp. Dar, prefer sa nu stea decat 5 min cu mine, dar sa-si faca treaba cum trebuie. Si am observat ca nici nu mi-e jena de el...am mai fost la 3 medici...dintre care 2 femei si cu toti mi-a fost jena.
Dr. tutunaru lucreaza la cabinetul sau de pe str. sandu aldea nr. 86 (aici am fost prima data) iar pt a doua consultatie m-a chemat la spitalul elias care este tot prin zona aceea (aproape de piata presei).
Te pup si sper sa mergi si tu.
lorena
01-23-2007, 11:08 PM
VA MULTUMESC fetelor pt raspuns(simone si ANASIA),pe 7 februarie merg si eu la el,tare sunt curioasa cum o fi la cata reclama ia-ti facut pe site,sper sa fiu multumita,dar daca toate ati fost probabil ca voi fi si eu.va pup si ne auzim,sper cu vesti cat mai bune .
simonelpan
01-24-2007, 10:47 AM
anasia, am fost azi dimineaza la a doua sedinta de monitorizare. Ceea ce a vazut tutu la vizita trecuta era din fericire un folicul si nu un chist. :D . Foliculul s-a spart. deci...ovulez. Sunt f fericita ca sunt ok. Mi-a spus sa iau 10 zile cate 2 pastile de utrogestan vaginal. Nu stiu exact la ce ajuta dar o sa ma informez. Acum asteptam sa-si faca "aia mici" treaba, cum a zis tutu, si dc nu si-o fac luna viitoare imi bag sotul la spermograma.
Ma bucur ca starea mea de spirit este de 10 ori mai buna decat inainte de a veni la tutu. El te face sa crezi ca e simplu sa ramai gravida. Te pup si sper sa mai vorbim...eu mi-as dori.
iarina
02-22-2007, 04:44 PM
Fetelor,
Luminati-ma si pe mine: cum se face monitorizarea? Eu am fost la Giulesti la doctorita Bechir, in ziua a 10-a, mi-a spus ca totul arata bine, mi-a facut un pregnyl si ne-a spus sa prestam in seara respectiva si a doua zi. Atat! Nu m-a mai chemat sa vin dupa sa vada daca s-a spart sau nu foliculul....si pregnylul nu isi face efectul dupa 36 ore. Dupa cat timp de la pregnyl trebui sa prestezi?
Multumesc mult pentru raspunsuri
iarina
02-23-2007, 05:49 PM
Poate nu a fost sa fie de data asta....si cum speranta moare ultima ii dam bataie in continuare. Mai am o intrebare: sunt pareri diferite despre a o face zilnic in perioada propice sau o data la doua zile, pentru o calitate mai buna :wink: Voi ce credeti?
Anasia, sa-ti traiasca bebita si multumim ca inca mai stai pe acest forum si ne mai dai si noua o umbra de speranta :P
am fost si eu sapt trecuta la o prima consultatie la dr.tut, si a spus ca o sa facem monitorizare, sa vin in ziua 10 a cm.
incercam de aproape doi ani , sper sa reusim in curand.
mi-a placut dr.tutunaru, e mai nonconformist
iarina
02-27-2007, 10:17 PM
ira,
Si eu am fost ieri pentru prima data si mi-a placut foarte mult de doctor; i-a placut chiar si sotului meu :)
Pe mine m-a chemat din ziua a 8-a....poate pt ca am CM de 26 de zile...
Bafta multa si mai vorbim...
iarina, de cat timp incerci sa ramai ? ai mai luat vreun tratament ?
iarina
02-28-2007, 09:23 PM
Buna Ira,
Eu incerc de aprox 2 ani.... :(
Nu am luat tratament, pentru ca aparent analizele au iesit O.K.... :? , cu exceptia unei prolactine putin peste media superioara...iar luna trecuta am facut o monitorizare la doctorita bechir (cmu/giulesti), mi-a facut si un pregnyl, dar nu s-a intamplat nimic :(
Oricum am horatat sa renunt la doctorii astia care te trateaza gen "cantitate neglijabila"; sper ca doctor T sa aiba mana buna... :)
Istoria ta care este?
si eu am tot aproape doi ani de incercari. In iunie 2006 am fost la dr.Lutescu, in Constanta. Mi-am facut analizele hormonale si sotul meu si-a facut spermograma, si dansa a spus ca suntem ok, ca in max 2 luni o sa fiu insarcinata. Timp de 3 luni am facut stimulare ovariana cu clostylbegit, mergeam o data pe luna la monitorizare si-mi dadea sa fac un pregnyl. Nici un rezultat, desi dansa spunea ca merge foarte bine.
Dr. Tut s-a uitat pe respectivele analize si a spus ca sunt incomplete, si ca daca nu raman dupa 2 luni de monitorizare , o sa-l trimita pe sotul meu sa-si mai faca o spermograma la un lab din Buc, recomandat de el. I-am spus si despre monitorizarea facuta, si a spus ca nu asa se face o monitorizare, ca trebuia sa ma cheme de mai multe ori la echo, sa vada nu numai daca exista foliculi, ci si daca foliculii cresc si daca se sparg.
Incep monitorizarea miercuri, pe 7 martie. Sper sa fie bine.
iarina
03-04-2007, 02:53 PM
Buna Ira,
Si eu sunt fix in aceeasi situatie. Si tot pe 7 martie am programare la doctor T pentru monitorizare. Si eu am mai facut monitorizare icu doctorita Bechir inainte, dar nu s-a intamplat nimic.
Sa speram ca acum va fi mai bine.
Apropos de 7 martie, te-ai horatat la ce ora mergi. Am intels ca se poate intre 12-8. Poate ne vedem pe acolo si mai povestim :)
salut Iarina
eu m-am reprogramat pt vineri.
Te rog sa intri maine pe forum sa ne povestesti cum a fost. O sa va povestesc si eu vineri.
Si mie mi-ar placea sa ne intalnim sa mai stam de vorba, cred ca o sa mai avem ocazia.
Bafta si tine-ne la curent !
patricia
03-07-2007, 08:42 AM
buna, anda. imi pare rau ca nu ti-ai indeplinit inca visul, suntem prea multe in situatia asta...acum am auzit de o firma americana cu produse pe baza de aloe vera, poate ar merita sa incerci si suplimente de genul acesta, pe langa tratamentul de specialitate. si inca ceva, o a doua parere de la un alt medic nu strica niciodata. eu iti urez mult succes!
iarina
03-07-2007, 06:27 PM
Buna Ira,
Am revenit: am fost azi la prima monitorizare (ziua 9) si sper eu ca a fost O.K....se vad doi foliculi pe ovarul stang (12.9 si 18). Doctorul a fost foarte cool, relaxat...., mi-a zis sa prestam diseara si sa revin vineri pentru a doua monitorizare. Se pare ca va trebui sa merg cam de 3-4 ori, sa vedem inclusiv daca s-a spart foliculul.
Cam asta este....daca mai vrei sa stii ceva, spune-mi.
Si intrucat eu merg vineri, poate totusi ne vedem pe-acolo....tu la cat vrei sa mergi?
salut Iarina
eu incerc sa ajung in jur de ora 12, dar nu pot sti cu exactitate, vin din Constanta. Sper sa ne intalnim.
iarina
03-08-2007, 10:42 AM
Super! Si eu tot in jur de 12 ajung. Sper sa ne recunoastem. De obicei, eu imi iau cate caeva de citit, pentru ca ai ceva de asteptat...
Succes!
o sa fiu imbracata cu o bluza portocalie
bafta !
andra78
03-08-2007, 06:43 PM
BUNA FETELOR! EU SUNT NOUA PE FORUM SI SPER SA GASESC IN VOI CONFIDENTA DE CARE AM NEVOIE. EU SI SOTUL MEU INCERCAM DE 1 AN SA AVEM UN BEBE DAR PANA ACUM-NIMIC. :cry: MAINE AM PROGRAMARE LA DR.LUTESCU SI IMI E FFF TARE FRICA, MIE IMI ESTE TEAMA DE DOCTORI, PLUS CA IMI E SI PUTIN RUSINE, NU MA SIMT CONFORTABIL. OF, SPER SA FIE BINE PANA LA URMA.
P.S VA IREZ O PRIMAVARA FERICITA SI PLINA DE IMPLINIRI
andra78
03-08-2007, 06:44 PM
BUNA FETELOR! EU SUNT NOUA PE FORUM SI SPER SA GASESC IN VOI CONFIDENTA DE CARE AM NEVOIE. EU SI SOTUL MEU INCERCAM DE 1 AN SA AVEM UN BEBE DAR PANA ACUM-NIMIC. :cry: MAINE AM PROGRAMARE LA DR.LUTESCU SI IMI E FFF TARE FRICA, MIE IMI ESTE TEAMA DE DOCTORI, PLUS CA IMI E SI PUTIN RUSINE, NU MA SIMT CONFORTABIL. OF, SPER SA FIE BINE PANA LA URMA.
andra78
andra78
andra78
03-08-2007, 06:45 PM
andra78
03-08-2007, 06:46 PM
P.S VA UREZ O PRIMAVARA FERICITA SI PLINA DE IMPLINIRI
iarina
03-09-2007, 08:27 AM
Buna Andra,
Sentimentele pe acre le incerci tu sunt normale...vei vedea ca, nu dupa mult timp, te vei simti mult mai O.K. in preajma doctorilor...doar este pentru un scop nobil, nu? :)
Si, deocamdata nu ai motive de disperare, un an este inca O.K.
Sunt sigura ca va fi bine! Iti tinem toate pumnii si asteptam o veste buna cat de curand! :)
salut Iarina
ai ajuns azi la dr. Tut ? eu am fost, era f.multa lume, am stat cam 2,5 ore la rand, dar am intrat pana la urma.
mi-a spus ca am un folicul de 18.4mm, sa prestam maine seara si sa merg duminica din nou, sa vedem daca s-a spart, la Elias, ca e de garda .
erau f.multe gravide la coada, poate o sa se intample si la noi minunea...
astept vesti de la tine
iarina
03-10-2007, 11:55 AM
Buna Ira,
Eu am reusit sa ajung pe la 15.30 si intr-adevar era PLIN....am stat vreo 3 ore...Si eu am doi foliculi (de 15 si de 18), acum vom vedea.
Mi-a spus sa merg la Elias duminica la 8.30, sa vedem daca s-au spart.
Tot duminica vreau sa-l intreb de homeopatie; as vrea sa iau ceva, poate se mai diminueaza si durerile de la cm...
Am inteles ca stie el o homeopata foarte buna.
Te tin la curent! Bafta!
nutisor
03-11-2007, 06:24 PM
CU CAT TIMP INAINTE TREBUIE SA SUN SA-MI FAC PROGRAMARE LA DR.T CA DE LUNA VIITOARE VREAU SA INCEP SI EU MONITORIZAREA LA DANSU, SUNT DIN GALATI SI AICI AM FACUT STIMULARE CU CLOSTIBEGYT FARA MONITORIZARE SI M-AM HIPERSTIMULAT, AM RAMAS INSARCINATA DAR SARCINA S-A OPRIT DIN EVOLUTIE LA 8 SAPTAMANI :cry: . IN APRILIE CAND POT AJUNGE LA BUCURESTI, (AM CM DE 28 ZILE) ZIUA A10-A CADE SAMBATA SA SUN DR. SA INTREB SAU SA SUN LA PROGRAMARI SA MA PROGR. PENTRU LUNI ZIUA 12. SAMBATA E LA CABINET? UN DOCTOR CARE RASPUNDE LA TEL. MIE PARCA TOT NU-MI VINE SA CRED :shock: , DESI AM CITIT TOT CE ATI SCRIS VOI PE AICI SI PRIN ALTE PARTI. SUN SI ARE TIMP DR. SA-MI ASCULTE MIE PROBLEMELE SAU DOAR ROG SA-MI FACA O PROGRAMARE? HAI CA V-AM AMETIT DAR EU TOT SUNT IN CEATA DA HOTARATA SA NU MAI CALC LA NICI UN MEDIC DIN GALATI. TELEPORTARE LA BUC. CA NU MAI TINE!
salut Iarina
am fost azi la dr.Tut, la Elias, si mi-a spus ca am un folicul de 20.5mm, sa prestam maine seara, si sa merg marti la echo sa vad daca s-a spart.
tu ce-ai facut ?
iarina
03-11-2007, 07:16 PM
Buna iarina,
La fel ...Nu pot sa cred! :)
Al meu are 20.6 :), dar mai am unul mai mic de 15.6.Tot marti la 7.30 trebuie sa ajung si eu la Elias; sper sa fie ultima!!! Unde mai pui ca am facut si o entorsa azi, alergam pe casri, sa nu intarzi si bufff...iata cum am ajuns de 2 ori la spital intr-o singura zi...
L-am intrebat daca sa urmez in paralel si un tratament homeopatic si a zis ca ar fi foarte bine. Mi-a dat nr tel doctora (daca il vrei, spune-mi).
Cred ca pentru tine este foarte dificil sa vii tocami din Cta, probabil ti-ai luat concediu...
By the way si eu tot din Cta sunt, dar dupa facultate am ramas in Bucuresti.
Bafta si poate ne vedem marti :)
iarina
03-11-2007, 07:18 PM
Nutisor,
Cred ca cel mai bine ar fi sa il suni pe doctor (cred ca undeva dupa amiaza), caci dimineata este cam ocupat si sa stabilesti cu el...
In principiu pt un CM de 28 zile, monitorizarea se incepe din ziua 10.
Bafta multa!
salut iarina
ai fost la homeopat ? ce ti-a dat ?
Intr-adevar nu e usor sa venim din C-ta, nu mi-am luat concediu, m-am tot invoit, dar cred ca s-a cam saturat si sefu sa ma tot inteleaga, ma gandeam pentru data viitoare sa fac rost de un certificat medical, de la medicul de familie.....
iarina
04-20-2007, 11:38 AM
Ira,
Am fost la homeopat si mi-a dat niste "remedii" sa vedm cum functioneaza...practic eu ma rugat-o sa imi de a ceva pentru a diminua durerile de burta de la CM.
Prima luna nu m-a ajutat deloc, sa vedem luna asta, caci mi-a schimbat tratamentul. Oricum, am inteles ca tratam homeo nu da rezultate imediat, trebuie sa ai rabdare...
iarina
04-20-2007, 11:39 AM
Ira,
Am fost la homeopat si mi-a dat niste "remedii" sa vedm cum functioneaza...practic eu ma rugat-o sa imi de a ceva pentru a diminua durerile de burta de la CM.
Prima luna nu m-a ajutat deloc, sa vedem luna asta, caci mi-a schimbat tratamentul. Oricum, am inteles ca tratam homeo nu da rezultate imediat, trebuie sa ai rabdare...
arrabella
04-25-2007, 04:44 PM
buna fetelor, ma primiti si pe mine?
de fapt, ma reprimiti? revin aici dupa fff multa vreme si merit multe mustrari, pt ca in ultima mea postare, speram sa ajung la dr T, dar au trecut 2 ani si se pare ca de abia acum voi ajunge. :oops:
acum nu prea am timp sa scriu, voi reveni maine cu amanunte, dar sunt f fericita ca voi merge in sfarsit, la el, asa ca am intrat sa va spun si voua. am programare pe 18 mai. de abia astept :D .
arrabella
04-25-2007, 04:44 PM
buna fetelor, ma primiti si pe mine?
de fapt, ma reprimiti? revin aici dupa fff multa vreme si merit multe mustrari, pt ca in ultima mea postare, speram sa ajung la dr T, dar au trecut 2 ani si se pare ca de abia acum voi ajunge. :oops:
acum nu prea am timp sa scriu, voi reveni maine cu amanunte, dar sunt f fericita ca voi merge in sfarsit, la el, asa ca am intrat sa va spun si voua. am programare pe 18 mai. de abia astept :D .
iarina
04-25-2007, 05:38 PM
Buna arrabella,
Ne bucuram ca ai revenit printre noi.
Bafta multa si intrucat noi am trecut deja de primele monitorizari, daca ai intrebari, suntem aici :)
Bafta multa! De acum esti maine bune!
arrabella
04-26-2007, 01:13 PM
multumesc mult iarina :D . eu nu am avut pana acum nici o sarcina iar investigatii am facut dar prea putine. nu aveam incredere in dr si dura f mult pana ma hotaram. in urma cu 2 ani am intrat prima oara aici, dar, se pare ca nu am fost destul de hotarata incat sa si trec la treaba. practic, de atunci am incercat sa-mi urmaresc ovulatia si sa ma gandesc mai mult la faptul ca vreau un bb. se pare ca nu a fost de ajuns. :( am un cm f neregulat care in ultimul timp mi-a dat multe batai de cap :? ultima oara mi-a venit la 40 de zile.
merg sa mai citesc ce ati mai scris.
va salut si ma bucur ca ma alatur si eu pacientelor dl dr T. :D
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.