View Full Version : ovar micropolichistic
leksioa
12-16-2006, 02:44 PM
Buna ziua! Am 23 de ani si am fost diagnosticata cu ovar stang micropolichistic, in aprilie 2006. Nu mi s-a dat nici un tratament. Mi s-a zis ca este o afectiune de care sufera mai mult de 90% dintre femei, deci aproape ca mi s-a spus ca e normal. Dar totusi eu nu ma simt bine. Adica ovarul stang este palpabil (pe abdomen) - si din cate stiu eu este ceva anormal. Simt mai tot timpul o presiune in acea zona, uneori chiar durere. Ciclurile menstruale sunt destul de lungi si neregulate (variaza intre 27 si 35 de zile, de obicei aprox 32 zile), dureroase, cu compresiune pe obturator si durere la nivelul coapsei interne pana la genunchi (sunt studenta la stomatologie, si stiu cateva notiuni de ginecologie din cele cateva cursuri pe care le am facut in anul 2). Viata sexuala nu a fost activa pana in urma cu putin timp. Dupa un contact sexual normal, la mai bine de o saptamana, ma doare ovarul stang. Intrebarea mea este: Ce inseamna, de fapt, ovar micropolichistic? Care sunt variantele de tratament in astfel de cazuri? Care sunt evolutia si prognosticul unei astfel de afectiuni, cu sau fara tratament?
Va multumesc frumos!
lorena
12-16-2006, 08:59 PM
Buna leksioa :D ,bine ai venit pe site ! IN primul rand as fi curioasa ,daca poti sa-mi spui ce medic se ocupa de tine(numele si unde lucreaza);IN al doilea rand pot sa-ti spun ca poti afla foarte multe lucruri despre afectiunea de care suferi ,doar scriind pe google SINDROMUL OVARULUI POLICHISTIC(SOPC) Din cate stiu eu este o dereglare hormonala,aparuta in special la femeile cu varste intre 18-25 ani dar nu este o regula generala.Odata cu SOPC POATE APAREA SI ACNEEA,dar la fel nu este obligatoriu.SOPC se poate diagnostica foarte simplu ,prin ecografie transvaginala,dar mai ales prin examene de laborator ;Analizele specifice sunt:17hidroxiprogesteron ,FSH,LH,TESTOSTERON,INSULINA SI GICEMIE a jeune.analize ce se fac in ziua 3 a a ciclului menstrual.CA SI TRATAMENT SE RECOMANDA TRATAMENT CU CONTRACEPTIVE ORALE,cel mai eficace este tratamentul cu DIANE 35,PT CA ARE SI EFECT ANDROGENIC SI TRATEAZA F BINE ACNEEA,DACA EA APARE,DAR MAI SUNT SI ALTE CONTRACEPTIVE(MARVELON,LOGEST,YASMINE etc.)DE ACEEA MA MIRA CA MEDICUL NU TI-A INDICAT ACEST TRATAMET,sau poate ti-la indicat dar nu ai specificat tu.Contraceptivele au un rol f imp.in SOPC,deoarece opresc activitatea ovarelor si chistele pot disparea,sunt bune pt ca regleaza si ciclul menstrual ,si te pot apara de o sarcina nedorita desi cu SOPC se ramane mai greu insarcinata.SPUI ca ai dureri in fosa iliaca (nu am retinut pe care parte),si durerea iti iradiaza in picior,ai grija sa nu fie si o anexita (inflamatia ovarului)sau o apendicita cronica(daca nu ai apendicele scos),OVARUL POLICHISTIC mai poate da dureri si in zona ombilicului dar nu este obligatoriu.AI intrebat ce efecte are in timp? ASTA depinde de la persoana la persoana,daca iti doreai o sarcina aveai probleme,adica nu cred ca puteai sa ramai usor .SA NU FACI TRATAMENT DUPA URECHE,EU TI-AM RELATAT NISTE LUCRURI MAI MULT PENTRU CULTURA TA GENERALA,INSA MEDICUL ESTE ACELA CARE ARE ULTIMUL CUVANT.SE FACE TRATAMENT CATEVA LUNI CU CONTRACEPTIVE APOI DACA NU SAU RETRAS SE POATE FACE LAPAROSCOPIE si prin decorticare ovariana SCAPI.DE ACEEA AM FOST CURIOASA CE MEDIC SE OCUPA DE TINE ,DACA NU ESTE DESTUL DE COMPETENT SAU DEZINTERESAT ITI POT RECOMANDA UN MEDIC MAI BUN .RAMANE LA APRECIEREA TA;SPER CA TE-AM MAI LAMURIT PUTIN ,DAR POTI INTRA SI PE GOOGLE SA AFLI F MULTE LUCRURI DESPRE SOPC.DACA MAI VREI SA INTREBI CEVA NU EZITA DACA STIU TE AJUT CU MARE PLACERE.ESTI DIN BUCURESTI,(ACUM m-am trezit sa te intreb,asta referitor la medic pt ca eu sunt din Bucuresti),SI CUNOSC CATIVA MEDICI DE AICI NU DIN ALT ORAS.OK PA :D
lorena
12-16-2006, 09:05 PM
AAAAAA ,acum am vazut ca esti din IASI cam nasol nu cunosc pe nimeni acolo,acum imi explic lipsa tratamentului ,poate iti dau un nr de telefon al unui dr din BUCURESTI,vb cu el la telefon si poate rezolvi ceva desi ma cam indoiesc.Dar iti poti schimba medicul de unde esti,ca banuiesc ca nu este singurul din IASI.SAU TE MAI DUCI ODATA LA EL SI Ii SPUI CA nu te simti bine sa-ti dea tratament. MAI VORBIM,PA :D
leksioa
12-17-2006, 12:12 PM
Multumesc frumos pentru raspuns. O sa ma documentez mai bine pe acest subiect. Nu stiam cu ce cuvinte sa dau cautare pe google si de aceea nu am gasit mare lucru. Cat despre medicul la care am fost cred ca e mai bine sa nu-i spun numele. Oricum o sa merg la altcineva. Sper sa se rezolve prin cea mai simpla metoda. Multumesc inca o data :)
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.