PDA

View Full Version : DESPRE INFIERE

briana_d
12-14-2006, 12:11 PM
Pentru ca banuiesc ca nu sunt singura ce se gandeste si la aceasta varianta de a deveni mama, m-am gandit sa scriu aici cam tot ce gasesc eu despre infiat in Romania asta cam de doi bani in domeniul protectiei copilului

Legea care sta la baza procesului este LEGEA 273/21.06.2004,asta tine de legalitate, dar de fapt mai este o lege nepublicata in nici un MO numita Legea Spagii...asta la nivel de Bucuresti exista sigur, mai ales cand vrei un copil mic, sanatos( cu investigatiile medicale facute pe bune)
Durata procesului este de 2 ani, minim, asta neincluzand si perioada in care sunt evaluati parintii si primesc certificatul de "capabili sa adopte" care are valabilitate 1 an, cu posibilitatea de prelungire , dar nu fara o testare prealabila....

Daca doreste cineva detalii de din lege poate spune, ori ii trimit legea toata ori paragraful cerut...

Faza cea mai nasoala...e ca nu poti infia decat un copil de pe raza orasului de domiciliu al celui ce doreste sa adopte, exceptiile facand situatia in care nu exista copii adoptabili acolo si se cere ajutorul in afara orasului....ceea ce nu cred ca e cazul!!!!!

Inca ceva super nasol e sa vina mama naturala( sau rude de pana la gradul 3) sa spuna ca a semnat declaratia la notar prin care renuntza la drepturile asupra minorului , si sa ia copilul , chiar si dupa un an si 11 luni daca nu s-a incheiat adoptia.

Intreba cineva daca merita sa infieze sau sa lupte....pai si infiatul la noi e o lupta si sa faci un bebe atunci cand ai probleme e o lupta...acum depinde de fiecare
Eu ma gandesc si la aceasta posibilitate dar ma sperie sumele vehiculate ( aflate din surse sigure, de la familii ce au infiat sau sunt in proces de a infia un copil)

aissa
12-16-2006, 08:39 AM
Sunt cateva inadvertente in ce spui tu acolo, nu te supara ca iti zic. Dar am trecut prin acest proces si stiu cat de cat mai bine mecanismele.
Ma refer in primul rand la fraza ca nu poti adopta decat din localitate. Teoretic familia adoptatoare merge la DPC de care apartine care in 99.9% din cazuri vor spune ca nu exista copii adoptabili. Si atunci incep cautarile. Ei zic ca nu ai voie tu sa cauti dar daca stai dupa ei te apuca primavara. Asa ca marea majoritate ne gasim copiii si incepem lupta cu birocratia, cu clarificarea situatiei copilului etc.
E o lupta intr-adevar, care poate de multe ori dureaza mai mult decat o sarcina dar in nici un caz (sau ma rog, nu mereu) apar banii in problema. Eu una am apelat la adoptie pentru ca financiar nu mi-am permis investigatii medicale indelungate, ce sa mai zic de un FIV. Asa ca faza cu sumele vehiculate si auzite de tine e eronata. Eu nu am dat nici un leu in afara de ce a trebuit sa platesc pt certificatul medical, analize si cazier.

briana_d
12-17-2006, 12:41 PM
Cum sa ma superi ca zici altceva decat zic eu?
Eu am vb cu directorul DPC din localitatea unde m-am nascut, un fost profesor de al meu, crezand ca ma va ajuta sa infiez de acolo ( acum prin casatorie am domiciliu in Buc) si el mi-a zis ca nu se poate din alta localitate, decat daca in Buc nu sunt copii....iar de la DPC Bucuresti mi-au zis ca sunt deci....e foarte posibil sa fi primit informatii eronate, o sa ma mai documentez.
In legatura cu banii, in Bucuresti am inteles ca sunt acele sume, de la cineva care e in proces de infiere....acum daca ma minte....mint si eu.
Oricum mersi de informatii, o sa ma mai documentez si eu

aissa
12-17-2006, 02:25 PM
Sunt si eu din Bucuresti, deci iti intaresc ca nu (mereu) trebuie dati bani.
Ca sunt copii adoptabili in Bucuresti...asa ti-au zis la DPC, wow, ce veste minunata :D ! Nu vreau sa fiu ironica, dar suntem cateva grupuri de adoptatori (destul de multi) pe cateva forumuri (DC, altfel, nextvision) si crede-ma ca dintre toti cei care cauta copii nimeni nu a primit acest raspuns. De aceea sunt foarte mirata de afirmatiile acestea. Daca ai timp de discutii pe forum, te astept la unul din subiectele legate de tema asta pe alte forumuri, pentru ca aici nu stiu cate fete accepta alternativa adoptiei. Si cu mare drag te vom sfatui daca decizi sa pleci pe acest drum.
Oricum iti urez succes, sa devii mamica cat mai curand!