PDA

View Full Version : Vreau sa renunt la fumat

bogdana
12-04-2006, 02:17 PM
Fetelor sunt disperata.... Vreau sa raman gravida. Din ianuarie voi merge la Dr. T pentru ca banuiesc ca am probleme de infertilitate. Dar pana atunci am o alta problema pe care imi doresc sa o rezolv si anule...tzigarile. Sunt super dependenta si se pare ca nu ma pot mobiliza. Am 24 de ani, fumez de la 17 ani cam 30 tzigari/zi. De cand a inceput sa ma streseze probl infertilitatii, m-a apucat o stare de depresie si parca fumez si mai si. Stiu ca trebuie sa ma las si sunt constien ta ca si dr. T imi va cere acest lucru.
Vreau de la voi incurajari cine stie poate ma mobilizati si renunt la nenorocitele astea de tzigari. Poate sunt printre voi si altele care au trebuit sa se lase pentru ca vroiau bebe.
Offffff stiu ca probl mea e o prostie fata de cele discutate pe acest forum si imi cer scuze da r chiar sunt disperata.

culea.raluca
12-04-2006, 06:11 PM
bogdana, fumatul nu este o problema asa minora sau o prostie, cum spui tu. imi pare rau ca ai dependenta de tigari si din pacate daca vrei sa faci un bebe sanatos cu sanse cat mai mari de a duce o viata cat mai sanatoasa, intr-adevar ii esti datoare cu asta, sa te lasi de fumat. ca sa nu mai mentionez ca fumatul afecteaza ovulatia si multe altele.
un pachet jumate e enorm!!! de-as putea cumva sa te ajut, sa te determin... dar din pacate doar de tine depinde. si eu am fumat, insa niciodata n-am fost dependenta si oricum nu fumam atat de mult, iar din momentul in care ne-am hotarat pt bebe, am renuntat definit. azi nici nu mai suport fumul de tigara. mi se pare o prostie sa iti bagi in plamani fumul ala care nu face altceva decat sa te ucida lent. stiu ca astea-s cuvintele caracteristice unui nefumator si cineva care fumeza nu le poate intelege sau le ia in deradere, dar din pacate asa e...
curand vom avea si noi doua fetite si sotul meu incearca sa se lase si el de fumat. eu ma gandesc ca n-o va face neaparat pt el, cat pentru fetitele noastre. le suntem datoare sa facem tot posibilul sa traim cat mai mult ca sa putem avea grija de ele. daca doamne fereste facem cancer sau altele, le lasam singure pe lume? le facem ca sa le abandonam? e o gandire extrema, dar care poate ajuta.
cred ca oricum cel mai bine e sa stai de vorba cu cineva de specialitate sau cu alti fumatori care au reusit. tot ce iti doresc este sa ai puterea si vointa necesara sa le lasi. un bebe valoreaza muuult mai mult. succes.

VeronicaFlorea
12-05-2006, 08:42 AM
Bogdana , si eu am fost fumatoare . Anul trecut prin august , ne-am hotarat sa facem un bebe si am zis : eu, de la 1 sept nu mai fumez . Sotul meu(care nu a fumat niciodata) nu ma credea , dar m-am tinut de cuvant: de la 1 sept nu am mai fumat . In nov am ramas insarcinata , am pierdut sarcina in ian, si m-am acuzat mult timp , crezand ca nu se dezintoxicase organismul , dar m-am convins pe parcurs ca nu asta era cauza pierderii sarcinii . Acum sunt din nou insarcinata in 23 sap (cu ajutorul lui Tutu si a lui Dumnezeu) si in toata perioada nu am mai simtit nevoia de tigara, din contra, am trecut la cealalta extrema , nu mai suport fumul . Foarte greu mi-a fost primele doua sapt, dar totul este sa-ti impui sa nu mai aprinzi (cred ca era un reflex care se formase , de a sta cu tigara in mana) , si daca treci cu bine de cele doua sapt , nu cred ca vor mai fi probleme majore, mai ales cand ai aceeasi motivatie pe care o aveam si eu : dorinta de a avea un bebe sanatos si sigur fumatul ii dauneaza mult , chiar daca multe femei zic ca au fumat pe perioada sarcinii si bebe a fost sanatos , mai tarziu , chiar in adolescenta sau la maturitate (am citit) , pot avea probleme din cauza asta. Noi te incurajam de pe margine , important este sa te incurajeze si cei din preajma ta .
Succes!
Veronica 23+