PDA

View Full Version : riscurile laparoscopiei

aura
02-03-2005, 12:46 PM
Fetele, cele care ati mai facut laparo sau care stiti, care sunt riscurile laparoscopiei, se poate intampla ceva rau la folosirea acestui procedeu?Stie cineva? Cine a mai facut?

maya
02-03-2005, 03:48 PM
N-am facut laparoscopie. Am citit insa despre laparo si din cate am inteles e o interventie ushoara. Acum depinde de fiecare caz si de doctorul care o efectueaza. Sfatul meu e sa nu-ti fie teama, in special ca o sa fi pe mainile lui T:). Plus ca inainte o sa ti se faca un set de analize tocmai pt a elimina riscurile. Sa ne povestesti si noua cu amanunte dupa ce o faci, da? Ca uite asha poate prindem curaj mai multe;)

aura
02-03-2005, 04:21 PM
bineinteles ca o sa va povestesc, luni sau marti se va intampla si a doua zi imi da drumul acasa, sper sa se rezolve ceva, mai ales ca eu am tinut neaparat sa fac laparo ca m-am saturat de tot felul de alte incercari. sunt chiar nerabdatoare, mi-am pus mari sperante in interventia asta.
A si multumesc de incurajare. :wink:

aura
02-09-2005, 01:56 PM
Am venit acasa, totul este bine dar simt nevoia sa stau in pat.Ieri m-a operat, azi sunt deja acasa. Problema e ca nu prea stiu ce am voie sa mananc si nu am mai mancat nimic de alalteieri. Daca stie cineva, va rog sa-mi spuneti si mie...

cristinamh
02-09-2005, 02:05 PM
aura, important e sa nu te constipi... eu am mancat supa de radacinoase, iaurt... asta a doua si a treia zi de la operatie. apoi mancaruri usoare...

aura
02-09-2005, 06:06 PM
am mancat si eu branza dulce, iaurt dar si un piept de pui la gratar.sper sa nu-mi dauneze.
aveti idee daca e normal sa curga un pic de sange pe jos?

cristinamh
02-09-2005, 06:11 PM
gratarul e ok. merge. am uitat de asta...
mie mi-a curs... cam o saptamana a durat. dar la mine fusese sarcina extra-u, era normal...

maya
02-09-2005, 06:19 PM
Aura, bine ai revenit...Cum a fost, povesteste-mi mai multe? Complicata sau ushoara intervenita? Acum esti ok?

aura
02-10-2005, 12:05 PM
maya, nu e nimic complicat, te baga in sala de operatie, iti face o anestezie, apoi te trezesti dupa un somn bun la reanimare. Nici nu sti cand s-a intamplat,apoi te ia cineva cu un scaun cu rotile si te muta intr-alt salon. Ce e mai nasol e ca ai o sonda urinara, pe care eu le-am spus sa mi-o scoata dupa cateva ore ca ma cam jena si te cam ustura dupa, dar trece. Acum am concediu pana pe 16 dar la scos fire tre sa ma duc peste 10 zile, asta ar insemna sa ma duc cu tot cu fire la serv. Mai curge si un pic de sange pe jos dar am inteles ca e normal. Prima zi am avut ceva ameteli, nu puteam sa merg prea mult, dar ma ridicam din pat numai ca dupa cativa pasi ma lua ameteala si imi venea sa vomit. Daca m-as fi simtit bine as fi putut pleca din ziua aia acasa, dar am ramas pana a doua zi cand n-au mai fost probleme. Am 2 taieturi f. mici, una la buric, alta in dreptul ovarului stang. In mod normal se fac 3 incizii dar la mine nu a mai fost nevoie, eu am vrut sa imi spuna daca e ceva in neregula pe acolo de nu pot sa raman gravida, dar e bine burta mea. am inteles ca era un pic de lichid de la un chist care se sparsese si l-au scos si mai erau niste aderente intre ovar-trompa-sigmoid si mi-au facut adezioliza. Am inteles ca trompele sunt permeabile. Luna urmatoare ma voi duce la monitorizare.A, iar dr. T e super!
Va pup pe toate!

georgiana
02-10-2005, 12:16 PM
Aura, cat te-a costat operatia? (anestezist, doctor, asistente...etc)

maya
02-10-2005, 12:31 PM
Aura ma bucur mult ca esti bine...Oare nu s-o putea face si anestezie locala, numai totala? Eu am mai citit pe net si nu am vazut prea multe cazuri fericite, numai intamplari nasoale...Cred ca depinde mult de doctor si la urma urmei de starea de sanatate a fiecarei paciente.

aura
02-10-2005, 07:44 PM
Ce vrei sa spui cu 'intamplari nasoale'? Dupa operatie? Hai nu ma speria! Dar spune-mi si mie, ce ai citit atat de nasol?

maya
02-10-2005, 10:55 PM
Nu am intentionat asta...stai linistita tu ai trecut cu brio. Era vorba de ce s-a intamplat in timpul operatiei. O tipa a facut stop cardio-respirator, alta a avut complicatii etc. Da-i pe google si gasesti pe acolo povestiri. Dar repet cu dl doctor sunt sigura ca totul e ok.

Anca
02-16-2005, 10:44 AM
aura trebuie sa fac si eu o lapaoscopie;
cat te-a costat? cui trebuie sa dau bani?(anestezit, dr, asistente si cat?)

merci

mara maria
03-01-2005, 10:54 AM
buna...aura...si mi-a recomandat dn. doctor laparo..vreau sa imi spui te rog..cat a costat toata interventia...si daca a fost dureroasa....in timpul si dupa..
iti urez refacere rapida..si rezultate cat mai repede... :)

mireip78
03-01-2005, 11:03 AM
mara maria eu nu am facut laparo, dar m-am documentat si eu putin si stiu ca se face anestezie generala, deci nu simti nimic
unele fete au avut mici sangerari dar in rest nimic grav
tu pt ce iti faci laparo?

monikara
03-01-2005, 11:07 AM
Tot ce e nasol la aceasta operatie este sonda urinara de dupa . Si cateva zile dupa te tin firele. Nu va ingrijorati.

monikara
03-01-2005, 11:09 AM
Pe aceasta cale vreau sa-i multumesc inca o data Aurei pt. ca dupa sotul meu ea a fost prima pers care m-a ajutat sa trec peste toata treaba asta. Pupici si multi bbei

mara maria
03-01-2005, 11:58 AM
draga mirei...multumesc de incurajari...eu tot ce am citit deocamdata despre laparo...este ceea ce scrie pe acest site....si sincera sa fiu...din acea descriere m-am cam ingrozit...e drept ca se faca cu anestezie...dar ..tot ...mi s-a facut putin frica...
pe dn. dc. l-am intrebat ieri...daca peritonita pe care am avut-o acum vreo 3 ani imi poate afecta posib. de a face copilasi..si uite..ca mi-a raspuns scurt si la obiect..."exista un risc mare sa nu puteti avea copii pe cale naturala. faceti o laparoscopie pentru evaluarea factorului peritoneal. "
asa ca...am inceput documentarea...si singura mea problema e ca sunt din suceava..si cel mai aproape mi-ar veni la iasi...mai ales ca acolo am si un unchi la care pot sta mai mult timp..daca ar fi necesar..in timp ce in buc nu am pe nimeni...
oricum...multumesc tie pt rapsuns..si poate imi povestesti si tu despre problemele tale...o zi buna...

mireip78
03-01-2005, 12:04 PM
mara despre povestea mea o gasesti la "Clubul viitoarelor mamici"
am scris cate ceva despre mine acolo :wink:

Anca
03-01-2005, 12:14 PM
feltelor,zilele astea urmeaza sa fac si eu o laparoscopie, asa ca venitzi cu amanunte si incurajari!!!

va pup
Anca

mara maria
03-01-2005, 12:49 PM
anca...amanunte nu pot inca sa iti dau pt ca nu am facut o laparo..sunt si eu in faza de informare....dar pot sa te incurajez...si sa iti doresc operatie usoara fara nici o complicatie..si mai ales rezultatele dorite dupa... :P

mireip78
03-01-2005, 01:12 PM
anca cu cine faci laparo?
sa nu-ti faci probleme ca e operatie usoara
succes

maya
03-01-2005, 01:20 PM
Mara din cate stiu eu oricum te interneaza vreo 3 zile, deci nu e obligatoriu sa ai pe cineva in Bucuresti. Parerea mea e ca daca tot faci laparoscopie ai grija sa alegi un medic f bun (ex. dl Tutunaru:)) sa-ti rezolve odata si-odata problema. Hai ca eu de sustinut sustin pe toata lumea, dar cand mi-o veni randul o sa fiu mai rau ca voi...Sper sa ma incurajati si voi atunci si sa-mi spuneti ca e ceva banal:)). Bafta!

monikara
03-01-2005, 02:24 PM
Chiar banal - banal nu e dar numai la gandul ca altii au suferit operatii cu adevarat grele iti dai seama ca prin ce ai trecut tu e floare la ureche. Eu seara am plecat acasa asa ca nu va impacientati. Acum dau sfaturi, dar atunci cand mi-a spus doc ca singura rezolvare e operatia mi-a cazut tavanul cabinetului in cap si am iesit plangand din cabinet. Acum dupa 2 sapt sunt prima zi la munca , ma simt bine si mi se pare ca tot plansul meu nu-ai avea rostul. Aici e meritul doc T si pe de alta parte organismul meu a reactionat f bine , nici eu nu ma asteptam. Va pup si multa bafta.

mara maria
03-01-2005, 02:30 PM
monikara...ma bucur mult pt tine..ca ti-ai revenit atat de repede...si iti doresc sa vina si bb -ul mult asteptat...te org spune-mi...concret..dupa cate analize sau tratamente a ajuns dn doctor sa iti recomande laparo...?

mara maria
03-01-2005, 02:31 PM
maya....eu iti urez bafta multa de pe acum....si am sa te sprijin...on line..de cate oeri va fi nevoie...:) 8)

monikara
03-01-2005, 02:43 PM
Eu am oprit med contraceptive anul trecut in august. Si de atunci tot ne straduiam sa facem un bb. Am zis, ca toata lumea ca o sa ma impacientez daca nu se intampla nimic intr-un an. Pe 19 ian m-am dus sa fac o eco generala pt ca aveam niste dureri jos in dreapta. La eco doc mi-a zis ca nu am nimic la celelalte organe( eu ma gandeam la ceva lla rinichi) dar ca am pe stanga un chist de 2,5 cm si pe dreapta anexita microchistica. Doc de fam mi-a spus ca bine ar fia sa merg la un control dar nu mi-a recomandat pe nimeni. Stiid de doc T am sunat, m-am dus vineri pe 11.02 si luni cam la ora 7.30 am intrat in op. la 9 dim eram operata in renimare . la 7 seara am plecat acasa . Doc T mi-a facut o eco vaginala si mi-a spus ca ar trebui sa ma operez( chistul de 2,5 cm avea de fapt 5 cm si era hematic). Ii multumesc lui Dumnezeu ca m-a desteptat si m-am dus pt ca putea sa se sparga si sa fac hemoragie.

monikara
03-01-2005, 02:49 PM
Tot ceea ce pot sa va recomand este sa nu stati pt ca daca nu va duceti voi nu o sa va duca nimeni de manuta. La mine asta a fost prima optiune a doc , chistul era prea mare , plus ca prin operatie a rezolvat si niste aderente la trompe. Asa ca nu stati ........stiu ce spun. Doc T este cel mai super dragut, amabil si ce mai vreti voi doc din lume (dar asta cred ca stiati deja :wink: ). Mie in general mi-e frica de spital, doc si asa mai departe dar dupa ce am cunoscut acest super doc mi-a trecut.

monikara
03-01-2005, 02:52 PM
Bafta multa tuturor si chiar stati linistite ca nu este nimic complicat. Pupici si bbei :oops: :oops: :!:

Anca
03-01-2005, 09:20 PM
monica in ce zi a CM erai cand ti-a facut laparoscopia?

mireip78
03-02-2005, 09:58 AM
hai ca-ti raspund eu :wink: , laparo se face imediat dupa ciclu

monikara
03-02-2005, 11:21 AM
Eram in ziua 28 dar la ce era acolo nu se punea probl de sarcina.. De obicei se face dupa ciclu ............ sa zicem ca eu am fost o exceptie de la regula. Acum stau si ma gandesc cum am putut sa stau asa. Urmatoarea chestie care mi se intampla era sa se sparga chistul si sa fac hemoragie interna( asta o stiu de la doc de fam care are o pacienta la fel - diferenta e ca pe ea n-a durut-o nimic, a facut hemoragie direct si ovarul si anexa respectiva nu au mai putut fi salvate) . Dupa operatie oricum sunt niste singerari care la mine s-au confundat cu ciclul ( imi vine la 30 zile ) asa ca .......... ii multumesc lui Dumnezeu ca n-a fost mai rau.

Anca
03-02-2005, 11:24 AM
aveti idee fetelor cand e de garda doctorul nostru?

mireip78
03-02-2005, 01:35 PM
anca de ce nu-l suni sa-l :?:
asa aflii sigur

aura
03-03-2005, 07:37 PM
mara,
operatia a fost foarte usoara pt mine, nu m-a durut nimic pt ca iti face anestezie generala, nici dupa nu doare, sunt in ziua respectiva niste stari mai nasoale putin in sensul ca ametesti, ai o jena in piept bla bla bla, dar nu e nimic dureros, stai linistita, o sa fie bine! succes!

Vic
03-08-2005, 02:45 PM
Cred ca saptamana viitoare ma "paste" si pe mine o laparo, asa cum mi-a spus dr. T in caz ca vin rusii.Si o sa vina, dupa cum ma simt :cry:

Vroiam sa intreb, pentru cele care au facut: cat timp trebuie sa stai in pat, sau acasa?
1-2 zile e suficient?

Si dupa aceea doare rau? Ca nu stiu cat o sa reusesc sa ma invoiesc, noroc ca am 2 zile libere de luat...

V.

mireip78
03-08-2005, 11:38 PM
o sa-ti dea concediu medical de minim 7 zile
de durut depindede organismul tau
de ce faci laparo?

aura
03-09-2005, 07:01 PM
Vic, oricum o sa ai concediu medical, nu trebuie sa te invoiesti, dar daca trebuie sa fii cat mai repede inapoi sa stii ca dupa cateva zile esti ca noua. Bine ar fi totusi sa nu exagerezi si sa astepti sa te refaci.De durut, pe mine nu m-a durut deloc, ai asa o jena la tras aer in piept si la burta cand te misti de pe o parte pe alta. Nu e nimic de speriat, e chiar mai usor decat iti imaginezi. Succes!

Vic
03-10-2005, 02:16 PM
Pai, nu prea pot lipsi de la servici, ca abia m-am angajat, e multa treaba..Mai bine imi iau 2 zile libere...Din ce v-a zis dr., la cat timp dupa laparo poti incerca din nou pt. bebe?

V.

Vic
03-29-2005, 05:10 PM
Ei, m-am intors in sfarsit, la o saptamana dupa laparo...Ce sa mai plec in delegatie, ca azi de abia am iesit prima oara din casa, mi-a scos firele dupa care a inceput sa-mi curga din operatie, mi-am patat hainele, asta e...
A fost mai greu decat am crezut, asta e...

V.

monikara
03-30-2005, 10:03 AM
Bine ai revenit!!!!!!!!! Imi pare rau ca ti s-a intamplat asa , dar bine ca s-a terminat totul cu bine. Acum te simti bine ?

Vic
03-30-2005, 12:49 PM
Acum e mai bine, mai curge pe ici, pe colo, din cate o gaura..ieri din una, azi din alta...am ajuns sa fac haz de necaz. Dar e mai bine si sper ca de luna viitoare sa reincepem eforturile pentru bebe...

V.

mony
08-09-2005, 05:48 PM
As vrea sa stiu si eu daca si-a facut cineva laparascopia cu dr. Nayel si ce parere aveti despre el. Mie mi-a spus intai sa-mi fac niste analize de clamidia (IgG si IgM). Spuneti-mi cat va costat operatia !!!!

pinpin
08-17-2005, 09:02 AM
Fetelor, va rog ajutati-ma si pe mine! Am vazut ca majoritatea au o parere buna despre doctorul T. asa ca m-am hotarat sa merg si eu la dansul. Dar va rog dati-mi si mie un PM cu niste preturi (consultatie, analize, monitorizari si in special laparoscopia) ca sa nu ma trezesc ca nu pot sa-mi fac toate analizele si sa pot strange finantele din timp.
Va pup pe toate.

mony
08-18-2005, 03:41 PM
Fetelor, sunt cam noua in problemele astea (cu toate ca incerc de vreo 2 ani) dar spuneti-mi daca v-ati facut laparo numai dupa ce ati facut analizele de clamidia si v-au iesit pozitive.

Octav
09-20-2007, 08:57 AM
Buna .....
Mie mi s-a facut laparo....dupa 7 luni de monitorizare, crezand ca am trompele infundate :D ....dar nici acolo nu a fost problema :( ...asa ca a trebuit sa ma mai chinui putin.....pana sa raman insarcinata :D

ana_30
10-30-2007, 08:03 PM
maya, nu e nimic complicat, te baga in sala de operatie, iti face o anestezie, apoi te trezesti dupa un somn bun la reanimare. Nici nu sti cand s-a intamplat,apoi te ia cineva cu un scaun cu rotile si te muta intr-alt salon. Ce e mai nasol e ca ai o sonda urinara, pe care eu le-am spus sa mi-o scoata dupa cateva ore ca ma cam jena si te cam ustura dupa, dar trece. Acum am concediu pana pe 16 dar la scos fire tre sa ma duc peste 10 zile, asta ar insemna sa ma duc cu tot cu fire la serv. Mai curge si un pic de sange pe jos dar am inteles ca e normal. Prima zi am avut ceva ameteli, nu puteam sa merg prea mult, dar ma ridicam din pat numai ca dupa cativa pasi ma lua ameteala si imi venea sa vomit. Daca m-as fi simtit bine as fi putut pleca din ziua aia acasa, dar am ramas pana a doua zi cand n-au mai fost probleme. Am 2 taieturi f. mici, una la buric, alta in dreptul ovarului stang. In mod normal se fac 3 incizii dar la mine nu a mai fost nevoie, eu am vrut sa imi spuna daca e ceva in neregula pe acolo de nu pot sa raman gravida, dar e bine burta mea. am inteles ca era un pic de lichid de la un chist care se sparsese si l-au scos si mai erau niste aderente intre ovar-trompa-sigmoid si mi-au facut adezioliza. Am inteles ca trompele sunt permeabile. Luna urmatoare ma voi duce la monitorizare.A, iar dr. T e super!
Va pup pe toate!

buna! sunt noua aici pe site ... si eu sunt programata pe 25 noiemb. si imi este f teama

ana_30
10-30-2007, 08:09 PM
fetelor va rog imi poate spune cineva cum este cu laparascopia asta?...

ana_30
10-30-2007, 08:14 PM
fetelor va rog imi poate spune cineva cum este cu laparascopia asta?...cum se procedeaza?... cam cat costa operatia...va rog..