PDA

View Full Version : operatie de chist pe ovar!!!!

roxi_r
11-06-2006, 03:24 PM
am si eu o intrebare pt. cele care au facut o astfel de operatie.
eu am facut operatia in luna august si asi vrea sa stiu daca dupa aceea ati ramas gravide si la cit timp?
mie dr. mi-a zis ca e totul ok acum si ca ovulatia e buna la ultimul consult.
si eu am facut anul trecut tratament pt. ovulatie(lipsea cu desavirsire),in dec. 2005 am ramas dar din pacate sarcina s-a oprit din evolutie la 2 luni. :diss
atunci am descoperit si chistul pe ov. sting.
de cind am terminat cu problema chistului am inceput iar sa sper la un bebe ;smile . dar din pacate nu prea mai am rabdare.

roxi_r
11-06-2006, 03:54 PM
chiar nu a trecut nimeni prin asa ceva????????? :cry: ,nu e nimeni sa ma ajute si pe mine? :? .
se pare ca nu.................. :cry:
eu totusi sper ............ :(

culea.raluca
11-06-2006, 07:44 PM
roxy, imi pare rau, eu nu am facut operatie de chist pana acum insa te-am vazut asa necajita si am zis macar doua cuvinte sa-ti spun. in primul rand imi pare rau tare rau c-a trebuit sa treci prin asa ceva (pierderea sarcinii in primul rand, si apoi operatia de chist...).
si eu am avut un chist pe ovarul stang, insa nu l-am operat. de regula chisturile se sparg singure la ciclurile urmatoare, datorita hormonului LH. si daca nu, se incearca eliminarea lor tot cu tratament hormonal. doar daca sunt prea multe sau prea mari sau vechi, trebuie operate. asta stiu eu. probabil la tine chiar se impunea operat. insa daca acum ai ovulatie si totul pare sa fi intrat in normal, de ce te mai necajesti? ai incercat sa ramai gravida si nu s-a intamplat de la operatie incoace?
operatia cum a fost? laparoscopica? la cine ai facut-o?
_________
Raluca

roxi_r
11-06-2006, 09:25 PM
nu sunt chiar atit de suparata ci pur si simplu nu mai am rabdarea de acum citiva ani.
noi ne-am chinuit sa avem bebe mai intii fara tratament timp de 6 ani, iar cu tratament care si-a facut efectul din a 3 incercare am ramas.
sunt constienta ca nu sunt in virsta(27 de ani), dar acel copil a fast f asteptat si trebuie sa recunosc pierderea sarcinii m-a schimbat total.
cit despre chist: chistul meu l-am descoperit intimplator la echo in ziua cind mi s-a oprit sarcina. dr. la care eram mi-a zis ca e ok ca se elimina la urm. menstra. dar trecusera deja 6 lunisi el crescuse f frumos si se lipise mai ceva ca o sarcina.
in fine mi-am schimbat dr. si bine am facut.
pt. acest chist nu avea in interior lichid(astea se elimina singure sau cu tratament medicamentos),ci avea tesut care parea cancer dupa analize,CA125 mi-a iesit f mare.
de aceea a trebuit sa ma operez sa nu imi atinga chistul pt. daca era cancer s-ar fi raspindit in corp.din fericire nu era si am scapat si de chist care era lipit pe ovarul sting si pe spatele uterului.am un dr. extraordinar, care este tot la ELIAS.
nu stiu daca pot spune numele lui dar ti-l scriu: DAN STRAJAN.
operatia mea are acum dupa ce s-a mai vindecat aproximativ 10 cm.
am avut 8 fire si s-a vindecat perfect.e cit slipul si nu se vede din el.
hai ca ti-am facut roman sa nu te superi, dar nu pot povesti in 2 cuvinte asa ceva.
:)
poate mai vb. si sa stii ca nu mi-am pierdut speranta inca!