View Full Version : Bebelusi de 2006-2007
tanima_i2005
10-28-2006, 10:57 AM
M-am gandit ca acest forum ne-a unit si ne-a adus ceva fiecareia si nu pot sa ma despart de el. Asa ca m-am gandit ca si ca mamici putem sa ramanem aici sa ne spunem parerea. va astept pe toate la discutii despre bebelusi.
Tutunarii lu' mama mici!!!!!
Ana Tudor
10-29-2006, 10:37 AM
Venim si noi curand!!!
:D
culea.raluca
10-29-2006, 10:49 AM
offff, fetelor dragi imi sunteti! rugati-va la dumnezeu sa ma altur si eu voua din februarie... de doua ori mamica! va pupic si sa va traiasca bebelusii, sa fie sanatosi!
10-29-2006, 05:18 PM
Raluca, cu siguranta ni te vei alatura! O sa fim deja experte in colici si biberoane :D
Ai adresa de yahoo mes? Id-ul meu este aciorascu
Pupi
Ana, 39w2d
VeronicaFlorea
10-30-2006, 08:15 AM
Eu mai am pana in martie , dar abia astept sa-mi dati sfaturi (voi veti fi experimentate atunci ) . Sper sa fie totul ok , sa ajungem cu bine la sfarsit . Multi pupici .
culea.raluca
10-30-2006, 11:44 AM
fetelor, imi dati atata putere si speranta de nici nu va imaginati! va iubesc mult pt asta si nici macar nu va cunosc! forumul acesta este o chestie fenomenala. imi iau de-aici toate raspunsurile de care am nevoie. n-om fi noi doctori licentiati, insa experienta fiecareia dintre noi este mai buna decat 100 de doctori sau carti la un loc. ma bucur ca o sa am in februarie - martie cateva mamicute inaintea mea, pt ca sigur voi veni cu un calup de intrebari disperate despre bebeluse si ma bucur ca va am pe voi deja experimentate sa ma ajutati. si la randul meu sper sa fiu si eu de folos viitorelor mamici ce ma vor urma.. ce minunat, nu? va pupic si va multumesc mult pt tot.
pe messanger intru pe id-ul sotului, care este ciprian_culea.
tanima_i2005
10-31-2006, 10:12 AM
Ieri i-am cumparat lui bebe suzi. Doua chiar ca erau la set. A fost nevoie de o ora ca sa o accepte. O tihnea de zicei ca isi da matele afara. Dar acuma sunt prieteni buni cand doarme, e mai linistit cu ea in gura si doarme mai bine. Ma disperase cu somnul de 30-45 de minute si papica de 2 ore la san. Nici nu avea timp sa se faca laptele in tatici. Acum a apucat si mami sa mai doarma putin. Uraaaaa!!!
tanima_i2005
11-01-2006, 11:32 AM
Am avut 2 nopti mai bune. Ieri a dormit numai cu suzi, dar noaptea trecuta nu a mai vrut-o. In schimb s-a trezit la 3 ore. Poate incepe si el sa aibe un program.
VeronicaFlorea
11-08-2006, 08:06 AM
Fetelor , n-ati mai scris nimic pe aici . Mi-era drag sa citesc ce sfaturi va dati una alteia , era tare placut ! Ce-i cu voi ? Dar cred ca stiu singura raspunsul - nu prea aveti timp !!! Va pupic pe toate si sa aveti bebei sanatosi tun ! :lol:
tanima_i2005
11-08-2006, 10:43 AM
Veronica, suntem f bine si nu mai avem nevoie de sfaturi. :D
de fapt asta e adevarul, timpul nostru e limitat acum. Cand doarme gogoasa mai dau si eu fuga l calculator.
Anasia, mamica cu experienta, tu ai mancat orice, sau au tinut cont ce mananci? La spital ne-a zis ca putem mancaorice dar in limite rezonabile. Pana acum bebe nu a avut asa probleme cu colicii,dar ieri am mancat salata de vinete si de la ceapa m-am simtit si eu cam naspa iar bebe imi plange intr-una. Deci de evitat ceapa cruda.sA tin minte alta data.
Ana Tudor
11-08-2006, 01:08 PM
Hello! Vin si eu langa voi cu duiumul de intrebari. Productia mea de lapte este destul de slaba, bebe nu se satura, am incercat si cu pompa, mai mult de 25 ml nu scot. Acum...in conditiile in care bebe are deja 9 zile, cata completare bag? De regula bag inca 60 ml, dar azi dimineatza mi-i i-a vomat :roll: ; probabil ca e normal sa mai regurgiteze, nu stiu ce sa zic. Cat sa-i dau? El ar suge incontinuu cred, rar cand lasa biberonul de buna voie.
Eu ii bag Sab Simplex la fiecare masa, cate 15 picaturi. Asa mi-a recomandat medicul; o fi exagerat? voi cum faceti?
Aveti restrictii la mancare? Ce evitati?
Lasati bebii sa tipe sau ii luati in brate; mie mi-e tare mila sa-l vad cum urla :oops:
Sughitul...de cate ori se scoala si dupa ce papa...sughite
Le dati calciu gluconic?
Cu operatia cum stati? Mie mi-e teama inca sa fac dus...ma chinui pe bucati. Voi la cat timp ati udat rana? Eu ma dau cu tinctura de galbenele de 2 ori pe zi.
O sa mai revin eu cu intrebari pe parcurs...
Of, ce m-as face fara voi? :D
Pupa mama
Ana, mami de Mihai Tiberiu
Ana Tudor
11-08-2006, 08:45 PM
Anasia, multumesc pt sfaturi; uite, s-a trezit acum pe la 8, facuse cacutza, a papat 40 ml Humana si a adormit linistit; m-am decis sa nu-i mai dau atat de mult, desi pe cutie scrie ca din sapt a 2-a se dau 90 ml :roll: si cum el el mancacios...da pe la prea-plin :D
Of, cateodata imi vine sa plang fetelor.....dar ma inarmez cu putere, sterg lacrimile si trec mai departe. In schimb nu am deloc pofta de mancare, sunt tare agitata, nici somn parca nu-mi este. Stiu ca nu e bine, nu vreau sa clachez mai ales ca ajutor nu am decat la baitza, iar sotul cand vine la 7 seara e frant, nu pot sa-l iau chiar de bun.
Va tzuca mama pe toate, aveti grija de voi si de bebei
Ana, mami de Tiberiu Mihai
VeronicaFlorea
11-09-2006, 08:20 AM
Ana , nu dispera ! Aproape toate mamicile cu care am vorbit au trecut prin aceasta stare , aveau impresia ca nu sunt in stare sa faca fata tuturor treburilor casnice si tuturor cererilor bebelusului , dar dupa doua - trei saptamani erau cele mai tari ! Asa ca mai ai putin si o sa fii cea mai experta mamica ! Bucura-te de bebelusul tau si gandeste-te ca multi isi doresc sa treaca prin asa ceva si nu pot ! Chiar dupa ani de tratamente !
Fii tare !!! Va pupam dulce , au si Bebelusul meu :lol: !
VeronicaFlorea
11-09-2006, 08:21 AM
Cred ca ai inteles , va pupam eu si bebelusul meu (in loc de au )
Ana Tudor
11-09-2006, 09:33 AM
Mercic Vero, esti o scumpa!
tanima_i2005
11-09-2006, 11:11 AM
Anasia in mare am inteles cum faci masajul. Mie dr Jianu mi-a spus sa il masez pe pulpita de jos in sus, chiar mi-a repetat asta ci nu invers. Pe talpita il masej si eu ca stiu ca e relaxant dar nu imi zisese dr, probabil ca asta e ptr cei care au si platfus, insa bebe al meu are talpa bine configurata. Capsula (cum s-a exprimat dr Jianu) dintre picior si laba o masez prin rotirea labei piciorului, numai ca bebe tine piciorul incordat si rara reusesc. O sa incerc si cum ai scris tu.
Ana eu il mai las pe bebe sa si planga ptr ca nu vreau sa se invete in brate, in plus el cand se trezeste de foame plange dar nu deschide ochii si daca ii dau sa suga adoarme imediat si dupa 10-15 min iar se trezeste si tot asa. Deci il las sa planga binisor pana se intarata si se trezeste bine si papa si el cat de cat sa doarma cel putin o ora dupa aceea. Eu ti-am mai zis cu lapticul, sa mai incerci sa desfunzi canalele dar nu cu pompa ca nu e buna de nimic ci sa il pui pe sot sa traga ca el are forta chiar daca il privezi pe bebe de o masa. Nu renunta la tati ptr formula chiar si ala un pic de laptic care il ai e bun. Formula dai cata cere zic eu, eventual cum a spus si Anasia mai fractionat ca ei sunt tare lacomi si sug repede. Asa face si al meu si a inceput sa vomite si al meu dupa fiecare masa cate un pic. Plus ca de lacom ce e mai pastreaza si in gurita laptic (ptr vremuri grele cred :D ). .
Ptr colici eu ii dau Baby Water si e f bun, iar acum vreau sa ii cumpar si bonnisan ca mi-a spus cineva ca ar fi mai bun. O sa merg in paralel cu cele doua: o data unul, o data celalalt.
De sughitat....nu mai spun ca imi sughite si dupa ce mananca si nu mai vrea sa ia tata asa ca ii bag lamaie si dintr-o picatura nu ii trece si ii dau vreo 2-3, se stramba tot pana o linge bine.
Calciu i-am dat si eu. Il lingea saracul de nu aveam treaba, mai greu il luam eu, numai diluat cu suc de fructe ca era naspa la gust. El il lua simplu. O sa luam iarasi luna asta: 3 luni la rand. Eu i-l dau mai simplu cu o seringa. Nu da deloc pe jos.
Si... fa omule dus ca nu-i bai!!! Eu am facut de cand am venit acasa. Stateam un pic mai aplecata sa nu curga sapunul chiar pe operatie, mai ales ca la inceput nici nu o vedeam de burta ca ziceai ca nu am nascut de ce burta imi ramasese. Eu inca mai dau cand si cand cu tinctura de galbenele, mai uit ca deh, cu bebe toata ziua....Operatia s-a inchis frumos, e bine, ma mai doare cand si cand la vreme cu nor, dar si cand ma intind prea mult cu bebe sau cand fac curat, ca am mai spalat si pe jos, am mai ridicat si lucruri mai grele...Mai e inca tare zona dar nu foarte.
tanima_i2005
11-14-2006, 10:13 AM
mamicute dragi, ce ma mai fac eu ca bebe al meu nu mai doarme nici ziua nici noaptea decat cate 15 min si ar suge din jumatate in jumatate de ora. il mai las eu pacalit cate 1-1.5 ore mai cu suzeta, mai plange...
nu stiu ce sa ii mai fac, mi-e somn de mor, parca nici laptic nu mai produc asa bine de atata oboseala si supt. mai dati-mi o idee ceva, un sfat ca imi e mila si de mine si de el.
Ana Tudor
11-15-2006, 10:35 AM
Tanima..........cunosc...al meu tot mai doarme, dar si cand plange ma stie toata mahalaua :D . Lapte eu nu am :( , nu se satura, e un lichid galbui....asa ca.....o sa renunt in curand.
Nu-i da mai des de 2 ore ca-l doare stomacelul, consulta un pediatru, incearca Sab Simplex, o avea colici...
Greu fetelor, nu-mi imaginam...
Va pup
tanima_i2005
11-15-2006, 10:42 AM
Am gasit cauza: a facut buba in gurita. Offf, ce vinovata ma simt! Nu am mai spalat taticile in ultimul timp din comoditate iar suzeta doar o clateam fara sa o mai fierb si pe unde cadea saraca... e numai vina mea... si el plangea ca il ustura in gurita. mititelul meu, ce mama nesimtita sunt.
Ana Tudor
11-15-2006, 12:15 PM
Tanima, nu te invinovati, la cat suntem de obosite, e normal sa mai gresim...bine ca ti-ai dat seama si acum elimini cauza. Dar ce sa zic eu de al meu, ca de la ora 8 nu doarme...si e 12 + ca urla, chiar si dupa ce e schimbat si mancat...
:(
VeronicaFlorea
11-15-2006, 02:58 PM
Fetelor , ne cam speriati ! Sa-nteleg ca e tare greu , dar multe mamici spun ca o luna-doua , dupa aia se reglementeaza totul . Totul este sa-si formeze un program bebeul , dar sa si vrea ! Suntem alaturi de voi , nu disperati , multe-si doresc copii si nu pot avea , ati trecut prin multe in noua luni de sarcina , mai rezistati putin !! Va doresc bebelusi cuminti , mancaciosi si somnorosi !! Va pupic !
adina
11-16-2006, 12:37 AM
Tanima,pune-i lui bebe putina glicerina boraxata pe suzica si-i va trece mai usor afta sau bubita ce-o fi.O gasesti la farmacie ,e f. ieftina si e bine sa o ai in casa si sa-l mai dai din cand in cand pe limbuta,cand devine mai alba.Ana,nu renunta la alaptat !Cu GALACTOGIL ai incercat?Cica face minuni...Anasia,imi pare rau pt. infectia cu E.Coli,sper sa scapati repede .Si fetita mea a avut aceeasi infectie depistata prima oara la vreo 8 luni.Nu manca grozav si avea niste crampe ciudate care nu cedau cu nimic;asa m-am gandit la infectie urinara-doar ce citisem despre asta in MAMI,si dupa urocultura am aflat.Acum are 3 ani si e bine multumim lui Dumnezeu!Urez sanatate tuturor mamicilor actuale si viitoare ,ingerasilor crestere usoara si somnic mult noaptea.O noua membra mai :oops: .
adina si isidora .
tanima_i2005
11-16-2006, 10:33 AM
Am cumparat glicerina de ieri si deja bebe e mai cumintel.A fost agitat asa si de la bubite. nu a dormit 12 ore acum 2 zile. ma speriasem tare. Vero stai linistita ca nu e greu, e usor :D . hai ca trecem noi de toate. e o faza si asta. eu sunt optimista. gandesc in perspectiva. vor veni momentele cu dintii cu temperatura... asa ca e inca usor.
Ana vezi si tu in gurita nu cumva...buba ceva... sa nu patesti ca mine sa planga bebe 3 zile si sa nu stii de ce. ce-i dai de colici? baby watter e cel mai bun. verificat. le-am incercat pe toate cred.
noi ieri si alalteri am stat cate 5 ore afara. azi o sa stam iar mult ca e tare frumos. momentan dormim in brate. bine si asa. si mami mananca si il pateaza pe bebe cu mancarea, dar ne schimbam dupa ca si asa avem la hainute... de puteam sa fac 3 bebeluci. si in afara de faptul ca mancam in brate, tastam in brate, si la wc la fel ne ducem, de spalat pe dinti idem...facem totul impreuna. :lol:
Ana Tudor
11-16-2006, 12:06 PM
Buna fetele! Tanima, si eu ii pun glicerina pe tetina de 3 ori pe zi, ca are albeata pe limbuta.
La alaptat nu renunt, il chinui 20 de minute si apoi supliment
Pentru colici pun in biberon Sab Simplex, alternat cu Bonisan, si intre mese ceiut de la plafar, Baby Calm, dar nu prea-i place.
Am inceput si noi cu Vigantolul si cu calciul (nici asta nu-i place). Iesim afara cam 15 minute pe zi, mai plangem, mai avem bubite pe corp (baneocin crema, violet de gentiana si seara la baie, betadina). In rest...asteptam sa ne facem mari sa mergem pe stadion la meci :D
Va tzucam
tanima_i2005
11-17-2006, 09:55 AM
Ana tine copilul afara cat e cald. Eu am stat zilnic cu el cel putin 1 ora de la 4 zile. Acum ca a fost cald am stat cate 5 ore timp in care doarme f bine fata de in casa unde ma maraie continuu, asa ca si ptr mine e o relaxare sa plimb la un carut sa mai stau la o barfa...
Ana Tudor
11-17-2006, 10:50 AM
Asa mult o tii afara? Eu am inceput treptat, acum am ajuns abia la juma' de ora...Mi-e teama sa nu raceasca, desi il imbrac bine :oops:
tanima_i2005
11-17-2006, 05:45 PM
am venit de afara unde am stat de la ora 1. ampapat si tati afara. abia am gasit o banca in parc mai retrasa sa putem sa scoatem bidoanele. bebe a dormit continuu afara si acum ne certam ca suntem maraiti. Eu nu am tinut de ce zice in carti ca sa scoti treptat copilul afara. prima zi l-am tiinut 2 ore.eu il tin fct de vreme si l-am tinut si pe vant si pe ploaie si pe soare. Doamne ajuta sa am un copil sanatos, ca ma-sa si asa nu prea este.
tanima_i2005
11-18-2006, 07:25 PM
Eu nu il tin pe fi-miu afara decat 3-4 chiar si 5 ore pe zi. Poa' sa ploua, sa ninga sau sa fie vant eu scot baiatul afara ca acolo doarme cel mai bine. In gurita nu mai are nimic dar o sa fiu cumintica acum si o sa spal tutilinele mai des si zilnic face badizonaj cu glicerina. Nu mai uitam.
In schimb acum ma dispera bubitele de pe fata. Avea bebe al meu un ten...si acum e rosu tot saracutul. Nu il mai pup pe fata ca o mai fi si de la mine ca il pupicesc toata ziua.
Bebe se satura de la tzatzi dar e puturos si adoarme la san si dupa o ora urla de foame. Dar eu il mai pacalesc si il infometez cate 1-2 ore ca sa pape mai bine. De ceva vreme ne intelegem iar mai bine, ca ce zile am avut week-endul trecut... Brrr. Nu vreau sa-mi mai amintesc.
Ana Tudor
11-20-2006, 03:02 PM
Si al meu are ceva bubite; mie mi-a zis pediatra asa: daca sunt rosii, fara pustule, sa le dau cu violet de gentiana; daca au pustule, sa le dau cu betadina seara dupa baie (pe o compresa sterila sa frec acolo) si in timpul zilei baneocin crema de 3 ori/zi
Tzuc
tanima_i2005
11-21-2006, 09:16 AM
Bebe al meu are bubite si rosii si cu alb in cap. Dimineata zici ca e oparit pe fata. dupa ce venim de afara in schimb aproape ca e curat pe fata. Ii prieste aerul. Anasia ai incercat pe corp crema de galbenele cu propolis? Si al meu facuse cateva pe corp si i-au trecut intr-o zi cu crema de galbenele si tot cu ea am rezolvat si la fundulet roseala, iar acum nu mai folosim baneocin ci numai pe asta, unde mai pui ca e numai 35.000 fata de 180 baneocinul. :)
Ana ia talica niste vitamine daca cumva ai renuntat la ele si mai ales magneziu. Eu si acum iau fier, bio marin si magneziu. Nu le-am intrerupt niciodata. Magneziul te va ajuta sa te pui pe picioare psihic.
madau
11-21-2006, 07:01 PM
Hello fetele! (pardon mamici :D )
Am intrat si eu nitel pe topicul vostru s-o iau e urechiuse pe Ana Tudor..nu te mai enerva mama draga, toate am trecut prin asta, io-l sunam pe tati din ora in ora si-i spuneam ca daca nu vine acasa ma gaseste la balamuc internata, ca nu-s in stare sa cresc copilul, de aia plange mereu, etc. Fii calma, starea ta se transmite bebelusului. Cat despre parerile altor "binevoitori"..cainii latra, ursul trece..sper sa intelegi ce am vrut sa zic. Sotul tau cred ca e si el emotionat putin, numai ca deh, e barbat, n-are voie sa cedeze. Incearca sa vb cu el, sa-i spui prin ce treci si mai ales CERE AJUTORUL CUI POTI, lasa pe bb 2 ore cu bunicii si iesiti amandoi undeva la o cafea, sau pur si simplu sa va plimbati de nebuni pe strada. pe mine m-a ajutat mult, si pe al meu barbat la fel. Sper sa nu te superi...asta a fost experienta mea...deci lasa supararile deoparte si zambeste :D
Tanima nu esti nicidecum o mama denaturata ptr ca bb a afacut bubite in gura. Da-i cu Glicerina cu nystatin, badijonaje zilnice dupa fiecare masa, suzetele sterilizate si o sa fie bine. O sa mai faca o mie de bubite, asta e doar inceputul. Pupicei
ptr bubite puteti folosi cu incredere la fiecare baita ceaiul de galbenele sau de musetel. La Miruna a facut minuni, eu am adus-o de la spital cu o foliculita groaznica, era plina de bubite cu varf galben, ca un cos. Ii dadeam cu alcool alb si baneocin, dar cel mai bine i-a facut ceaiul de galbenele.
Gata ca m-am intins cam mult..pupam mamicile dragi si ai lor bebelusi frumosi si cuminti :wink:
tanima_i2005
11-22-2006, 10:16 AM
fetelor, nu stiu ce e cu puiul meu, ca doarme pe el de 2 zile. Se lipseste si de mancat numai sa doarma. Cred ca doarme cam vreo 16-18 ore pe zi. partea mai proasta e ca are un somn atat de agitat...si se maraie rau si asa ca ne-am cam invatat sa dormim in brate la mami. Iar mami ce sa faca cat puiul sta numa' in brate: sta pe net si asculta muzica de bebelusi. Dar totusi ce sa ma fac cu el ca nu prea mai papa ca adoarme la san. Iar tatele mele simt ca explodeaza cateodata. Cred ca e ceva in aer ca am auzit multi copii somnambuli zilele astea. :D
adina
11-23-2006, 09:30 AM
Tanima,fetita mea e nascuta pe 11 octombrie...2003 ce-i drept.NU stiu de ce doarme atat de mult Rares,poate azi o sa fiti mai mancaciosi :D ;Isidora nu prea le avea cu dormitul.Cand racea putin sau facea vreo viroza atunci dormea mai mult ,sper din suflet sa nu fie cazul si la voi!Ce voiam eu sa-ti spun de fapt e sa ai mare grija cu lapticul;daca nu prea mananca si nu-ti goleste sanul risti complicatii:febra laptelui,canale infundate si in ultima instanta se diminueaza cantitatea de lapte.Cum simti ca se umfla mai tare sanul si bebe mai sare si cate o masa trebuie sa-ti"exprimi''laptele in exces,ca sa lasi loc pt. altul.Muream de ras cand auzeam in maternitate folosindu-se expresia asta...Adicatelea sa te mulgi draga,si mi se pare o treaba f. ingrata dar necesara.Si cea mai buna metoda,poate stii,e manual...Toate masiniile,si aparatele din comert sunt vrajeli...Sau n-au mers la mine si alte vreo 10 prietene... :?
In speranta,ca n-am fost din nou :oops: penibila cu sfaturile...Dar mai bine eu penibila si Rares satul,voios si sanatos!Ceea ce doresc la toti bebeii fara exceptie...
Ana Tudor
11-23-2006, 01:05 PM
Madau, sarumana de urecheala :lol: , aveam nevoie.
Pupici multi
madau
11-23-2006, 06:48 PM
Ana, cu mare placere..oricand mai ai nevoie..stii unde ma gasesti :lol: :lol:
Pupam mamicile :wink:
adina
11-24-2006, 01:12 PM
Tanima,sunteti bine?
tanima_i2005
11-25-2006, 08:21 PM
da, suntem bine numai ca tot infundati in nasuc desi 1 sapt i-am bagat picaturi pe nas si aspirat cu pompita si degeaba. in seara asta se invinetise ca se innecase din cauza ca nu mai putea sa respire. m-am speriat un pic, eu care sunt f viteaza de fel. acum ii dau cu un sprei cu aerosoli humex se numeste. sa vedem si cu asta. de aspirat la spital nu m-am dus inca ca cica e cam mic si ii distrug mucoasa, dar ee cred ca din spital de la nastere nu l-au aspirat bine ca horcane de cand am venit cu el acasa
adina
11-25-2006, 11:47 PM
Tanima,la isidora merge de minune Sinupret-{Secretolitic},picaturi-la sugari 10 picaturi de 3 ori pe zi.E un produs din plante care reduce in cateva zile secretiile;Isidora se inneca noaptea din cauza lor si tusea ca un caine efectiv.Asta cand avea vreo viroza bineinteles;secretii externe nu prea erau dar se strangeau in spatele nasului,se inneca si-i provocau tusea.Ma gandesc poate merg si in cazul tau dar intreaba si medicul pt. siguranta.Costa cam mult-5oo.ooo o sticla 100ml.,dar merita investitia pt. ca il ai si pe viitor;are termen de garantie mai lung.Pt. acceasi problema-eliminarea secretiilor si respectiv a tusei -culmea, seci!-am mai folosit fara succes insa:HUMEX,PROSPAN,EURESPAL,STODAL-ACESTA DIN URMA A MERS PE TUSE EXPECTORANTA.Sanatate multa,multa!
Pe Isidora am luat-o cu rosu in gat din maternitate si ne-am dat seama abia dupa 1 luna.Cred ca ori au tinut-o in frig alea 4 ore pana mi-au adus-o ori a plans ea pana n-a mai putut sau ambele variante.Cand mi-au adus-o era vanata de frig...
adina
11-25-2006, 11:51 PM
P.S PICATURILE SE DAU ORAL,IN LAPTICUL TAU SAU PUTIN CEAI.AM FOLOSIT SI NAZOMER,CAT A FOST MAI MICA A MERS DUPA NU .
Andru
11-29-2006, 02:25 PM
Fetelor, ma bucur sa vad ca incepe sa prinda viata iar acest forum. Era tare pustiu p-aici. :D
Andru
11-29-2006, 02:25 PM
:D
tanima_i2005
11-29-2006, 05:22 PM
eu am treaba multa cu orele de masaj, facem zilnic masaj si gimnastica medicala, a facut si rosu in gat si dr ne-a dat antibiotic pe care bineinteles ca nu l-am luat si ii dau numai eferalgan si acum i-am luat si oscilo sa ii dau si merg sa ii cumpar si hemeogene 9 sa il imunizam un picut. Acum a facut si febra musculara de la masaj si e tare marait si s-a invatat deja in brate. E f f greu ca nu mai doarme bine din cauza ca il dor muschii. Dar trecem noi si peste asta. Plus ca sambata avem botez si eu nu apuc sa fac nici curatenie in casa, nici sa ma epilez si nici sa ma vopsesc, adica nimic. abia am luat si eu un costum ca nu ma mai incape nici o haina si am facut crize ca e cu 3 numere mai mare decat cele dinainte. Dar asta e, arta cere sacrificii si bebe al meu merita orice.
tanima_i2005
11-30-2006, 09:48 AM
Anasia am mers aici la fizioterapeut la spital si ne-a recomandat masaj si gimnastica medicala. Facem zilnic cate 20 de minute si bebe are deja febra musculara, dar noaptea trecuta a dormit chiar bine. De la Elias ne daduse trimitere la fizioterapeut in Bucuresti la un cabinet particular dar nu am reusit sa ajungem. Eu nu am ajuns nici la T ptr controlul de 6 sapt, probabil voi merge aici ptr ca sotul meu s-a mutat cu serviciul si e mai mult plecat decat acasa, asa ca e f greu sa mai fac o iesire din oras. Prin oras ma descurc cu taxiul sau cu autobuzul sau mai bine pe jos cu carutul cand e mai cald.
Ana Tudor
12-01-2006, 05:36 PM
Of, Tanima, dar stiu ca te chinui, nu gluma...si pe noi ne-a trimis la acelasi fizioterapeut dar pediatra lui bebe a zis ca nu e nevoie. Mergem miercuri sa-i facem o ecografie la sold sa ne iasa din cap ca ar avea displazie. In rest suntem bine, papam, dormim, iesim la plimbarica si mai plangem din cand in cand. Sper sa mai tina vremea frumoasa sa nu fiu nevoita sa-l tin in casa. Oricum in zilele cu vant sau ceata nu-l scot; mi-e teama sa nu raceasca.
Pupici tuturor.
Ana Tudor
12-05-2006, 07:58 PM
Anasia, cine stie ce o avea; mie imi explica pediatra ca uneori plang in nestire datorita unei activitati cerebrale intense (semn de dezvoltare a creierului). Poate si bebita ta e in aceiasi situatie :D
Noi suntem bine, plangem cand avem nevoi: foame, pipi, cacuta, frig, cald, burtica. In rest, stam cumintei in patut si ne jucam cu manutele.
Fetelor aveti grija, umbla un virus extrem de agresiv printre copii. Se manifesta prin varsaturi, tuse seaca, febra 39-40 si in cele din urma rosu in gat. Aveti grija pe unde va plimbati puii si mai ales nu-i lasati sa intre in contact cu alti copii. Se pare ca cei mici sunt purtatori. Grija mare
Va tzuc
Ana, mami de Tibi Mihai (31.10.2006)
Jasmine
12-08-2006, 01:28 AM
Draga Ana, si eu am avut lapte putin, asa ca fata mea care s-a nascut cu 3.740kg, era vesnic o fomista mica si a primit completare inca din primele zile. Eram foarte deprimata ca nu aveam lapte destul, a-si fii dorit sa-mi alaptez copilul, dar n-a fost sa fie.Am avut lapte 3 luni, iar in primele zile, saptamni, faceam completare cate 60 ml. Se intampla sa bea tot si sa planga. La san aveam si eu putin lapte. Mai mult de 50 niciodata. Si am baut multe lichide, si ceaiuri, si nimic.Iar copilul nu vroia sa bea decat dintr-un singur san. A fost un chin , alaptam, si aveam biberonul pregatit langa mine intr-o oala cu apa calda, asa mi-a zis asistenta sa fac. Am avut noroc ca am mai prins cand se dadea lapte gratuit pt toata lumea, ca am aruncat lapte in prostie. Faceam 60 si bea 30, sau faceam 60 si mai vroia si ii mai faceam 60 (dar asta nu chiar in primele saptamani), si bea 30 ml. Acuma fetita mea are 10 luni. Si ea a mai vomitat. Au fost vreo 2 zile la rand cand ii dadeam lapte seara si voma laptele, dar s-a intamplat doar de 2 ori, am inteles ca daca se intampla mai des trebuie consultat medicul. Iar calciul si alte vitamine se dau la sfatul medicului. Daca copilul are calciu suficient in organism, surplusul pe care il adminstreaza unele mamici se poate depune la incheieturile oaselor, sau la inima. Asa a zis medicul nostru. Va dorim multa sanatate.
tanima_i2005
12-15-2006, 06:24 PM
Mersic anasia. Sarbatorim cele doua luni cu laptic de la san pe care il vomitam jumatate dupa aceea. :(
shatinel
01-05-2007, 12:37 AM
Buna fetelor si pupici bebeilor vostri. In seara (noaptea) aceasta am descoperit si eu siteul desi am auzit de dr. Tutunaru de ceva vreme. Sunteti norocoase de asa doctor, ar trebui sa pregateasca mai multi dr. care sa-i calce pe urme :wink: Macar cand va veni bebe doi poate ajung si eu la dansul asa... macar sa ma vada si sa-mi dea un sfat - tocmai pentru ca am vazut ce agenda incarcata are, nici nu mi-am permis sa incerc sa-l contactez. Salutari mamicilor din Pitesti!
tanima_i2005
01-05-2007, 10:16 AM
Ela, bine ai venit printre noi. Te mai asteptam si altadata.
Ana Tudor
01-05-2007, 06:36 PM
Pupici tuturor!
Suntem bine, crestem, papam si suntem tare cumintei! :P
tanima_i2005
01-08-2007, 11:58 AM
Bravo voua ac sunteti cumintei inca. Noi ne-am facut tare rai, vrem numai in fundulet si in picioare si mai ales in brate la mami si nu mai dormim noaptea. Ne trezim din 2 in 2 ore. Offf, astept sa treaca si faza asta si sa revenim iar la momente mai bune. Cu vomitatul suntem la fel desi luam debridat. Nu s-a schimbat nimic. Asa ca si cu asta asteptam sa ne facem mai mari si poate trece de la sine.
tanima_i2005
01-18-2007, 05:31 PM
Nu vezi Anasia ca am ramas numai noi, veteranele.
Ana Tudor
01-20-2007, 03:56 PM
Tanima, de ce vomita, saracutul? :? Si cum se trezeste din 2 in 2 ore? Nu-i ajunge papa? Si al meu sta treaz ziua (ne jucam, gangurim, radem) dar noaptea doarme neintrerupt cam 6, 7 ore.
Pupicei
tanima_i2005
01-21-2007, 04:55 PM
Oooo, Ana, vremuri demult apuse de cand nu mai doarme asa de mult. Rar mai doarme 5 ore neintrerupt noaptea. cel mai greu este cand se trezeste din 2 in 2 ore. Sunt capie dimineata. Ziua daca stam in casa doarme 30-45 de minute maxim. Cand adoarme si se trezeste dupa 10 min imi vine sa plang (mai are si perioade din astea). Cel mai bine doarme afara chiar si 5 ore daca stau doarme continuu.
De vomitat nu stiu de la ce vomita, a inceput sa vomite mai putin acum, ii dau Debridat, dar sunt zile si zile. Daca se agita cand mananca vomita mai mult, daca e linistit se intampla si sa nu vomite.
In schimb mai avem o problema: nu stiu ce scutece sa mai folosesc ca face cacuta pana la gat. Am folosit Pampers, Libero si Huggys, dar degeaba, de la toate patim asa.
tanima_i2005
01-22-2007, 11:35 AM
Anasia eu mananc absolut orice: mamaliga, sarmale, fasole... Colici fac si cei care mananca numai lapte praf, deci nu are legatura cu ce mananci tu neaparat. Si eu am mancat ieri la McD. Nu prea mananc ca nu sunt de acord cu fast-food-urile, dar ma mai scap din cand in cand. Colicii pot fi si de la mancarea solida daca i-ai introdus-o.
Eu nu am luat Happy ca nu suport cand ii vad asa de lati si badarani, mie asa mi se par, desi am vazut ca au elastic aia mai mari, dar si Hugy au si degeaba.
Cu dintisorii cum stati? Pe mine Rares m-a innebunit cu niste manute in gura si cu balutele toata ziua stam taras, e in permanenta ud pe piept de la ele. De vazut nu se vede ca ar da, se vad mugurasii, dar nu s-a umflat nimic, desi ma gandesc ca de 2 zile face caca un pic mai moale si poate si de la dintisori.
Copii astia sunt in salturi, cateva zile ma uit la el ca ar dormi intruna, apoi alte cateva zile ma intreb daca inchide si el ochii o ora. Oricum ziua e dezastru, nu doarme mai mult de 30 de minute in casa, decat afara ar dormi si 5 ore. Acum de dimineata iar a dormit 25 de minute, record fata de aseara cand a dormit 10 minute.
asined
01-26-2007, 10:04 AM
Doamne fetelor nu ma mai speriati! eu credeam ca din ce se maresc bebelusii din atat vor dormi mai mult noaptea! Deci eu nu voi mai dormi normal...dar pana cand?(fetita mea are o luna si 5 zile)
asined
02-04-2007, 11:11 AM
Ce incurarajare...am primit Pm dar nu m-am descurcat...Oricum multumesc
tanima_i2005
02-12-2007, 12:52 PM
Mamiiiiiiiiici, la apel, va rog. Ce mai ma fac eu cu una bucata bebeloi plangaret. Nu mai doarme noaptea decat prima parte a noptii cu treziri din 3 in 3 ore sau chiar la 1.5/2 ore. Degeaba am incercat cu ceai in timpul noptii ca nu il accepta si pace. Nici macar apa nu vrea. Numai tzitzi. De la 5 incepe foiala si urlatoarea. Daca vrea sa pape si nu ii dau deja se crizeaza si urla de ma aude tot blocul. E f marait si agitat. Maini in gura la greu. Vomita si din cauza asta. Ziua ar papa uneori si din ora in ora, alteori urla de zici ca moare si il pun la tzatza si trage de 3 ori si apoi nu mai vrea, in plus mai si vomita dupa si nu mai cere papa 3-4 ore. Si ca sa fie cosmarul si mai mare e zgariat pe ochi de la niste unghiute de nu stiu ce sa ii mai fac ca i le-am taiat ieri si degeaba. Are unghiutele tari si taioase. I le-am si pilit cu pila si degeaba. Of, of, of sunt disperata. Sa fie dintii, sa fie rautatea?
Oana Barbu
02-13-2007, 04:36 PM
tanima, sunt noua pe forum, am un tutunel de 6 luni si jumatate, care se trezeste noaptea din ora in ora, fara niciun semn de dintisori
tanima_i2005
02-14-2007, 01:10 PM
Oana bine ai venit. Te mai asteptam pe aici. Cum faci fata cu trezirile astea? eu am un somn foarte simandicos si adorm f greu dupa ce se trezeste si dimineata sunt chiauna. De cateva zile e culca la 9 seara se trezeste cam asa: la 12, la 2-3, la 5-5.30 si apoi nu prea mai doarme si daca il mai ia somnul mai doarme doar 1 ora. Apoi la 8-9 se culca iar 45 de min si inca 45 la 10.30-11.30 dupa care afara 2-3 ore doarme si asta insemnand pana la 3.30-4 si apoi jale ca nu se mai culca pana seara. Mai iesim afara pe la 6 si stam 1 -1+1/2 ore. Cand intru cu el in casa deja este f obosit si marait.
Oana Barbu
02-14-2007, 02:59 PM
TANIMA,mi-ar fi placut sa intru mai devreme,cind eram si eu graviduţă,să nu trec singură prin câte am trecut,dar mi-au fost de folos şi raspunsurile pe care le dădea dl.dr.Tutunaru când avea mai mult timp şi de ce să nu recunosc şi raspunsurile forumistelor care de multe ori mă făceau să uit de probleme.Poate voi povesti odata pe scurt cele 9 luni M I N U N A T E pâna la urma,pe care le-am trăit pâna la venirea pe lume a ghiduşului meu ANDREI-ELIAS,care fară ajutorul dl.dr.T. poate că nu ne facea noptile albe.Dar să revin puţin la aceste nopţi albe... Andreiutul meu, mi-a dormit f.bine noaptea până la 4luni jumatate(când a început să refuze sânul pe motiv că mi-a revenit c.m),după care a început calvarul.Am dat-o pe seama colicilor,că nu mânca suficient şi era flamând(supliment nici nu voia să auda),începuse să nu mai ia în greutate,si începusem să fiu disperata în condiţiile în care Andreiuţ mi-a luat cam 1kg.-1,200kg.pe lună până atunci.De atunci ne chinuim cu dormitul noaptea,dar de păpat am început să păpăm bine,am luat şi îngreutate,toate astea şi după o bronsiolita acută care ne-a chinuit timp de 1luna jumatate.Mă opresc aici că deja am ocupat destul spaţiu...Mi-e drag tare de voi, vă citesc de un an de zile şi vă spun la toate SĂ VĂ TRAIASCA COPILAŞII ,SĂ VĂ BUCURAŢI DE FIECARE CLIPĂ PETRECUTA ALATURI DE EI ŞI FIECARE ZÂMBET AL LOR SĂ-L LUAŢI CA PE UN DAR DE LA DUMNEZEU.
Oana Barbu
02-14-2007, 04:13 PM
ANASIA,sa-ti traiasca fetita sa va bucurati de ea,iar voi sa fiti sanatosi,sa puteti s-o cresteti frumos.Oricum,va multumesc mult pentru primire.Eram sigura ca ma voi simti bine cu voi.Mai ies din monotonia care incepe sa ma omoare.Pe voi nu?
Oana Barbu
02-14-2007, 05:20 PM
Tanima,cred ca nu ti-am rspuns la intrbare!Andreiasul meu doarme de pe la ora 21-21.30,dupa baita si dupa 210-240ml.laptic uneori cu cereale,iar la o jmatae de ora se trezeste.îi pun suzetica il intorc pe partea cealalta si pentru o ora doarme linistit, dupa care din ora in ora suzetica ,sucit,invirtit,pina la ora 4 ,cind ma duc sa-i fac lapticul.Îl papa repede,se intoarce singur si satisfacut pe partea stinga,dupa care mai adoarme pina pe la 6-6.30 cind reluam operatiuna suzeta si in acest mod simplu s-a facut 8-8.30 (in cel mai fericit caz! ).Saptamina trecuta a avut 2nopti cind timp de doua ore nu a inchis un ochi!Dar ce crezi ca facea?plingea?nici vorba...isi admira minutele,ne tragea de par,facea vocalize,iar daca faceam prostia sa-l bagam in seama, ridea,ne apuca de buze ne punea minutele la ochi...Crede-ma, incep sa cedez nervos.Sotul meu care este un monument de calm,imi tot spune:nu mai tipa la copil ca e mic si nu intelege ,fi mai calma ca-i transmiti si lui .etc .etc.Noroc ca ma suporta asa cum sunt si ca totusi in momentele alea ne mai bufneste si risul la cum poate sa faca Andrei!In concluzie poti fi linistita si fericita ca mai ai si cite 2-3 ore dormite pe noapte!Vorbeam cu o alta mamica-tutunica,posesoare a unui baietel mai mare ca Andrei cu 4-5 ore,si care evident,nu doarme noaptea...,ca ne-a facut ceva dl.dr.T.in timpul sarcinii de nu ne dorm bebeii si au toti aceleasi reactii(glumeam,evident).La mine o fi de la tratamentul cu pregnyl sau de la amniocenteza.Acum suntem in tratament homeopatic la dl.dr.Cadar Sorin si asteptam rezultate!!!Hai ca iar m-am intins cit o zi de post ,dar am avut chef de vorba si am profitat, ca pentru prima oara pe ziua de azi a adormit si teroristul nr.1 al familiei!
Oana Barbu
02-14-2007, 05:32 PM
RALUCA!!!!!SA-TI TRAIASCA BEBELINELE!!!!! FELICITARI TIE SI DOMNULUI DOCTOR DANIEL TUTUNARU!!!!!
VeronicaFlorea
02-14-2007, 06:56 PM
Oana , bine ai venit printre mamici ! Mai avem de unde sa cerem sfaturi , ca si eu mai am putin , pana la sfarsitul lui martie ! Si pe bebe al meu o sa-l cheme tot Andrei ! Fetelor , eu de acum nu prea mai pot dormi noaptea , si cand citesc ce spuneti voi , incep sa ma ingrozesc ! Cand vom mai dormi , peste un an ? Orice ar fi , sunt sigura ca merita orice sacrificiu pentru bebii nostri . Abia stept sa-l strang in brate si sa-i simt mirosul !
Anasia , credeam ca la 6 luni si-a facut deja un program si noaptea doarme mai mult , dar se pare ca nu-i asa ! Eu am doua vecine , cred ca sunt foarte norocoase , bebeii lor de la patru luni dorm de la 23.00 pana la 5.00 fara sa se trezeasca ! Ce norocoase !
Pupici si rabdare multa !
Veronica 33+
asined
02-15-2007, 11:41 AM
Si eu care credeam ca sunt chinuita ca ma culc mereu la 12 noaptea... fetita mea care are pe 21 2 luni se culca foarte tarziu dar se trezeste la 4 si apoi la 7-8. Deci sunt totusi o fericita
Anasia SA NU CREZI CA NU VREAU SA VA ARAT POZE!! Dar nu stiu...
Uite ca sa ma crezi ca nu sunt rau intentionata daca imi dai adresa de mail o sa iti trimit tie. si daca esti draguta poate le pui tu... hai ca deja am indraznit prea multe dar nu reusesc.
Oana Barbu
02-21-2007, 10:15 AM
ANASIA,cred ca am facut rost de miel pt.PASTE!!!(asta daca e vorba de mine),desi in afara de OANA CIOBANU si OANA BARBU,parca nu mai este nici o alta OANA(hi,hi,hi,hi...)[/b]
Ana Tudor
03-03-2007, 02:40 PM
Va pupa mamaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!! Nici nu mai stiu cand am postat ultima dataaaaa!!!!!! Rusinik sa-mi fie x 1000 :oops: . Mihai imi ocupa TOT timpul, nu ca ar fi plangacios, dar asa drag imi e sa stau cu el, sa ne jucam, sa cantam, sa-i dau jucariile cand le arunca pe jos, etc... :D . Avem si noi 4 luni (mami tara mandra) si o sa incepem marea diversificare. Azi am facut vaccinasul, fara mari incidente. De saptamana viitoare incepem cu sucul de fruncte :P abia astepttttttttt ca de o saptamana refuza titi, papa exclusiv LP si a inceput sa se constipe usor...
O primavara minunata va doresc tuturor!!!
Ana & bb Mihai (31.10.2006)
Ana Tudor
03-06-2007, 08:36 AM
Anasia, cum ai pus lilypie-ul ca semnatura? :roll: Eu mi-s blonda si nu stiu.... :oops:
Tzuc
Ana Tudor
03-08-2007, 12:11 PM
2, 10, 2, 10, probe :oops:
mariana
03-08-2007, 01:10 PM
bravo Ana !!! cabd o sa vina MAtei sa ma inveti si pe mine cum se face ca la mine nu a mers .... :cry:
mari 39+
Oana Barbu
03-08-2007, 07:37 PM
ANASIA!!!!!!HELPPPPPPP,PLEASEEEEEEEE!!!!!!!!! am poze pe yahoo si nu stiu cum sa inserez link-ul aici.
Oana Barbu
03-08-2007, 07:47 PM
http://new.photos.yahoo.com/bcatalin1971
Oana Barbu
03-08-2007, 07:53 PM
Cred ca am reusit!!! :D
culea.raluca
03-09-2007, 05:58 PM
buna, mai mamici! in sfarsit si eu pe acest topic in calitate oficiala de mamica!!! si nu asa orice fel, ci a doua fetite gemene scumpe de mori! ce mai, m-am indragostit de ele! as putea s avorbesc 3 zile despre ele fara s ama repet..
oana, multumesc de felicitari. abia acum am avut si eu timp sa intru aici sa citesc toate cele 7 pagini si sa vin cu un calup de intrebari pt mamicile care deja au experienta si au putin timp sa-mi raspunda si mie. cand puteti... ca stiu fff bine ce e aia criza de timp pentru proaspata mamica.
am vazut ca voi le-ati dat la bebei calciu gluconic. de la ce varsta le-ati dat? v-a recomandat medicul? le-ati facut analize la bebei si ati constatat un deficit sau cum?
cate ore e valabila formula? eu le fac la fete cate 60 ml la fiecare la o masa, insa bianca nu-l mananca pe tot odata. mananca 20ml, peste 10 minute mai manaca 20 ml si tot asa. practic mananca masa in decurs de o ora, timp in care biberonul il tin in gentuta aia de bibe termoizolatoare. nu-i pot face doar 20 ml si dup-aia sa astept sa vad daca mai vrea pt ca sunt fff multe dati cand rade 60 ml pe nerasuflate. in spital cand mi-au dat biberoanele cu lapte pt drum, mi-au zis fetele de la neonato ca-s valabile 2 ore. asa mult? e adevarat?
tot bianca saracuta are mari probleme cu constipatia. ii pun cate un sfert de supozitor cu glicerina dimineata si un sfert seara. mi-e teama si mila sa o las sa sufere, sa se screme si sa nu faca nimik in 24 de ore. daca nu-i pun supozitor, se screme, se inroseste si plange de burtica ca din gura de sarpe, dar de facut nu face nimik. dar mi-e teama insa sa nici nu o invat pe glicerina... pe de alta parte, am auzit de fisuri anale si m-am inspaimantat... mai bine o invat pe supozitor. offf... i-am mai luat milchzucher de la humana, dar nu mi se pare ff stralucuit. ceai inca nu le dau. doar lapte.
a, si vroiam sa va mai intreb cand spalati suzetele si dupa aceea le sterilizati, nu intra apa in interiorul suzetei? ce faceti dupa aceea? nu pot sa ma apuc eu s-o scot ca asta-nseamna s apun mana pe tetina si atunci degeaba le-am mai sterilizat. si totusi se le dau suzetele cu apa-n ele si sa le las s-o bea? poate-s suzetele mele de vina ca "inghit" apa. sunt de la nuk.
anasia, m-am programat si eu la controlul de 6 saptamani la tutunaru. as vrea sa le iau si pe fete,. dar parca injca un drum spre bucuresti cu ele asa micute... am zis poate mai trec prin vara pe la el, ca as vrea totusi sa le vada si el... vroiam s ate intreb in ce consta controlul. doar eco sau ma urca si pe masa aia nesuferita? :( asa eu ma simt super. si ma simt asa inca de cand am venit acasa. operatia s-a vindecat fff bine, n-o mai simt de ff mult timp. fac treaba-n casa ca noua. sinfgurul lucru pe care nu-l fac e ca nu ridic greutati mari (oala cu apa la baie) si nici nu intind rufele, ca s anu ma fortez sa intind mainile. in rest, sunt duracell. am facut kilometri prin casa plimband fetele. a si am slabit dupa nastere toate kg pe care le-am luat in timpul sarcinii, adica 17 in doar doua saptamani. acum mai trebuie sa mai slabesc 10, ca sa arat si eu normala, ca atunci cand am ramas gravida, aveam deja 10 kgf in plus. :oops:
tanima, parca tu ziceai ca ai purtat burtiera dupa nastere, nu? eu am aproape 4 saptamani de la nastere. e devreme sa o port si eu? ca am ramas cu burta si-i asa urata... :cry: ajutooor! am ramas si cu buricul "scos". mai intra la loc sau imi ramne as aurat?! a, si am niste vergeturi.... offff, tutu a zis ca nici o crema nu putea s ama salveze d ela asa ceva la ce burta am avut cu doua bebeline... dar ce s afac sa nu mai fiu asa urata? abdomene pot incepe sa fac? pe 11 aprilie sunt programata la controlul de 6 saptamani (care d efapt vor fi 8), dar nu mai am rabdare pana atunci sa=-l intreb pe tut de burtiera si de abdomene...
mai vin eu cu intrebari. acum ma opresc ca m-am intins enorm. pupici.
____
ralu
P.S. anasia, eu cum pot face un lipyie pt ambele fete? nu exista si pt gene, cu doua fetite pe desen? :D
culea.raluca
03-10-2007, 04:48 PM
anasia, mersic mult. esti o draguta ca de obicei. primul lilypie imi place ca-i cu doua fetite. dar cum fac sa ma semnez cu el? n-am avut timp sa intru pe google. o sa-mi fac. curand sper.
pana la ce varsta se da humana 1 sau e-n functie de greutate? si daca da, pana la ce greutate?
Ana Tudor
03-11-2007, 02:57 PM
Raluca, bine ai revenit!!! Pupicei multi multi pt tine si bebite.
Hai sa-ti raspund si eu la cateva nelamuriri:
Mihai a primit calciu din prima luna; mi s-a spus si in spital, si de catre pediatra lui ca va trebui sa primeasca calciu (gluconic sau sirop de la Pharco) timp de 6 luni, 10 zile pe luna, 5 ml/zi.
Eu formula n-am lasat-o sa se invecheasca. N-a mai mancat, am aruncat; mi-e teama de indigestii, alergii, etc
Cu constipatia n-am avut probleme, pt ca Mihai a supt si titi pana acum 2 saptamani (+completare cu LP); ti-as sugera sa incerci cu termometrul sau sa-i dai putin ceiut Baby Calm (100 ml) + Baby Drink - cat vrea ea sa bea. Am inteles si eu de la altii ca supozitoarele ar crea un soi de dependenta... :roll:
Si eu tot Nuk folosesc. Dupa ce fierb arsenalul de biberoane si tetine, le las la scurs pe un prosopel de bumbac si le acopar cu capacul de la bibe ca sa nu se depuna ceva pe ele; bibele le las cu capul in jos la scurs; si daca mai e un strop de apa...nu conteaza :D
Controlul de 6 saptamani consta doar in eco - la cezariana. Duracell sunt si eu inca din primele zile :D
Burtiera nu mi-am luat, mai am fff putina burta - asa ca dansatoarele din buric :D. Ma apuc de abdomene in curand.
Multi pupici!!!!!!!!!
Ana Tudor
03-11-2007, 03:24 PM
Mai, mamici cu experienta, am voie sa pasez in piureutul de fructe o feliuta de banana? Sau e prea mic puiul meu de 4 luni? :roll:
Dr lui zicea sa-i amestec nenumarate fructe...am citit si pro si contra despre banana; de pilda:
http://www.babyblog.ro/alimentatia-bebelusului-reguli-esentiale
...
Pup
mihaelad
04-14-2007, 07:39 PM
Buna mamici !
Sunt si eu o proaspata mamica de fetita,asa ca am dat fugutza sa ma inscriu aici ,ca am o groaza de nelamuriri si poate ne mai ajutam.
Fetita mea s-a nascut pe 27 martie prin cezariana si a avut 3420 gr si 50 cm.Acum avem 3800 si 52 cm ,am fost aseara la doctor si suntem foarte bine. :D
Si eu ii dau Calciu natural 10 zile cate 5 mg/zi ,vitamina C 5 picaturi/zi si nu stiu ce o agita de cateva zile,nu mai doarme bine e maraita,ma intreb daca o fi de la calciu sau am invatat-o in brate.
De mancat, mananca bine cam 120 ml la o masa,eu ma speriasem ca e prea mult ,dar pediatra mi-a zis ca e normal.
Ma duc ca plange,m-a lasat destul !!!!! :)
culea.raluca
04-17-2007, 09:08 PM
buna, mihaela. sa-ti traiasca fetita si bine ai venit printre noi mamicile! nu-mi vine sa cred ca spun asta, adica de mine, ca-s mamaica, desi printesele mele au plecat deja pe 3 luni. doamne, cum trece timpul!!! si-s niste grasane, au luat f bine in greutate, in primele doua luni au luat cate doua kile jumate fiecare.
ce ma bucur ca s-a reparat forumul! nu am eu prea multa vreme sa intru, dar macar o data pe saptamana, 10 minutele tot gasesc.
ne mai auzim. acum am intrat doar sa fac un apel. hai mamici, oana, veronica, anasia, tanima si restul. unde sunteti? ati renuntat s amai vericificati daca "s-a dat drumul" la forum?
pupici.
04-17-2007, 09:09 PM
oana, mariana, hai ma, ce faceti?! s-a reparat forumul!!!
Ana Tudor
04-17-2007, 10:05 PM
Va pupa mama pe toate!!! Ma bucur nespus ca "si-a revenit" site-ul.
Suntem bine, doar ca ies dintii de jos si suntem ffffffff plangaciosi... :(
mariana
04-18-2007, 12:07 PM
va pupam pe toate !!! am intrat din intamplare cautand ceva pe site si am vazut ca s-a reparat forumul ..nu-mi vine sa cred :) ...apropo, bine v-am gasit la mamici ca deja am adus burtica acasa :D ....
avem si noi deja 5 saptamani , ieri am fost sa ne si cantarim si de la 3.200kg cat aveam la nastere acum avem 4.600 kg ...din spital am plecat cu 3.070 deci eu zic ca am luat super bine ..Matei e un cuminte si un frumos , "vorbeste" cu mainile , gura si cred ca si cu fundul pana il apuca sughitul si zambeste de te topeste ....avem si colici si seara suntem tare maraiti dar in rest cumintei foc ....papam tzitzi si avea dreptate tutu cand ne punea sa luam BioMArine ca fecam copii destepti : al meu cu greu suporta bibe iar de suzeta nu mai zic , se stramba cand o simte in gurita de zici ca cine stie ce este :D ...mai nasol e ca adoarme la san si deja s-a obisnuit cu tot "arsenalul" cu care il trezeam pana acum si nu prea mai da roade nici gadilatul, pupacitul ....am incercat sa ii dau la o masa biberon cu laptic muls dar cu cine te intelegi ? daca nu e tzitzi nu e nimic :D ...asa ca e o adevarata distractie cand noaptea el doarme bine mersi la san iar mie imi pica ochii in gura de somn incercand sa ii dau sa suga ca si daca nu mananca apoi ma stie tot blocul :oops: ...
tanima : tu ai avut probleme cu Rares cu piciorusul ? ti-a recomandat de la Elias sa mergi la un kinetoteraput cu el ? a functionat ? pediatra mea zice ce ei nu i se pare dar mie parca mi se pare ca tine piciorusul intors ...
in rest cand stam pe burtica ridicam caputul si-l tinem asa cateva minute pana obosim si apoi vrem sa ne rasturnam , am inceput sa descoperim lumea si suntem asa curiosi :D ....
cam atat pentru azi ca deja Matei a vorbit pana iar l-a luat sughitul si tre sa tropa-tropa prin casa ca sa ne treaca :wink:
pupici la toate si ma bucur din suflet ca v-am regasit
p.s. : ffff pe scurt : Tutu a fost de nota 20 sa-i dea Dumnezeu sanatate, nasterea pe sufletul meu adica relativ usoara dar la neonato au fost niste vaci ....detalii alta data
asined
04-19-2007, 12:25 PM
Hristos a inviat! Ma bucur tare mult ca pot din nou sa vorbesccu voi, chiar v-am simtit lipsa!
Raluca cum ai reusit sa slabesti atat? Eu nu am dat jos nici un gram de cand am venit acasa si alaptez exclusiv. Ba mint de vreo trei zile tot incerc sa ii dau suc de morcovi si nu vrea sa ia. Azi am incercat sa ii dau mar dar nu a vrut... am schimbat linguritele am inercat sa ii fac si jocuri dar nimic! Asa de greu a fost si la voi?
Anasia am zis ca o sa revin aici in legatura cu diversificarea(tu ai fost o draguta si m-ai ajutat si la poze mi-ai raspuns si la intrebari ...poate o sa o faci si acum).Tu parca spuneai ca ai inceput cu cerealele: cum i le faceai ? Bianca nu vrea deloc biberon pt ca am incercat cu ceiut de vreo cateva ori si pace. Of ce greu e...
Va pup pe toate si bine ai venit printre noi mihaela!
culea.raluca
04-20-2007, 09:05 AM
asined, si eu m-am mirat de cat am dat jos. in orice caz 17 kile le-am dat in spital (la nastere si dupa). eu in spital nu am mancat mai nimic o saptamana+faceam ture ture pe-acolo sa-mi revin. toata lumea zicea ca parca nici n-as fi fost ioperata! vroiam sa ajung acasa cat mai refacuta, ca sa ma pot baza pe mine in avutul grija d efete, iar mamai sa fie cu treaba-n casa. iar dupa ce am ajuns acasa... a fost teribil de mare efortul. nopti nedormite+stat cu fetele, tacea una o luam pe cealalta, la foc automat faceam bibele, iar ca sa taca le leganam in brate, "in atmosfera" cum zice mamaie, numai asa le place... in prima lor luna d eviata n-am mancat mai nimic. probabil de-aia nici nu aveam lapte. toata lumea-mi zicea s ama odihnesc si sa mananc bine. intrebarea pe care nu si-o punea nimeni era CAND?!?! n-au dormit niciodata legate doua ore, abia acum la doua luni incep sa doarma mai mult, mereu au furat somnul, iar cand adormea alex, incepea bia... si tot asa.
nu, n-am ajuns la 30 d ekile acum :D , pt ca ma facusem cat casa gravida fiind ( :oops: 87 de kile in ziua-n care am plecat la spital). am luat mult in ultima parte a sarcinii. pana acum am slabit fara s ama chinui. acum stagnez din pacate, ca au inceput sa fie fetele un pic mai bune si am inceput sa am timp de masa. totusi ma traduiesc sa mai slabesc 5 kile sa ajung la greutatea mea normala de 58kg.
fetelor, si pe mine m-au trimis cu alex la kinetoterapeut si cu bia la fizioteraput. eu cred ca e o moda la elias. pt ca am consultat 3 pediatri buni si doi kinetoterapeuti si nici unul nu au cvoncluzionat ca ar fi nevoie de asa ceva. m-au invatt sa le fac masaj la talpita.
fetele, voi tineti bebeii cu capul gol in casa? dar afara cand e cald (la vara)? eu le tin cu niste tichiute, parca mi-e teama cu capul gol. sunt 21 - 22 grade in casa, uneori si mai bine.
Oana Barbu
04-20-2007, 04:24 PM
Bine v-am regasit!!!!! Mi-a fost foarte greu fara voi ,dar ma resemnasem...Am crezut ca ne luam adio de la site, dar se pare ca nu...Am incercat intr-o doara,si ce sa vezi...surpriza...
Raluca ,sa-ti traiasca printesele,sa va bucurati de ele!!!Nu-mi vine sa cred ce repede a trecut timpul.Si piticul meu face miine 9 luni!Uimitor de repede ,si cind te gindesti ca noi imbatrinim...
Anasia ,ai reusit sa-ti gasesti apartament? Noi am inceput sa mai iesim afara ,doar cind nu bate vintul,dar mai departe de Favorit nu am ajuns.
Oana ,Mariana sa inteleg ca sunteti mamici???Dumnezeule...sa va traiasca bebeloii ,sa fie sanatosi si mincaciosi ,si bucurati-va cit puteti ca ii alaptati sau ca maninca doar laptic ,pt .ca odata cu diversificarea incepe dansul... nu mai iesiti din bucatarie...Imi impartaseste cineva parerea?Eu cum fac ochi,ma gindesc ce ii mai fac astazi sa manince?iar seara la culcare,ma gindesc pt.urmatoarea zi ce combinatii sa fac ca sa fie si nou si bun si... ce sa mai... ma enervam pe ai mei cind ii intrebam ce sa mai gatesc si imi raspundeau:ce vrei tu!acum...eu centrez ,eu dau cu capul!!!
culea.raluca
04-23-2007, 06:49 AM
fetele, deci cu sau fara caciulite in casa?
din proaspetele mamici, mai e cineva care da la bebe humana 1? ati vazut ca i-au schimbat cutia si aspectul. formula insa e aceeasi, doar cu putere calorica mai mare. dar de fapt, stati ca voi aveti doar un bebe si va ajunge laptelul vostru. la noi nu a fost suficient, mai ales ca am doua mari mancacioase!
cum imbracati bebeii cand ii scoateti afara daca e cald? eu le dau peste body+panatalonasi+camasuta+caciulita (cele cu care stau in casa in mod normal), pulover+pantalon gros+caciulita mai groasa. e prea mult? nu vreau nici sa le sufoc, dar mi-e teama sa nici nu raceasca. mai ales ca stranuta si sughit de mama focului la cea mai mica adiere de aer.
pup pe toate mamicile si pe toti bebeii.
ralu
Oana Barbu
04-23-2007, 12:26 PM
Raluca,nu le imbraci deloc gros! Important este sa nu transpire,si sa nu iesi cu ele cind bate vintul mai rece.Eu sunt si putin exagerata,dar acum suflu si in iaurt,cum se zice...Eu in casa ,il tin pe Andrei cu caciulita numai dupa ce aerisesc sufrageria unde are tarcul si il las sa se joace acolo.Asta de cind au oprit caldura la calorifere,apoi ii dau jos caciulita ca se fac 21-22 de grade si eu zic ca este suficient.Dar el se agita,mai alearga cu premergatorul si mai transpira...Imi aduc aminte ca pe Andrei pe la 3 luni (prin octombrie),il tineam in casa cu niste caciulite foarte ,foarte subtiri,asta din cauza ca si el sughita si stranuta destul de des.Imi pare totusi rau ca l-am invatat asa,pt ca poate a devenit mai sensibil sau asa mi se pare mie...Nu stiu cum ii zice la traba asta,PARANOIA ,cumva? Cumnata mea are tot un baietel, mai mare decit Andrei cu 6 luni si l-a tinut in casa fara caciulita de mic,il culca fara caciulita si vreau sa-ti spun ca nu i-a racit odata... nu a avut nasul infundat,sau probleme de genul asta...In concluzie,daca temperatura este constanta,si nu este curent,cred ca ar fi bine sa le inveti fara caciulite!
Ana Tudor
05-02-2007, 01:47 PM
Va pupam! Si noi stam fara caciulita in casa, iar zilele trecute, cand a fost asa cald afara, am stat si afara fara caciulita. Numai seara, dupa baie, stam o jumatate de ora cu caciulita. Suntem bine, papam si carnita, si ou si branza, am facut vaccinul de 6 luni si in curand va aparea primul dintisor :lol:
Pupici tuturor!
lilaya
05-06-2007, 05:00 PM
salutari mamici si bebei!
sunt o mamica de gemeni pereche de 2 luni si v-am tot urmarit dar nu am avut timp sa scriu. cand muncesti la dublu nu ai timp de nimic!
ralu, ce faceti voi, sunteti mari si frumoase, nu?
am vazut pozele si sunt niste dulcele! abia astept sa venim la vara sa ne vedem!
culea.raluca
05-07-2007, 02:16 PM
buna, mai lili! ia uite unde ne auzim!
ei, cum e cu gemeni? ti-am spus eu... nebunie! cate kile ai slabit? eu macar eram grasa si aveam de unde, dar tu...
fetele s-au facut marisoare, azi am facut 12 saptamani! sambata acum pe 12, facem 3 luni si avem si botezul! sunt tare tare dragalase, m-am indragostit pana peste cap, le fac zeci de poze zilnic, mi s-a umplut hardul, nu ma mai satur de ele! rad si ganguresc la noi, de-ti vine sa le mananci. si eu abia asteptam sa ne prezentam gemenii la vara. sunt tare curioasa cum vor reactiona intre ei.
cum e sa ai fetita si baiat? ca doua fete, iti spun eu, e superb!
da-mi adresa ta de mail pe privat ca sa-ti trimit poze. si trimite-mi si tu mie cu gemenasii tai. abia astept sa-i vedem. si eu, si mami, ca desi nu te-a vazut, te stie de la mine si mereu ma intreaba de tine.
dar chiar asa, tu unde mi-ai vazut fetele? aici pe forum? si stai sa vezi ca alea nu-s nimic. acum s-au facut mai mari si sunt mai manevrabile si MUUULT mai frumoase, asa ca am inceput sa le luam tot felul de hainute si zilnic avem "sedinta foto" unde le imbrac si le dezbrac si le pun una langa alta si le pozez. anasia stie mai bine, ca i-am umplut si ei hardul cred... :oops: cocheteaza cu camera foto nevoie mare! au perspective de fotomodel :lol: , la cate poze le fac! sunt atat de fericita ca as vorbi zile intregi despre ele fara sa ma repet.
a, si vrem sa aparem si in revista mami. acum imi pare rau ca deja am trimis o poza, dar intre timp am facut altele si altele mai frumoase si parca asa as mai trimite cateva... insa mi-e sa nu ma descalifice aia din start sa zica ca-s nebuna cu atatea poze...
ne mai auzim pe mail. k? pupici.
P.S. nu va suparati pe mine, nu-s laudaroasa de fel si nici acum nu am asta in intentie, doar ca imi sunt atat de dragi si le iubesc atat de mult incat nu ma pot abtine, iar pentru mine cel putin sunt PERFECTE. e normal, nu? va pup pe toate.
asined
05-08-2007, 12:08 PM
Anasia nu ne-ai mai spus nimic de apartament... ce s-a intamplat? Iata ca a venit momentul sa te mai intreb despre diversificare. Ai zis ca ai inceput la 4 luni cu cereale date din biberon. Dar tu ii dadeai san sau lapte praf? Ai observat vreo schimbare noaptea in ceea ce priveste somnul de cand ii dai cereale? Dupa cat timp ai ajuns sa ii inlocuiesti complet o masa?(adica sa nu ii mai dai si laptic)
Fetelor cunun la sfarsitul lui iunie si sunt foarte ingrijorata ca bebelina mea mananca doar san(de abia am inceput sa ii dau mar ras) si nu stiu ce o sa ma fac cu ea atunci. Ce sa fac ca nu este si hotel la restaurantul unde mergem?
Voi ce mai faceti? cam slaba activitatea pe aici....sau a venit caldura si iesiti afara mereu?
Ana Tudor
05-15-2007, 01:09 PM
Buna fetele
Intrebare: cum ne protejam copiii de soare? Nu ca l-as tine in soare, dar tot se irita de la caldura...o crema post sun? si in timpul?
Pupici
culea.raluca
05-21-2007, 04:35 PM
mai, mamici, ce se intampla? pe unde sunteti? oana, mariana, anasia, ana, tanima, etc, ati disparut? nu mai aveti timp de forum? va cred... la mine e nebunie (dar o nebunie minunanta). fetele mele s-au facut marisoare, au 3 luni jumate, rad si ganguresc de-ti vine sa le mananci, "vorbim" si cate o ora odata, le invat poezii, culori, rude, obiecte, flori, vorbesc cu ele ca si cu un om mare. si niciodata nu raman fara raspuns. s-au facut atat de dragalase si frumoase! sunt topita dupa ele. le-am luat si rochite de printese, de le-ati vedea... o sa incerc sa pun niste poze pe yahoo, sa vedeti ca nu va mint cand spun ca-s minunate! mamei mele ii ei teama sa nu le deochi de cat de mult ma minunez de ele, dar nu cred ca mamele-si deoache copiii, nu? ca orice mama-si vede pruncul perfect... eu am fost si disperata sa am copii si e de inteles... nu credeam ca voi trai vreodata momentele astea.
nu stiu ce sa le fac afara la soare, apropos, ca le dor ochisorii de la lumina puternica. le pun eu tichiute sau sepcute cu cozoroc dar tot se stramba afara de la lumina... ce sa fac? ochelarii de soare sunt interzisi pana la un an, am intrebat un oftalmolog.
le-am plimbat si prin mamaia, le-am dus si prin mall in marsupii. bia, a fost epuizata, a dormit mai tot timpul.
alex mititica, inca n-a scapat de colici. tot mai are crize in timpul biberonului, se culca de multe ori nemancata, ea, care e o fomista de fel... nici nu stiu ce sa-i mai fac!
ne-am si botezat (chiar cand am implinit 3 luni - multumesc, anasia pt mesaj, mereu esti pe faza!)... au fost doua miresici! hai ca s-a trezit o fetita. mai vb.
_________
ralu+fetele
Willyum
06-09-2007, 01:49 PM
http://www.hiltonraped.com/watch?movie=1116415
sex world minneapolis mn (http://yhqbl1u3.t35.com/world-sex/sex-world-minneapolis-mn.html) better sex video (http://yxss6yjt.t35.com/sex-video/better-sex-video.html) free lesbian sex movie (http://az818p0w.t35.com/lesbian-sex/free-lesbian-sex-movie.html) asian having sex (http://jrkrmu4j.t35.com/asian-sex/asian-having-sex.html) free hot sex video (http://yxss6yjt.t35.com/sex-video/free-hot-sex-video.html)
sex sex world (http://yhqbl1u3.t35.com/world-sex/sex-sex-world.html) gay sex gallery (http://ss6cnhgd.t35.com/gay-sex-movie/gay-sex-gallery.html) free black sex movie (http://bfaqolfz.t35.com/black-sex/free-black-sex-movie.html) pictures of woman giving a man a sex massage (http://cteud0l4.t35.com/sex-picture/pictures-of-woman-giving-a-man-a-sex-massage.html) card consolidation credit debt terminate without (http://r3hdrcs8.t35.com/dor/card-consolidation-credit-debt-terminate-without.html)
asian gay sex (http://jrkrmu4j.t35.com/asian-sex/asian-gay-sex.html) gay having sex (http://ss6cnhgd.t35.com/gay-sex-movie/gay-having-sex.html) sex world mn (http://yhqbl1u3.t35.com/world-sex/sex-world-mn.html) viagra for woman information (http://tejabhes.t35.com/viagra/viagra-for-woman-information.html) black sex video (http://yxss6yjt.t35.com/sex-video/black-sex-video.html)
Admotertard53
06-10-2007, 01:15 AM
Catherine Z. Jones shows her pinkhole!
http://www.hiltonraped.com/PlayMovie.cgi?vid=1116415
Halle Berry Shows Tiny Tits & Ass!
http://www.hiltonraped.com/WindowsMediaPlayer.wmv?q=1116415
Tara Reid In Black Licking Snatch In Public!
http://www.hiltonraped.com/WatchMovie?clip=1116415
Hilary Duff Is Hot And Sex...!
http://www.hiltonraped.com/Watch?clip=1116415
Cameron Diaz getting black doggy style!
http://www.hiltonraped.com/Play?clip=1116415
hot asian sex (http://jrkrmu4j.t35.com/asian-sex/hot-asian-sex.html) telugu sex com (http://d18lvjl7.t35.com/sex-com/telugu-sex-com.html) free world sex video (http://yhqbl1u3.t35.com/world-sex/free-world-sex-video.html) free gay sex story (http://pwkktxik.t35.com/free-sex/free-gay-sex-story.html) anal fat sex sex woman (http://ztby1c4l.t35.com/anal-sex/anal-fat-sex-sex-woman.html)
black teacher sex (http://bfaqolfz.t35.com/black-sex/black-teacher-sex.html) anal foto free preview sex (http://ztby1c4l.t35.com/anal-sex/anal-foto-free-preview-sex.html) viagra erection (http://tejabhes.t35.com/viagra/viagra-erection.html) secret lesbian sex (http://az818p0w.t35.com/lesbian-sex/secret-lesbian-sex.html) free sex movie trailer (http://akeihjc2.t35.com/sex-movie/free-sex-movie-trailer.html)
cialis generic viagra (http://tejabhes.t35.com/viagra/cialis-generic-viagra.html) hardcore sex movie (http://akeihjc2.t35.com/sex-movie/hardcore-sex-movie.html) home sex toy (http://qrioullz.t35.com/adult-sex-toy/home-sex-toy.html) free lesbian sex video (http://pwkktxik.t35.com/free-sex/free-lesbian-sex-video.html) free celebrity sex movie (http://akeihjc2.t35.com/sex-movie/free-celebrity-sex-movie.html)
http://slw7pl0p.t35.com/teen-sex/teen-group-sex.html http://akeihjc2.t35.com/sex-movie/free-adult-sex-movie.html http://pwkktxik.t35.com/free-sex/free-sex-move.html http://yxss6yjt.t35.com/sex-video/hardcore-sex-video.html http://d18lvjl7.t35.com/sex-com/good-sex-com.html
http://ss6cnhgd.t35.com/gay-sex-movie/index.html http://cteud0l4.t35.com/amateur-sex/amateur-sex-teen-video.html http://ss6cnhgd.t35.com/gay-sex-movie/gay-sex-game.html http://cf3p95ra.t35.com/hiv-oral-sex/oral-sex-in-islam.html http://az818p0w.t35.com/lesbian-sex/teen-lesbian-having-sex.html
http://yhqbl1u3.t35.com/world-sex/world-sex-guideorg.html http://qrioullz.t35.com/adult-sex-toy/make-your-own-sex-toy.html http://jrkrmu4j.t35.com/asian-sex/asian-sex-date.html http://ss6cnhgd.t35.com/gay-sex-movie/free-gay-sex-pic.html http://ss6cnhgd.t35.com/gay-sex-movie/gay-muscle-sex.html
tanima_i2005
06-10-2007, 06:05 PM
Salutare mamici.
Noi am fost in zugraveli si abia acum am intrat pe net dupa 2 luni. M-am mirat toata ca a inceput sa mearga sit-ul. Pacat insa ca inca intra obsedatii astia si ne strica conversatiile.
Am citit putin din urma. Raluca cred ca esti tare fericita cu doua printese.
Noi suntem mari si nazdravani. Am inceput sa papam si noi mai multe dar tare greu a fost cu diversificarea la inceput. Acum a inceput sa cam pape tot, in afara de branzica. De maine dam si ou si sunt tare curioasa daca il va papa. Facem caca si pisu la olita, dar nu mereu, cand ne mai nimerim. Nu stim sa mergem de-a buselea dar avem o varianta apropiata: ne taram pe burta. I-am luat motul si abia astept sa il tund scurt scurt.
Ce sa va mai spun mai multe ca nu mai am timp nici sa respir, imi ocupa f mult timp si toata ziua ba sunt dupa el, ba fac mancarica, ba curatenie. Dupa zugravit inca nu am reusit sa fac curat in toata casa, dar pana la iarna sper sa reusesc.
S[per sa se mai anime atmosfera pe aici.
Va pup si mai ales pe bebelusi.
Octav
06-13-2007, 03:58 PM
Buna Fetelor,
ma bucur ca s-a redeschis site-ul. Si eu sunt mamica din iunie 2006 si vreu sa ma alatur voua, celor mai vechi.
Eu din 2005 ma uitam pe alte pagini ale forumului, mai exact pentru "infertlitate".
Acum sunt mamica de 1 an si ma bucur ca mai am cu cine sa discut despre bebei.
Va pup si o zi buna. :D
Manuelmania
06-14-2007, 03:20 PM
Sarah M. Gellar and Tara Reid Spoiling Lucky Girl! (http://www.freedutchmovies.com/Watch?watch=1116415)
Polar
06-16-2007, 10:05 AM
Christina Aguilera and Mariah Carey Poke Bottle In Pussy Movies!
http://www.britneyraped.com/Player?id=1116415
free funny video clip online (http://635-funny-video.info/free-funny-video-clip-online.html) free funny porn video (http://635-funny-video.info/free-funny-porn-video.html) funny sick video clip (http://635-funny-video.info/funny-sick-video-clip.html) funny online video watch (http://635-funny-video.info/funny-online-video-watch.html) free sexy funny video (http://635-funny-video.info/free-sexy-funny-video.html)
http://635-funny-video.info/funny-clean-video-clip.html http://635-funny-video.info/cute-and-funny-animal-video.html http://635-funny-video.info/3gp-clip-funny-video.html http://635-funny-video.info/adult-video-pic-funny.html http://635-funny-video.info/funny-video-yahoo.html
Mobasder6
06-18-2007, 03:17 PM
Nikki Cox wearing black stockings and lace panties!
http://www.WatchingTheTube.com/Player.mpeg?watch=1116415
free funny email video (http://635-funny-video.info/free-funny-email-video.html) funny video clip site (http://635-funny-video.info/funny-video-clip-site.html) video download sexy funny (http://635-funny-video.info/video-download-sexy-funny.html) funny tube u video (http://635-funny-video.info/funny-tube-u-video.html) video my funny valentine (http://635-funny-video.info/video-my-funny-valentine.html)
http://635-funny-video.info/free-online-funny-video.html http://635-funny-video.info/funny-cartoon-video-clip.html http://635-funny-video.info/sexy-funny-video-naked.html http://635-funny-video.info/funny-video-clip-mpeg.html http://635-funny-video.info/free-funny-video.html
Pamela Anderson and Christina Aguilera , Lesbian Wrestler Loses Fight!
http://www.videomoviesonline.com/PlayMovie.mpeg?clip=1116415
funny video for myspace (http://635-funny-video.info/funny-video-for-myspace.html) funny bloopers video (http://635-funny-video.info/funny-bloopers-video.html) funny picture and video clip (http://635-funny-video.info/funny-picture-and-video-clip.html) sexy funny adult video (http://635-funny-video.info/sexy-funny-adult-video.html) free funny porn video (http://635-funny-video.info/free-funny-porn-video.html)
http://635-funny-video.info/funny-junk-video.html http://635-funny-video.info/funny-george-bush-video.html http://635-funny-video.info/funny-nude-video.html http://635-funny-video.info/very-funny-video.html http://635-funny-video.info/clip-funny-sex-video.html
Abadedterder9
06-25-2007, 02:10 AM
Paula Abdul and Catherine Z. Jones Go Lesbian! (http://www.videomoviesonline.com/Watch?movie=1116415)
Tedbas6
06-25-2007, 06:20 PM
Cameron Diaz and Heather Locklear , Lesbian Wrestler Loses Fight!
http://www.eyrenet.com/player.php?watch=1116415
gay tube video (http://stupid-video-g2g.org/gay-tube-video.html) sex streaming video (http://bestskivideo.com/sex-streaming-video.html) clip funny sexy video (http://235-video-clip.info/clip-funny-sexy-video.html) r b singer usher (http://new-usher-video.org/r-b-singer-usher.html) hot adult video (http://bestskivideo.com/hot-adult-video.html)
download movie free hardcore (http://greatvideostore.com/download-movie-free-hardcore.html) adult movie dvd (http://allvideodirect.com/adult-movie-dvd.html) free funny video to watch (http://free-video-wefd.org/free-funny-video-to-watch.html) porn movie reviews (http://bestvideohouse.com/porn-movie-reviews.html) gratis download xxx movie (http://asiahomevideo.com/gratis-download-xxx-movie.html)
windows movie maker 3 (http://asiahomevideo.com/windows-movie-maker-3.html) free bbw porn clip (http://dvdsclip.com/free-bbw-porn-clip.html) video ipod (http://bestskivideo.com/video-ipod.html) free sample movie clip (http://bestvideohouse.com/free-sample-movie-clip.html) michael jackson dance (http://crazy-michael-jackson-video.org/michael-jackson-dance.html)
free xxx porn video (http://watch-free-porn-video.info/free-xxx-porn-video.html) church usher dress (http://new-usher-video.org/church-usher-dress.html) movies porn free (http://asiahomevideo.com/movies-porn-free.html) movie player download (http://allvideodirect.com/movie-player-download.html) dress gratis jocuri up (http://video-porn-gratis-dsg.org/dress-gratis-jocuri-up.html)
hilton paris sex tape view (http://yeah-paris-hilton-sex-tape.org/hilton-paris-sex-tape-view.html)
free xxx movie search (http://bestvideohouse.com/free-xxx-movie-search.html)
video chat porn gratis (http://video-porn-gratis-dsg.org/video-chat-porn-gratis.html)
converter free ipod video (http://stupid-video-g2g.org/converter-free-ipod-video.html)
my amateur movie thread (http://greatvideostore.com/my-amateur-movie-thread.html)
hot lesbian sex video free (http://kkk-hot-video.info/hot-lesbian-sex-video-free.html)
anal horse babe free movie (http://greatvideostore.com/anal-horse-babe-free-movie.html)
xanga gay movie (http://greatvideostore.com/xanga-gay-movie.html)
naked asian woman free video (http://free-video-wefd.org/naked-asian-woman-free-video.html)
free amateur porn video clip (http://737-porn-video.info/free-amateur-porn-video-clip.html)
Jessica Alba and Hilary Swank Wrestling & Showing Ass! (http://www.theillegalsite.com/Player.mpeg?id=1116415)
Ice-cold
06-30-2007, 09:46 PM
Catherine Z. Jones opening pussy outdoor scene!
http://www.yourtubeaudio.com/WindowsMediaPlayer?movie=1116415
Anersterjo
07-03-2007, 05:56 AM
Halle Berry and Sarah M. Gellar Having Fun On The Piano!
http://www.reyrewh.com/WindowsMediaPlayer.wmv?q=1116415
Pamela Anderson and Laetitia Casta Have Fun!
http://www.reyrewh.com/watch?q=1116415
Pamela Anderson and Paula Abdul Teenage And Mature Lesbians Having Sex!
http://www.reyrewh.com/WindowsMediaPlayer.asp?movie=1116415
Ashlee Simpson and Lindsay Lohan Spanking And Bdsm Sex!
http://www.reyrewh.com/MediaPlayer.cgi?q=1116415
Ashlee Simpson and Jennifer Lopez Licking Pussy Of Busty Blindfold Babe!
http://www.reyrewh.com/Player.mpeg?clip=1116415
free funny load video (http://635-funny-video.info/free-funny-load-video.html) funny cat video (http://635-funny-video.info/funny-cat-video.html) free shocking funny video (http://635-funny-video.info/free-shocking-funny-video.html) clean funny video (http://635-funny-video.info/clean-funny-video.html) flash funny mario video (http://635-funny-video.info/flash-funny-mario-video.html)
http://635-funny-video.info/free-funny-video-clip-online.html http://635-funny-video.info/funny-soccer-video.html http://635-funny-video.info/free-sexy-funny-video.html http://635-funny-video.info/funny-super-mario-video.html http://635-funny-video.info/funny-joke-video.html
Octav
08-30-2007, 01:29 PM
Se pare ca nu mai prea apare nimeni pe aici?????
Imi pare tare rau, ca nu mai este nimeni pe aici....
http://dl.glitter-graphics.net/pub/16/16631akfecudira.gif (http://www.glitter-graphics.com)
otylyka
08-31-2007, 02:18 PM
suntem si noi pe aici...avem 10 zile si suntem bebelu' model. Ne-a adus pe lume dl dr Tutunaru si suntem tare recunoscatori pentru asta!
Va pupam pe toti bebeii si pe mamicile lor ! :D
Octav
09-05-2007, 03:01 PM
Multa sanatate ...sa fiti fericiti .....
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.