PDA

View Full Version : prblema...

liv4ever
10-20-2006, 06:08 PM
Buna,
am o rugaminte la voi...daca ma poate ajuta cineva... Sora mea a avut o sarcina extrauterina anul trecut care s-a soldat cu extirparea unei trompe. Ea isi doreste foarte mult un bebe insa ii este foarte teama de o alta sarcina extrauterina care ar putea-o lasa si fara cealalta trompa... Foarte des face cistite, anexite si ia tratament pentru acestea. ...saptamana aceasta trebuia sa-i vina ciclul insa ia venit putin inainte de termen cu 5 zile dupa care s-a oprit......dat fiind problemele ei s-a dus la medic (crezand ca este o alta sarcina problema) care ia spus ca nu este insarcinata si ia prescris urmatoarele: duphaston, clostilbegyt, ciprozone...
A citit prospectul...ii este foarte teama isi doreste foarte mult un bebe... Ajutati-ma cu un sfat.. ce stiti despre CLOSTILBEGYT??? e ok??? de restul stim si noi...
va multumesc..

liv4ever
10-20-2006, 06:10 PM
din graba am scris prblema....=problema

dayana
10-20-2006, 09:09 PM
Draga, liv4ever cred ca ii e tare greu surorii tale. Cand aud de cazuri de acestea eu multumesc Domnului ca macar nu imi lipseste nimic. Imi pare rau pt. sora ta!
Ce as putea sa iti spun despre clostilbegyt... Eu am luat mai mult de un an ... Stiu despre el ca stimuleaza ovulatia. Cel putin eu pt. asta l-am luat. Pt. ca nu aveam ovulatie. Si nu am nici in ziua de azi... :( . Cam asta stiu...Imi pare rau ca nu pot sa te ajut mai mult...Daca te duci la " INTREBARI" si introduci acolo cuv. " clostilbegyt" poate ai sa intelegi mai multe.
Va pup si mai vorbim...

liv4ever
10-23-2006, 11:18 AM
Buna Dayana,
multumesc mult pentru raspuns...si pentru intelegere...
Din cate stiu eu ea are ovulatie, cel putin asa i s-a spus.... eu ma rog la Dumnezeu sa ne aduca un bebelus, insa ne e foarte teama sa nu pateasca ceva sora mea...
pupici

culea.raluca
10-23-2006, 07:16 PM
liv4ever, sa aiba mare grija sora ta. clostylbegitul contine clomiphene care este o substanta care stimuleaza cresterea foliculilor (substituie lipsa FSH-ului din corp - FolicularStimulatingHormon). toate bune, daca n-ar avea si efecte secundare... adica folosit prea mult, prea des, subtiaza endometrul... de aceea tratamentul cu clostylbegit nu se face mai mult de doua luni consecutive. si stiu ca se face doar in caz de lipsa de ovulatie dovedita prin monitorizare ecografica foliculara timp de mai multe luni, sa nu-l ia asa dupa urechea medicului, ca se-alege cu niste chisturi de n-o sa mai scape de ele. sa aiba grija si sa mai ceara parerea si a altui medic. sfatul meu. succes mult.

culea.raluca
10-23-2006, 07:26 PM
parerea mea e ca ar trebui sa elimine cauzele care pot conduce la o alta nefericita sarcina extrauterina. si apoi sa incerce sa ramana iar. cauta pe net despre sarcina ectopica/tubara/extrauterina si informeaza-te cat mai mult despre cauzele care conduc la ea etc. si ideal este sa-si gaseasca si un medic foarte bun, nu unul care da asa tratamente dupa ureche.
iar in momentul in care incearca sa ramana gravida, trebuie sa fie f atenta in luna respectiva daca a ramas sau nu si sa afle asta cat mai repede. pt asta, este suficient ca in ziua in care ar fi trebuit sa-i vina ciclul, sa mearga la un laborator sa-si faca analiza betaHcg-ului din sange. daca este mai mare de 10 mUI/ml, inseamna ca a ramas! urmatorul pas este sa mearga la eco cam la 5 saptamani jumate de la ultima menstruatie. cam atunci sacul embrionar ar trebui sa se vizualizeze intrauterin. daca nu se vede si nici ciclul nu-i vine, repeta ecografia si analiza betaHcg-ului peste o saptamana. daca nici atunci nu se vede, poate banui o extrauterina, care depistata la timp printr-o laparoscopie, nu se soldeaza neaparat cu pierderea trompei!!! este foarte important deci s-o depisteze devreme. pt asta are nevoie de rabdare, ceva banuti (pt analiza de sange si ecografii) si multa bafta sa vada ca sarcina este intrauterina! doamne ajuta!

violetta
11-08-2006, 02:24 PM
poate banui o extrauterina, care depistata la timp printr-o laparoscopie, nu se soldeaza neaparat cu pierderea trompei!!!
Nu se depisteaza sarcina extraiterina neaparat prin laparoscopie! Daca nu se vede intrauterin si la bhcg in dinamica (adica repetat la interval de 48 de ore) medicul interpreteaza ca ar putea fi vorba de SEU, poate prescrie methotrexat injectabil cu acre scapa de sarcina fara operatie...cam asta!
Oricum, mult succes si multa sanatate la toate fetele!:)

violetta
11-08-2006, 02:24 PM
poate banui o extrauterina, care depistata la timp printr-o laparoscopie, nu se soldeaza neaparat cu pierderea trompei!!!
Nu se depisteaza sarcina extraiterina neaparat prin laparoscopie! Daca nu se vede intrauterin si la bhcg in dinamica (adica repetat la interval de 48 de ore) medicul interpreteaza ca ar putea fi vorba de SEU, poate prescrie methotrexat injectabil cu acre scapa de sarcina fara operatie...cam asta!
Oricum, mult succes si multa sanatate la toate fetele!:)