PDA

View Full Version : HSG

Lauriana
10-10-2006, 05:28 PM
:lol: DRAGELE MELE...va rog sa-mi explicati si mie, daca ati trecut printr-o astfel de interventie, in ce consta si cat timp dureaza?nu se poate face si la particular?am auzit doar ca se face fara anestezie si ca doare foarte rau.Motivul pt. care n-am mers inca de la inceput la hsg, au fost diverse analize hormonale care n-au iesit bine, si o spermograma care nu era buna. Intre timp a ajuns normospermie, dar hormonalele la amandoi, respectiv prolactina ne este marita. Oare si la barbati are legatura prolactina cu fertilitatea?stie cineva?VA ROG ASADAR SA-MI POVESTITI DESPRE HSG, DACA ATI FACUT SI DACA A MERITAT. :roll: vA PUP.

johnnyjjudeanu
10-10-2006, 05:59 PM
Lauriana,eu te sfatuiesc sa nu faci hsg pentru ca pe langa faptul ca este dureroasa este si neconcludenta.Cat despre analizele hormonale nici ele nu au prea mare importanta.Cel mai bine ar fi sa-ti faci o programare la Dr Tutunaru si ai sa vezi ca dansul are un alt mod de abordare a problemelor.Daca totusi vrei sa faci Hsg, se face si la privat dar costa f mult.Bafta!

pinpin
10-12-2006, 11:35 AM
Eu sunt total impotriva hgs-ului. Datorita presiunii lichidului injectat te poti alege cu opturarea trompelor si pana la urma tot la laparo ajungi.
Mi-a spus o colega ca ea a facut hgs pentru ca nu avea ovulatie. E posibil ca lipsa ovulatiei sa fie cauza de trompe infundate.
Si eu cand am fost la un medic din bucuresti, m-a trimis direct la hgs fara sa ma intrebe de sanatate. Atunci am plecat precum am venit si am schimbat medicul.

roxi_r
11-07-2006, 01:01 PM
eu am facut aceasta analiza, o poti sace si cu anestezie generala si nu simti nimic. la analiza mi-a iesit ca nu am trompele infundate, de asta se temea dr. meu de atunci. se face si la spital si trebuie sa ai adeverinta de la servici.
sora mea a facut-o de curind la dr. dan strajan la elias.
a platit doar 3 sute substanta, pt. ca nu se compenseaza prin asigurari.
ea i-a dat doar la asistenta pt. ca dr. nu a primit nimic.
si ei i-a folosit, pt. ca a aflat de ce nu mai ramine gravida. are trompa stinga infundata de la ultima sarcina pierduta nu a fost curatata bine de o doctorita si au ramas resturi de singe si din sarcina care s-au fixat pe trompa.
multa bafta si mai vb.
sper ca ti-am fost de ajutor. ;smile

culea.raluca
11-07-2006, 06:32 PM
lauriana, personal nu am facut hsg, insa te pot sfatui sa intri pe acest site la sectiunea intrebari si sa dai cautare sa vezi toate intrebarile si raspunsurile cu privire la aceasta interventie. tot de-acolo am aflat si eu, de la dr tutunaru ca de fapt aceasta interventie face mai mult rau decat bine. in primul rand este destul de irelevanta, pt ca certifica doar permeabilitatea trompelor, nu si functionalitatea lor.
in cadrul acestei proceduri, lichidul fluorescent respectiv este introdus cu presiune in trompe, pe cand spermatozoizii urca pe trompe cu viteza lor normala, care este mult diminuata de cea a introducerii lichidului de catre doctor. deci daca lichidul intra cu usurinta in trompe, nu inseamana ca si spermatozizii vor putea sa faca la fel... ca sa nu mai vorbim ca in eventualitatea fericita in care totusi macar un spermatozoid a ajuns sa fecundeze ovulul, celula ou care coboara in uter pe trompite, nu are nici un mijloc propriu de locomotie, spre deosebire de spermatozoizi, si s-ar putea sa ramana pe-acolo impotmolita pe trompa si sa dezvolte o sarcina ectopica doamne fereste!
un alt aspect pe care l-am mai retinut despre hsg a fost ca acest lichid care se introduce cu presiune este de fapt periculos intrucat poate distruge flora naturala a trompitelor si cilii tubari (care au rolul important de a "impinge", de a dirija celula ou catre uter).
cam asta stiu eu despre hsg. am retinut ca dr tututanru sigur nu o recomanda. si personal iti pot spune ca nu as face-o. in cazul in care exista suspiciuni asupra functionalitatii trompelor, cea mai buna metoda de diagnosticare, dar si de tratament a acesteia este laparoscopia. intra pe site si citeste mai multe. bravo tie ca inainte de a o face, te informezi si nu mergi orbeste pe mana doctorului, care nu de fiecare data poate fi interesat sa-ti fie tie bine. bravo!!! citeste cat de multe poti si cere parerea cat mai multor medici. bafta multa!

culea.raluca
11-07-2006, 06:39 PM
pinpin, care geniu de doctor a recomandat hsg spunand ca lipsa ovulatiei poate fi cauza trompelor infundate?! :shock: asa perla n-am mai auzit demult si chiar nu sunt de specialitate!!! ce treaba au ovarele - ovulatia cu trompele?! trompele fac legatura intre ovare si uter, insa nu au nici un rol si nici o legatura cu ovulatia!!! lipsa ovulatiei are cu totul alte cauze: hormonale. nu functioneza bine hipofiza (insuficient FSH) sau prolactina marita etc... dar bietele trompe nu au nici o vina pt asta...