mariana ghita
10-06-2006, 09:51 PM
Buna!Daka cineva poate sa-mi raspunda si mie la urmatoarea intrebare:am avut CM pe 25 septembrie iar pe 5 oct.deci la inceputul perioadei fertile, am sangerat iar a doua zi nimik (sangerarea fiind de culoare inchisa}va rog sa ma lamuriti si pe mine,m-am kam speriat.a patit cineva la fel?si care ar fi cauza? :(
culea.raluca
10-08-2006, 01:50 AM
imi dau cu parerea nimic mai mult, k?
deci daca ai zis ca UM ai avut-o pe 25 sept, 5 oct reprezinta practic a 11-a zi a ciclului menstrual, adica nu ziua ovulatiei cum ai spus tu. de obicei, la un ciclu normal regulat de 28 de zile, ovulatia are loc in a 14-a zi a ciclului menstrual (in cazul tau 8 oct). Sau poate ca ciclul tau menstrual este mai scurt de 28 de zile si atunci poti spune deci ca ai ovulatia mai devreme un pic.
In alta ordine de idei, intr-adevar este posibil ca la ovulatie sa ai o mica sangerare de mica amploare, care se datoreaza eroziunii vaselor de sange de la nivelul ovarului, atunci cand are loc ruperea foliculului de pe suprafata acestuia. Cele mai multe femei insa nu o au. Dar daca asta a fost cauza sangerarii in cazul tau, cu siguranta nici un medic nu-ti va putea raspune pana cand nu iti face un control ginecologic, inclusiv eco (la eco se vede daca ai ovulat, prin vizualizarea corpului galben sau daca nu ai ovulat inca, prin vizualizarea foliculului pe ovar). deci sfatul meu e sa mergi la medic, ca sa elimini alte cauze posibile (vreo ranita la nivelul colului etc). Bafta!
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.