PDA

View Full Version : fibrom uterin

MadaS
02-01-2005, 07:13 PM
Acum doua saptamani am fost confirmata (dupa cautarea unui diagnostic timp de peste 5 luni) nodul fibromatos sub seros tip Sessil de 3/4 cm, cu baza de implantare mica de aprox 2 cm.Diagnosticul, stabilit initial prin eco transvaginala de dr Hergehelgiu a fost confirmat c(u o precizie de cativa mm) de medicul IOSUP
Fibromul este simptomatic -mi-a provocat in urma cu 4-5 luni crize paroxiste, tip colici) care au incetat ulterior (sau intamplator) dupa inceperea unui tratament cu anticonceptionale (Diane 35), la momentul respectiv existand banuiala unui chist, pt care am inceput tratamentul cu Diane.
Actualmente, dupa 3 luni de Diane, durerile au disparut (o usora durere locala persista, senzatie de arsura+intepaturi)
Nu am avut tulburari de ciclu (28 zile) sangerari intermenstruale sau dureri la menstruatie, nu am deloc menstruatie abundenta
Am inceput tratamente naturiste-substitute de progesteron-dar dilema mea este urmatoarea:
-are sens sa continui tratamentul contraceptiv?
-e cazul sa ma gandesc la laparoscopie (indicatie dr Iosp) sau embolizare (am citit despre tehnica aceasta)
F important! Am 33 ani, nu am copii si caut metoda cea ami putin destructiva, care sa-mi dea sansa unei sarcini viitoare
Va multumesc mult pt un raspuns

kim
02-05-2005, 05:00 PM
MadaS, eu as mai face niste investigatii si as opri contraceptia, daca nu mai ai dureri sa continui tratamentul naturist, poate chiar eviti operatia (trebuie sa fie ultima cale de scapare). Si eu am un fibrom de 7 cm, si mie medicii mi-au spus sa fac bb inainte de toate, asa ca nu vreau sa mai pierd nici o clipa (am si eu 31 de ani si imi pare rau ca nu m-am hotarat mai repede, poate nu ajungeam aici). Planul meu: mai intai vreau bebe, apoi scap de fibrom, si sper adio operatie. Sau mai incolo vad eu daca reusesc inainte sa fabric un puiut si interventia se dovedeste necesara, inconturnabila.

nicooleta
06-02-2006, 08:15 PM
Buna fetelor ,
sunt Nicoleta din Galati si am si eu un fibrom de 6 cm. In decembrie anul trecut am facut embolizare uterina, sfatul meu pentru voi este sa faceti la fel. Dupa 6 luni ma simt foarte bine iar fibromul a incetat sa mai creasca. acum astept cu nerabdare perioada in care voi incerca sa raman insarcinata. Va urez succes si multa mlta sanatate . Va pupik