PDA

View Full Version : endometrioza

ivan anca
08-22-2006, 10:42 PM
am fost pe la multi medici care mi-au zis cate in luna si-n stele.la ultimul control mi s-a zis ca pot suferi de endometrioza.am 29 ani nu am avut nici o sarcina si as vrea tare mult un bebe.iau in prezent anticonceptionale desorelle.la contact sexual am dureri suportabile si am inteles ca sunt datorate endometriozei.vreau sa stiu daca se ajunge usor la dl.dr Tutunaru si care sunt sansele de a ajunge la dansul.
multumesc si as dori informatii din partea doamnelor care sunt pacientele domnului doctor.
:wink:

culea.raluca
08-24-2006, 05:46 PM
eu sunt pacienta dumnealui si pot spune ca e un inger de om. "se ajunge" foarte usor la dumnealui. e suficient sa-ti faci o programare la doamna asistenta la cabinetul dumnealui si gata, "intalnirea" e ca si aranjata. Nr de telefon pt programari este 0720099299. Iar nr. dlui personal este 0723999939. Insa eu zic sa suni mai intai la asistenta si sa te programezi. de obicei il deranjam personal doar pt urgente. sau atunci cand asistenta ne spune sa-l sunam direct pe dl doctor pt ce anume vrem sa stim.
in alta ordine de idei, intr-adevar daca ai endometrioza e cam nasolut. insa domnul doctor te poate ajuta 100%. din pacate singura metoda de diagnosticare a endometriozei, insa si de tratare in acelasi timp, este laparoscopia, adica ... o operatie chirurgicala destul de delicata. presupune 3 incizii, una in buric si doua in lateralele abdomenului (prin care se introduc camera de luat vederi si instrumentele de lucru). insa n-are rost sa te incarc aici pe forum cu date. gasesti toate informatiile necesare chiar pe site-ul asta, infertilitate.ro. si daca vrei mai multe date, da-i cautare pe google.
oricum inainte de a te taia, sunt convinsa ca dl doctor va avea o discutie prealabila cu tine sa te intrebe de cand incercati sa-l faceti pe bebe si de ce suspectezi ca ai endometrioza. poate ai altceva (lipsa ovulatie sau spermograma inneregula - astea se trateaza relativ usor) si nu e nevoie de cutit. oricum bafta multa si mergi pe mana domnului doctor cu toata increderea!!! :D

culea.raluca
08-24-2006, 05:49 PM
acum am observat ca ai spus ca iei anticonceptionale. pai de ce le iei? ca tratament sau pentru a nu ramane? daca vrei sa faci bebe, eu te sfatuiesc in primul rand sa intrerupi anticonceptionalele, sa incerci sa vezi daca ovulezi si daca ramai si abia dupa aceea, daca bebe refuza sa apara, sa iti pui intrebari ... bafta multa oricum.

ana-maria2
08-30-2006, 10:30 AM
draga culea.raluca tu ai avut endometrioza? de unde stii ca aceasta se rezolva laparoscopic, pentru ca din cate stiu eu nu e deloc asa, ci doar iti distruge focarele pentru un timp, dar acestea apar iar....

ana-maria2
08-30-2006, 10:33 AM
draga culea.raluca tu ai avut endometrioza? de unde stii ca aceasta se rezolva laparoscopic, pentru ca din cate stiu eu nu e deloc asa, ci doar iti distruge focarele pentru un timp, dar acestea apar iar....