View Full Version : sarcina gemelara
culea.raluca
07-18-2006, 09:45 PM
buna, fetelor! :lol: ajutati-ma si pe mine cu informatii despre sarcina gemelara, din experienta voastra de gravidute cu sarcini de acest gen care ati fost sau sunteti. eu sunt in 7 saptamani si un pic, embrionii sunt complet separati cu placente separate (au fost doua oua). ca dimensiune, masoara normal si au ritmuri cardiace. insa mi-e teama ca in ultimul an jumate am mai pierdut 3 sarcini una dupa alta. si stiu ca o sarcina gemelara implica si riscuri suplimentare. ce-mi puteti spune? cum e? cand au inceput burticile sa se cunoasca? va era rau? desi la sarcinile anterioare nu aveam deloc greturi, acum mi-e rau mai mereu, ba am si vomat de doua ori... sunt pacienta dlui Tutunaru si tin tratamnetul lui de sustinere a sarcinii, in care am mare incredere.
a, iar cu o zi - doua inainte de data menstruatiei, m-am patat doua zile la rand, in a doua chiar cu sange rosu ca am plans si am crezut ca s-a sfarsit totul (stiam ca-s gravida ca imi facusem betaHcg-ul si-mi iesise pozitiv). am inceput imediat tratamentul si intr-un final s-a oprit, dar ce spaima am tras... a mai patit careva asa ceva?
tanima_i2005
07-19-2006, 10:11 AM
Raluca, fetele s-au mutat toate la burtici mijlocii ca am trecut toate de stadiul burtici mici, iar noi colege nu au mai aparut de multisor. Poti sa intri acolo sa vorbesti cu noi, desi in ultima vreme prezenta e slaba rau de tot. Eu una nu prea am avut probleme cu vomitatul, aveam greturi care au aparut tot pe la 6-7 sapt, dar nu am vomitat. Sangerari din fericire nu am avut la aceasta sarcina, mai ales ca si eu am pierdut 2 inainte, am facut si eu tratam de sustinere si il fac si acum in luna a 6-a si probabil ca pana la sfarsitul sarcinii daca problemele care le am nu vor disparea. Sa ai incredere maxima in acest tratament care intradevar face minuni.
In ce priveste problema ta cu sarcina gamelara, nu stiu ce sa iti spun. Intra si pe alte forumuri mai active si vezi pe acolo daca cineva poate sa te lamureasca in vreun fel, desi daca ai fost la dr T si a spus ca e bine nu ai de ce sa iti faci griji.
Multa sanatate si sarcina usoara. Te asteptam pe la noi cat mai mult.
tanima_i2005
07-19-2006, 10:14 AM
A, am uitat, si felicitari pentru reusita. O sa fie bine, vei vedea.
culea.raluca
07-19-2006, 10:50 AM
ai dreptate. eu am intrat la burtici mici, pt ca m-am gandit la mine... o sa intru dincolo ca acolo sunteti toate, desi sper din suflet sa se alature si burticilor mici cat mai multe aspirante. imi pare rau ca si acum mai faci tratamentul, dar Tutunaru stie cel mai bine si stiu ca el nu risca nimic in privinta burticilor noastre. am mare incredere in el. sa dea dumnezeu sa fie bine la toata lumea si ne vedem dincolo!
P.S. chiar acum am venit de la baie de la o noua repriza... maine merg la Tutu, avem programare. ii voi spune si de vomat, ca asa nu se mai poate... mi-e mult prea rau ca sa mai ignor situatia...
culea.raluca
07-21-2006, 12:18 AM
anasia, bafta multa multa pe ultima suta!!! si eu sunt fericita ca azi am fost la Tutunaru. nu s-a speriat deloc ca e sarcina gemelara. mi-a zis ca daca-i urmez sfaturile si vin la control, sa dorm linistita ca va fi bine. bebelusii sunt ok. ba unde pui ca desi dupa data UM, avem 7 sapt si 3 zile, dupa masuratori, au 8 sapt si o zi!!! e o minune ce mi se intampla. pana acum eu am avut numai esecuri in domeniu... dar sper ca de data asta cu ajutorul lui dumnezeu cel mare, sa o ducem cu bine la capat! pupicei si inca o data, anasia, multa bafta la nastere!!! sa fie totul asa de minunat cum speri tu si cum merita orice viitoare mamica! :wink:
culea.raluca
07-21-2006, 12:18 PM
pai cred ca era vreo 14.30. in mod normal aveam programarea la 15.30, dar am plecat prea devreme de la constanta ca nu stiam cum va fi drumul de aglomerat si deci am ajuns mai devreme si am zis sa ne-ncercam norocul. si am avut noroc, pt ca nu era nimeni la dr. doar un cuplu venise 2 minute cu bebelusul sa i-l arate doctorului. cred ca nascusera cu el... asa ca la 15.30 cand trebuia sa intram la dr, noi deja eram pe autostrada inapoi spre cta... de-acum ma programez numai la ore de-astea, dupa-amiaza, ca e muuuult mai liber ca seara cand poate toata lumea ca scapa de la work. bine-nteles ca ne luam liber in ziua aia. :wink:
culea.raluca
07-21-2006, 12:20 PM
anasia, nu cumva erai tu tipa din strada care-si suna cred ca sotul sa vina sa o ia chiar cand noi intram in scara? :D era o graviduta cu burtica mare si cu niste hartii in mana. doar ce iesise de la tutunaru.
culea.raluca
07-21-2006, 12:21 PM
anasia, esti din bucuresti?
culea.raluca
07-23-2006, 08:12 PM
anasia, sigur nu ne-am intalnit, ca noi, pe la 15 fara ceva, eram deja in drum inapoi spre Cta. :( ce bine de tine ca esti din Buc, la doua minute de Tutunaru. noi facem pe drum cel putin 2,45 minute, daca se circula bine (fara cozi interminabile cum arata la TV). nici nu stiu cum o sa facem cand o sa ma apuce nascutu. cred ca voi veni inainte de termen la Buc si o sa ma interneze pana nasc sau nu stiu cum... nici n-am la cine sta in Buc... si oricum cu burtoiul cat un butoi nu te simti bine nici in propria casa, dar musafir! dar s-ajungem cu bine acolo si vad eu. oricum in paralel merg si la Cta la un doctor, in caz de urgenta sa am la cine apela.
tu mai ai enorm de putin. te-ai hotarat cum nasti? bafta multa! :D
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.