PDA

View Full Version : Amenoree si dereglari hormonale-vreau bebe

denisa
05-09-2006, 02:07 PM
Buna,ma numesc Denisa si am 27ani,sufar de mult timp de amenoree dar nu i-am dat importanta decat acum cand vreu un bebe si nu am ramas niciodata insarcinata. Mi-am facut dozarile hormonale si nu stau deloc bine,in perioada fertila prolactina a iesit mare 71 in loc de 25max si progesteronul f mic,adica 0.31 in loc de minim 2-3. Problemele secundare care au aparut sunt dureri f dese de cap,m-am ingrasat f tare si din cauza asta sunt si f stresata. Fara tratament incerc cam de 2ani sa raman insarcinata si nu s-a intamplat,acum merg la doctorul Puia Sorin si dansul mi-a spus ca-mi tr tratam ptr stimularea ovarelor,tratam pe care nu l-am inceput inca. V-as ruga sa-mi spuneti,cele care sunteti in sit mea,ce e de facut ptr aceste probleme,orice sfat sau informatii ma vor ajuta. Va multumesc anticipat.

CHOWPERSA
08-25-2006, 05:53 PM
EU ZIC SA MERGI LA UN ENDOCRINOLOG.
In anul 1995 fara nici un motiv aparent menstruatia se opreste.Inevitabil ajung la medic(ginecolog), chiar din prima luna de absenta a menstrei.Nu era o sarcina.Urmez un lung sir de tratament cu progesteron(6 luni)menstuatia nu apare, schimb medicul ginecolog totodata si tratamentul, adica metroxiprogesteron-vit.e forte - etinilestradiol si asta dupa o schema aparte facuta de medic.Dupa aproximativ 2 luni sa instalat menstruatia.dar niciodata nu a venit singura daca s-a intrerupt tratamentul, asa ca medicul decide ca ar fi mai bine sa iau anticonceptinale.Lipsa mea de informare si increderea pe care am avot-o in acei medici m-au facut sa nu caut mai departe sa nu fac nici un fel de analize hormonale(nu am fost indrumata)si am luat pana in anul 2000 acest triregol pe care l-am abandonat si odata cu el si speranta ca voi avea copii(asta fiinca unul dintre medicii de atunci mi-au spus ca am un uter infantil si nu pot avea copii).Dar sa revin la realitate.De fapt in 2005 aflu ca am prolactina marita fara o cauza aparenta restul analizelor hormonale au iasit in regula precum si tomografia de sa , ecografiile pentru tiroida ,uter, ovare, ec.endovaginala(facute de catre dr.POP Adrian la indrumarea caruia am ajuns la endocrinolog)-ok.Pe scurt nici o cauza fizica care sa explice prolactina cu valori atat de mari.Am un an de cand fac tratament cu bromcriptin.Daca il intrerup valorile se dubleaza fata de cele de la inceputul tratamentului.Mentionez ca am ovulatie iar restul dozarilor hormonale sunt in regula.Doctorita(endocrinolog) spune ca daca raman insarcinata voi mentine pe toata durata sarcinii tratamentul cu bromocriptina.