PDA

View Full Version : o intrebare despre ovulatie

giorgi
04-12-2006, 08:48 PM
buna fetelor,am si eu o intrebare....ultima menstruatie am avut-o pe 23 martie,dupa calculele mele ovulatia a avut loc in jur de data de 6 aprilie,iar azi sintem in 12 si am temperatura bazala 37,2 ...ce parere aveti?de mentionat ca am o candida si iau macmiror,crede-ti ca ar afecta in cazul unei posibile sarcine....de foarte mult timp ma chinui....am facut si laparo (endometrioza).....va pup si astept un raspuns,pa

adaleea
04-13-2006, 11:10 AM
Giorgi important este cat dureaza ciclul tau menstrual. Poti calcula data aproximativa a ovulatiei in functie de durata ciclului in ultimele 3 luni pentru ca e important ca durata ciclului sa fie acceasi in ultimele 3 luni. De ce nu mergi la un ginecolog sa-ti urmareasca ecografic ovulatia. Mac miror ce sunt? Sunt niste ovule contra candida? Sau au si actiune de anticoceptional?

Lauriana
04-13-2006, 06:21 PM
nu te poti lua dupa temperatura bazala, caci aceasta este in crestere si descrestere continua.Mai ales daca ai si un ciclu neregulat te poti amagi degeaba.Singura sansa de a afla daca ai sau nu ovulatie este sa iti faci prolactina si fsh-ul la un cabinet de analize.Acolo sigur vei afla.Bafta.

giorgi
04-14-2006, 05:54 PM
Buna fetelor,multumesc pentru raspunsuri.....menstruatia o am la 30 de zile,este constanta,iar macmiror sint niste ovule inpotriva candidei,nu sunt anticonceptionale...mi-am facut toate analizele,doctorul mi-a spus ca sint bune,le-am repetat de mai multe ori.....va dau si eu valorile poate stiti sa-mi spuneti.....FSH:2,78;Prolactina:244,5 si penultima 278,4.........pa si week-end placut.

Laura
04-20-2006, 03:14 PM
buna Giorgi, eu nu cred ca e de ajuns sa urmaresti hormonii, pot fii influientati de orice (chiar si de alimentatie)... parerea mea e sa ai monitorizare eco (vaginal) in a III-a zii (sa vezi daca ovarele sunt curate), in a X-a zi de la menstruatie (sa vezi daca ai ovule si ce dimensiune au ) si in a XIII-a zii zii in care se poate determina cu aproxiatie cind ovulezi dupa dimensiunea foliculilor.
Este farte greu sa o faci dar totusi incearca sa vorbesti cu un doctor.
Bafta.
Laura

giorgi
04-22-2006, 09:18 PM
Buna Laura,multumesc mult pentru raspuns....dar crezi ca imi face doctorul eco vaginal in aIII-a zi a menstrei,eu am ciclul foarte abundent in primele trei zile....tu ti-ai facut?.....PASTE FERICIT!pa.

dayana
10-19-2006, 07:05 AM
Draga giorgi,
ovulatia este mai greu de deistat daca nu ai ciclu regulat. Asa ca incearca sa vezi daca reusesti cu testele de ovulatie pe care le gasesti in farmacie.
Apropo de prolactina... Eu am prolactina marita si din cauza asta nu am ovulatie. Asa mi-a zis dr. Insa valorile pe care tu le-ai scris sunt bune. De fapt cea de la prolactina o stiu, cealalte nu prea. Le-am facut si eu si pe celelalte dar nu le mai tin minte pt. ca nu am avut probleme cu ele. Cu prolactina ma lupt de ceva vreme.
Sau o alta varianta ar fi sa faci monitorizare ecografica. Dr. ar putea sa-ti spuna mai bine in ce zi trebuie sa o faci.
te pup si mai vb.

bam
11-04-2006, 09:40 AM
am incercat cu teste de ovulatie dar nimic. o singura luna am avut in ziua a 25 a , deci foarte tarziu. acum iau duphaston si clostibeyt si astept monitoriyarea, e a treia luna. poate cine stie.

bam
11-04-2006, 09:40 AM
am incercat cu teste de ovulatie dar nimic. o singura luna am avut in ziua a 25 a , deci foarte tarziu. acum iau duphaston si clostibeyt si astept monitoriyarea, e a treia luna. poate cine stie.