View Full Version : burtici mijlocii
muresan gaby
03-24-2006, 01:05 PM
hei burticilor ce faceti nu mai e nimeni interesat sa discute pe acast forum? :?: as dori sa mai pot schimba pareri cu alte burtici eu fiind o incepatore,toate ati nascut?nu ma mai ajuta nimeni? :oops: Exista oare posibilitatea sa-l simti pe bebe miscand la 16 saptamani?mi-as dori sa cred ca da si ca nu a fost doar inchipuirea mea desi toata lumea zice ca nu are cum asa de devreme :!: .Mai am un pic si trebuie sa fac eco 3D sant asa de emotionata sper sa ma ajute D-zeu sa fie bine si sanatos,imi este foarte teama. :roll: .sper sa mai fie cineva interesat sa mai putem purta discutii pe acest forum :D .va pup pe toate gravidutele si va urez sanatate voua si bebeilor :P
tanima_i2005
03-24-2006, 03:59 PM
Draga Gaby,
pe la burtici mijlocii nu prea e nimeni de ceva timp. La Burtici mici ne-am strans in schimb cateva fete si avem si o veterana printre noi care poate sa iti dea mai multe detalii, pe care noi celelelte nu avem de unde sa le stim inca. Eu zic din ce am mai citit ca se poate sa il simti la 16 saptamani, mai ales daca burtica e mai mica si ai putin lichid (daca esti mai slabuta). Dar te asteptam in partea cealalta cu cel mai mare drag. Eco 3D eu stiu ca se face in mai multe locuri, desi nu sunt din Bucuresti, dar din ce am mai citit pe alte forumuri: Centrul Medical Unirea (care are mai multe sedii), Medlife (vezi ca de asemenea are mai multe locatii - au pagina de net cu nr de tel si adrese), Medsana (si eu cred ca au pagina de net). Da si cautare clinici din bucuresti si in general au toate analizele care se pot face plus preturi.
Multa bafta si te asteptam printre noi.
muresan gaby
03-24-2006, 08:05 PM
Buna aproape ca imi pierdusem orici speranta :D sa mai raspunda cineva.Va multumesc din suflet ptr. raspunsuri sa stiti fetelor ca intre timp am reusit sa ma programez la clinica DIAGNOSIS sper sa fie o clinica buna cu dr buni. :wink: Fetelor dar chiar nu mai sant burticute mijlocii printre noi :!: sant oarecum surprinsa.Ma asteptam sa fim ceva mai multe.Sinteti niste dulcici ca mi-ati raspuns.as dori sa intreb eu sant la dr SUCIU si as vrea sa stiu daca mai e cineva la el,as dori sa schimb pareri si sau sa stiu ce parere aveti de el ca medic. :?: Va pup pe toate si va doresc sarcina usoara si bebei sanatosi
corina_narcisa
03-26-2006, 04:34 PM
pe www.parinti.com poti vedea parerea altora despre medicii ginecologi, vezi ca Suciu nu e f. laudat :idea: ai timp sa ti-l schimbi, daca e nevoie
corina_narcisa
03-26-2006, 04:35 PM
pe www.parinti.com poti vedea parerea altora despre medicii ginecologi, vezi ca Suciu nu e f. laudat :idea: ai timp sa ti-l schimbi, daca e nevoie
Eu ma mut la burtici mijlocii:)). Astept si celelalte fete sa vina. Adevarul e ca inca nu-mi vine sa cred ca am ajuns in saptamana 19, ma obisnuisem cu burtica mica. In perioada asta stau cam prost cu somnul, mai mult de 4-5 ore nu prea dorm noaptea, apoi fac ture la baie, pe fereastra etc. Voi cum va simtiti?
tanima_i2005
06-09-2006, 06:50 PM
Gata Maya, am venit dupa tine. Sa speram ca vor veni si celelalte fete. Ca doar noi... e cam pustiu. Noi si asa suntem satule de vorba de pe meseenger, nu?
tanima 19+
Tanima de cand am ramas gravida am un chef de vorba... :lol: . Vroiam sa va intreb de care branza e mai sigur sa papam pe parcursul sarcinii. Poftesc de nu mai pot la branza de oaie, dar o am de la tara si nu stiu daca e sigura. Pana acum am mancat de la alimentara, dar aia o fi sigura?
Ana Tudor
06-12-2006, 10:23 AM
Hellooooooooooo!!! Am venit si noi la mijlocii. Ce fac fetele? Noi ne miscam, o trimitem pe mami la toaleta destul de des, a inceput sa ne doara putin spatele...si aseara nu s-au amestecat prea bine iaurtul cu nectarinele :D In rest, citim mult, ne informam si asteptam eco de saptamana asta.
In ceea ce priveste branzica, noi papam telemea maturata de oaie de la Cristim (o bunatateeeeee). Nu mi-am impus restrictii de hrana (mai rau va fi cand vom alapta), mananc ce poftesc si cu toate astea nu m-am ingrasat decat 3 kg. Voi cum stati cu greutatea?
Va pup
19+
Si eu tot 3 kg am luat. Dar cred ca o sa iau pe viitor rapid pentru ca am inceput sa mananc f mult. Eu cu spatele stau chiar prost, ma doare noaptea. A inceput si bebe sa miste mai tare acum, e f placuta senzatia, stau numai cu mana pe burtica :D .
maya 19
Ana Tudor
06-12-2006, 11:06 AM
Da, Maya, si eu toata ziua cu mana pe burtica. Sotul meu e deja exasperat :lol: , dar el nu intelege ce sentimente ma incearca... Si eu mananc destul de mult, dar ce mai conteaza, totul pt BB. Si vorbesc cu el, il alint, daca m-ar auzi cineva....... :D
Pupici
19+
Danip
06-12-2006, 06:20 PM
Buna fetelor,
Am venit si eu dupa voi, suntem bine, in weekend am fost la mare, a fost super. Iau nospa in continuare de frica sa nu ma mai ia vreo contractie. In rest bebe misca destul de tare.
Va pup,
Dani, 21+
Bebita mea mai mult seara misca, dimineata e lenesa rau. Cand ascult muzica mai imi da doua suturi si apoi cred ca se culca din nou :lol: .
andreea-oana
06-13-2006, 06:43 PM
Buna, am venit si noi :D ... baietelul meu misca si el, mai cu mila, ca nu simt decat niste fluturasi vagi prin burtica...in rest, si eu sunt tot cu mana pe burtica...
Mi-am cumparat azi prima haina de gravida, un sarafan, care inca mi-e mare, dar nu prea mai incap in aproape nimic din hainele mele de dinainte.Am luat pana acum 2 kg, dar promit... in continuare. Am avut emotii cand l-am luat, parca m-am simtit...mai gravida!!!! :lol:
Pupici la toate burticile
Andreea, 16+
tanima_i2005
06-15-2006, 08:39 AM
Ieri am fost la eco morfologica de 20 de saptamani. Bebe e cu cateva zile mai mic decat ar trebui. IR-urile sunt inca mari asa ca voi continua cu pregnylul. Mia rau de atat numai la mine se putea: mi s-a scurtat f tare colul, aproape la jumatate, deci voi avea repaus total la pat in urmatoarele saptamani, nici in fund nu am voie sa stau. Bineinteles voi baga la greu no-spa si ginipral sa stopez contractiile care au dus cel mai probabil la scurtarea colului.
Sunt tare suparata dar nu am ce face, trebuie sa ma conformez. :cry:
Peste o luna voi face o alta eco morfologica. Sper ca voi avea si eu odata si odata vesti bune ca de vesti rele sunt satula.
Sa aveti multa sanatate si numai vesti bune.
Ana Tudor
06-15-2006, 12:55 PM
Buna burtici,
Tanima imi pare f rau, dar nu trebuie sa iti pierzi increderea. Va fi bine. Stai linistita si odihneste-te. Atata timp cat esti sub medicatie si observatie, nu are ce sa ti se intample.
Si bebitul meu misca destul de energic. Noi avem ore :D : de exemplu dimineata inainte de masa, in metrou (probabil ca-l deranjeaza zgomotul :D ), usurel pe la serviciu - spre disperarea colegelor care vor sa-l simta, iar apogeul este atins seara intre 10 si 10.30 cand ne rostogolim si facem tumbe, jucam fotbal si mutam mobila.
Maine mergem la eco morfo de 20 de saptamani.
Pupici
19+
De-abia astept si eu sa merg la echo la 20 de saptamani, nu mai am rabdare deloc. Cred ca nici bebita ca misca intruna :) . Eu in ultimul timp, in fiecare noapte, visez ca nasc, prin ambele metode. Bine la cezariana mai difera anestezia de la vis la vis :lol:. Cel mai nasol vis a fost la nasterea normala, m-a durut rau si m-am trezit cam trista. Sper sa se termine odata cosmarurile astea ca daca ma tin pana cand nasc o iau razna.
Ana Tudor
06-16-2006, 12:47 PM
Da, Maya, si eu am visat odata ca nasteam...natural; n-am simtit durere, dar tocmai se pregateau sa-mi introduca cateterul pentru anestezia epidurala si m-amsperiat putin, trezindu-ma :D
Sa ne vedem noi ajunse cu bine acolo... au nascut atatea, mie chiar nu mi-e frica, sau cel putin nu vreau sa ma gandesc la asta pana atunci.
Azi mergem la eco. O sa va scriu cand mam intorc
Pupici burtici
20
Ana Tudor
06-16-2006, 04:44 PM
:D Avem un super bebe de 404 gr si 23 cm
Totul e in parametrii, Doamne ajuta!
Va pup
20+
Bravo, ma bucur pentru voi. Pai e grasan mai la 20 saptamani :lol: , inseamna ca mami il hraneste bine de tot.
tanima_i2005
06-17-2006, 09:42 AM
Ana cate zile peste 20 aveai la eco morfologica? Si bebe al meu avea tot 23 de centimetri daca am retinut eu bine, ca nu mi-a scris nicaieri si 430 de grame. In schimb e mai mic cu 3-4 zile. De fapt, eu am vazut ca ei determina greutatea fct de stomac, probabil ca era umflatel la burtica, dar capul il are micut. cam cu o sapt mai mic. Acum oricum nu ma pot baza pe ce am retinut eu. Poate ca nu am inteles eu corect dimensiunile.
Sotul meu de ex a auzit numai greutatea, lungimea a zis ca nu ne-a spus-o. Of, Iosub asta vorbeste asa de incet... Trebuia sa ghicesc ce spune uneori.
Ce o fi cu celelalte fete de nu au mai scris deloc? Or fi in vacanta?
Tanima 20+
Ana Tudor
06-19-2006, 03:42 PM
Tanima, la mine UM a fost pe 28 ian, deci in ziua ecografiei (16 iunie) aveam 20 de sapt in cap (sau cel putin asa am calculat eu). Mie mi-a zis dr I ca e maricel pt varsta lui (nu stiu cum calculeaza ei si cat de relativ este). Si al tau e maricel :D , e baiat? Cred ca baietii sunt in general mai marisori. Ei stiu... Data probabila a nasterii intre 28 oct si 4 nov.
Pupici
20+
Am fost si eu la echo azi si e bine bebelusa. Varsta biologica e de 19 saptamani si 3 zile parca, eu calculasem dupa UM 20 de saptamani. Dar Iosup a zis ca e totul bine pana acum si sunt f fericita.
tanima_i2005
06-20-2006, 09:05 AM
Ce o fi cu celelalte fete de nu au mai aparut deloc? Nu or fi vazut ca ne-am mutat la burtici mijlocii? Am ramas doer noi 3? Eu si Maya mai paranoice ca toate :D . Dar ne mai trece din cand in cand.
Ana Tudor
06-20-2006, 11:18 AM
A.........treaba cu paranoia e frecventa si la mine...am momente cand ma gandesc cum o sa am eu grija de copilas :shock: , daca o sa fiu o mama buna, ce fel de educatie o sa-i dau, etc :? ce sa mai..........
Fetelor voi stiti cum se calculeaza lunile? Ca pe mine lumea ma intreaba in cate luni sunt... probabil 5? (hai ca ma fac de ras, eu stiu sa tin saptamanile doar)
Adrese de YM aveti? ID-ul meu e: aciorascu.
Va pup
20+
andreea-oana
06-20-2006, 10:43 PM
Buna, burtici. Noi am fost putin in vacanta, la munte unde era racoare si bine...cand am intrat in Bucuresti am crezut ca ma topesc...Am lasat in urma toate grijile, toate problemele, inclusiv paranoia de toate zilele...si a fost asa de bine... :D
Sapt viitoare ma voi programa si eu la eco la dr Iosup
Si eu ma gandesc de multe ori ce fel de mama voi fi, eu am crescut cu bunicii iar cu mama nu am o relatie excelenta... :( Vreau sa fac tot posibilul sa fiu o mama cat mai buna pentru Tudor (ca asa o sa-l cheme pe bebelusul nostru)
Pupici la toata lumea
Andreea, 17+
madau
06-21-2006, 03:14 PM
Pupici la toata lumea..sarcini usoare si nasteri la fel!!! :wink: :wink:
Tanima, ai grija de tine, stai cat mai mult in pat si nu face efort. Ti-o spun din experienta, eu am avut cerclaj si am stat in pat 4 luni, dar a meritat din plin :D
La mine colul se scurtase destul de mult iar cum eu sunt si foarte panicoasa ddin fire, T a decis sa-mi faca cerclaj. Sper ca la tine sa nu fie cazul, totul e sa stai cat mai linistita.
Aveti grija de voi :wink:
Danip
06-21-2006, 04:22 PM
Buna fetele,
Am aparut si eu pe aici. Pe mine au inceput sa ma supere contractiile dureroase, primul episod a fost pe 7 iunie, al doilea pe 19 iunie. prima oara au cedat cu nospa, a doua oara am inceput sa iau gynipral. Tare speriata sunt de contractiile astea, sper sa fie bine bebe, sa nu mi se scurteze sau sa se deschida colul. O sa vad ce spune dr. T la eco luni.
Tanima, sper sa fii si tu bine, sa te lase contractiile, ca stiu ca suferi din cauza lor cam de mult.
Ana, nu-mi merge mess-ul, sa nu te ingrijorezi. :(
Maya, ma bucur ca e bine bebelina.
Al meu bebe la 20 de sapt si 3 zile avea 22 cm si 370 de gr.
Va pup si sper sa fim sanatoase cu bebei sanatosi in burtica si sa ajungem cu bine la termen.
Dani 22+
Varsta biologica la bebita mea era de 19 s si 3 zile si avea 15cm si 275 gr. L-am intrebat pe Iosup daca sunt normale si a zis da. Creste ea pana in sapt. 20 la 20 cm? Sau o fi mai pitica? :D . Ca vad ca la voi la 20 saptamani au cate 400gr si 20 cm.
tanima_i2005
06-21-2006, 05:03 PM
Maya, eu nu bag mana in foc ca la mine a zis ca bebe are 430g la 20 de sapt si 4 zile. Eu parca asa am inteles. si de lungime...Asta numai eu am auzit-o. Sotul spune ca nu a auzit nimic. De scris nu ne-a scris nicaieri aceste dimensiuni, asa ca eu nu le iau de bune.
ps: nu imi merge yahoo-ul. Am incercat sa intru dar nu am putut. La tel nu ti-am raspuns ca am vrut sa intru pe net si oricum se descarca.
Te pup.
Tanima sunt dusa...eu am crezut ca AFI inseamna lungimea fatului si am cautat azi si se pare ca de fapt reprezinta indice lichid amniotic. Asa ca lungimea lu bebe nu apare nici la mine, greutatea da. Ca de fapt eu de greutate l-am intrebat daca e ok si a zis da. Doamne ce m-am stresat cu cm aia si nici nu prea gasesti pe net informatii cu AFi asta, de-abia pe un site in italiana am gasit, sper ca am inteles bine :lol: . Yahoo a fost picat ieri nici eu nu am putut intra. Pupici!
Ana Tudor
06-22-2006, 11:06 AM
Danny, chiar ma ingrijorasem, ma bucur mult ca esti OK :D
Fetelor, care e diferenta dintre varsta biologica a fatului si ultima menstruatie? N-ar trebui sa coincida, nu? Si daca eu am 20 de saptamani si 6 zile de la UM, asta inseamna ca bebe are mai putin? Si inca o intrebare: 20 de saptamani + inseamna practic saptamana 21?
:oops:
Chiar sunt niste calcule care ma depasesc... :roll:
Va pup
20+
Pai nu coincid, varsta biologica e in functie de cand a avut loc conceptia. La mine varsta gestionala e 20 sapt si 1 zi, iar dupa UM am 21 saptamani +.
Ana Tudor
06-22-2006, 02:19 PM
Da....asta inseamna ca am ramas insarcinata inainte de UM? Pentru ca varsta biologica a fatului e de aprox 21 sapt, iar de la UM au trecut 20 si 6 zile.....
Nu mai inteleg...UM a fost f abundenta, ca de obicei
:roll:
20+
madau
06-22-2006, 05:44 PM
Ana e posibil ca bebe sa se incadreze ca greutate si dimensiuni la 21 sapt, asta nu inseamna ca a fost conceput inainte de UM. Doar ca fiecare bebe in burtica se dezvolta altfel..unii iau avant bibe, altii au un usor retard...
O sa se regleze si asta pe parcurs.
Uite de ex Miruna a fost intotdeauna cu 1sapt si jumatate mai mare decat dupa UM. Si e ok
tanima_i2005
06-22-2006, 10:29 PM
Ana, esti de belea cu calculele tale. Bebelusii cresc in etape. Exact cum a spus si madau, intr-o saptamana iau mai mult, in alta mai putin. Daca dupa UM ai 21 de sapt, de fapt bebe are aproximativ 19 sapt. Numai ca nu se poate determina cu exactitate data conceptiei si de aceea se ia in calcul UM care este o data fixa. Ideea e ca o sarcina normala tine de la UM 280 de zile, mai mult sau mai putin cu cem mult 2 sapt. Deci incepand cu sapt 38 pana maxim 42 noi trebuie sa nastem, dar mai degraba inainte decat asa tarziu. Medicii nu lasa bebe asa de mult in burtica ca risca sa dea in altele. 42 de sapt se poate lasa la un ciclu de 40-45 de zile.
Te-am mai lamurit vreun pic?
Mai fetelor, ce ma mai fac eu, ca iar am contractii. Si azi am iesit si eu un pic afara, pana la magazin si cand m-am intors nu mai mergea liftul, asa ca am luat-o perpedes 7 etaje. Ma enerveaza liftul asta de mor. Ma tine in casa toata ziua. Ca nu mai am nici curaj sa plec de acasa ca nu stiu cat va merge. Asa ca ma agit mai tare in casa singura decat daca as mai face cate o plimbarica. Si ma mai intreb de ce ma apuca spalatul pe jos...
Ana Tudor
06-23-2006, 09:44 AM
Tanima multumesc mult pentru informatii :oops: . Stiu ca-s de belea, l-am innebunit si pe sotz :D Promit sa ma potolesc...ideea e ca astfel de "mistere" ma captiveaza :) Tu ai grija mai pui cu urcatul ala pe scari 7 etaje :? Eu abia urc cate un etaj pana la contabilitate :D . Nu e gluma, mama mi-a povestit ca m-a nascut dupa ce a urcat vreo 9 etaje..
Azi mergem la dr T sa vedem ce indicatii mai primim
Voi cum suportati caldura?
Pupici
21
Ana ce ai facut la T? Eu aseara m-am simtit cam rau, mi s-a umflat burta si era f tare nu puteam sa stau in nicio pozitie. Vi s-a intamplat? Am luat un NoSpa, cu toate ca eu am tot evitat sa iau dar mi-era frica pentru bebe, inca imi e ca nu prea am mai simtit-o de aseara. Cred ca de la mancare a fost, nu stiu sigur. Luni ma duc si eu la T, de-abia astept, ma mai linistesc.
buffy_love
06-26-2006, 12:48 PM
Maya, nu iti face probleme, e doar bebe care face balet sau da cu capul. Si eu m-am speriat prima data, dar o sa ti se intample des si nu e de speriat. Cel mai probabil ce ai simtit tu era capul bebelusului. Nici micile contractii nedureroase nu trebuie sa te sperie, sunt normale. Eu am deja 28 de sapt si simt frecvent astfel de miscari. Ca sa nu mai zic ca dimineata parca il gasesc pe bebe sub coaste, deabea respir si imi trebuie cateva minute de plimbare pe hol sa imi revin :)
Ana Tudor
06-26-2006, 12:54 PM
Maya, stai linistita. Si bebitul meu mai face "tumbe" de genul asta, se face ghemotoc intr-un loc si tot in acel loc se intareste si burtica. Nu dureaza decat cateva secunde. Se poate sa fie un soi de contractii, nedureroase, insa :D . Bafta azi la Mr. T.
Dr T a spus ca totul este OK, si ne-a dat sa luam magneziu (in urma unor analize de sange). Sa bem mai multa apa si in rest, numai de bine :wink:
Azi-noapte iar am visat ca trebuia sa nasc :roll: si, in ciuda lamentarilor mele catre mr T cum ca bebe mai trebuie sa stea, el imi tot repeta: lasa ca il scoatem azi. :D Norocul meu ca m-am trezit!
Va pupam!
21+
Am fost la T si mi-a zis ca stam f bine. Bineinteles ca iar am uitat tot ce vroiam sa-l intreb dar daca totul e ok nu mai conteaza. Sunt ofticata ca am pierdut echo de la 14 saptamani, am cautat-o de am innebunit. Imi zisese sa scad data sarcinii de la echo 14 sapt din data de la 20 sapt. Nu prea am inteles eu ce si cum, ideea era ca bebe sa fie mai mic cu 8 zile sau mai multe. Dar daca nu gasesc aia oricum nu stiu ce si cum sa scad.
Pai cum iti dai seama cand sughite bebe? Eu nu realizez. Acasa nu-mi merge netul asa ca nu am mai intrat de vreo 3 zile. Tanima tu ce mai zici?
tanima_i2005
07-04-2006, 06:56 PM
Maya, zic ce spuneam azi pe mess. Dupa o cura de "dezintoxicare" cu litice la spital sunt bine. Asta e, se pare ca din cand in cand eu mai trebuie sa imi potolesc contractiile cu ceva injectii si perfuzii. Probabil mi se facuse dor de spital. Acum sunt bine si azi chiar am abuzat de mine.
Dar cu toate astea eu tot mai raportez din cand in cand ce fac. Unde or fi celelalte fete? Ce-o fi cu ele. De la burtici mici nu am mai auzit de ele. Poate totusi ne vor vizita cat de curand.
Ana Tudor
07-05-2006, 02:13 PM
Fetelor, ma bucur ca sunteti bine. Tanima ai grija, papusa...
Maya, si bebicul meu cred ca sughite...si asta ma gandesc ca e cand simt eu ca se zbate ritmic asa..cam la 3 secunde si in aceiasi pozitie...poate ma insel :roll:
Noi suntem bine, papam fructe multe acum si ieri realizam ca mai sunt doar 4 luni pana la marea "lansare" :D a pretioasei incarcaturi
Va pupa mama, aveti grija de voi!!
violetta
07-06-2006, 10:21 AM
hei burticilor ce faceti nu mai e nimeni interesat sa discute pe acast forum? :?: as dori sa mai pot schimba pareri cu alte burtici eu fiind o incepatore,toate ati nascut?nu ma mai ajuta nimeni? :oops: Exista oare posibilitatea sa-l simti pe bebe miscand la 16 saptamani?mi-as dori sa cred ca da si ca nu a fost doar inchipuirea mea desi toata lumea zice ca nu are cum asa de devreme :!: .Mai am un pic si trebuie sa fac eco 3D sant asa de emotionata sper sa ma ajute D-zeu sa fie bine si sanatos,imi este foarte teama. :roll: .sper sa mai fie cineva interesat sa mai putem purta discutii pe acest forum :D .va pup pe toate gravidutele si va urez sanatate voua si bebeilor :P
hai mai bine pe www.desprecopii.ro; e extrem de activ forumul ala si sunt discutii extrem de interesante despre perioada prenatala, nastere si perioada postanatala. tot ce vrei sa stii. Deja site-ul asta a inceput sa ma enerveze; daca tot nu se mai raspunde la intrebari din ianuarie de ce l-or mai tine? tu de ce crezi ca fetele nu mai intra? s-au reorientat....asa ca te asteptam acolo! felicitari pt sarcina si iti urez sa ai un bebe foarte sanatos si o nastere ridicol de usoara :)) pupici, hai acolo:) De fapt, haideti toate acolo! (macar de-ar fi site-ul meu sa-mi iasa si ceva bani din asta, la ce reclama le fac:))
tanima_i2005
07-06-2006, 10:47 AM
Violeta, cred ca toate au si acolo cont, dar aici probabil ca ne leaga si altceva, dar mai ales faptul ca majoritatea suntem pacientele dr T. Eu una intru si acolo dar si aici sunt fetele mele cu care ma cunosc "virtual" de cateva luni.
Apropos, eu sunt bine, bebe si-a facut un obicei din a se trezi dimineata la 4-5 si pana la 7 da din manute si picioruse, chiar si cu capul cred ca imi da, de simt ca-mi rupe burta. Asa ac asteptam sa se termine zbenguiala si apoi mai tragem un pui de somn pana la 9-10. Pai ce sa facem...trebuie si somnic.
Va pup
violetta
07-06-2006, 10:52 AM
Violeta, cred ca toate au si acolo cont, dar aici probabil ca ne leaga si altceva, dar mai ales faptul ca majoritatea suntem pacientele dr T. Eu una intru si acolo dar si aici sunt fetele mele cu care ma cunosc "virtual" de cateva luni.
Apropos, eu sunt bine, bebe si-a facut un obicei din a se trezi dimineata la 4-5 si pana la 7 da din manute si picioruse, chiar si cu capul cred ca imi da, de simt ca-mi rupe burta. Asa ac asteptam sa se termine zbenguiala si apoi mai tragem un pui de somn pana la 9-10. Pai ce sa facem...trebuie si somnic.
Va pup
Ma bucur tare mult pentru tine (abia astept sa mi se intample si mie) si iti tin pumnii sa te simti f bine in continuare si sa ai o sarcina usoara. Stiu ca toate sau majoritatea sunteti pacientele dr tutunaru; va urmaresc de f mult timp; am si postat si eu umil o intrebare dar nici gand de raspuns. A zacut acolo cateva luni si m-am lasat pagubasha. OK, din partea mea, n-am nici un interes sa va chem pe alt site. Chiar daca dr tutunaru nu mai raspunde demult la nimeni....
Si eu activez si pe celalalt forum, dar cum spunea tanima, aici e un loc mai special pentru noi. La cele mai multe intrebari tot aici am gasit raspuns si din partea lui tutunaru si a fetelor (in special cand eram in asteptarea lui bebe si faceam tratament). Probabil T nu mai are timp sa se ocupe si de site, dar daca cauti printre intrebari e f probabil sa gasesti raspunsul la ce vrei sa stii.
Pupici la toate!
violetta
07-06-2006, 01:44 PM
Si eu activez si pe celalalt forum, dar cum spunea tanima, aici e un loc mai special pentru noi. La cele mai multe intrebari tot aici am gasit raspuns si din partea lui tutunaru si a fetelor (in special cand eram in asteptarea lui bebe si faceam tratament). Probabil T nu mai are timp sa se ocupe si de site, dar daca cauti printre intrebari e f probabil sa gasesti raspunsul la ce vrei sa stii.
Pupici la toate!
Pai tocmai, am cautat in ABSOLUT toate intrebarile si raspunsurile, dar n-am gasit raspunsul. Tocmai de aceea am postat si intrebarea mea, mai ales ca situatia e destul de neplacuta, tinand cont de faptul ca este vorba de o sarcina extrauterina, si nu cu operatie, ci cu metotrexat, ceea ce ridica mai multe probleme, culmea! Va pup pe toate si va urez sa vi se intample tot ce va doriti!
tanima_i2005
07-09-2006, 10:14 AM
Doamne Anasia ce putin mai ai. Parca mai ieri aveai tu 24 de sapt si eu vreo 10-12. A trecut repede timpul. Abia acum realizez.Curand o sa ajungem si noi acolo. Eu ar trebui sa fac o eco morfologica la 25 de sapt dar nu mai e loc la Iosup, asa ca tot insist. Intre timp ptr ca sotul este in sesiune si e ultimul an o sa merg aici la un control ca nu are cine sa ma duca la Buc. Voi merge insa la Buc cat de curand sa fac si Listeria, ca sa scap si de obsesia asta. Eu sunt destul de bine.
Am fost la munte la gratar pe niste hartoape de imi sarea burta cat colo (pe Valsan) si mi-a fost tare frica dar se pare ca mi-a priit. Lui bebe ii place mult la aer rece de munte se pare. Ne-a prins si o ploaie mama-mama, niste prieteni au cazut intr-o rapa mica cu masina si abia dupa 2 ore au reusit sa o scoata 7 oameni ca ploua torential. Erau toti plini de namol din cap pana in picioare, asa ca inchipui-ti-va sa mergi in plina vara apoi cu caldura data la maxim, unii in chiloti si altii in bluze de trening. Si ca sa fie ziua completa aceeasi masina a facut si un mic accident si am mai stat o ora la politie. Zi de pomina nu alta, dar bebe nu s-a sinchisit nici decum. Eu una m-am amuzat copios de tot ce s-a intamplat, spre deosebire de alte dati cand m-as fi panicat toata. Chiar imi prieste sarcina asta. Poate e de vina si magneziul care il iau ca cica ajuta si la bila, deci se pare ca sunt tare tampitica de la el.
Va pup si sa auzim numai de bine.
Azi schimbam semnatura.
Tanima chiar ca esti curajoasa de ai plecat tu la munte. Bine ca te-ai simtit ok si i-a placut aluia mic. Mie una mi-e cam teama sa ma aventurez, am fost doar la tara in weekend, e undeva pe un deal satul si tot mi s-a parut ca am facut prea mult efort cu drumul etc. De munte mi-e si mie dor dar asa cum am zis mi-e cam frica.
Pupici!
Ana Tudor
07-10-2006, 01:42 PM
Buna burticutelor! Ma bucur sa stiu ca sunteti toate bine. Am fost si noi la mare intr-o mini-vacanta...tot ce e frumos se termina repede, insa! Lui bebe i-a placut enorm se pare, pentru ca mai toata ziua se agita.
In rest, probleme cu statul in pat, deja parca ma jeneaza burtica, nu pot dormi decat intr-o parte..., bebe se agita formidabil, etc :D La control mergem pe 19. Daca aveti programari in jur de 7 seara, poate ne vedem acolo.
Va pupa mama, aveti grija de voi!
23+
andreea-oana
07-10-2006, 09:14 PM
Am facut si noi azi eco morfologica de 20 de sapt...bebe e bine, a crescut, si-a triplat greutatea (avem 486g)...in rest toate bune;
A fost frumos ca, la inceput, chiar cand mi-a pus sonda pe burtica Tudi a inceput sa se miste, si l-am vazut pe ecran cum da din picioruse!!!! :D
Si noi mergem la Fagaras in week-end, de abia astept sa dau de un pic de racoare!!!
Pupici la toate burticile
Andreea, 20+
tanima_i2005
07-11-2006, 10:54 AM
Intr-adevar am fost tare curajoasa, sau mai degraba inconstienta. Dar cred ca mi-a facut destul de bine, macar psihic, acea iesire.
Felicitari ptr bebe miscator, andreea. Tot asa o sa il vezi de acum incolo. Al meu nu sta niciodata la masurat, asa e de agitat.
Anasia, sa nu carecumva sa nu ne anunti cand va fi momentul. Prietena mea e bine, mai optimisma ca niciodata, mai are un pic si termina tratamentul ptr endometrioza si apoi se apuca de treaba, poate poate se prinde din prima, ceea ce ii si doresc, ca tare mult a luptat si a suferit ptr asta.
Eu am o saptamana chiar buna, cu plimbari pe afara. Si lui bebe al meu ii place afara, numai ca mi-e mie cam frica si se pare ca mai mult ma agit cand stau in casa. Numai ca si afara incepe sa ma doara burta daca stau prea mult in picioare sau in fund pe banca. De cateva zile mi se intareste si f tare burta destul de des, cam de 10 ori pe zi. Nu tine mult, decat cateva secunde, max 1 min, probabil sunt contractiile B-H, nu sunt sigura, dar tot ma ingrijoreaza cand vad burtica asa tare atat de des. Bine ca nu sunt dureroase, ca ma impacientam mai rau.
Si eu ma sperii cand e burtica tare, dar am observat ca daca ma pun in pat pe o parte mai cedeaza. Terminasem BioMarinul si de-abia am gasit, am cautat in vreo 5 farmacii pana l-am luat, cica se vinde f bine.
Voi ce grad de maturare al placentei aveti? Pe celalalt forum deja e un subiect si am intrat la banuieli acum, eu am gradul II dar T a zis ca totul decurge f bine, nu s-a legat de acest aspect deloc.
Ana Tudor
07-14-2006, 05:55 PM
Maya, gradul II am si eu la placenta. Nu cred ca e cazul sa ne ingrijoram daca Mr T nu s-a agitat
24
M-am linistit intre timp, nu mai are rost sa ma agit, daca era ceva imi zicea macar unul din ei Iosup sau Tutunaru. Oricum multe fete au placenta cu gradul II asa ca...Bebita mea da din ce in ce mai tare, cel mai nasol e cand da in vezica, e o senzatie ciudata. Noaptea e teroare, ma tine treaza si fac drumuri la baie, iar ziua eu nu pot dormi, ea in schimb mai doarme. Suport orice numai sa fie bine. Voi in ce stare mai sunteti? Va pupic!
Ana Tudor
07-17-2006, 03:28 PM
Maya draga si bebitul meu e nocturn ca sa zic asa :D il apuca agitatia tocmai cand vreau si eu sa dorm (10 - 11) si apoi pe la 5 dimineata imi da trezirea :D . In rest, cam are orele lui de agitatie, dimineata, la metrou, pe la pranz si pe la 5 dupa-amiaza. :roll: Aseara cel putin.....credeam ca iese prin burtica....a facut puiutz niste tumbe de mare spectacol, ma si sperie cateodata.
In rest, sa tot fii graviduta.....
Mergem la dr T miercuri seara
Va pupam!
24+
Ana Tudor
07-19-2006, 04:58 PM
Vai Anasia draga ce s-a apropiat momentul...deja 37+ :D Cred ca de-abia astepti sa "livrezi" pretioasa incarcatura...stau uneori si ma gandesc la ........ moment :roll: si vreau sa spun ca ma incearca sentimente contradictorii: si de teama, si de fericire, si un soi de fie ce-o fi...
Pana atunci.....rabdare :) procesul creativ nu s-a definitivat inca
Pupici
24+
Ana Tudor
07-20-2006, 03:14 PM
Si eu abia astept sa-i vad fatzuca si sa-i pap talpicele grasune. Aseara am fost la dl doctor. Bebe sugea degetul si cantareste 864 de grame :D . A zis Mr T ca in ritmul asta...il scoatem de 4 kg :D
Puiul meu scump!
Va pup pe toate!
24+
Ana Tudor
07-21-2006, 10:07 AM
3,100 super bebe !!! Sa fiti sanatosi si sa ai o nastere usoara. Te-ai gandit cum vei naste? Eu as vrea natural cu anestezie epidurala.
Pupici
25 (fix azi :D )
Ana Tudor
07-21-2006, 05:47 PM
Foarte bine, Anasia, e ideal cred ca bebele sa se nasca natural :D cu epidurala, of course. Cum si-a dat seama ca e "olimpic"? Iti face vreo masuratoare, ceva si, daca da, in ce consta asta?
Am atatea intrebari si eu... si cand ajung la doctor nu stiu ce sa-l intreb mai intai, uneori uit, zici ca-s capiata :roll:
Ce-o fi cu Tanima?
Pupici burtici
25
tanima_i2005
07-22-2006, 01:22 PM
Ana, eu sunt mai bine ca niciodata. Fac plimbari din ce in ce mai lungi si iesiri dese pe afara. Chiar as vrea sa ma duc si la bazin dar fara sa intru in apa si sa stau sub umbrela, dar ma gandesc eu si cu tricoul pe mine. L-as fi sunat pe dr T sa il intreb daca am voie, mai ales la apa sarata ca as vrea sa ma duc la Valcea la Ostroveni unde sunt bazine cu apa sarata, dar nu stiu daca acum imi fac bine asa ca deocamdata pana nu intreb nu ma duc. Anii trecuti ma duceam mereu cel putin 2-3 zile si ma simteam f bine dupa ceva baie in apa sarata. Dar deocamdata nu indraznesc sa sun ca am inteles ca dr T e in concediu si nu as vrea sa ii stric chiar primele zile de concediu. Asa ca mai astept.
Dati-mi si mie lista amanuntita cu analizele care se fac ptr 28 de saptamani ca vreau sa ma apuc si eu de ele si la dr o sa marg abia peste o saptamana si ceva, adica pe 31 cand deja o sa am 27 de sapt.
Va pup si week-end placut la toata lumea.
culea.raluca
07-23-2006, 08:38 PM
buna, fetele. eu nu prea am ce cauta pe-aici, avand doar 8 saptamani... :oops: dar am observat ca pe la burtici mici nu am cu cine ma anima. si-n plus de asta, daca am ceva de intrebat, voi cu cele cu burtici mijlocii si mari sunteti cele mai in masura sa-mi raspundeti, nu? daca nu va suparati pe mine... :oops:
eu am in burticuta doi embrioni si doamne ajuta sa duc cu bine sarcina la bun sfarsit ca pana acum am avut parte de 3 - 4 rateuri succesive (sarcini oprite din evolutie) - cumplit. tot la Tutunaru merg si eu - MARE OM, iar la ultimul control ne-a zis ca totul merge foarte bine, deci suntem fericiti, ca stiu ca el nu arunca asa cu cuvintele...
Intrebari pentru toate, ca sa nu va suparati: cand trebuie sa ma pregatesc pt primul set de analize din timpul sarcinii si cam in ce consta? pana acum nu am facut decat setul de dinainte de sarcina (papanicolau, secretie, cariotip, infectioase, imunologice si cele de trombofilie). si unde trebuie sa le fac? adica le pot face la Constanta unde locuiesc si sa merg cu rezultatul la dr T?
A, si vroiam sa mai stiu in general cam care e schema de urmarire a sarcinii de catre Tutu? Adica la fiecare consult imi face doar eco sau ma mai urca si pe masa aia oribila (doamne cat de nesuferita e!) din cand in cand ? :x pe langa faptul ca e neplacuta, am auzit ca e periculoasa dilatarea peretilor vaginali pentru control, daca se realizeaza in timpul sarcinii.
dupa 14 saptamani, eco se face abdominal? pe voi cat de des v-a chemat la control? pe mine de exemplu, m-a chemat peste alte 2 saptamani. poate pt ca e sarcina gemelara... oricum o sa merg ori de cate ori ma cheama, numai sa fie totul bine!
la 14 - 15 sau 16 sapt (nici nu stiu cand se face :oops: ), ati facut triplul test? eu nu vreau sa-l fac pt ca asta ar insemna sa intrerup pregnylul si in el imi pun toata baza...
anasia, bafta multa la nastere! esti tare curajoasa! daca n-aveam gemeni, si eu as fi vrut sa nasc normal, ca ne dorim 2 bebiti si dupa cezariana te refaci mai greu in eventualitatea unei viitoare sarcini imediat urmatoare.
la cate saptamani v-a spus Iosup sexul la bebitei? oare daca la mine-s doi, mi-l va spune mai tarziu? dar nu conteaza ca ma bucur egal de doi baieti, ca si de doua fete, ca si de pereche... sanatosi sa fie!
si cum ati ajuns la Iosup? v-a dat Tutunaru trimitere sau cum?
hai ca v-am innebunit cu intrebarile. sorry. promit ca data viitoare voi face la fel. ;) pupicei la toti bebeii vostri si ne mai auzim, k? dar numai de bine!
Ana Tudor
07-24-2006, 02:18 PM
Tanima draga, mi-ai adus aminte de copilarie..........eu sunt nascuta in Rm Valcea si-mi amintesc cum ma duceam cu mama in Ostroveni la strand...si trebuia sa trecem printr-un lan de porumb (asta ca sa nu mergem cu titicarul :lol: ) Despre baile in apa asa sarata...nu stiu ce sa zic. Ma bucur mult ca esti bine. Si eu trebuie sa-mi fac analizele pt 28 de saptamani...vai.......si mai trebuie si la 36 :roll: ne-au analizat la greu...Si noi suntem bine. Bebicul meu face catarari pe cordonul ombilical sau joaca rugby..nu stiu ce sa mai zic suntem mici si agitati :D
Raluca, bine ai venit printre noi! Sarcina sanatoasa si fara probleme! Setul de analize ti-l recomanda dr T. Consultul la el consta in ecografii (pana la 20 de saptamani, eco intravaginal, dupa..pe burtica)
Ne cheama la control cam in fiecare luna. Triplul test l-am facut sa imi ies din pareri. Sexul bebelui se vede la Mr Iosup inca de la 16 saptamani :lol: si da, ne trimite dr T la el. Bafta multa!!
Pupici burtici!
25+
Ana Tudor
07-25-2006, 05:26 PM
Ce fac fetele? Pe mine ma doare o coasta de vreo 2 zile, nu stiu in ce pozitie sa mai stau :roll:
By the way, voi faceti gimnastica? Ma bate un gand...sa ma apuc, mai ales de exercitiile de respiratie si de cele pentru spate.
Ce mai ziceti voi? Pupiciosi
25+
Ana Tudor
07-26-2006, 01:11 PM
Vrea afara, draga de ea...Spune-i sa mai stea putin :D . Eu m-as apuca de gimnastica dar lenea.........mai bine fac acasa exercitii usoare pt spate. Bebicul meu se intinde chiar acum :wink:
Pupici
25+
Ana Tudor
07-27-2006, 11:46 AM
Da, Anasia, cu gimnastica nici eu nu prea ma impac..imi mai intind spatele si dau din maini, umeri si gat..cam la asta ne rezumam + exercitiile Kegel (cand imi amintesc de ele :D ). Pupici si hang on!
25+
Eu postez mai rar acum, cand am timp sa mai ajung pe la birou, acasa nu mai am deocamdata net. Bebele meu se cam agita tot timpul, ca urmare, mai am dureri de burtica jos de tot. Mai mult noaptea. Nu mai am aceeasi mobilitate ca pana acum, e din ce in ce mai greu. Saptamana viitoare trebuie sa fac analizele pt sapt. 28, mi-e asa sila cand ma gandesc iar sange, cultura col etc. La cultura de col chiar mi-e si frica, pe mine prima oara m-a durut destul de tare, dar acum ca e si sarcina mai mare. Astept urmatoarea vizita la T sa intreb si eu de dureri cat de normale sunt. Va pup!
Ana Tudor
07-27-2006, 05:06 PM
Draga Maya, sa stii ca si eu mai resimt oaresce dureri daca le pot numi asa, in zona inferioara. Cat despre dormit noaptea, de fiecare data cand ma mut de pe o parte pe cealalta, parca ma tine ceva. La fel patesc daca stau prea mult pe scaun :roll: Poate ne spun fetele cu sarcina mai avansata daca ele au patit asa. Sanatate multa!
25+
Ana Tudor
07-27-2006, 05:25 PM
Bleah, si eu ma duc luni sau marti la Medicover pt culturi...Sper sa nu ma trateze alea ca pe o carne...
25+
M-a durut in timp ce mi se preleva, nu dupa. Apoi nu am mai avut nimic, doar febra la picioare de la tremurat :lol: . La 36 de saptamani iar facem??? O iau razna, eu credeam ca e ultima cultura de col.
tanima_i2005
07-27-2006, 10:16 PM
Ehe s-a inmultit gasca. Ati fost tare active, acum cand eu nu am mai avut de o saptamana net acasa. A avut ceva probleme si tare greu mi-a fost fara el. Eu sunt taaaaareeeee bine, ma minunez si eu si nu imi vine sa cred ce bine e sa poti sa te mai si misti prin casa si sa ai curaj sa mai pleci si de acasa cateva ore. Da Doamne tot asa. Am ceva greturi de cateva zile, ma apuca asa din senin si o nenorocita de constipatie de la fier pe care nici pepenele si nic prunele nu o pot indeparta, in schimb bebe apara exact pe unde nu trebuie si m=am trezit pe strada ca dau o basinuta exact cand era cineva in spatele meu. Ups! A fost tare jenant dar a fost o chestie inevitabila, abia dupa am realizat si cred ca m-am facut rosie ca focul de rusine. E rau tare sa nu iti mai poti controla organismul.
In rest luam in greutate vertiginos si ma intreaba lumea daca nasc luna asta, iar eu saraca de mine mai am 3 luni. Dar asta e, daca am burtica mare... Am si luat aproape 16 kg pana acum. FFFFFF mult, dar nu pot sa ma abtin sa nu mananc.
Nu cred ca am urat bun venit noilor burtici. Sa stea muuult muuult pe aici.
Raluca iti raspund aici legat de pregnyl, eu fac in continuare pana la 30 de sapt si poate si dupa aceea ptr ca am fluxurile de sange marite prin arterele uterine, asta o sa se vada la 14 sapt la eco morfo si daca e ok ti-l intrerupe, daca nu iti da in continuare si te pune lunar sa repeti eco morfologica la Iosup pana e bine. Sper la 30 de sapt sa fie bine si la mine. La 13 sapt am intrerupt si eu pregnylul, desi nici eu nu mi-as fi dorit asta, dar am facut triplul test ptr siguranta. sarcina a mers binisor in continuare, deci am reluat tratam cu pregnyl si practic nu au fost probleme majore. Pana la 14 sapt te va chema din 2 in doua sapt, iar apoi pana in trim 3 o data lunar daca decurge totul ok, daca apar ceva probl te poate chema mai des. Eu am fost mai des din cauza contractiilor care le-am avut inca de la inceput.
Bebelusul meu e tare agitat toata ziua si a invatat sa imi dea in coaste si la ficati. Vai de ficatii mei. Cateodata simt ca ma pune jos de durere, dar suportam eroic. Mami e mai tare ca bebe.
Cam atata despre noi.
Anasia mai tine bebica o saptamana macar acolo in burtica. Sa nu uiti insa sa ne anunti cand se vaintampla minunea.
Va pup si voi reveni mai des.
Ana Tudor
07-28-2006, 09:44 AM
Tanima, ma bucur mult ca esti bine :D
Fetelor, la cultura de col am intalnit o asistenta in varsta, cu o gramada de experienta in domeniu, deloc sensibila la graviditatea mea. Nu a folosit decat un betigas cu un soi de vata in capat, dar am simtit putina durere sau mai mult o jena asa... :? Trebuie sa ajung saptamana viitoare pt analiza de 28 de sapt...si mi-e cam groaza :? Apropos, aveti idee cat dureaza pana se da rezultatul unei astfelde analize? Trebuie sa-mi programez astfel incat pe 9 sa fie gata. Va pup, aveti grija de voi
Ana, 26
Ana Tudor
07-28-2006, 10:51 AM
Anasia, am sunat la ei, cica fac recoltari si sambata. O sa ma duc maine dimineata, ca sa aiba timp sa iasa saptamana viitoare.
Tu cum te mai simti? Ai adresa de messenger? ID-ul meu este aciorascu :wink:
Pupici, Ana, 26
tanima_i2005
07-30-2006, 05:04 PM
Spuneti-mi si mie unde este calea Plevnei si cum ajung acolo. Dati-mi cateva repere. Trebuie sa merg la Medicover sa imi fac cultura col si nu stiu cum sa ajung.
Maine merg si la control. Nu am mai fost de mult. Mi-e dor de gogosica mea sa o vad. Abia astept.
tanima_i2005
07-30-2006, 09:42 PM
Anasia, mersi mult. Am vazut eu pe net pe o harta ca este pe langa Spitalul Municipal dar ma miram ca nu am vazut niciodata zona aceea. Mai este acolo inca o clinica mare la care am fost acum veva timp, dar cred ca de fapt este aceeasi si se mai numeste si altfel sau se numea, ca stiam ceva cu O, dar este ceva timp de atunci. Daca mai ai timp sa imi raspunzi, stii cumva pana la ce ora fac ex ptr cultura col? Oricum o sa sun eu maine acolo, dar poate stii si tu ceva, plus la analiza trebuie sa nu ma spal cu cat timp in urma. As vrea sa mai ajung su la medsana, Am vazut ca tot pe langa Municipal pe acolo ar fi, de la Eroilor undeva prin zona aceea ar fi si Medsana, unde trebuie sa fac analiza la listeria. Sper sa ma descurc maine.
Ana Tudor
07-31-2006, 11:23 AM
Tanima, s-ar putea sa vina tarziu raspunsul meu.. am sunat la ei si ziceau ca se fac analize intre 7.45 si 8.15. Eu am fost sambata dimineata. Am gasit o asistenta tare draguta, nu am simtit nimic, spre deosebire de penultima analiza de culturi, unde ... dar sa nu-mi amintesc. Astept rezultatul acum.
Anasia, sa ne tii la curent !!
Pupici
Ana, 26+
tanima_i2005
07-31-2006, 02:50 PM
Raspunsul vostru nu vine tarziu, numai ca am sunat so eu si mi-a spus ca pana la ora 12 fac recoltari. Bineinteles ca mi-a sugerat sa vin pana in ora 8 ca este mai aglomerat si e bine sa fiu de dimineata acolo. Eu insa nu ajug decat dupa ora 4 in bucuresti ptr ca nu poate sotul sa mearga mai devreme. Sa vedem poate peste 2 saptamani voi reusi sa o fac ca am programare si la Iosup tot dimineata si tot si-a luat sotul meu o zi din concediu special ptr acest drum la Bucuresti. Sper ca nu o sa fie prea tarziu la 29 de saptamani. Voi vedea intre timp poate ajung singura cu Maxi-taxi special intr-o dimineata, dar e cam greu cu drumul si caldura. Multumesc oricum de raspuns.
Cu Listeria nu am rezolvat nimic ca cei de la Medsana nu mai fac antigenele H si O si cred ca o fac degeaba ca eu am mai facut-o odata la Medlife, dar dr T indica aceste antigene la Medsana, insa nu as mai da 850.000 lei si sa imi faca acelasi lucru ca in partea cealalta. Sa vedem ce zice dr T azi la control si voi hotara dupa aceea.
Vroiam sa imi fac o lista cu intrebarile care le tot strang de cateva zile in cap si acum cand am luat foaia si pixul in mana mi s-a blocat mintea instantaneu, nu imi mai aduc aminte nimic din ce vroiam sa intreb.
Va pup si va anunt maine ce am facut.
Ana Tudor
08-01-2006, 09:31 AM
Azi am fost sa imi fac analizele de sange si, spre surpinderea mea, mi s-a facut putin rau :? ... Pana acum nu am patit. Noroc ca avea doctorita mea suc si prajiturele Magura. O fi fost de la caldura, de la nemancare..Dumnezeu stie; cert e ca m-am speriat putin. tensiunea tot mica: 9 cu 6. Si inca o zi de munca pan' la 6.... :?
Va pup
Ana, 26+
tanima_i2005
08-01-2006, 06:23 PM
Hai Anasiaaaaa. Facem galerie sa vina bebelusa. Gata, a stat destul. Ce bine o fi la tine in burtica de inca nu se gandeste sa iasa...
Ana Tudor
08-02-2006, 10:06 AM
Anasia, papusa, iti tinem pumnii !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Doamne ajuta sa se termine cu bine :D Bebelina, sa n-o superi pe mami :D
Ana, 26+
Ana Tudor
08-02-2006, 03:04 PM
Anasia, in ce au constat contractiile tale de ieri? Durere naspa? Si dopul? Cum ti-ai dat seama ca asta e? :oops:
Pupici
Ana, 26+
Ana Tudor
08-03-2006, 11:41 AM
Of, draga de ea...bafta multa pui! iti tinem pumnii si suntem langa tine :)
Epidurala?
Ana 26+
tanima_i2005
08-03-2006, 12:33 PM
Hai mai Anasia, mai asteptati mult? Pai eu tot imi fac calcule ca voi naste undeva la 38-39 de saptamani, dar vad ca voi vreti sa depasiti termenul. Si stiu ca fetitele sunt mai grabite. Mie pe de o parte mi-e frica de nasterea prematura, dar si de trecerea de termen. Am incredere ca saptamana asta te intalnesti cu printesa ta.
Pupici.
Ana Tudor
08-03-2006, 02:13 PM
Va dati seama grasunicul meu de bebic...(cum baietii sunt mai lenesi); si daca dl dr ne-a prezis ca o sa avem 4 kg...
Tinem pumnii in continuare Anasia, cum adica sa ai noroc de anestezist? Ce, sunt scumpi la vedere prin Elias? Atat le trebuie...
Va pup
Ana, 26+
tanima_i2005
08-07-2006, 10:43 AM
Salutare burtici. Uite ca vad ca Anasia nu vrea sa ne paraseasca si sa se multe la mamici. La bebelina ei ii place mult in burtica la mama. Numai bebelusul meu am uneori impresia ca se grabeste si ca vrea sa iasa. Ma trezesc cu el f f jos, parca imi atarna in col si se agita acolo de parca ar vrea afara. Dar eu ii spun mereu ca mai trebuie sa astepte cel putin 2 luni si il rog sa urce la etaj si sa nu mai stea la parter. :D
In rest noi suntem mai bine. Saptamana trecuta dr T ne-a spus ca bebe are 1.235 kg iar la cateva zile dr Iosup ne-a spus ca are 1.5 Kg. Cam mare diferenta dar probabil ba are undeva intre cele doua valori. Baiat mare, manca-l-ar mama pe el. Dar cu toate astea tot mai are de stat in burtica.
Mai rau e ca de 2 zile am racit iarasi, si ca si data trecuta am luat gripa de la sotul meu. Cred ca ni se trage si de la aerul conditionat din masina ca sapt trecuta deh, am facut 2 drumuri la Bucuresti si era cald asa ca a trebuit sa suport aerul cond. Si stiu ca e tare pacatos asta, mai ales ca filtrele se imbacsesc si contin tot felul de microbi. Incerc sa ma tratez cu miere si ceaiuri de lamaie, dar se pare ca nu vrea sa cedeze, asa ca sa vedem poate trec si pe ceva nurofen. Voi ce mai ziceti sa iau, ca nici nu mai stiu. Mai sacaitoare e tusea, ca e o tuse puternica, parca direct din plamani.Durerea de gat o tratez cu cartofi rasi si spirt. Vad ac incepe sa cedeze.
Voi ce mai faceti? Unde or fi toate fetele nostre? Oare de ce nu au mai intrat de atata timp? Sa speram ca au terminat cu concediile si revin si ele cu ceva vesti. Altfel dupa ce naste si Anasia raman trei muschetari: eu, Maya si Ana.
Ana Tudor
08-07-2006, 11:59 AM
Da, Tanima, se pare ca am ramas singure pe baricada :D ...vorba ta..or fi in concediu. Pe 9 mergem si noi la Dr T sa vedem cat a mai crescut bebeloiu' ...ce sa va mai spun..de vreo 2 zile ma doare o coasta in partea stanga de nu stiu ce sa ma mai fac..de abia ma intorc de pe o parte pe cealalta :roll:
Pupici
Ana, 27+
Ana Tudor
08-07-2006, 01:48 PM
Anasia, unde esti papusa? Ce a zis Dr T? Bebelina nu vrea afara? Sau n-a terminat de impachetat bagajul? Pupiciosi
Ana 27+
Ana Tudor
08-07-2006, 04:07 PM
Offffffff Anasia draga de ea!!! las-o mama sa ajunga la 4 kg sa fie mare si grasuna. Asa mi-a zis si de al meu ca ar putea ajunge la 4 kg :D ...cezariana...da, cam trist... si joi ce faci? iti provoaca?
Pupici si hold on
Ana, 27+
Ana Tudor
08-07-2006, 04:59 PM
Da....linia dreapta..mi se pare ca a trecut f repede pana acum si totusi mai e atat de mult :roll: Precis o sa ma napadeasca emotiile, frica..eu sunt si mai sensibila de fel. Astept maretul concediu incepand cu 13 septembrie cand voi fi implinit deja 32 de saptamani. Momente unice e noi, fetelor!
Ana, 27+
Ana Tudor
08-07-2006, 05:21 PM
Pai am zis sa intru cam la jumatatea lui septembrie, sa ma linistesc si eu putin. Am un job stresant (vanzari flote - masini), cel putin asa a devenit pt mine...ajung numai la 7 si ceva acasa :? + ca uneori ma omoara clientii :roll: chiar vreau sa ma linistesc. O sa ma plimb mult...ce sa zic..stiu ca va fi plictis si mai ales emotia, frica, panica or sa ma cuprinda. Dar voi sta cu voi pe chat :D .
Pupiiiiiiiiiii
Ana 27+
Danip
08-08-2006, 12:46 PM
Buna fetele,
Scuze ca nu am mai intrat pe forum. Noi suntem bine, in concediu de odihna si pe urma prenatal.
Anasia, tot ma uit si pe DC sa vad daca se incepe galeria pt tine sau nu, bebelina ta nu vrea sa renunte la burtica lui mami.
Pupici
Ce mai faceti fetelor? Eu intru mai rar, sper sa ma mut odata sa imi bag net sa stau mai mult cu voi. Am fost plecati la munte iar bebe a urcat cu brio pana la 2000 altitudine. S-a facut el ghemotoc la mami in burtica, dar a fost cumintel. Oricum a fost ultima oara pe anul asta cand plecam undeva, deja de acum incolo trebuie sa stam pe acasa mai mult. Ana noi cred ca o sa nastem cam in aceeasi perioada ca eu tot 27 saptamani am si vreo 3 zile.
Ana Tudor
08-08-2006, 02:26 PM
Maya, bine ai revenit :D Da, s-ar putea sa nastem impreuna... cum ar fi; eu azi am 27 de sapt si 4 zile. Tu cand mai ajungi la Dr T? Eu maine ma duc. Ai adresa de yahoo mes? ID-ul meu e: aciorascu.
Pupici
Ana, 27+
andreea-oana
08-08-2006, 10:18 PM
Buna, am reaparut si noi...am venit duminica din concediu, ieri am fost la dr T si l-am vazut pe bebe...are 1o68g!!!!chiar m-a intreba dr T ce-i dau sa manance... In ritmul asta o sa fie un bebe mare, mare
Anasia, iti tin pumnii pentru joi!!!!
Andreea, 24+
Ana Tudor
08-09-2006, 10:25 AM
Ohohoooooooo, Andreea, cata bebeloiul :D !!! Sa fie sanatos manca-l-ar mama! Chiar, ce-i dai sa pape? Eu nu mai stiu ce sa fac de mancare..uneori mai sar si peste mese; simt nevoia sa pap fructe mai degraba decat mancare gatita..
Azi merg si eu la Mr. T sa vedem cum a evoluat minunea mea.
Anasia, iti tinem pumnii !!!
Pupici
Ana 27+
tanima_i2005
08-09-2006, 12:21 PM
Hai Anasiaaaa. Tinem pumnii pentru maine. Mai e un picut.
Eu tot cu gripa. Sunt tare racita. Ma doare capul, imi curge tare nasul si tusesc cumplit. Am facut si niste no=spa injectabil ca ma luasera contractiile rau. Sper ca sa nu ma tina iar o luna gripa ca data trecuta. Dar tare rea forma asta de gripa de o fac eu. Pur si simplu m-a pus la pat.
Andreea Bine ai revenit. Hai ca se ingroasa randurile iarasi.
Va pup si sper ca data viitoare sa va scriu numai de bine.
Ana Tudor
08-09-2006, 03:25 PM
Fetelor, in curand va trebui sa ne mutam la "burtici mari" ca doar intram in trim III
Ana 27+
Ana Tudor
08-10-2006, 05:26 PM
Anasia, am citit pe DC ca nu s-a produs inca minunea. Noi iti timen pumnii.
Aseara am fost la dr; bb are 1100 g si e deja cu caputul in jos.
In ceea ce priveste analizele mele, mi-a zis sa stau linistita, ca sunt unele valori care mai scad sau cresc in sarcina. Nimic alarmant. Doar ca trebuie sa ma alimentez mai bine
Pupa mama fetele!!
Ana, 27+
andreea-oana
08-11-2006, 06:16 PM
Felicitari pentru bebe, Ana
Sapt viitoare o sa incep si eu sa fac analizele de rigoare
Week-end placut la toata lumea
Pupici
25+
tanima_i2005
08-12-2006, 10:48 AM
Buna burticute. Ce faceti. Eu mai bine. Mi-a trecut raceala. Chiar ma simt bine. Doar nasul mai e infundat. De tusit nu am mai tusit. Ce usurare, ca am dormit si eu bine noaptea trecuta. Nici macar pisulicul nu m-a deranjat. A stat cumintel in vezica pana de dimineata.
Anasia speram ca deja esti cu bebe in brate. Off, nu am luat si noi niciuna nr tau de tel sa te sunam sa vedem ce faci. Dar sunt convinsa ca e bine.
Ana felicitari ptr bebe grasun. Eu ce sa mai zic ca Iosup mi-a spus la 27 de sapt si 5 zile ca are 1.5 kg, desi Tutu spusese cu 3-4 zile inainte ca are 1.23 kg. Deci al meu e elefantel deja. Manca-l-ar mama de grasan pe el. Eu nu cred insa ca va fi mai mare de 3.5 kg pana la nastere.
Andreea ce grasunic ai si tu. Vad ca ii indopam bine pe bebelusi. Eu care eram disperata pana acum ca e bebe mic. Uite ca am trait sa imi spuna si mie dr ca e mare, in sfarsit. Incep si la mine vestile bune, ca prea au fost numai rele de la inceput.
Fetelor mai avem un pic. Ne apropiem cu pasi repezi de marele final. Eu maine fac 29 de sapt. Curand o sa fac 39. Parca trece mai repede timpul acum? Sau mi se pare doar mie?
Eu zic ca sa mai ramanem la burtici mijlocii, nu de alta dar uite ca de cand ne-am mutat aici au disparut multe fete de pe forum. Daca ne mutam iarasi poate ramanem doar 2. Hai sa mai stam un pic.
Cine o fi urmatoarea pe lista la nastere? Parca Gabi muresean era mai avansata? Nici nu mai stiu, ca de cand nu au mai intrat!!!!! Gabi, ce faci. Mai ai un picut si tu si vei fi mamica. Banuiesc ca nu esti inca.
Ilinca, tu ce mai faci? Chiar nu mai vrei sa mai treci pe la noi? Pai la inceput eram numai noi doua scriam pagini intregi si acum m-ai lasat singura?
Nici Buffy_love nu a mai trecut de mult si mai era alaturi de noi la un moment dat si Natalia. Fetelor, dati-ne un semn de viata ca sunteti bine. Mai vizitati-ne si pe noi din cand in cand.
Va pup si sa aveti un week-end relaxant.
culea.raluca
08-13-2006, 07:39 PM
esti simpatica tare, Tanima! nu sunt nici Gabi, nici Ilinca si nici Natalia, dar sper ca vrei sa vorbesti si cu mine... :oops: Io-s tare mica-n burtica (maine facem 11 saptamani), insa mi s-a parut mai animata pagina de la burtici mijlocii, decat de la burtici mici.
ce n-as da sa ajung si eu ca voi, in 29 de saptamani fara probleme sa simt cum se apropie cu pasi repezi fericitul moment. Inca sunt la inceput si sper din suflet sa ne ajute Dumnezeu sa ajungem cu bine la nastere. De doi ani ne chinuim sa facem bebe, de ramas, am ramas de multe ori, dar am pierdut sarcinile... Dar am avut noroc ca l-am descoperit pe Tutunaru, mare om! Sa-i dea Dumnezeu sanatate. Acum avem in burtica gemeni si riscul se tripleaza! Dar pana acum, slava Domnului e bine! Pe 21 august mai mergem la T si apoi pe 6 sept la Iosup.
Cum e la Iosup? Imi face eco abdmominal? Cum se vad bebelusii? Ca la T? Pot intra cu sotul? Cum e doctorul? Tanar, placut sau mai ... rece? Dupa eco, merg la T cu rezultatul in aceeasi zi? Abia astept. Am auzit ca daca stau bine bebeii, ne spune si sexul!
Tanima, ai zis ca la inceputul sarcinii, primeai numai vesti rele... Adica? Ai avut si tu problemute? Sa-ti ajute Domnul sa fie bine pana la capat. Bafta multa. Ne mai auzim.
Anasia, ce faci??? ne tii pe ghimpi. Te-ai mutat la pagina pt mamici? Doamne ajuta sa fiti bine si tu si bebelul! Si felicitari, mamico!!!
Ana Tudor
08-14-2006, 10:02 AM
Raluca, bine ai venit printre noi!!! Sarcina usoara si bebe sanatos! Nu-ti face probleme, o sa fie bine si pt tine. Trece atat de repede timpul, incat nu o sa-ti vina sa crezi ca esti deja in ultimul trimestru :wink:
In ceea ce-l priveste pe Mr. Iosup, e un super om. Eco ti-o face pe burtica, poate intra si sotul, iti spune sexul bebelui si te intreaba si cum o sa-l/o cheme :D . Cat despre Dr T...intr-adevar, super dr :D
Tanima, ma bucur mult ca ti-ai revenit. Pe caldurile astea numai raceala iti lipsea. Ce bebic dolofanel :D ..il scoti si tu de 4 kg, ia sa vezi :D
Fetelor, voi ati inceput sa cumparati una-alta pt bebei? Noi n-am reusit decat sa-i facem camera..dar fara accesorii deocamdata. Va pupam!!!
Ana, 28+
tanima_i2005
08-14-2006, 10:37 AM
Raluca sa stii ca eu mai trec si pe la burtici mici sa vad ce mai fac prichindeii, numai ca nu m-am bagat asa in vorba prea tare. Va lasam pe voi sa va impartasiti impresii de burtici mici, dar de cate ori a fost vorba sa dau un sfat sau o lamurire ceva nu am ezitat. Probleme am avut multe la inceput, mai ales ca am ajuns la Dr T dupa 2 sarcini pierdute. Intr-adevar MARE OM. Sa ai incredere in el totdeauna. E mare lucru sa stii ca esti pe maini bune si nu ezita sa ne intrebi orice. Eu am aflat multe si de la fetele de pe forum, ca dr T mai uita sa imi spuna una alta, deh, e din ce in ce mai ocupat in ultimul timp, asa ca ma duceam eu pregatita cu intrebari. O faza tare a fost ca l-am intrebat daca ptr triplu tesat intrerup tratamentul si mi-a spus ca da, iar eu am intrerupt inclusiv vitaminele. Noroc ca mi-au spus fetele ca numai pregnylul poate influenta TT si doar ala se intrerupe, asa ca l-am sunat si m-a certat zdravan ca nu am mai luat vitamine, magneziu si no-spa-ul care la mine a fost cuvant de lege toata sarcina din cauza contractiilor. La Iosup vei merge in sapt 14-15. Tot in perioada aia vei face si TT la Genetic lab, unde te vei duce cu rezultatul de la eco morfologica de la Iosup. Da, se face eco morfo pe burtica. Le masoara la bebei toate organele interne. Sunt curioasa cum o sa scrie: rinichi bebe 1, rinichi bebe 2, inima bebe 1....etc. Cred ca o sa fie greu sa masoare atatea, probabil o sa dureze dublu, sa speram ca nu o sa si coste dublu. :D
Intr-adevar la inceput trece greu timpul. Mie asa mi s-a parut, cel putin pana pe la 20-22 de saptamani, mai ales ca aveam des crize de contractii si frica era tare mare, dar dupa ce bebe a inceput sa miste zdravan si sa il simt chiar si in momentul in care aveam contractii am fost mult mai degajata. Mai am si acum contractii si dureroase si nedureroase, dar iau pastilutele si stau in pat si in mom in care il simt pe bebe vioi (etse tare vioi, crede-ti-ma, simt ca imi rupe burta) ma linistesc ca stiu ca el e bine si atunci imi trec si contractiile.
Am avut cateva praguri psihologice: pana la 8 sapt cand pierdeam sarcinile, pana la 14 sapt cand mi s-a confirmat ca e bine, numai ca nu au fost taman toate vestile bune si apoi de fiecare data cand faceam eco morfologica ptr IR-uri, ptr ca eu am avut si am inca probleme cu ele, dar acum sunt in sfarsit mai relaxata ptr ca au scazut semnificativ. Chiar daca nu o sa scap de Pregnyl pana la sfarsit, macar acum stiu ca bebe e bine, e in grafic, nu a mai ramas in urma ca la inceput, a recuperat galusca mea in timp, ca doar de aia mananca mami atat sa ajunga si la bebe cat mai mult. Se pare insa ca am oprit mai mult eu, ce mama calica sunt. Am deja 17 kg in plus la bord. Oare cate vor fi pana la final?
Ana eu nu am inceput sa cumpar nimic ptr bebe. La prima sarcina am cumparat niste bady-uri inca de la 6 sapt si dupa ce am pierdut sarcina mi-a parut rau ca prea m-am grabit, asa ca acum mi-e cam teama. Nu ar fi o problema la mine ca ceva ceva am de la doua surori deale mele care au bebeii mai maricuti acum. Am si patut si carut, chiar daca nu mai sunt ele noi sunt f bune, mai els ca nu stau deloc bine cu banii dupa atatea drumuri la buc cu eco morfo lunar si analize si tratamentul care e destul de scump nici nu as reusi sa ii cumpar lui bebe tot ce ii trebuie. Cadita de asemenea as avea, dar din aia as vrea totusi sa ii cumpar. Bineinteles ca mai trebuiesc biberoane, scutecele, paturici si multe, multe altele, dar poate mai la sfarsitul sarcinii o sa imi fac aprovizionarea cu restul. Camera lui bebe nu credc ca va fi gata inainte de botez. Probabil dupa aceea ne vom ocupa de ea dupa ce mai terminam cu cheltuielile.
Sa dea Dumnezeu sa fie bine ca le facem noi pe toate usor usor.
Ana Tudor
08-14-2006, 02:04 PM
Ai dreptate Tanima, sa fie bine, asta e tot ce conteaza. Deocamdata am promisiuni doar de patut (de la nasii nostri). Restul...masuta de infasat, cadita, scutecele, paturici, asternuturi, etcccccccc, vor trebui luate. Si noi stam f prost cu banii, pt ca ne-a costat mult renovarea casei :cry: + analize, doctor.
Voi ce mai mancati, fetelor? Eu stau prost la capitolul calciu si se pare ca am si un inceput de anemie, desi mananc pentru 2 cum se zice. De ingrasat, am pus 7 kg; nu mi se pare mult avand in vedere cat mananc. Dr T zicea ca e f bine asa, ca probabil o sa ma incadrez intre cele 12-15.
Acum ma gandesc cum sa-i decorez camera lui BB, ce perdelute sa iau, lustra, covoras...se dezvolta rau instinctul de "cuib" :D
Intru mai tarziu...numai chef de servicu nu am :roll:
Pupici
Ana 28+
culea.raluca
08-14-2006, 08:25 PM
fetele, multumesc mult de informatii. sunteti tare dragute.
tanima, tu de unde esti ca am inteles ca si tu "faci drumuri" la bucuresti. eu sunt din constanta si venim la Tutunaru o data la 2 sapt. nu stiu daca asa va fi pe toata durata sarcinii, insa tot ce pot sa zic e ca desi e mai costisitor, ma simt mult mai in siguranta. nu ti-e greu "pe drumuri" cu burtica mare?
si la noi problema banilor e un capitol delicat. dar avem mare noroc ca la nevoie, ne mai pot ajuta si parintii. si pana la urma lui bebe nu-i trebuie decat lapticul mamei si cateva hainute la inceput, nu? cel putin pana ne redresam. la noi va fi mult mai greu ca toate vor fi la dublu! dar vorba sotiorului meu drag, asta sa fie tot greul si toata problema! doamne ajuta sa fie bebeii sanatosi!
tanima, deci tu inca mai faci pregnylul... altceva ce mai iei acum, in afara de pregnyl? mie mi-e teama ca-mi va spune sa-l intrerup la 14 sapt si ma voi simti ... pe marginea prapastiei iar. pregnylul imi da o siguranta fantastica, in ziua in care-l fac, am impresia ca nimic rau nu se poate intampla, parca simt cum imi relaxeaza uterul si ajuta bebelul si placenta sa se dezvolte normal. imi da o asa incredere, incat l-as ruga pe T sa mi-l prescrie si in continuare daca nu-mi face rau... mi-e teama ca daca-s doi bebei, uterul va tinde sa se contracte mai mult decat normal...
fetele, cum simtiti voi aceste contractii? cum se manifesta? ca durerile menstruale? doamne fereste, nu!!! nu mai vreau sa vad sange pana nu-i nasc pe bebei sanatosi! am suferit de prea multe ori cand m-am dus la baie si am vazut sange rosu! eu nu cred ca am avut vreo contractie pana acum. probabil apar in trimestrul II - III. dar nici nu-mi doresc sa am. dar in cazul in care doamne fereste se intampla, cum stiu ca alea sunt contractiile si ce sa fac in afara de repaus la pat probabil? sa iau nospa?
tanima, de ce ziceai ca acum bebe e in grafic in sfarsit? la inceput a fost mai mic decat trebuia? oricum ma bucur tare mult pt tine ca acum e mai mult ca ok. sa fie asa pana la capat! si pe mine ma ingrijoreaza masuratorile astea. la fiecare eco, intreb mereu disperata "e bine?!" :o
a, si vroiam sa va mai intreb ceva. voi ce mancati asa in general? ati mancat sanatos inca de la inceput? eu ma simt vinovata fata de bebeii mei, ca tare as vrea sa-mi respect regimul pe care mi l-am autostabilit, insa nu pot mereu, din cauza greturilor si a vomelor care inca ma chinuie ingrozitor uneori. insa chiar si-asa, ma straduiesc sa mananc fructe, paine graham, putine cereale, lapte si un ou zilnic. cateodata ma "pandesc" si incerc sa apreciez daca voi vomita sau nu, ca sa stiu daca aman sa iau pastilutele sau nu... :? deocamdata nu m-am ingrasat deloc, insa presimt ca in curand greturile vor fi inlocuite de o foame nebuna si continua care va fi si mai dificila de controlat.
ana, dar tu inca mai mergi la work in sapt 28? T mi-a zis ca din luna 6 - 7 va trebui sa stau mai mult la pat ca va fi uterul prea mare si va apasa tare pe col, iar ca in sapt 36 ma interneaza, ca de regula gemenii se nasc cu 3 sapt mai devreme.
doamne de as ajunge cu bine acolo!
fetele, va pupic si sa va dea Dumnezeu numai bine voua si la bebeii vostri, sa-i nasteti la termen usor si sanatosi!
Ana Tudor
08-15-2006, 10:34 AM
Fetelor, intai de toate trebuie sa va spun ca aseara la 22 a nascut Anasia!!!!!!!! Ne-a anuntat sotul ei pe celalalt forum.
Anasia, papusa, felicitari pt minunea ta, sa fie sanatoasa, frumoasa, plina de noroc si cumintica !!!!!!! Te asteptam cu detalii.
Ralu, eu am contractii Braxton-Hicks, fiziologice de altfel, pe care le simt cam de 4, 5 ori pe zi ca o intarire a uterului, nedureroasa si progresiva. Se "domolesc" in momentul in care imi schimb pozitia. Am luat si eu No-Spa la primele semne, pentru ca nu am stiut ce se intampla. In ceea ce priveste mancarea, am incercat sa mananc cat mai diversificat. Mesele mele sunt in general constituite din mancare gatita (ciorbita, felul 2) + fructe. La munca mananc si biscuiti, eugenii, ciocolata (asta intre mese) si f multe fructe (avem noroc ca suntem insarcinate in perioada asta). Nu-mi lipsesc: oul, laptele (cam 1 l /zi), mai nou iaurt (la indicatiile Dr T), salate de cruditati (mai mult rosii si ardei gras); acum am o salata de conopida (conopida fiarta, racita si scursa bine, amestecata cu maioneza). Incerc si eu sa ma alimentez cat mai sanatos si sa beau cat mai multe lichide. Nu stiu insa in ce masura reusesc, avand in vedere faptul ca am calciul usor scazut si un inceput de anemie (cf ultimelor analize) :roll:
Perioada de greata a trecut relativ usor - a durat cam 2 luni. Pe mine merele m-au salvat in perioada aia ; si sticksurile
Da, eu sunt inca la munca - de la 9.30 la 18; singura problema e ca stau mult pe scaun; mai fac pauze si ture de firma dar pe caldurile astea... :roll: Astept si eu concediul, dar nu ca sa stau in pat, ci ca sa ma plimb cat mai mult, fara griji.
Va pupa mama, aveti grija de voi!!!!
Ana, 28+
tanima_i2005
08-15-2006, 10:49 AM
Ana, un sfat pe care ti l-as da, nu da banii degeaba pe masuta de infasat. Mai bine ia un birou pe care o sa il foloseasca cand va fi mai mare si pui o paturica mai groasa pe el. Mie mi se pare ca e inutila. Oricum il vei imbraca pe bebe in patul mare mai mult. Banuiesc ca in camera lui bebe va fi si un pat unde vei dormi tu.
Cu calciu eu stau binisor, culmea, dar dimineata mananc de multe ori 1 l de lapte aproape, cu biscuiti, ca aia mici, dar imi place tare mult. Ma mai chinui si cu iaurturi si lapte batut, sana si branzica. Cumpar din aia de alimentara, nu de tara, ca mi-e teama cu astea de la tara, ca mai sta porcul, catelul, pisica pe langa si cine stie. Si oua tot de la alimentara folosesc. Anemia eu m-am chinuit cu ea de la inceput si o am de cand ma stiu, drept ptr care iau fier. Mi s-a luat de atata fier care ma constipa dar ...asta e, iau in continuare. Despre Kg, ce sa iti spun, esti o fericita. Eu deja am 16-17 kg la bord, ma simt cat un elefant, toata lumea ma intreaba cand nasc, toti se minuneaza cata burta am. Am plecat de la 48 si acum am 65. L-am intrecut si pe sotul meu care are 64. Mi-e greu si sa ma mai intorc de pe o parte pe alta in pat.
Raluca, hai sa o iau cu inceputul: Sunt din Pitesti, deci mai fericita ca tine ca am numai 100 km de facut dar cel mai greu e cand intram in Bucuresti ca facem mai mult decat pe autostrada. Eu am fost in general la 2-3 saptamani pana acum la control, din pacate am avut multe crize de contractii si m-am internat de mai multe ori (sase sau sapte ori in total, nici nu mai stiu exact) si drumurile se inmulteau, mai ales ptr sotul meu care ma ducea noaptea la spital si a doua zi venea iarasi cu bagajul care il uitam, cu mancare, apa, fructe, etc. Ajunsesem la un moment dat aveam geanta pe jumatate facuta. In afara de programarile la T am si pe cele la Iosup lunar care nu se potrivesc niciodata cu cele de la T. Mi-e tare greu cu drumul, mai ales ca urasc cand intru pe autostrada, as vrea sa zburam sa nu mai vad monotonia aia de pomi si sosea. Burtica e din ce in ce mai mare si amortesc 2 ore in masina ( facem 1 ora pe autostrada si 1 ora in Bucuresti, chiar mai bine cateodata). Daca o sa decurga bine sarcina o sa te cheme la un moment dat la 2 saptamani. La mine nu avea incotro, cand vedea ca am probleme ma chema mai des. Acum e prima oara cand m-a chemat la aproape o luna. Dar stie ca am de facut si ecografia la Iosup si ca daca acolo imi spune ceva de rau mi-a spus sa il vizitez si pe el. Eu ma astept la vesti din ce in ce mai bune.
Pregnylul o sa il fac pana in momentul in care IR-urile (fluxurile de sange vor scadea sub 0.5. La inceput au fost 0.75, acum am ajuns la 0.55, deci e spre bine. La 13 sapt va trebui sa intrerupi pregnylul ptr triplul test. Si eu m-am panicat tare cand mi-a spus sa il intrerup. Imi da o siguranta aceste injectii, ca in momentul cand se apropie ziua de injectie parca ma simt mai rau si apoi dintr-o data sunt fresh. In afara de asta mai iau magneziu, ptr carcei, care stiu ca il da la toate fetele, bio marin plus -vitamine pe care le vei lua din sapt 14, no=spa si gynipral ptr contractii ca am avut de la inceput. Contractiile sunt durerile de burtica ca la ciclu insotite de o intarire a uterului. Simti uterul ca un pietroi timp de cateva minute. Se mai relaxeaza, iar se incordeaza... Eu am avut de la 4 saptamani si nu m-au lasat nici pana azi. Iau 3 no-spa pe zi zi gynipralul si uneori mai iau si supozitor cu scobutil cand vad ca nu ma lasa. In ultimul timp am mai facut si cate o injectie, tot ca sa nu mai fac drumul la spital ptr dureri, ca acum simt bine bebelusul si imi pot da seama daca el e bine.
Bebe acum are si la eco dimens corespunzatoare varstei lui biologice, ptr ca de la 18 saptamani nu prea a mai fost in grafic, era in urma cu cateva zile.
De mancat mananc mai ales mancare gatita, f mult unt pe paine si biscuiti cu lapte, branzica, oua numai in tigaie prajite ca fierte nu imi plac, cam ce mananca un om normal, in afara de ficat care contine vit A si da malformatii la fat, desi ma gandesc ca bebe al meu acum e mare, dar inca mi-e teama de el, nu mananc mezeluri, pateu, nu mamanc condimentat, cat mai nesarat pot (desi mai scap in borcanul de sare) si in rest cam orice. Nu prea imi place carnea, desi fac mancare cu carnita dar o mananca sotul ca eu nu ma ating de ea. Bag fructe la greu, mai ales piersici acum, pepene cat cuprinde si multe prune. Am inceput sa mananc si mere, din alea acre, ca altfel nu imi mai plac, sa nu mai vad citrice ca la inceputul sarcinii nu aveam alte fructe (deh, era iarna) si mi s-a acrit de ele.
Cred ca te-am lamurit cu toate problemele.Nu? Mai intreaba-ne daca mai ai ceva de intrebat.
Si inca un lucru, eu sunt in concediu de la 4 saptamani din cauza fricii si a durerilor de burta si contractiilor de la inceput care m-au tinut primele 3 luni numai in pat.. Acum oricum nu m-as mai risca sa ma duc la servici, si oricum saptamana viitoare intru in prenatal.
Ana Tudor
08-15-2006, 12:29 PM
Tanima, sa stii ca si eu ma gandeam la masa aia de infasat, ca ar fi o cheltuiala in plus. Ai dreptate cu patul, oricum patul meu va sta in camera lui BB - v-am zis ca vreau sa-l alaptez lal cerere si cum celalalt dormitor e in alt capat al casei...nici walkie-talkie nu m-ar ajuta sa-l aud :D . Nu stiam ca ficatul provoaca malformatii. Am mai mancat - in special inabusit cu usturoi; eu mai mananc mezeluri; imi plac, nu ma pot abtine - dimineata se stie: ou cu sandvisuri, lapte si ceva dulce :wink: O sa incerc sa mananc si cereale - desi nu ma omor.....dar contin o gramada de vitamine.
Am vb azi si cu dr mea de familie. A spus la fel ca Mr T: sa nu iau pastile, sa mananc cat mai mult iaurt, sa beau lapte, sa pap fructe, cereale...Or stii ei ce zic, si ca Biomarin e suficient.
Pupici burtici, intru mai tarziu
Ana, 28+
Tanima te-ai apucat de scris eseuri? :lol: . Ce naspa ca intru asa rar, trebuie sa citesc din urma mereu.
Felicitari pentru Anasia, de-abia astept sa ne povesteasca cum a decurs totul. Probabil mai avem de asteptat.
Eu am luat azi analizele de la Meditest, par bune dupa parerea mea. Hemoleucograma nu prea stiu s-o citesc dar o sa ma lamureasca luni T. Lui bebe nu i-am cumparat nimic inca si nici nu cred ca o sa-i iau, astept sa iasa mai intai la lumina, sanatos, apoi am timp, zic eu :wink: . Am auzit ieri o varianta ca la Elias nu te lasa cu hainutele de acasa pentru bebe, asa o fi? Eu citisem ca da prin alte parti.
tanima_i2005
08-16-2006, 10:34 AM
Maya, bine ai mai revenit. Scriu eseuri de cand nu mai stau cu tine la povesti pe mess. Mai trece timpul. Acum ca s-a facut iar frumos afara trece mai usor. Toata ziua ma plimb prin cartier. Te tot astept si pe tine sa fim vecine, dar vad ca nu vrei inca. Mai am rabdare si mai am si timp pana nasc.
Anasia, cand ai de gand sa intri sa ne spui cum a fost cu nasterea? Tot astept vesti.
Ana Tudor
08-16-2006, 03:08 PM
Tanima, ai adresa de mes? :D ID-ul meu e aciorascu
Pupici
Ana 28+
tanima_i2005
08-16-2006, 09:26 PM
Ana te-am bagat in lista.
Ana Tudor
08-17-2006, 10:00 AM
Si eu :D
Ana Tudor
08-18-2006, 11:44 AM
Fetelor, voi credeti in superstitii si in faptul ca nu e bine sa cumparam lucrusoare inainte de nasterea copilului? Eu nu am cumparat nimic pana acum, dar ma gandeam sa nu dau din colt in colt atunci ca n-am pe ce pune mana...ca nu e vb doar de haine ci si de paturici, accesorii, creme, etc
Pupici
Ana, 29
tanima_i2005
08-18-2006, 05:00 PM
Fetele eu maine o sa plec la mare. Doamne ajuta sa fie bine. O sa stam probabil o saptamana. Abia astept sa ma balacesc. Mi-e frica de mor sa plec, dar ma bucur ca in sfarsit mai schimbam si noi aerul. Asa ca incerc sa fiu cat mai optimista si sa nu ma gandesc la ce e rau. V-am anuntat ca sa stiti de mine unde sunt sa nu va faceti griji. Va pup si sa ne auzim cu bine peste o saptamana.
culea.raluca
08-22-2006, 02:08 PM
buna, fetelor! in primul rand, vreau sa va multumesc mult pt toate lamuririle pe care mi le-ati dat la intrebari. sunt o norocoasa ca va am si ca am pe cine intreba ceva in caz de vreo temere, dubiu, ca vorba aia, mama saraca a uitat de cand a fost ea ultima oara gravida! ca sa nu mai zic ca nu se compara vremurile trecute, cand faceau femeile copii garla, mergeau la camp, sapau, tineau toata gospodaria si nu aveau probleme fata de noi, in ziua de azi...
tanima, dar esti curajoasa tare sa mergi la mare cu burticuta! bravo, tie! eu am marea la 2 km de casa, insa n-am facut nici macar o baie anul asta... mi-a fost teama pt sarcina. mai ales ca in ziua in care am fost cu niste prieteni la un gratar pe plaja si am stat deci destul de mult in soare, am sangerat... acum cred totusi ca era de la implantare, ca sangerarea nu a durat mult, desi a fost cu sange rosu, si s-a intamplat cu o zi doua inainte sa-mi vina ciclul... insa tot asociez soarele cu sangerarea aia si asta m-a facut sa ma tem si sa ma feresc la maximum de el.
acum am alta ingrijorare... :? HELP! ieri am fost la T si bebeii nostri sunt f bine. cel putin asa a zis el. mi-a aratat manutele, capsoarele cu ochisorii si gurita, piciorusele. unul din ei era asa zglobiu, abia a putut sa-i ia ritmul cardiac. mi-a zis ca unul masoara 5,69 cm si celalat, 5,91 cm. inimioarele bateau perfect... Nu m-as fi ingrijorat deloc, mai ales ca doctorul s-a aratat f incantat, insa cand am ajuns acasa, am citit pe net si in cartile mele despre sarcina ca in saptamana 12 (cum ne situam noi), bebelul ar trebui sa masoare 7,5 cm! :? Si mi-e teama... Oare au bebeii mei un deficit de crestere?!
Abia astept sa merg peste 2 saptamani la eco morfologica la Iosup si apoi la T si sa ma lamureasca+linisteasca. Nu vreau sa-l deranjez pe T la telefon pt atata lucru. Si-asa saracu nici nu cred ca mai are viata personala... Tot timpul e ba la Elias, ba la cabinet, ba in nasteri... Poate sunt eu un pic paranoia si de fapt totul e normal. Oricum sunt convinsa ca orice neregula ar fi observat, T mi-ar fi spus-o... Cred ca pe 6 sept mergem la Iosup. Abia astept! Doamne ajuta sa ne fie bebeii sanatosi la toate!!!
va pupic.
_________
Ralu, 12+
Ana Tudor
08-22-2006, 02:39 PM
Buna Ralu, nu te impacienta. Se prea poate ca, avand gemeni, acestia sa fie mai micuti decat daca ar fi un singur bebel. Nici la greutate nu vor fi la fel. Este doar o parere, insa. Stai linistita, mai citeste pe net; stiu cum e cu paranoia...I've been there :D Si eu ma alarmez din orice; ma linistesc insa cand discut cu Mr. T. Si, cel mai important, nu ezita sa-l suni daca ai vreo nedumerire. E dreptul tau sa fi informata si cu inima la locul ei.
Ai grija de tine si de bebici.
Pupici multi!!
Ana, 29 sapt si 4 zile
culea.raluca
08-22-2006, 05:41 PM
ana, mersic. ce sa zic? nu-l sun pe T pt ca n-are rost sa-l deranjez pt asta. sunt 100% sigura ca daca nu ar fi fost ceva bine, orice, mi-ar fi spus. el nu are tendinta asta de a menaja oamenii ascunzandu-se dupa maneca. si mi se pare cel mai corect asa. de ce sa-mi fac false sperante, nu? si oricum nu-mi poate face nimic prin telefon. adica vreun tratament de crestere rapida... :lol: asa ca stau cuminte si astept eco de 14 sapt. incerc si sa stau linistita. l-am intrebat "sunt bine bebeii?" si mi-a spus "sunt foarte bine." deci...
a, fetelor, voi cand ati fost ultima oara la Iosup? cand am fost acum in Buc, am trecut si prin centru si am vazut unde-i Centrul Medical Unirea ca sa nu bajbaim atunci. am inteles ca la et I e dr. deja am programarea facuta pt 6 sept. insa ... Tutunaru mi-a spus ca ar fi achizitionat el cu Iosup un eco de-asta performant care face si 3 D si 4 D si ca l-ar aduce la el la cabinet si deci va face de-acum aceste ecografii la cabinet impreuna cu Iosup, sau ceva de genul asta. n-am inteles foarte bine. :oops: cert e ca a zis sa revin cu un telefon peste 6 - 7 zile la doamna asistenta sa-mi spuna daca i-a ajuns intre timp apartiul de eco si deci daca fac programarea la cabinet sau la Centrul Medical Unirea. Voi stiti ceva despre asta?
eu oricum nu-mi anulez deocamdata programarea pt ca s-ar putea sa merg tot acolo deocamdata. dupa ce vorbesc cu asistenta, va spun si voua.
altceva? ce va mai fac burticile? :D nu mai e nici o viitoare mamica cu gemeni printre noi, nu? va pupic.
Ana Tudor
08-23-2006, 02:03 PM
Ralu am auzit si eu de treaba cu 3D si 4 D...eu voi suna luni pentru programarea de 32 de saptamani, asta undeva in jur de 8 septembrie. Poate pana atunci il aduce la el la cabinet :D Abia astept sa-mi vad bebeloiul in timp real, sa-i vad fatzuca :D
Eu ce sa mai zic...au inceput arsurile si cica nu trec asa cu una cu doua...nu exista remediu. Babele zic ca ii creste parul lui bebe :D ..e, daca e pt bebe, suportam.
Pupici burtici,
Ana, 29+
Ana La Multi Ani inca odata! Sa ai parte de tot ce iti doresti si un bebe sanatos si frumos :wink: . Cu arsurile poti sa iei Rennie, sunt destul de bunicele si sunt sigure in sarcina. Se sug si sunt mentolate.
culea.raluca
08-25-2006, 11:51 AM
ana, esti acum conectata? ca asa mi s-a parut ca am citit in josul paginii pe forum. a fost ziua ta sau de ce ti s-a urat la multi ani? daca a fost, :oops: da-mi voie sa-ti spun si eu la multi ani!, sa ai o sarcina usoara si normala in continuare si sa-ti dea domnu un bebe sanatos si frumos! te pupic! :)
culea.raluca
08-25-2006, 11:57 AM
ana, vad ca ai iesit... :( am ramas singurica. ei asta e. poate ne auzim mai pe seara. pupici la toate burticutele!
tanima, nu te-ai intors inca de la mare? au fost niste zile caniculare la inceputul saptamanii, o nebunie. sper ca ai stat sub umbrela cu palarie pe cap. eu intre 11 si 18 nici nu ies afara, decat din cladirea serviciului pana la masina si din masina pana in casa. acum s-a mai domolit vremea, dar tot cald e... abia astept toamna - iarna cand va ploua si va ninge si vom sta in casa si vom manca floricele in pat sub paturica! doar ca in iarna asta voi pasa traditionalul vin fiert... il lasam pt la anu`. :wink:
culea.raluca
08-25-2006, 12:28 PM
uff, nici nu stiu ce sa fac. am sunat acum sa ma programez pt eco morfologica la asistenta lui T si mi-a zis sa revin la sfarsitul saptamanii viitoare cu un telefon ca poate pana atunci se clarifica situatia cu aparatul ecograf...
pai si daca nu se clarifica?! ratez momentul? la sfarsitul saptamanii viitoare suntem in 2 - 3 sept. Noi facem 14 sapt pe 4 sept. Oricum mi-am facut programarea la Iosup pt 6 sept, dar mi-e totul neclar, ca a ramas ca-n pom. daca merg pana la urma la Centrul Medical Unirea la Iosup pe 6 sept, dupa aceea merg cu rezultatul la T la cabinet in aceeasi zi neprogramata fiind?
si triplul test cand il fac? ca am inteles ca ala se face la Genetic Lab, nu? are vreo legatura cu eco morfologica? trebuie facut in aceeasi zi? trebuie sa ma programez si la GeneticLab tot pt 6 sept? :?
daca tot vin in Buc atunci, as vrea sa le rezolv pe toate intr-o zi. nu pot lipsi nici de la serviciu prea mult...
ce presupune triplul test? imi ia sange? si cand e gata rezultatul? cat costa la GeneticLab? si unde este laboratorul asta in bucuresti?
a, si la cate saptamani pe toata durata sarcinii se face aceasta eco morfologica?
gata. sorry. :roll: stop. nu mai pun intrebari. va pup.
Ana Tudor
08-25-2006, 02:38 PM
Raluca, iti multumesc mult pentru urari :D Nu-ti mai face atatea griji, se va rezolva indiferent daca te duci la T sau la I. Cat despre triplul test stai linistita eu l-am facut la 2 sau 3 zile de la eco morfo ca a picat weekend...dar nu este nicio problema. Triplul test se face din sange - iti ia foarte putin - nu conteaza daca ai papat sau nu, iar rezultatele ti le poate trimite pe mail sau pe fax. De obicei dureaza cam 3, 4 zile. Nu mai stiu cat a costat :cry: Deja ma lasa memoria, oricum n-a fost mult; intra pe www.geneticlab.ro si iti iei toate informatiile. Urmatoarea eco morfo o vei face la 20 de saptamani.
Poti sa intrebi orice, numai sa stim sa-ti raspundem
Pupiciiiiiiiiiiiiiiiiii
Ana, 30w
Ana Tudor
08-25-2006, 02:40 PM
Ralu, testul costa 1.200.000 - conform celor de pe site
Ana Tudor
08-25-2006, 03:11 PM
Anasia, ce faci papusa? Cum iti e? Am citit pe desprecopii ca ai nascut prin cezariana. Ce s-a intamplat?
Ai o fetita ffffffffffffff frumoasa
Sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea
Pupici
Ana, 30w
Anasia felicitari pentru bebita! Ai ales tu sa faci anestezia generala sau s-a impus? Eu nici nu mai stiu pentru ce sa optez, o las pe bebelina sa decida cum vrea sa iasa :lol: . Acum cum te simti, te descurci cu bebe?
Pupici la amandoua!
culea.raluca
08-26-2006, 06:25 PM
anasia, mamico, in sfarsit auzim de tine! ma bucur tare pt tine! felicitari, sa-ti traiasca fetitica, sa fie sanatoasa si sa se faca mare si frumoasa!
dar stiu ca a vrut sa stea bebelina acolo in burtica, nu gluma! auzi sa depasesti tu DPN si colul tot sa fie foarte inchis! fantastic. marea majoritate a gravidutelor ne temem de nastere prematura, iar tu... bravo tie!
am un milion de intrebari, insa ti le voi adresa pe parcursul sarcinii. :wink: doar sa nu uiti tu raspunsurile! :P
ma intereseaza mai mult faza cu nascutul la elias bine-nteles, de exemplu cate zile ai stat in spital dupa nastere?, exact ce articole a continut bagajul tau de spital si daca ai mai fi avut nevoie de ceva si nu ti-ai luat (vreau sa-mi notez listuca), cate mamici erati in camera?, cum erau camerele (curatele? sper ca n-au gandaci sau paianjeni, cel mai groaza la spitalul din constanta de asta mi-e) si daca ai obtinut camera usor, aveai baie-n camera si daca nu, la cate camere era comuna?, daca ai mancat mancarea de-acolo sau de-acasa si cum e?, daca ai avut lenjerie de pat de-acasa?, fetita a stat langa tine in camera? cat ai cheltuit cu tot evenimentul nasterii si pe cine (de exemplu cat ai dat anestezistei)?, cum a fost prima noapte dupa nastere? (am inteles ca e-ngrozitoare ca se retrage uterul), cat timp te-a durut operatia (sau poate inca te mai doare...), te-a incomodat mult cezariana la alaptat?, ti-a venit laptele usor? Si last, but not least, cum s-a comportat Tutunaru per ansamblu? Hai ca am exagerat cu intrebarile. Imi raspunzi cand ai tu timp si daca vrei sau ai chef. Te pupic si sa-ti traiasca fetitica. Asteptam poze cu ea!!!
ana, multumesc de lamuririle cu triplul test. am intrat pe pagina lu` genticlab si am vazut acolo tot ce vroiam. 1,2 mil e chiar putin. m-asteptam la mai mult, nu ca mi-ar parea rau... a, stii ce vroiam sa va intreb, pe tine si pe tanima, mi-ati zis ca voi beti un litru de lapte pe zi :shock: sau n-am inteles bine? eu abia beau 250 ml si tot mi se pare mult. :oops: cum puteti sa beti atat de mult? bravo voua! de care lapte beti? eu beau la dorna verde si daca as bea o cutie pe zi ar fi si cam costisitor... :?
va pupic pe toate.
Ana Tudor
08-26-2006, 08:57 PM
Anasia, felicitari tie si bebicei! Sa fiti sanatoase si ea papacioasa si cumintica! Am auzit ca e destul de nasol cu cezariana. Toate prietenele mele care au nascut prin cez imi recomanda nasterea naturala...e, si cu naturala...fara epidurala, Doamne ajuta sa fie bine. Eu am o singura intrebare: cum e cu lapticul? A venit imediat? Ai avut probleme?
Ralu draga mea, da, beau cam un litru de lapte/zi in afara de papat branza, unt si iaurt. Iaurtul nu prea-mi place dar nu am incotro, intrucat am calciul usor scazut. In general beau Zuzu sau pur si simplu lapte la punga. si merge, cu cacao, paine cu unt, biscuiti sau pur si simplu rece din frigider, in loc de apa.
Va pupa mama pe toate!!!
Ana, 30w1d
culea.raluca
08-27-2006, 10:15 AM
chiar bai ana, uite ca la varianta asta cu cacao nu m-am gandit, ar fi mai usor de baut cu o lingurita de nessquick prin el, nu? :D o sa incerc si eu sa beau mai mult. as papa si au biscuiti etc, dar incerc sa le evit deocamdata macar cat pot, pt ca mi-e teama sa nu ma ingras prea mult. oricum sunt supraponderala, iar cu gemeni risc sa pun pe mine si 30 de kile si m-a avertizat T ca riscul cezarienei creste mult daca stratul de grasime depaseste nu stiu ce limita...
pana acum eu zic ca nu m-am ingrasat deloc, cel mult un kil. ma enerveaza si cantarul meu ca nu este foarte bun... :?
la 14 sapt o sa-l intreb pe T ce analize sa mai fac si eu, ca ultimele le-am facut in sapt 5 cred. erau toate ok atunci.
08-28-2006, 01:28 PM
multumim mult, anasia, de informatii. nu te stresa sa-mi raspunzi repede, pt ca eu nevoie de informatiile astea o sa am abia la anu`! :lol: ma bucur ca totul a fost ok pana la urma si ca bebitica ta scumpa este bine! nu m-astept sa traiesc ca-n rai in spital si nici nu vreau sa fiu singura in camera (chiar vreau sa fiu la fel ca tine, cu alte mamici cu care poti vorbi si pe care le mai poti intreba una, alta). si vreau sa fie curatel cat de cat, iar baia sa nu fie prea departe. in rest, dumnezeu cu mila, pana la urma este vorba doar de cateva zile...
spitalul si personalul medical din constanta este infiorator. sa m-ajute dumnezeu sa nastem si noi la elias si nu voi ridica nici cea mai mica pretentie. :roll:
anasia, , dar colostrul ti-a venit din abundenta dupa nastere sau aia mica nu prea sa satura? mi-e teama ca dupa cezariana, imi va veni greu laptele...
ne mai auzim. va pupic pe toate si pe bebelaci!
________
Ralu, 13+
culea.raluca
08-28-2006, 01:35 PM
a, am uitat sa va spun ca de vreo doua zile simt asa ca niste intinderi musculara la nivelul abdomenului sub intestin. voi ati patit asa ceva "la inceputuri"? :? merg ca o baba garbovita si fac miscari incete, de teama sa nu rup ceva pe-acolo. iar dimineata cand ma trezesc, parca as avea un saculet cu nisip pe vezica si febra musculara d eparca toata noaptea am facut abdomene! sper din tot sufletul sa fie vorba despre intinderea ligamentelor uterine datorita cresterii bebeilor despre care m-a avertizat Tutu si sa nu fie vorba de ceva mai rau... :( mai sunt 9 zile pana mergem la Iosup. abia astept!!!! sa ma linistesc!!!! pupicei.
08-28-2006, 02:21 PM
Anasia, multumim mult pentru informatii..da, am auzit si eu ca e nasol cu sonda...si cu febra laptelui - si mie mi-e groaza de aceste aspecte; sa dea Dumnezeu sa-ti revii cat mai repede; e bine ca totul s-a terminat cu bine si pentru tine si pentru bebica; nici nu ma indoiam ca dr T n-ar fi profi rau de tot. :D
Raluca...aseara m-am speriat rau..in afara de faptul ca mi s-a intarit burtica groaznic de tare...a inceput sa ma si doara pe jos, in dreptul ovarelor, de mai ca mi se taia respiratia. M-am ingrijorat si am luat un no-spa; numai ca durerea nu trecea, era continua si nu puteam sta nici in picioare, nici in fund, nici intinsa, nici pe o parte...asa ca am inceput sa fac ture prin casa tinandu-ma de burtica. La un sfert de ora am mai luat un no-spa, hotarata fiind ca daca nu-mi trece sa-mi sun medicul. Norocul a fost ca durerea a cedat la un moment dat si bebe a inceput sa miste. Oricum a fost teribil. Voi ati patit vreodata asa ceva? Vorbeam cu bebe incontinuu (sotul era redus la tacere de frica) si ii spuneam ca trebuie sa mai stea 2 luni...
Si eu aveam crampe la "inceputuri"; sunt ligamentele care se intind, stai linistita.
Pupici
Ana 30w3d
culea.raluca
08-28-2006, 03:59 PM
l-am citit. mersic. te pup.
culea.raluca
08-28-2006, 04:04 PM
nici eu n-as vrea vizite la spital....
in momentele alea sunt convinsa ca numai de-asta n-o sa-mi arda.
norocul meu ar fi sa nasc in buc, la elias si atunci toate rudele fiind din cta, n-au cum veni, nu? poate doar mamele, ca la-ntoarcere spre casa trebuie sa tina cineva si bebeii - eu fiind operata... doamne ajuta sa-jungem cu bine acolo, la momentul ala...
ana, eu-s prea mica-n burtica sa-ti vorbesc din "experienta", insa ma bucur ca ti-a trecut durerea si ca te-ai linistit. n-am idee nici cat de normale sunt contractiile astea, dar cred ca dupa o varsta a sarcinii apar si de-astea. te pupic si ai grija de bebelina. sigur va fi bine, stai linistita.
_________
Ralu, 13+
Danip
08-29-2006, 12:25 PM
Buna fetelor,
Imi cer scuze ca nu am mai intrat de mult, sper ca sunteti bine sanatoase.
Anasia, recuperare rapida, bebe sanatos si mancacios!!
Am citit ce ai scris despre nastere, despre ce ar trebui sa avem cu noi la spital pt bebei si pt noi. Vata trebuie neaparat infasurata in fasa, poti sa faci operatiunea asta, ma gandesc ca trebuie si o foarfeca sa tai fasa...?
Daca bebeii stateau noaptea infasati in scutece, cand si cine ii imbraca in hainutele de acasa? Toate produsele pt bebei le dam asistentelor de la neonato? Cati pampersi luam cu noi la maternitate?
Scuze pt atatea intrebari, in conditiile in care tu esti ocupata cu bebita.
Noi suntem bine, bebe are 2045 de gr, cu capul in jos, colul e inchis.
Va pup si sa fiti sanatoase!!
Dani, 32+
culea.raluca
08-29-2006, 07:10 PM
anasia, pt bebel ce ai luat in bagaj, in afara de 24 pampersi?
tanima_i2005
08-29-2006, 09:54 PM
Buna burtici. Am venit din vacanta. Pe litoral am prins vreme super super. Apa a fost calda si primele zile nu au fost valuri, era balta de linistita si am innotat cate putin ca nu prea ma mai smteam in stare, dar m-am simtit f bine. In primul rand ma simteam f usoara :D . Uitam de cele 18 kg pe care le-am luat deja. Bebe era tare fericit cand intram in apa. Cand ne apropiam de mare parca simtea si dadea din picioruse, dar usor de parca innota si el. La fel facea cand intram in apa. Il simteam f fericit. La soare nu am stat, numai sub umbrela pana la 11. Era mai greu cu trezitul dimineata ac nu ajungeam mai devreme de ora 9.30 pe plaja ca dormeam ca ursul. Faceam 2 baite si plecam. Am stat tolanita pe saltea si era f placut sa asculti marea. Cand au fost valuri stateam cu picioarele in apa si simteam cum imi maseaza talpile si pulpele. A fost super. Am stat la curte in gazda la cineva si seara era superb in curte pe sezlong. Ne culcam numai dupa 12 noaptea. faceam uneori si plimbari scurte. Intr-o seara am plecat prin statiune (Costinesti) si am colindat cam mult si nu mai puteam sa mai merg de dureri de picioare si de burta. Imi venea sa ii spun sotului sa ma ia cu macaraua. Usor usor am ajuns in camera, am mai luat un no-spa si mi-a trecut. Dar per ansamblu m-am simtit neastepta de bine si miscarea in apa mi-a facut f f bine. A fost mai greu cu drumul dar am stat mai mult intinsa pe bancheta. Noroc ca drumul e bun pe autostrada noua. Mai rau la intoarcere ca am gresit drumul si am luat-o prin zeci de sate pana am reusit sa iesim la autostrada.
Raluca, la sarcina mica nici nu e indicat sa stai la soare ca si caldura si apa pot sa faca rau. Eu am avut curaj ca bebe e mare acum si innotul e tare indicat in sarcina, dar din cate stiu eu dupa 3-4 luni cand sarcina e bine fixata. La soare nu stateam si cu caldura nu am avut probleme ca era briza pe plaja si in camera la curte era racoare. Am trecut cu bine de ziua de luni 21 august care a fost cumplit de calduroasa. Am stat in camera si gazda chiar s-a oferit sa imi dea ventilator.
Pe plaja se uita toata lumea ciudat la mine. Unii cu admiratie unii cu repros, dar eu nu i-am bagat in seama. Ma simteam tare frumoasa cu burta mea mare. Chiar nu mi-am acoperit-o, ptr ca ma naduseam daca ma acopeream.
Anasia felicitari ptr bebelina puturoasa. Sa de Dumnezeu sa fie cuminte si de acum incolo, ca in burtica a fost prea cuminte din moment ce nu a dat semne ca ar vrea sa iasa.
Va pup si revin maine ca azi sunt inca obosita dupa drum.
andreea-oana
08-31-2006, 06:17 PM
Buna, fetelor
Revenim si noi, dupa o saptamana si ceva de vacanta la Arad, la parinti...N-am mai putut suporta caldura din Bucuresti si ne-am refugiat la racoare. Am plecat singura, cu vagonul de dormit, e adevarat, dar trenul a facut 11 ore, si ne-a cam zgaltait!!!!
Anasia, felicitari pentru bebita, sa fie sanatoasa si mancacioasa!!!
Noi avem programare luni la dr T pe la 7 fara un sfert...mai vine cineva?
Pupici, Andreea, 28 (azi)
Ana Tudor
09-01-2006, 10:56 AM
Andreea, bine ai revenit! Eu am programamre vineri, pe 8 la ora 6 jumi'.
Ce fac fetele? Sunteti OK? Acum incepe greul cu hainele groase...sunt de 3 zile in adidasi la munca - ma mir ca n-au facut scandal intrucat tinuta business e obligatorie la noi :lol:
Pupici
Ana, 31w
culea.raluca
09-04-2006, 10:43 PM
buna, fetele! bine ati revenit pline de energie de prin vacante! ma bucur ca v-ati simtit atat de bine! noi mergem poimaine la dl dr Iosup la CMU, la eco morfologica de 14 sapt, apoi cu rezultatul la T. :lol: avem emotii.. doamne ajuta sa fie bine! va tin la curent! :wink:
09-05-2006, 10:15 AM
Ralu, bafta la eco! O sa vezi dr Iosup e foarte meserias :D Pregatese-ti nume de bebel, pentru ca, odata cu confirmarea sexului acestuia, te va intreba si cum il/o va chema :D . O sa fie bine! Cand te duci la T? Eu ajung vineri pe la 6 jumi.
Pupici
Ana, 31+
andreea-oana
09-05-2006, 04:55 PM
Am fost si noi (+sotul meu) la drT. Bebeloiul nostru are 1750 de grame si nu s-a intors inca cu capsorul in jos...asa ca se pare ca va fi cezariana. Oricum, important e sa fie el sanatos.
Raluca, bafta la eco morfo, si, cum zicea sI Ana, Dr Iosup e foarte de treaba.
Andreea, 28+
culea.raluca
09-05-2006, 05:48 PM
multumesc mult fetelor! ah, ce m-as face fara voi?! ana, eu merg la T imediat dupa ce merg la Iosup, deci tot maine, pe 06.09. Si dup-aia cred ca ma va mai chema la 16 sapt, adica pe ... 18 sept.
cat despre nume, ufff, nu ne-am gandit, adica ne plac vreo 6 nume de fete si vreo 3 de baietei, insa nu ne-am hotarat ... vreau sa ma asigur ca SUNT BINE si dup-aia ne gandim si la nume. :wink: va pupic si va scriu poimaine (maine seara, dupa ce ne-ntoarcem, ramanem la mama si n-am net :? ).
tanima_i2005
09-06-2006, 10:34 AM
hehehe, Andreea. Bun venit in clubul bebeilor incapatanati. Eu am 32 si bebe sta cu fundul in col in loc sa stea cu capul. Si ce bebe voinic ai!!!! Eu inca mai am sperante ca se va intoarce pana la urma. Mai are timp, desi pe mine m-a amenintat deja T de doua ori cu cezariana. Eu m-am speriat dar bebe nu. Asa ac inca ma mai rog de el sa faca o pirueta in burtica desi fiind pus cam transversal dr T a zis ca nu prea mai sunt sanse.
Raluca bafta la eco. Cand ajungi acasa sa ne spui ce fac bebelusii si bineinteles ce sunt.
andreea-oana
09-06-2006, 01:50 PM
Sa speram ca face si bebeloiul meu o pirueta pana la urma; ca stie sa dea zdravan din picioare, manca-l-ar mama. La eco avea pumnii ridicati peste fata, de parca era la un meci de box :D
Si eu m-am cam speriat de cezariana, dar oricum important e sa-i fie lui bebe bine.
Va pupam amandoi
Andreea, 28+
Nu va mai faceti atatea griji, pana la 36 de saptamani sa se tot intoarca cu capul in jos. Eu nici nu stiu cum sta, o sa-l intreb data viitoare, chiar sunt curioasa. Aseara m-am simtit f rau, am plans de frica. Ma durea capul ingrozitor, mijlocul imi luase foc, plus presiune f mare si intepaturi in vagin. Azi ma simt bine, bebe vad ca face tumbe de zor. Or fi oare normale durerile astea din cand in cand?
mayaione 31+
Ana Tudor
09-07-2006, 10:19 AM
Maya, tin'te bine papusa, or fi normale, suna-l pe Tutu daca se mai intampla.
Tanima, mai are timp bebe sa se intoarca...sau cum o vrea Doamne Doamne; oricum va fi bine, sunt sigura.
Eu am mai luat un kg in greutate - am 59 acum :D si-s tare mandra de mine. In schimb am ameteli si imi vajaie urechile de vreo 2 zile..o fi tensiune? Abia astept sa ajung maine la dr sa-i explic ce si cum.
Va pupicim!!
Ana, 31w6d
Ana Tudor
09-07-2006, 03:59 PM
Anasia, multumim pt incurajari!!! Sa-ti traiasca bebitza frumoasa, sa fie cumintica si mancacioasa. Cum te descurci cu ea? Te ajuta cineva? E greu rau? Plange? Ai laptic? Doare cand alaptezi? Scuze pt tirada de intrebari :oops:
Pupicei multi!
Ana 31+
culea.raluca
09-07-2006, 09:08 PM
buna, fetele. am intrat si dincolo la burtici mici si deja "m-am laudat" cu comorile din burtica mea! ce sa va spun? repet iar ca sunt cea mai fericita pentru ca am in burtica doua fetite care sunt perfect normale si sanatoase! temerile mi-au fost spulberate. le-a masurat dl Iosup (un finut)pe toate partile si m-a asigurat ca sunt ok. la fel si Tutu. Slava domnului! Anasia, ce minunat sa fii mamica! Sa-ti traisca fetitica. Eu sigur voi face cezariana, deci... mi-e teama ca ma va durea operatia prea tare si-mi va fi interzis sa-mi iau bebelusele in brate ca sa nu se desfaca taietura... si vreau sa le alaptez si sa le tin in brate (pe rand macar), din prima clipa... asta-i teama nr. 1. teama nr. 2 este daca voi avea repede lapte. nu vreau sa le-nfometez sau sa le dau lapte praf... :( anasia, te-a cusut cu fire resorbabile? acum de exemplu, mai simti ceva de la taietura?
a, si mai am o intrebare, asa pt toate fetele, dar care are cea mai mica importanta. dupa cat timp de la nastere avem verde sa ne reincepem viata amoroasa? mi-e teama ca o sa uitam cum se mai face!!! :lol: pana la 14 saptamani am avut embargo, acum, dupa 14, parca ne este ffff teama, nu vream sa riscam nimic sa nu periclitam in nici un fel sarcina si e chinuitor... daca o sa ajungem sa ne ... abtinem pana dupa nastere? va fi un an de abstinenta?! :shock: poate eu m-as descurca, maternitatea imi da alte satisfactii, dar bietul sotiorul meu... :? bine, ca asteapta si el, nu-i problema pana la urma, dar parca mi-e nu stiu cum... la voi cum e?
09-08-2006, 01:37 AM
Eu cu insomniile iarasi. Dorm ziua si noaptea sunt cucuvea. Bebe nu prea stie ce inseamna sa doarma noaptea, un raut.
Raluca iti spun eu cum e fara din februarie. Te obisnuiesti pana la urma si nu iti mai trebuie nimic. La inceput aveam vise erotice mama mama. Acum de o sapt ne-a dat si noua tutu verde dar cui, ca nu ne mai arde de nici un chef. Nici macar nu ne mai tinem in brate ptr ca era un chin la inceput sa ne atingem in vreun fel si nimic, hormonii colcaiau si visam numai sex. Acum ne-am obisnuit asa si sunt cu gandul numai la nastere si la bebe si sexul e ca o amintire frumoasa din trecut, care insa sper sa revina dupa nastere. Eu stiu ca dupa cezariana poti mai repede, dupa nasterea normala cand se vindeca taietura. In principiu cam 4-6 saptamani.
Anasia mai am un pic si fac chiar 33 de sapt. Nu-mi vine nici mie sa cred ce repede a trecut timpul. La inceput trecea ca melcul. Acum trece mai repede, uneori parca prea repede. O sa imi fie dor de burtica. Intrebari legate de cezariana am si eu multe, dar le las pe mai tarziu in speranta ca poate totusi bebe s e intoarce si nu va mai fi nevoie. Plus ca te mai lasam sa iti revii si tu putin.
Sper ca aveti somn usor.
Ana Tudor
09-08-2006, 01:16 PM
Fetelor, azi mergem si noi la Mr T sa ne mai masoare putin. Tare curioasa sunt cat mi-a crescut ingerul :D . O sa va scriu toate detaliile.
Cat despre sex, mie nu mi-a mai ars de asa ceva inca de la inceputul sarcinii...acum nici atat; nu am mobilitate...ma simt mai mult mamica momentan, decat femeie :oops:
Pupici
Ana, 32w
culea.raluca
09-08-2006, 05:47 PM
anasia, gemenele mele nu sunt identice. sunt biviteline. deci foarte bine am fi putut avea si pereche - fetita si baietel.
fetelor, spuneti-mi si mie cele care luati sau ati luat Biomarine dupa 14 sapt, cum l-ati luat, adica cate pastilute pe zi? de emotie ca fetele mele erau bine, am uitat sa-l intreb pe T... :oops:
cat despre sex... ce sa zic, vorba tanimei, am vise erotice la greu si atat. ce sa facem? asta e. T ne-a dat verde ca a zis ca am colul fff lung si inchis si sarcina decurge ok, nu-s probleme, dar noua parca tot ne e teama... iar mai tarziu, va creste burtica si nu va mai fi asa de comod. din cate am auzit cam trimestrul II e cel in care apetitul e mai crescut, ma refer la noi, ca la barbatii nostri... ar vrea mereu. oricum sotiorul meu e un scump si suntem pe aceeasi lungime de unda de teama si dorinta in acelasi timp. bebelele sunt cele mai importante. ne iubim, dar mai usurel asa, cat sa impacam si capra si varza. :wink:
09-08-2006, 06:19 PM
Boon, deci se pare ca-s burtica mijlocie?
Eu am un apetit sexual teribil, mi se pune pata pe "acum" de l-am zapacit pe sot :lol: ah, si poftesc, exact ca in filme, la prajituri, ciocolata si muraturi, cu o apetenta deosebita pentru castraveciorii in otet.
Oana, 14+
Ana Tudor
09-09-2006, 06:52 PM
Ralu, Biomarin trebuie sa iei o pastiluta pe zi, in timpul mesei. Eu o iau dimineata, ca micul dejun. Si...tin'te bine...pana la final Biomarin scrie pe noi :D.
Fetelor, daca aveti chef de sex si aveti si voie, dati-i drumul, numai eu se pare ca-s "pe invers" nu am chef nici sa ma bati, acum am si burtica mare...macar am o scuza :oops:.
Eu am fost ieri la doctor. Bebe are 1715 g la 31w6d, DPN a ramas tot 04.11, in schimb...ce credeti..s-a intors....cu capul in sus si cu funduletul la inaintare, el care toata sarcina a fost cu caputul in jos...nu stiu ce sa spun. Doctorul a spus ca mai are timp sa se intoarca in pozitia corecta, "numai sa vrea si el". In rest totul este cat se poate de bine.
Va pup
Ana, 32+
tanima_i2005
09-10-2006, 09:26 AM
Ana bine ai venit in clubul burticilor cu bebici comozi. Se pare ca bebeii nostri nu vor sa stea cu capul in jos sa nu ii ia cu ameteala si nici sa se streseze prea mult la nastere. Eu ma rog de o luna si ceva sa se intoarca dar nu vrea pur si simplu. S-a intepenit pe transversala si asa vrea sa ramana, se pare.
Ana Tudor
09-10-2006, 05:51 PM
Tanima draga...asta e; s-o fi saturat sa stea cu caputul in jos toata sarcina si a decis ca acum, mai mare fiind, sa priveasca si el lumea din alt unghi. Eu tot sper sa se intoarca in pozitie normala...
Pupici
Ana, 32+
culea.raluca
09-10-2006, 08:50 PM
fetelor, ce simpatice sunteti voi si bebeii vostri scumputi! ana si tanima, se pare deci ca voi va veti "tine de mana" la nastere, dupa varsta sarcinii pe care vad c-o aveti, nu? ce super! mai aveti asa putin... bafta multa si sa dea domnu` sa se intoarca bebeii vostri asa cum va doriti!
ana, cred ca la 32 de sapt nici eu nu voi mai avea chef de sex ca acum, asa ca mi se pare normal cu burtica asa mare sa treceti iar pe pauza pana dupa nastere...
doamne, asa de mult sper sa fie si la noi bine si sa venim cu ambele fetite acasa sanatoase dupa nastere in februarie - martie!!! doamne ajuta la toate gravidutele sa fie bine!
am luat bio-marin plus. e corect, da? cu ulei de peste, B12 si acid folic. si eu il iau tot dimineata... nu mi-e greu sa-l iau. + magneB6. pt comorile din burtica mea, as inghiti orice!
va pupic pe toate!
P.S. maine facem importanta varsta de 15 sapt !!! mai avem "doar" 25 de sapt... :lol:
________
Ralu, 14+
culea.raluca
09-10-2006, 08:57 PM
fetelor, voi cu burticute mai mari, cand ati intrat in prenatal? si cum ati procedat? v-a dat Tutunaru prenatal sau medical?
as vrea sa vorbesc cu el sa-l rog sa-mi dea medical (nu prenatal) dupa ce se implinesc 26 saptamani, ca mi-e teama sa mai merg la serviciu cu doua fetite in burtica, sa nu inceapa uterul sau colul sa "riposteze"... nu vreau sa risc nimic cu fetitele mele. dar as vrea mai degraba medical, dupa cum am spus, decat prenatal, pt ca la mine la work, medicalul se plateste aproape integral, pe cand prenatalul doar 75% sau 85% din salariu... :?
_________
Ralu, 14+
tanima_i2005
09-11-2006, 10:39 AM
Raluca, prenatalul poti sa il iei de la 29 de saptamani cel mai devreme. Se plateste 85%. Concediu medical iti poate da medicul de familie 14 zile pe luna dintre care maxim 5 zile platit 100% si 9 zile platit 75%. De la medicul ginecolog poti sa iei cu internare (adica de la T) si atunci este platit 100%. Eu am stat in Concediu medical alternativ de la spital cu internare efectiva sau fictiva (pur si simplu vorbeam cu T si imi facea internare ptr o saptamana dr nu stateam, mai rau era ca trebuia sa ma duc sa imi faca internarea si apoi la o saptamana sa imi faca externarea si la externare imi mai dadea 2 saptamani, deci din spital 3 saptamani in total) dupa care ma duceam la med de fam si imi mai dadea 14 zile si tot asa.
te-am lamurit?
Ana Tudor
09-11-2006, 10:47 AM
Ralu, eu saptamana viitoare intru in concediu de odihna pana la 1 octombrie, dupa care intru in pre-natal. O sa vb cu med de familie - cred ca de la ea il iau - si , da, este paltit 85%
Pupici
Ana 32+
culea.raluca
09-11-2006, 09:40 PM
asa de tarziu pot intra in prenatal? adica doar dupa saptamana 29?! pai mie mi-e teama sa merg pana atunci la work. daca aveam doar un bebel nu m-as fi temut atat, dar cu doi... :? as vrea sa stau cat mai mult la pat dupa saptamana 26 - 27, sa nu fie prea mare presiune pe col, nu vreau sa risc absolut nimic... innebunesc daca se mai intampla ceva rau si la sarcina asta! speram sa imi poata da T medical, cu medicul meu de familie, slabe sperante... pana la urma nici nu conteaza cum se plateste. important e sa nu imi pun bebelusele in pericol!
temerile mele pornesc de la faptul ca atunci cand am facut monitorizarea foliculara aici in cta, doctorita respectiva mi-a spus ca am uterul cam mic - 5,4 cm pe 3, nu stiu cat... scrie si pe rezultatul ecografiei. si mi-e teama sa nu-mi "cedeze" inainte de vreme si "sa nu mai vrea sa se intinda". :(( deci doar internata ma poate ajuta T. las ca vedem noi. sa ajungem cu bine in decembrie si mai vorbim... :?
09-11-2006, 09:43 PM
bai, poate gemenii au regim special si ne da concediu mai devreme. :wink: oricum prefer sa stau inainte de nastere acasa, sa stiu ca le aduc cu bine pe lume si sa revin mai repede dup-aia la work, decat sa risc sa se intample ceva rau. nici nu ma gandesc!
_________
Ralu, 15+
culea.raluca
09-11-2006, 09:48 PM
tanima, m-ai lamurit, scumpa, ca am uitat sa-ti spun. mersic. imi va fi greu cu drumurile, ca vin din cta, iti dai seama, si va fi si vreme de iarna (sper sa nu ninga chiar din noiembrie - decembrie), dar pana la urma voi face cum ai facut si tu. asta pana la sapt 29. si dup-aia intru "in legalitate". :wink:
cand doctorul de famile va dadea medical, ce va scria pe concediu? sau pt ce i-l cereati?
_________
Ralu, 15+
tanima_i2005
09-12-2006, 11:20 AM
Raluca, daca ti-e greu sa te duci sa iei medicalul de la Bucuresti ti-l poate lua altcineva si ti-l trimite acasa, daca ai pe cineva acolo. Deci poti face asa: te duci la spital si ii spui lui T ca vrei medical sau chiar vorbesti cu el dinainte, ii spui temerile tale, ii explici ca ti-e greu sa mergi la servici ca e obositor, stresant si periculos, iti face internare (poti sa si stai in pital, eu stateam de obicei ca mi-era rau si ma duceam de nevoie, nu neaparat ptr medical, dar am fost odata si fara sa ma internez ci pur si simplu ptr medical) si peste o saptamana iti face externarea. La externare fie te intorci tu la Bucuresti, fie trimiti pe cineva sa iti ia biletul de externare cu concediul medical pe saptamana aia de internare plus inca 2 saptamani. Ti-l poate trimite prin posta sau chiar prin posta rapida. Dar sa fie cineva care poate sa faca lucrul asta. Apoi de la medicul de familie iti poate da in continuare medical pe acelasi diagnostic care de obicei este amenintare de avort. Mai devreme de 29 de saptamani nu poti sa iei ca din cele 126 de zile de prenatal si postnatal e obligatoriu sa iei 42 de zile dupa nastere, deci iti raman 84 care calculate de la DPN inseamna in jur de saptamana 29.
culea.raluca
09-12-2006, 09:22 PM
multumesc Tanima. practic e vorba doar de 3 sapt de la sapt 26 la 29, deci exact cat ar putea T sa-mi dea cu internare+dupa, nu? sa ajungem cu bine in luna dec si mai vedem oricum. dar intr-adevar mi-e teama tare. as vrea sa exagerez cu grija la aceasta sarcina, poate sa-mi zica chiar lumea ca-s nebuna, nu vreau sa risc NIMIC. am pierdut 4 sarcini inainte si de data asta nici macar nu concep sa li se intample ceva fetitelor mele. niciodata n-am ajuns atat de departe si totul sa fie bine, iar de data asta nu ma las. chiar de-as fi nevoita sa stau numai prin spitale.
09-13-2006, 11:58 AM
Raluca, te sustin in totalitate. Stai acasa, nici nu-ti pune problema, sunt mai importanti copiii :wink:
Pupici
Ana, 32+
tanima_i2005
09-13-2006, 12:47 PM
Raluca eu as zice sa intri chiar mai devreme in concediu medical. Ia din spital 3 saptamani si mai ia si de la med de fam 2. Apoi la 29 poti intra in prenatal. Ptr ca e sarcina cu gemeni s-ar putea chiar sa poti intra mai devreme in prenatal. Mai intereseaza-te. Eu iti spun ca deja de pe la 24 de saptamani e greu cu burta, plus ca statul in fund dauneaza colului care la tine e si asa mai solicitat. Nu mai spun daca la servici esti obligata sa stai in picioare. Mai vorbeste si cu dr T de riscuri si vezi si atunci functie de cum decurge sarcina. Eu am pierdut numai doua sarcini dar nu am vrut sa mai risc nimic de data asta asa ca am stat de la 4 saptamani in concediu, si crede-ma ca am pierdut enorm la servici, cariera s-a cam dus pe apa sambetei, am renuntat la un doctorat...Dar bebe era mai important decat orice cariera. Plus ca la mine era problema contractiilor pe care le-am avut inca de la inceput si la servici (lucrez in invatamant) trebuia sa stau mai mult in picioare. Nu merita. Daca nu stateam acasa cred ca nu as fi reusit cu nici un tratament din lume. De aceea iti spun sa ai mare grija de tine si la cea mai mica suspiciune intra in medical. Cantareste bine deciziile pe care le vei lua.
Sanatate multa.
culea.raluca
09-13-2006, 06:32 PM
multumesc, fetele, sunteti tare dragute.. deocamdata ma simt f bine, insa fara discutii ca la cel mai mic semn, dau fuga acasa la pat si sun la T. poate sa cada si serviciul, nu ma risc. o sa ma interesez de prenatal cand mai crestem, sigur voi aborda subiectul cu T pe la 20 sapt si vad ce zice si el. el stie cel mai bine. la serviciu slava domnului sunt singura in birou, am munca de stat pe scaun cu hartoage. cand vreau pot face cativa pasi, nu-i problema. nu stiam ca statul pe scaun preseaza colul. o sa am grija sa fac cativa pasi la fiecare ora. doamne ajuta sa fie bine. nici nu vreau sa ma gandesc altfel. numai gandul ma innebuneste. va pupic.
09-17-2006, 02:27 PM
Ce fac fetele? Cam linistite de la o vreme. Sper ca sunteti bine toate.
Eu am muncit tot weekend-ul cu d'ale casei si deja ma resimt...spatele ma omoara...
Pupici
Ana 33w2d
tanima_i2005
09-17-2006, 08:22 PM
Eu sunt binisor momentan, in afara faptului ca iar nu mai dormim noaptea. Am inceput sa am niste greturi cumplite dar numai noaptea. Bag biscuiti si apa de la 3 la 7-8. Ziua sunt chiauna de somn si nu sunt in stare de nimic. Mi se pare ca burta incepe sa coboare. Cred ca nu ma prinde 38 de saptamani. Bebe al meu am impresia ca se cam grabeste. Eu sper ca totusi o sa mai stea macar o luna.
culea.raluca
09-17-2006, 09:28 PM
tanima, inca mai ai greturi in trim III? :shock: si eu care speram ca se vor atenua cu cat avanseaza sarcina... :roll:
si noi suntem bine. :D maine facem 16 saptamani. 8) bine, ca fata de voi "varstnicele", mai avem muuuult... dar eu sunt optimista. pt ca burtica creste parca pe zi ce ce trece si ma simt binisor. cateodata cand stranut sau cand imi suflu nasul sau noaptea cand ma mai intorc de pe o parte pe alta, mai ma taie cate-o durere intensa dar scurta la nivelul abdomenului, cred ca tot de la intinderea ligamentelor. adica sper ca de la asta. incerc sa stau cat mai calma, toata lumea ma protejeaza, chiar si colegii... ce sa mai zic de familie! :oops: sunt toti niste draguti si ma simt atat de prost cateodata. parc-as fi handicapata. dar dup-aia mi-aduc aminte ca totul este pt bebele si ma mai linistesc.
ana, dar tu ce treaba ai facut in weekend?! stai cuminte si nu mai trebalui. nu te lovesti cu burtica de toate prin casa? ce ai putea sa mai trebalui nu stiu...
_________
Ralu, 15+
tanima_i2005
09-18-2006, 11:00 AM
Raluca eu nu am vomitat decat de 3-4 ori sarcina asta si asta prin luna 2-3 poate 4. Greturi am avut in schimb pana in saptamana 16-17 daca nu ma insel si nu treceau decat daca mancam toata ziua, de aici si problema asta cu kg ca ma trezeam (inca am obiceiul asta) si noaptea si mancam. Acum de o saptamana au reaparut greturile parca mai rau ca in primul trimestru, dar bag sama ca sunt de la arsuri. Da, am inceput sa am arsuri, parca am mancat ardei iute asa ma ustura pe gat pana in stomac si de aici si greturile zic eu. E tare naspa, nu credeam ca se poate sa ai asa o senzatie cumplita. Nu am avut in viata mea. Popular se spune ca ii creste parul lui bebe. Se pare ca va fi tare paros la ce arsuri am. Mai ales aseara. Imi venea sa plang. Am dat cu lapte, cu miere, cu suc de lamiie si nimic. Oare cu ec se pot combate?
Stai sa vezi mai tarziu cand te apuca stranutatul sau tusesti cum te dor toate cele si mai faci si un mic pisulicu pe tine. Mie mi s-a intamplat si pe strada, noroc ca aveam o salopeta albastra pe mine mai groasa, dar cand am simtit cald pe picior in jos m-am facut verde albastra si de atunci umblu mai mereu cu tampoane zilnice. magneziu tu iei? Pe mine asta m-a calmat tare mult si am zis ca nu o sa il intrerup nici dupa nastere ca tare bine mi-a facut, mie o fire vulcanica de fel.
Si eu ma simt uneori inutila si ma indispun cand sunt nevoita sa chem pe cineva sa ma ajute la treburile casei. Am facut si eu niste zacusca ptr iarna si a trebuit sa vina sora mea sa ma ajute. Ma simteam tare aiurea sa stau sa ii dau indicatii si eu sa lenevesc pe scaun. Acum vreau sa fac si niste compoturi, sper sa reusesc sa le fac singura si sa bag si muraturi. Daca dupa toate astea nu nasc inseamna ca bebe e un cumintel si vrea sa mai stea in burtica. Eu incerc sa le fac pe toate saptamana asta ptr ca am intrat in criza de timp. Imi pare ca burta a coborat si ca nu mai am mult pana nasc, desi macar 4 saptamani ar trebui sa mai stea bebe acolo la caldurica. Dar uneori imi pare ca e tare grabit asa ca ma agit sa fac cat mai multe. Tot sapt asta vreau sa imi fac bagajul de spital. Cel mai bine e sa fie facut ca nu se stie niciodata.
Ana, noi ce suntem harnicute taman acum cand mai avem putin. Poate ar trebui sa ne mai temp[ereze cineva, mai ales ca eu saptamana trecuta am avut niste contractii cumpilte. Uneori nu-mi vine sa cred cat de inconstienta sunt, dar pur si simplu nu realizez in momentele alea si ma apuca harnicia. Realizez abia tarziu cand incepe sa ma doara ceva sau sa am contractii.
Ana Tudor
09-18-2006, 01:11 PM
Offffffff, pai cine sa ne faca treburile? :roll: Nu are cine..asa, le facem noi incet incet.
Tanima, stai linistita, ai trcut tu prin altele si mai grele, vei trece si peste asta. Si cu lasatul burticii......nu stiu ce sa zic, e relativ si in functie de pozitia lui bebe.
Azi e ultima zi la munca, abia astept concediullllllllllll
Va pupam
Ana 33w3d
andreea-oana
09-18-2006, 05:07 PM
Buna fetelor
Tanima, mai poti inca sa pui compoturi si muraturi?
Eu le fac pe toate cu incetinitorul, mai ales ca, de vreo 2 saptamani am niste ameteli de cateodata mi-e frica sa nu cad din picioare.
Pupici
Andreea, 30+
culea.raluca
09-18-2006, 07:28 PM
mai fetelor, dar sunteti niste eroine de gospodine! pai mi-imaginam ca dupa 30 de saptamani doar faci usoare treburi ca sa nu amortesti de atata stat, in rest, citit, plimbare, relaxare.. etc. cine sa ne faca treburile? in mod normal, eu le fac pe toate. sotul meu nici macar nu pune vasele in chiuveta. acum insa a inceput un picut sa ma ajute. dar la nevoi mai mari, o am pe scumpa mea mamica, dupa care bei lapte si lingi miere cand iti face curat! :wink: pt ca am avut probleme la sarcinile anterioare, mi-a spus ca dupa saptamana 20 nu ma va mai lasa sa spal nici vasele. stam singuri, insa mami ar veni de oriunde sa ma ajute. am tare noroc cu ea, recunosc.
tanima, am auzit ca pt arsuri, sunt foarte indicate Rennie. se sug.
acum ma duc sa calc niste lucrusoare, ca doar nu-i mare lucru, nu? va pupic pe toate.
09-19-2006, 07:28 PM
Mai fetelor, nu stiu de unde am atata pofta de trebaluit ca eu toata sarcina nu numai ca nu am putut face nimic, nici macar vase nu spalam ca avem contractii, dar ma obisnuisem sa lenevesc la greu. Am o energie in mine de ceva zile.... Pacat ca nu ma lasa contractiile si greturile si noptile nedormite si arsurile... Dar am intrat intr-o panica idioata ca vine iarna si eu nu am muraturi, nu am zarzavat bagat la lada, nu am zacusca. Si cum nu are cine sa imi dea trebuie sa fac. Si am inceput usor usor cu ajutor din partea sora-mii. Noroc cu ea. Sper sa reusesc si eu sa bag niste vinete, ardei, gogosari si alte cele. Nu prea multe ca nu sunt banuti. Zacusca am facut o portie dar as mai face una sa aibe barbatu ce manca toata iarna cand nu voi avea timp de gatit.
Ana era si timpul sa mai intri si tu in prenatal. Da=l mama masii de servici ca nu iti face nimeni statuie. Odihneste-te si tu ca acusi vine bebe si p... odihna. Asta da incurajare, nu?
Va pup si numai bine la toate burticoasele
Ana Tudor
09-21-2006, 10:39 AM
Buna burticute harnicute! ce faceti, bine, sanatoase?
Noi suntem bine, ne agitam , facem tumbe la greu pe la mami.
Asa bine-i acasa.....nu dorm eu foarte mult - tot la 8 ma trezesc, dar macar nu mai am stresul serviciului.
Am cumparat una alta pt bebe, nu mare lucru dar cat sa fie acolo de prima mana, si acum...stam pe forum, ne plimbam, ne mai gandim la ce va urma... :D
Pupici
Ana, 33w6d
Ana Tudor
09-25-2006, 08:19 PM
Ce fac fetele? Bine, sanatoase? Noi suntem bine.
Am facut programare la dr T pe 9 oct la ora 17.30; mai vine careva?
Pupici
Ana 34+
culea.raluca
09-25-2006, 08:36 PM
noi mergem vineri acum, pe 29 sept. buuuun moment ne-am ales cu sommeul lor! exact zona eliasului este vizata (ma rog, aviatorilor, kisselef). sa vedem pe un` s-o luam, pe undeva sa ocolim...
dupa care vom mai merge pe 17 oct, la eco morfo de 20 sapt! 8) abia astept!
pupicei la toate burticile!
09-26-2006, 03:15 PM
raluca si eu am vineri programare la ora 18.30. Sper ca asa seara o sa fie totusi un pic mai lejer , oricum o sa plec mai din timp de acasa.
culea.raluca
09-26-2006, 08:47 PM
offf, tanima, noi abia la 16 plecam din Cta, ca trebuie sa mergem si la serviciu. :( deci pe la 19 ajungem in buc. si dup-aia dumnezeu cu mila... trebuie sa traversam tot orasul. o s-o luam pe mihai bravu si-apoi stefan cel mare, dar sa vedem din victoriei cum facem. sotul zicea s-o luam prin pasaj. sper sa fie dat drumul la pasaj... la 20 avem programarea. macar s-ajungem, asta e important.
in alta ordine de idei, doar ce-am venit de la eco (ca merg si aici la cta la cineva) si suntem bucurosi ca fetitele noastre sunt ff bine si colul este bine inchis si lung. slava domnului!
va pupic.
09-27-2006, 10:17 AM
Ce fac burticile? Eu nu prea mai pot sa dorm noaptea, ma trezesc si stau cu orele cu ochii pe pereti. Ma gandesc la nastere, la cum va fi..daca ma voi descurca...ce sa va spun..cam deprimata. Am primit o multime de hainute, am si cumparat cateva. Voi cand va apucati sa le spalati si sa le aranjati? M-as apuca, sa fie facute, in fond, nu se stie cand o vrea bebe sa apara.
Va pupic!
Ana 34w5d
culea.raluca
09-27-2006, 07:31 PM
anasia, o sa fiu cu ochii dupa fata cu bebe! desi cred ca veti pleca pana ajungem noi... la ora programarilor voastre, noi abia vom fi pe autostrada...
ana, eu zic sa te pui pe treaba si sa pregatesti lucrusoarele si bagajul. eu mi-am facut de pe-acum o listuta cu bagajul pentru nastere, am coroborat toate obiectele pe care si le-au luat toate fetele care au nascut recent la elias (sau in alta parte) si pe care le-am intrebat, ca sa fiu sigura ca nu-mi lipseste nimic. si de luna viitoare, mergem prin oras sa le cautam si sa ni le pregatim usor-usor. daca voi sta la pat dupa saptamana 26, e clar ca pana atunci trebuie sa le am pregatite pe toate. macar sa nasc eu cu bine la termen si sa nu ma surpirnda momentul! lasa sa fie toate pregatite. ce, strica?
09-28-2006, 11:24 AM
Anasia, mercic pt sfaturi; dulce ca intotdeauna :D . Tu ce produse ai luat cu tine in spital? Ma refer la prod farmaceutice pt tine si bebe. Mercic
Pupiciiiiiii tuturor
Ana 34w6d
tanima_i2005
09-30-2006, 12:25 PM
Eu am ajuns mult mai devreme aseara ca am plecat din timp de acasa de frica aglomeratiei. Stiam ca am programare la 18.30 dar Ramona mi-a zis ca aveam la 19.30. Nu stiu cine e mai capiata: eu sau ea. Oricum am ajuns la 5 acolo, dr a plecat in fuga la o nastere dar a revenit in 20-30 de min si am intrat in jur de ora 18.00. Asa ca am ajuns si noi mai repede acasa, mai ales ca la intoarcere am facut 1 ora numai pana am iesit pe autostrada si inca 1 ora si 20 de min pe autostrada. A fost cumplit la intoarcere. Bebelusul meu e bine, e mare: are 2770 g, ptr durerea de spate, sold si picior nu mi-a dat nimic, nici ptr maini si picioare umflate... :( stau si ma chinui asa, nu am ce face. Parca sunt handicapata asa merg.
culea.raluca
10-01-2006, 07:28 PM
tanima, as fi vrut tare sa te vad, sa vad cam cum o sa arat si eu la 35 sapt. doar ca eu voi fi mai "rau", pt ca am doua bebele!
anasia, ma bucur ca te-am vazut. esti o mamaica tare frumoasa si-ti sta super, iar Alessia este o scumpica tare de tot. chiar ii admiram nasucul ala micut, cand tati o tinea pe verticala ca sa scoata aerul (de dupa laptic). eram sigura ca deja ati plecat si ca nu tu erai anasia, pt ca stiam ca ai programarea mai devreme si era deja 8. si oricum mai venisera mamici cu bebei in seara aia. chiar daca nu ne mai vedem, ma bucur ca te-am cunoscut si sper ca vei mai fi alaturi de noi pe acest site sa ne mai ajuti cu informatii. sau macar sa ne "urmaresti" sarcinile pana la final. ca doar tu esti "mamica" noastra, nu? pupicei multi!!
in alta ordine de idei, la control am iesit si de data asta cu bulina rosie, slava domnului! :D fetele sunt bine, sunt cumintele si cresc conform graficului. biencuta e un pic mai marisoara, insa sa vedem cat ii mai permite spatiul sa fie inaintea varstei sarcinii...
fetele, ati vazut ce obosit era saracu` dl doctor? cand am intrat noi, ne-a numarat sa vada cati mai suntem pe hol si a zis ca nu mai poate, abia asteapta sa ajunga acasa. si cat imi facea mie eco, a sunat telefonul si a intervenit o alta urgenta, trebuia sa revina la spital... :cry: saracutul. sa-i dea dumnezeu sanatate. face prea multe pt noi si nu ne cere nimic in schimb. ma simt si vinovata. mi-e mila de el de nu mai pot, dar am si mare nevoie de ajutor... sa ne traiasca!
va pupicesc pe toate burticile!
10-09-2006, 09:27 AM
Ce fac fetele? Eu azi am rpogramare la Mr Tutu. Sper sa fie totul bine si, cel mai important, sa se fi intors bebe.
Uitati si niste pozici facute sambata
http://new.photos.yahoo.com/aciorascu/album/576460762320402399#page1
Va pup
Ana, 36w3d
tanima_i2005
10-09-2006, 03:16 PM
Ana bafta la eco sa fie bebe cu capul jos. Eu nu am avut bafta asta dar ce mai conteaza acum. Asta este, el sa fie sanatos. Noi mai avem putin. Saptamana viitoare cred ca deja nasc, daca bebe nu se grabeste pana atunci. Daca nu se intampla nimic pana saptamana viitoare pe miercuri joi il sun pe T sa vedem ce zice, ma duc la spital ptr cezariana. Eu zic ac nu ma prinde saptamana 39 ca deja burta s-a lasat, parca e un sac de care tot trag.
Maya bafta si tie la eco. sa intri sa ne spui ce ai facut.
Burticoaselor, mai avem asa de putin.....
VeronicaFlorea
10-09-2006, 03:23 PM
Tanima , Ana sa aveti nasteri usoare :) . Va doresc din tot sufletul numai bine si sa nu ne uitati dupa ce a-ti nascut . Ne sunt de folos sfaturile voastre .
Veronica , 15+
VeronicaFlorea
10-09-2006, 03:28 PM
Eu merg vineri pe 13.10 la 19.30 la dr.T . Cine mai vine dintre voi ? Poate ne vom cunoaste ! Astept raspunsurile voastre !
Ana Tudor
10-09-2006, 08:58 PM
Buna seara burtici!
Am sosit si noi de la doctor si raportam: bebe are 2.620 e perfect sanatos dar tot cu funduletul sta la iesire...slabe sanse sa se intoarca, asa ca cel mai probabil se va naste prin cezariana.
La urmatorul control peste 2 saptamani o sa vedem exact cand.
Va pupic dulce!
Ana, 36w3d
andreea-oana
10-09-2006, 10:09 PM
Buna, fetelor
N-am mai scris de ceva timp...am fost si noi la dr sapt trecuta, avem 2200g si se pare ca ne-am intors cu capul in jos...sper sa ramana cu capul in jos, dar la cata gimnastica face... :D
Fetelor, pot sa va rog, cele care stiti sa-mi spuneti si mie cam ce tarife se practica la spital, nu de alta, dar sa fim pregatiti.
Ana, am vazut pozele cu burtik de 9 luni, esti o mamica frumoasa si iti tinem si noi pumnii pe mai departe
Pupici pentru toate burticile si noapte buna
tanima_i2005
10-10-2006, 09:21 AM
Ha, ha, ha si eu care il certam pe bebe al meu ca e raut si nu vrea sa se intoarca. Deci nu e singurul. Eu am inceput sa ma obisnuiesc cu gandul ca va fi cezariana, desi mult timp m-a ingrozit perspectiva asta. De sperat nici eu nu mai sper ca se va mai intoarce.
Bebe al meu este din ce in ce mai cuminte, nu mai se misca cu toata burta ca altadata, probabil ca nu prea mai are loc.
Si ca sa fie toate bune si frumoase de 2 zile ne confruntam cu o deranjare maxima la stomac, de la un pacatos de must care a fost asa de bun!!!!!! Nu m-am putut abtine sa nu beau si uite ca acum nu mai pot sa imi dreg stomacul, asa ca am recurs si la smecta ca nu trecea cu nimic, cu toate astea mai am probleme cand beau ceva mai multa apa si trebuie sa beau ca am o sete in mine cum nu am avut niciodata.
Offf, mai e asa de putin ca nu imi vine sa cred.
Cred ca voi suna zilele astea la spital sa intreb cand are T garzile saptamana asta si cea viitoare, ca eventual sa merg ptr cezariana cand este el de garda.
Ana Tudor
10-10-2006, 11:26 AM
Bravo Andreea! Ma bucur ca bebele tau este bine :D Tineti-o tot asa
Tanima, da...cezariana se pare...pe mine inca ma ingrozeste gandul, dar ce sa-i fac? Asta e :roll: , el sa fie sanatos; tu deja te programezi pentru operatie? Nu te mai duci la evaluarea de 38 de saptamani?
Pupici
Ana, 36w4d
culea.raluca
10-10-2006, 01:39 PM
mai burtici mari, dar ce putin mai aveti voi pana va veti intalni fata in fata comorile! felicitari la toate si sa va ajute dumnezeu sa fie totul bine, indiferent de cum veti naste!
tanima, dar chiar asa, de ce te grabesti cu programatul pt cezariana si nu mai astepti un picut? nu vrei sa nasti cat mai aproape de termen? eu asa ma rog la dumnezeu sa ma ajute sa duc sarcina cat mai aproape de termen, desi m-a avertizat Tutunaru ca gemenii se nasc in cel mai bun caz pe la 37 - 38 saptamani, asta daca stau la pat din saptamana 26 si iau litice la orice mica contractie. :(
as sta si-ntr-o mana, numai sa tin bebelusele cat mai mult in burtica! daca natura a stabilit ca perioada de gestatie la om sa fie de 9 luni, atunci inseamna ca de 9 luni este nevoie pt ca mica fiinta umana sa se dezvolte complet in mediul intrauterin, nu? bafta multa tanima si voua tuturor celorlalte, si mai lasa-l pe bebe sa mai stea un picut acolo-n burticuta ta...
pupicei!
_________
Ralu, 19+
culea.raluca
10-10-2006, 03:18 PM
anasia, spune-mi te rog cand ai timp, exact cum se numeste laptele praf pe care i-l dai alessiei in completare (cel pe care i-l dau si-n spital)?
fetele, ajutati-ma si pe mine va rog cu un sfat... am o pacatoasa de masea pe care trebuie neaparat sa o tratez ca ma doare deja zilnic si nu mai pot astepta pana nasc. insa cu siguranta va fi nevoie de scoaterea nervului (este mai veche problema. recunosc, am fost tare neglijenta :oops: ), si deci va fi nevoie si de anestezie. si Tutunaru si stomatoloaga mi-au spus ca anestezia dentara nu mai implica nici un risc din trimestrul II. cu toate acestea mi-e tare teama, ca stiu ca e vasoconstrictoare si daca-mi provoaca doamne fereste contractii? este printre voi cineva care s-a mai tratat pe perioada sarcinii la dentist cu anestezie locala? Help.
Mersic mult. Va pupic.
_________
Ralu, 19+
tanima_i2005
10-10-2006, 08:37 PM
Eu nu ma grabesc cu cezariana, daca saptamana asta bebe nu da nici un semn,saptamana viitoare cand voi avea 38 de saptamani si ceva voi suna ca sa ma duc la spital dar nu neaparat sa imi si faca cezariana. Problema e ca nu as vrea totusi sa ma apuce acasa ca daca e ziua nu va fi prea placut nici pe autostrada nici in bucuresti, in plus ptr cezariana nu prea e bine sa se rupa apa, e bine sa fie facuta inainte. De aceea vreau sa fiu totusi in spital cand va incepe travaliul sau daca se vor rupe membranele fara nici un anunt prealabil. Cezariana este bine sa fie facuta cu lichidul in uter, e mai sigura ptr bebe, altfel implica alte riscuri.
Ana, dr T nu m-a mai chemat la 38 de saptamani probabil si din cauza ca sunt din provincie si mi-a dat de inteles ca sa sun si sa spun ca e bebe cu asezare pelvina, dexi am inteles eu din asta ca atunci cand cred eu ca e aproape sa sun ptr internare. De garzile lui T as vrea sa ma interesez ca sa stiu eventual daca ma internez poate va fi chiar o zi in care este si de garda, cel mai bine e sa nasti acnd e dr de garda seara ca e cel mai liniste pe acolo si el isi poate chema echipa in liniste. Nu e rau sa stiu amanuntele astea.
Tanima mai intra si tu online sa chatuim. Am fost si eu cu bebe la doctor, tot jos are capusorul, e gata de start. Are 2850 kg si dormea cu manuta la gurita. Mi s-a parut o dulcica, sper si-n realitate sa fie la fel.
tanima_i2005
10-15-2006, 04:49 PM
Au inceput contractiile. Inca nu sunt regulate. Cam 3-4 pe zi. Nu cred ca mai dureaza mult.Oare cat? Uneori simt ca ma scap pe mine. Nu stiu daca e lichid sau altceva. Cate un pic, probabil si de la contractii. Doamne ce dureroase sunt. Daca se intampla ceva va anunt. Deocamdata sunt tare harnicuta: spal ptr a nu stiu cata oara oglinda in baie, usile si mai stiu eu ce ... Tare harnicuta am devenit. Mai degraba paranoica.
culea.raluca
10-15-2006, 09:22 PM
tanima, nu mai trebalui. stai la pat, stai linistita. nu ai vorbit cu Tutu sa te internezi un pic inainte de nastere? eu asa intentionez sa fac. cu toata bunavointa, nu putem pleca la drum de la Cta la Buc, in momentul declansarii nasterii. deci speram sa ne interneze un pic inainte. tanima, cum e pe drumuri cu burtica asa mare?, cand mergeai la controale ma refer. stateai culcata pe bancheta din spate? ca totusi sunt si la voi 100 de km, nu? te pupic si stai cuminte! iti tin pumnii. daca nasti intre timp, sa rogi sotul sa intre sa ne dea vestea cea mare. suntem toate alaturi de tine. bafta multa! :D
Tanima a nascut duminica seara un baietel scumpel prin cezariana. Maine, adica miercuri, poate se externeaza si isi face timp sa intre sa dea mai multe detalii. Eu stiu doar ca erau amandoi bine si era f mandra de minunea ei :wink: .
VeronicaFlorea
10-18-2006, 08:07 AM
Anasia , multumim de veste !
Tanima , sa-ti traiasca bebeloiul :lol: , sa fiti sanatosi amandoi si sa suga multa tatica :wink: ! Abia asteptam detalii , multe detalii !!!
VeronicaFlorea
10-18-2006, 08:07 AM
Maya , multumim de veste si tie !!!!
Ana Tudor
10-18-2006, 09:23 AM
Neatza fetelor!
Am si eu o nedumerire: ca de, vorba aia...se apropie termenul si intrucat eu voi face operatie cezariana din cauza pozitionarii flacaului, as vrea sa stiu care sunt semnele care trebuie sa ma alarmeze. Pentru ca nu vreau anestezie totala, ci rahi-peridurala, nu trebuie sa se permita declansarea travaliului. Fetele experimentate, ma puteti ajuta? mercic anticipat :D
Ana, 37w5d
Ana Tudor
10-18-2006, 02:56 PM
Anasia, de ce nu ti-a facut rahi? :roll: Asta chiar nu imi convine...oricum eu o cumpar...Doamne, sper sa ma programeze :? decat sa stau in panica...se declanseaza, nu se declanseaza...Doamne cate frici... :roll:
culea.raluca
10-18-2006, 08:23 PM
tanima, felicitari! ce minunat! sa-ti traiasca baietelul, sa va bucurati de el! si recuperare grabnica. abia astept sa ne dai detalii. ai grija de tine!
eu, fetelor, va voi scrie mai rarut ca nu mai am voie sa stau mult in fund sau in picioare, pt ca am fost la Iosup marti si am primit vesti bune si vesti rele:
vestile bune au fost ca printesele noastre sunt perfecte, sanatoase, normale si grasute (una e cu 2 zile mai mare decat varsta sarcinii, cealalta cu 5 zile), se miscau incontinuu, erau tare tare tare simpatice! :D le-am vazut si asa "in portocaliu", imi venea sa plang de bucurie! la una din ele la un moment dat ise vedeau amandoua talpitele superbe, micute cu degetele perfecte de bebelus, parca stateau pe ecran.
vestea rea este ca s-a scurtat colul... are 3 cm si iosup mi-a zis sa iau legatura cu Tutunaru pt cerclaj si in orice caz sa nu mai merg la work... l-am sunat pe T dar nu prea putea vorbi. azi am fost aici la constanta, la doctorita noastra "locala", care a fost o draguta, mi-a facut si ea eco, mi-a zis acelasi lucru ca iosup, mi-a dat repaus la pat + tratament tocolitic (de relaxare uterina - gynipral+nospa+nu mai stiu ce) si m-a programat la cerclaj pe 27 oct. il fac la ea, nu mai merg la tutunaru, pt ca am obosit mereu pe drumuri. o sa mergem la el la doua sapt dupa cerclaj, cum ar fi trebuit in mod normal. oricum si dr asta este f buna si avem incredre in ea. iar cerclajul chiar nu e o procedura complicata.
va tin la curent. pupicei si multa sanatate la toate burticile!
_________
Ralu, 20+
Ana Tudor
10-19-2006, 11:00 AM
Ralu, stai linistita, nu e grav; trebuie sa ai grija de tine si de printese
Pupici
Ana 37w6d
tanima_i2005
10-19-2006, 05:37 PM
Multumesc mult de tot, mai burtici, ptr urari. Intr-adevar am nascut duminica seara pe 15 la ora 23 fix fix.. Aveam contractii de vreo 3 zile dar le duceam pe picioare chiar mai bine ca niciodata. In fiecare zi faceam treaba cu spor si eram convinsa ca voi naste cat de curand. Duminica am facut 38 de saptamani si deja ma gandeam ca nu voi naste decat peste 2-3 zile cel mai devreme. Chiar am intrat pe forum si am scris un mesaj. Contractii aveam continuu, parca de dimineata pana seara dar nu ma mai speriau. Dupa ce am inchis calc la ora 6 am observat la baie ceva roz pe slip si in Wc inca 2-3 picaturi. Era ceva mucilaginos si mi-am dat imedoat seama ca e dopul asa ca am sunat dr si mi-a spus sa ma duc la spital la med de garda si sa il mai sun dupa aceea sa ii spun ce si cum. M-am apucat tacticos sa termin bagajul, sa fac vaie, sa ma rad sa mai aranjez una alta in casa. Eram sigura ca de la spital nu ma mai intorc chiar de ar fi fost sa nu nasc in seara aia. Pe la 8 am plecat spre Buc si deja din casa contractiile parca aveau un anumit tempo asa ca pana la Buc aproape 2 ore le-am monitorizat: 1 ora au fost la 8 minute, 45 de min au fost la 7 si apoi cand am ajuns la spital deja erau la 5 min. La spital eram deja asteptata. Tutu al meu sunase el sa anunte ca vin din Pitesti. Mi s-a facut control si am aflat cu stupoare ca deja am dilatatie 2 spre 3. La monitorizare contractiile erau deja la 3 min. Dau sa sun pe dr dar ma anunta med de garda ca el deja sunase si se interesare de starea mea. Ce mai OM!!! Sa il pui la rana. Stiam ca bebe e asezat pelvin, ceea ce mi se confirma inca odata. Asa ca trec la clisma (ca rasa eram deja) si este chemat anestezistul. Ma apuca panica. Anestezistul intarzie. Eu parca as fi facut un c... intr-una dar nu mai iesea nimic. Sunt dusa in sala de cezariene si ma si pune pe masa. La capul meu apare anestezistul care se prezinta si incepe sa imi puna intrebari. Eu raspund iar printre vorbe tot repet: NU vreau anestezie totala. Daca nu ma mai trezesc? Anestezistul incepe sa imi explice ca e o procedura mai simpla si mai sigura, ca e mult mai bine asa ptr mine. Mi se spusere sa anestezistul e seful anestezistilor din spital si ca face si peridurale asa ca incep sa plang si sa ma rog de el. Intre timp vine si Tutu. Ma intreaba ce fac. Eu plangeam de zor. Sunt suparata pe anestezist asa ca nu il bag in seama. La un mom dat anestezistul ma anunta ca o sa adorm in cateva secunde si Tutu ini face cu ochiul: Ne vedem dupa ce te trezesti! Imi vine sa ii zic vreo doua dar adorm.Dupa 2-3 ore ma trezesc la reanimare cu sotul langa mine(avantajul sa nasti noaptea ca nu e mai nimeni pe acolo si mai ales ca nu mai fusese o alta nastere)care incepe sa imi vorbeasca. Eu intreb de bebe.Imi spune ca e bine, ca l-a vazut imediat ce a iesit cu el din sala. Imi arata si poza cu el dar eu am privirea incetosata asa ca incep sa plang de necaz. Insist ca vreau sa il vad dar mi se spune ca nu se poate sa mi-l aduca acolo ci a doua zila salon. Raman singura la reanimare si plang toata noaptea de necaz ca nu am fost prezenta decat cu trupul la nasterea fiului meu. A doua zi insist dis de dimineata sa fiu dusa in salon si la ora 10 mi se aduce bebelusul. Plang de emotie: mi se pare cel mai frumos din lume.Nu imi vine sa cred ca am putut sa fac asa o minune. In 3 ore eram deja in picioare nerabdatoare sa ma duc sa imi iau bebelusul in camera. Din acel moment nu ne-m mai despartit decat cateva ore pe zi cand trebuia sa il duc ptr control sau ptr altceva. Desi acum regret ca nu m-am odihnit mai mult in spital ca de duminica noaptea nu am mai dormit decat cate 15-30 de min. Dar mai tarziu stiu ca nu voi mai regreta. Acum scriem amandoi, el in poala la mami, ne chinuim ba cu tati ba cu biberoane. Inceputul e tare greu mai ales cand esti singura acasa toata ziua si mai ai si operatie cezariana si nu poti sta in nici o pozitie ca te dor toate.
Dar totul merita pentru iubitul meu RARES.
culea.raluca
10-19-2006, 05:49 PM
tanima, m-ai facut sa plang rau... sa-i dea dumnezeu mult noroc micutului rares, sa fie sanatos si sa nu uite niciodata de mamica lui sfanta care l-a adus pe lume! felicitari din suflet mamico! acum ai grija de micutul tau printisor. cand te mai eliberezi, cand isi face program de somn, mai asteptam detalii.
va pupic pe toate. eu sunt cumintica la pat si asteptam cerclajul din 27 oct. am inceput si tratamentul tocolitic. ma rog la dumnezeu pt toate burticile!
10-20-2006, 08:14 AM
Tanima , felicitari ! Si pe mine m-ai facut sa plang ! sa fiti sanatosi amandoi si sa suga multa tatica ! Cand te pui bine pe picioare , asteptam detalii , stii tu de care :wink: pe pm. Va pupic pe amandoi si insanatosire grabnica !
Ana Tudor
10-20-2006, 04:33 PM
Tanima, felicitari si pe site-ul asta!!! :D Poate ca a fost mai bine cu anestezie totala..sa vedem ce vor alege la mine :D
Anasia, sarumana pt PM. L-am citit, am invatat ce trebuia de acolo. Pupici
Ana, 38w fix
andreea-oana
10-20-2006, 07:43 PM
Tanima, felicitari pentru baietel, sa fie sanatos si fericit, iar tu sa te refaci rapid dupa cezariana!!!! :D
Noi avem programare pe 27, abia astept sa-l vad din nou pe bebe.
Pupici pentru toate burticile
Andreea, 35w1d
culea.raluca
10-21-2006, 11:32 AM
fetele, stiti cumva careva dozele de scobutil+nospa+gynipral fiole pentru administrarea intramusculara in tratamentul tocolitic? cati ml din fiecare se pun si se amesteca-ntr-o seringa pt o administrare? ati facut careva injectabil sau ati luat doar pastilute? eu deocamdata iau doar bucal, dar as vrea sa am pregatite la capul patului pt urgente si fiolele cu seringile. in caz de urgenta doar. sper sa nu fie cazul. am inteles ca papaverina nu se mai fabrica si oricum Tutunaru nu prescrie decat nospa+gynipral+scobutil.
va pupic.
_________
Ralu, 20+
tanima_i2005
10-21-2006, 08:25 PM
Multumesc mult fetelor si sa aveti parte de aceeasi fericire ca a mea acuma. Totul a trecut si toate problemele au fost uitate. Am un ingeras care imi umple viata. E cel mai frumos de pe planeta . :D
Raluca, eu am facut no-spa si scobutil iar uneori puneam si papaverina. Nu cred ca e adevarat ca nu se mai fabrica fiindca eu am luat de curand. Eu le amestecam pe toate intr-o seringa mai mare si le imparteam la 3 (adica 3 intepaturi, iar daca faceam doar no-spa si scobutil imparteam la 2. Gynipralul injectabil eu stiu ca se face numai in perfuzie. Eu luam pastile.
Anasia, cam la cate zile de la operatie nu te-a mai durut? Pe mine ma ustura si ma arde si parca e umflat si tare tesutul in jurul ei. Mai pun gheata si mai cedeaza. In rest dau cu tinctura de galbenele de 2 ori pe zi. Tu ce ai mai facut altceva? O alta problema pe care o am e ca am gaza f f rau si sunt constipata. In spital nu m-a intrebat nimeni daca am avut scaun si acum e o mare problema chestia asta.
De preturi va spun fara nici o problema, numai sa imi dati voi un mesaj pe PM ca sa dau eu replay mai usor.
Inca nu ne-am acomodat f bine si nu avem un program, dar insistam. am de recuperat multe ore de somn si in week-end cand e si tati acasa incercam sa impartim sarcinile.Cand ne vom mai reveni vom intra mai des la povesti.
tanima_i2005
10-22-2006, 04:03 PM
Ehe, Anasia, as fi vrut eu sa aibe cine sta de fundul meu 2 saptamani, numai ca eu am fost singura acasa in fiecare zi de cand am venit din spital si chiar si in spital l-am avut pe bebe in camera aproape tot timpul. Asa ca am tot ridicat. Noroc ca a fost micut si usor. La mine sotul tocmai si-a schimbat serviciul si am cazut de comun acord sa nu beneficieze de cele 5 zile, ci numai de cat a fost nevoie sa vina la Bucuresti la spital la mine, adica 3 zile. Restul s-a dus la servici ptr ca el e singura noastra sursa de venit si lucrand in vanzari cat alearga atata castiga. Oricum e un pic mai bine. Am luat intr-adevar carbune si a fost mult mai bine dupa aceea. Problema a fost de la gaze pe care nu le eliminam. Constipatia nu e o problema prea mare ptr ca e o stare normala la mine. Dar am mai rezolvat-o so pe aia. Mersic mult de sfaturi.
Ana Tudor
10-23-2006, 09:54 AM
Of fetelor...se apropie si la mine si cand vad ce scrieti ma ia groaza...3 saptamani de chin dupa operatie...Dumnezeule mare, cat as fi preferat o nastere naturala...Azi ma duc la dr, poate s-a intamplat minunea si s-a intors bebe, desi...aceleasi miscari le simt si in aceleasi locuri + ca ma gandesc...as fi simtit mai puternic daca se intorcea.
Cu ocazia asta poate ma programeaza si la operatie, ca sa mai elimin din stresuri, sa stiu o zi sigura si cu asta, basta! :roll:
O sa ma intorc cu vesti! Va pupic pe toate!
Ana, 38w3d
andreea-oana
10-23-2006, 02:10 PM
Tanima, multumesc mult pentru pm, imi sunt foarte utile informatiile.
Ana, iti tin pumnii sa se fi intors bebe, oricum bafta la control azi :D
culea.raluca
10-23-2006, 07:10 PM
ana, bafta multa, multa! ma gandesc la tine si-ti tin pumnii sa fie totul bine indiferent de cum vei naste.
tanima, intr-adevar cred ca e groaznic fara nici un ajutor. ce rau imi pare ca n-ai pe nimeni, macar cu munca in casa sa te fi ajutat cineva si sa-ti aduca bebelusul pt alaptat, sa nu-l mai ridici tu. sper ca durerile sa te lase cat mai curand si sa se cicatrizeze operatia cat mai rapid. pupicei!
offf, maine ma duc la work cateva ore sa predau toata hartogaraia ce o am de predat, sa rezolv urgentele si sa scap. dup-aia pun lacatul si ma mai duc abia dupa ce nasc. vreau sa le stiu si acolo-n regula. doctorita mi-a zis ca nu-i problema daca stau doar 2 - 3 ore pe scaun. dup-aia vin direct in pat cumintica. oricum imi iau in geanta gynipralul si nospa-ul si la cel mai mic simptom de rau, iau taxiul si-am plecat. daca trecem de ziua de maine, mai e putin pana la cerclaj. abia-l astept, desi mi-e cam frica. mi-e frica sa nu se declanseze contractiile, ca totusi cerclajul inseamna tractarea colului, iar pt uter asta poate fi o trauma semnificativa. tocmai de-asta nu se face dupa saptamana 25-26, decat in cazuri exceptionale, ca e riscul de declansare a nasterii premature foarte mare. aseara incepusem chiar sa plang. daca nu mai stapanesc cu nimic contractiile?! mi-e groaza. doamne ajuta sa fie bine.
pupici.
VeronicaFlorea
10-24-2006, 08:10 AM
Tanima , merci de pm (foarte folositor) . Raluca , mult succes si astepram sa ne scrii ! Va pupic pe toate , nu prea am timp de scris azi , dar cand o sa pot , poate vorbim mai multe ! Sarcini usoare si bebei sanatosi !!!
Ana Tudor
10-24-2006, 08:48 AM
Pupici pt burtici si mamici!
Eu am fost ieri la ultimul control. Bineinteles ca bebe e tot pelvian asa ca pe 1 sau 2 noiembrie ma duc pentru cezariana; stabilim data exacta pe 31; in schimb e cam mic pentru varsta lui: are 2,800 (+/- 400 de grame)…m-a trimis in spital la monitorizare, am fost, totul e in regula, dar nu se stie de ce a luat doar 200 de grame in 2 saptamani…bine ca macar fluxurile sunt in regula si ca el e OK; o sa creasca dupa ce se naste...Au inceput deja emotiile...
Bineinteles ca azi noapte am dormit din 2 in 2, si am visat numai spitale, sali de operatie, femei care nasteau, analize + pe mine tremurand de frica in fata unor asistente care-mi tot spuneau ca operatia mea va decurge altfel decat normal din cauza pozitionarii lui bebe. Doamne, sper sa nu ma tina in cosmaruri pana saptamana viitoare, ca o iau razna...
Tanima, Anasia, ce trebuie sa mai stiu? Cum e cu sonda urinara? O baga in timpul operatiei sau inainte?
Ii tinem pumnii lui Danip - azi s-a dus pt inducere...
Va pupic
Ana Tudor
10-26-2006, 12:55 PM
Anasia...tu ai avut probleme cu seful de sectie? Am auzit ca prezentatia pelviana nu e caz obligatoriu de cezariana...si ma gandeam, daca se pune Mr contra si nu-l lasa pe T sa ma opereze...ai auzit vreun caz?
Mercic, pupici
Ana, 38w6d
culea.raluca
10-26-2006, 03:25 PM
ana, stai linistita ca riscurile la nasterea pelviana sunt foarte mari si n-o sa vrea Tutunaru sa si le asume. e vladareanu mai gigi contra, dar nici chiar asa! nu-ti face probleme. au nascut prin cezariana fete care aveau prezentatie normala cu capul, dar tu! cred ca e normal sa-ti faci griji cand nasterea bate la usa, dar linisteste-te si gandeste-te ca foarte foarte curand vei fi MAMICA!!! tu realizezi?! o sa fie totul nu bine, ci foarte foarte bine! nu te lasa T la greu! bafta multa!
eu maine fac cerclajul. va tin la curent. pupicei la toata lumea! uite, si fetele mele-s de acord vad, ca misca-ntr-una!
10-26-2006, 04:28 PM
RALU , mult succes maine ! Eu cand am sunat sa ma programez pt.eco de 20 sapt, am intrebat si cat costa si mi-a zis ca 2.500.000lei (vechi bineinteles) . Te pup, bafta multa si stai linistita dupa , ne scrii tu cand esti bine , bine ! Oricum eu nu am net acasa , si o sa vad luni ce-ai facut . Multi pupici!
Ana Tudor
10-26-2006, 08:10 PM
Raluca, multumesc pentru incurajari! Am incredere in Mr T sa nu ma lase la greu. Si la tine va fi bine, o sa vezi! Mult curaj. Pupici
Despre Danip nu stiu inca nimic. I-am dat acum un mesaj sa vad daca ii raspunde; va tin la curent!
Pupici tuturor
Ana. 38w6d
Ana Tudor
10-27-2006, 01:23 PM
Fetelor, a nascut Danip ieri dupa-amiaza pe la 4. A spus ca a fost usor, la 11 i-au bagat pastila, la 1 au inceput contractii, pe la 3 epidurala si la 4 a nascut minunatia de baiat1 Am vb si azi cu ea, era bine, nu i-l adusesera pe bebe inca la san, o durea putin epiziotomia, dar era fericita ca a scapat!
Urmam, fetelor!!!!!!!1 Bafta tuturor!
Pupici!
Ana, 39 fix
tanima_i2005
10-28-2006, 10:59 AM
Felicitari Danip.
Hai burticoaselo cu bebeii mai repede!!!!
Am facut subiect nou la bebelusi ptr Tutunareii nostri. Va astept cat mai curand si acolo sa vorbim de bebei.
culea.raluca
10-28-2006, 08:39 PM
ana, scumpa, ce putin mai ai. bafta multa multa. ma gandesc la tine!
eu am facut ieri cerclajul. mi l-a facut cu anestezie generala, deci n-am stiut absolut nimic, doar ca dupa interventie, au inceput niste contractii de-am zis ca innebunesc, mai mult de frica, decat de durere. am facut scobutil cu nospa injectabil in doua dati si m-au mai lasat. m-am speriat ca am si sangerat si nu stiam daca e normal. noroc cu tutunaru al nostru, mare om, care m-a linistit la telefon, mi-a zis si ce sa iau si ce sa nu iau si sa stau linistita ca e normal sa am contractii si sangerari si ca va reveni totul curand la normal. doamne, bun e omul asta! pe la 8 seara deja nu mai aveam dureri, iar de azi nici n-am mai sangerat. deci suntem ok, totul a revenit la normal, fetitele misca foarte mult si suntem fericite. marti mergem la control. acum fug in pat. va mai tin la curent. va pupic si bafta la toate burticile!
10-29-2006, 05:11 PM
Raluca, multumesc pt incurajari! O sa fie bine, trebuie sa fie bine! Pupici si tie si ai grija de tine si bebei!
Ana 39w2d
VeronicaFlorea
10-30-2006, 08:11 AM
Raluca , ma bucur ca esti bine ! Lamureste-ma si pe mine : eu nu simt nimic in leg cu bebeul meu - adica nu misca . Azi avem 18sapt si 3 zile (am simtit acum vreo doua saptamani niste fluturari , dar de atunci nimic ) . E normal ? Cand incepi sa simti ca misca bine ? Acum nu am nici un control asupra sarcinii , nici nu-mi mai este rau , nici nu simt nimic . Sper ca totul sa fie o.k.Cand poti , astept sa-mi raspunzi . Va pup pe toate burticile .
culea.raluca
10-30-2006, 11:36 AM
veronica, stai linistita! aceleasi temeri le aveam / am si eu, pt ca nici eu nu simteam miscarile atat de des sau de mult pe cat as fi vrut. decat asa... ca mici zbateri pe interior. azi am implinit 22 de sapatamani si inca mai am temerile astea, pt ca nu le simt pe fete atat de mult cat as vrea. intr-adevar sunt un pic diferite miscarile, nu mai sunt niste zbateri de muschi, sunt un pic mai certe, insa nu suficient de certe sau dese... bebe al tau este foarte ok! adevaratele miscari incontestabile cred ca le vom simti dupa 23 - 24 de saptamani. si-apoi unii-s mai zglobii, unii mai puturosi. pe bianca o simt cert de multe ori, insa nu atat de mult cat mi-as dori, insa pe alex o simt ff rar. nici nu cred ca zilnic. de fapt nici nu-mi dau seama exact cine misca, decat cand miscarea este sigur din partea dreapta sau stanga, dar cand e pe mediana... e ok sa nu-l simti deocamdata pe bebe. nu te panica. el misca-ntr-una, doar ca nu-ti dai tu seama si nu are atata putere cat sa-l simti. o sa vezi la control ca totul este ok. pupici si ne mai auzim.
10-30-2006, 01:52 PM
Ralu , multumesc mult de incurajari ! Stii ca sunt putin reticenta , eu am mai pierdut o sarcina (oprita in ev la 6 sapt ) , stiu ca am trecut peste perioada critica , mi-am propus sa nu ma ingrijorez , dar cred ca este involuntara ingrijorarea asta . Abia astept sa treaca timpul , sa merg pe 14 nov la eco de 20sapt , sa-mi spuna Dr.Iosup ca totul este bine . Va pup pe toate trei si sa ne scrieti destul de des !!!
Ana Tudor
10-30-2006, 07:54 PM
Fetelor, maine dimineata la 8 ma intalnesc la spital cu Mr T :D . Mai mult ca sigur ma interneaza si poate maine seara am si bebe; asta daca nu se hotaraste pt miercuri
Va puppppppppp!!!!!!!!!!!
Ana 39w3d
VeronicaFlorea
10-31-2006, 08:06 AM
Anasia , merci de raspuns . Raspunsurile voastre ma incurajeaza si-mi dau seama ca nu sunt singura care sufera de paranoia :lol: . Va pupic pe toate . Nu mai stiu nimic de Oana Ciobanu , ce-o fi cu ea ?
Ana , multa bafta si asteptam cat mai repede sa ne scrii cu bebeul in brate .
mariana
10-31-2006, 02:18 PM
fetelor fetelor ....in fiecare zi ma tot uit pe aici sa vad daca imi da si mie cineva un semn de viata / un raspuns si nika :( ...imi dau seama ca deja pe aici s-au facut niste "legaturi" dar decat sa il "capacesc" pe dl doctor la telefon mai bine pun si eu niste intrebari si astept sa vad daca imi raspunde si mie cineva ....asa ca aveti mila de o mamica panicata in 21w + 2d si spuneti-mi si mie :
1.cum stati cu durerile de cap ? luati ceva ? v-ati monitorizat tensiunea ? care e gradul de panica la care sa pun mana pe tel ?
2.i s-a spus vreuneia dintre voi ca nu prea are lichid mult si ca bebe mai mult sta decat sa faca "ture de bazin " ? ce ati facut sa remediati ?
tre sa recunosc ca fiind prima sarcina (dupa vreo 2 ani si ceva de "munca"..) , fiecare chestie ma zapaceste si chiar m-ar ajuta sa schimb cateva randuri cu cineva .....sa zicem ca ar fii efectul "placebo" :)
multam ,
eu + bb
culea.raluca
10-31-2006, 07:20 PM
mariana, si pe mine ma mai doare uneori capul. dau vina pe gynipral (il iau ca tocolitic), despre care am inteles ca e f puternic si da si tahicardie. odata aveam pulsul 115! de atunci nu mai iau o pastiluta intreaga o data, ci cate jumatate la 4 ore. alte cauze la durerile de cap am inteles c-ar fi fluxurile abundente de sange care cresc pe perioada sarcinii. oricum indiferent despre ce ar fi vorba, n-ar fi rau sa-l suni pe dr T sa-i spui problema.
cat despre lichid, chiar nu stiu ce sa zic. la ultimul eco , lichidul era de aspect si in cantitate normala. T ce zice? el mereu are solutii pertinente si te poate linisti. suna-l. parerea mea. ai grija.
ana, ce-ai facut? esti mamica :?: sa ne anunti cumva macar prin sot. oricum suntem alaturi de tine. pupicei si bafta multa :!:
fetele, miscarile domnisoarelor noastre se simt si la exterior! cel mai fericit este "tati" ca poate si el sa le simta! se vede burtica cum tresalta. e ceva minunat! chiar acum mergem la dr aici la cta. abia astept sa le mai vedem. va pupic pe toate.
10-31-2006, 10:29 PM
doar ce-am venit de la control si suntem foarte bine! :D colul are 4 cm!!! iar fetele au cate 500 grame fiecare! mi-a zis sa am grija cu kilogramele.. . dar totul e ok. asta conteaza! cat despre col, e o minune, 4 cm! mi-a zis chiar ca nu trebuie sa fiu asa absurda si sa stau numai in pat. mai pot sta si in fund cate jumate de ora, mai pot iesi si 10 minute la aer pe langa bloc. dar nu umblat prin magazine sau teleleu tanase si nu serviciu. super oricum! pe 17 nov mergem si la Tutu. va tin la curent. pupicei.
________
Ralu, 22+
VeronicaFlorea
11-01-2006, 08:09 AM
Ralu , ma bucur pt.tine ! La ce ora mergi pe 17 nov la T ? Poate reusesc sa ma programez si eu atunci si poate ne vedem .
Mariana , nu stiu ce sa-ti zic de durerile de cap - ai incercat sa iei n-spa ? Eu zic cel mai bine sa-l suni pe Dr. T. , el e un dragut :wink: si nu se supara cand il suni si el te poate sfatui cel mai bine .
Multa sanatate si bebei sanatosi !
VeronicaFlorea
11-01-2006, 08:11 AM
Ralu , si mie mi-a zis Iosup la prima eco (cea de 14 sapt ) sa am grija cu kg, eu si asa eram grasa , am plecat de la 85 gk si deja acum la 18 sapt si 5 zile am 90 kg . Speram sa slabim dupa :lol: , important e sa fim sanatoase si noi si bebelusii nostri. Te pup !
mariana
11-01-2006, 09:31 AM
multam mult de tot fetelor ....am incercat un leac babesc ( ca nospa iau doar in caz ca mi se pare mie ceva ...) ca am crezut ca durerea de cap e de la tensiune mare : apa plata cu lamaie :lol: ...as vrea eu sa intru in clubul manechinelor care beau numai apa plata cu lamaie mai ales ca Veronuca pare dupa sufletul meu ca si eu sunt dodoloatza si am plecat tot de la 85kg numai ca la 21w3d avem 89kg ceea ce sa zicem ca ar fii in grafic....culmea e ca nu de kilele mele imi fac eu griji cat de faptul ca din cauza tesutului adipos il simt pe bebe doar ca pe un fluturas in burtica ....si ca sa nu il afecteze chestia asta pe bebe ....
stiu ca dr.T(ce-mi place chestia asta !) e un super OM si chiar am ramas muta (ceea ce in cazul meu de destul de greu si sotul meu cred ca ar vrea sa stie si el leacul :lol: ...) cand el saracul incerca s ama convinga ca nu e nevoie ca bebe sa faca tumbe si ture de bazin in burtica , iar eu o tineam una si buna ca mi-e frica ca nu are bebe destul lichid si ca am gasit eu niste chestii pe net care m-au speriat iar el, desi stiti si voi cam ce e la cabinet de fiecare data , m-a pus cu burtica in sus si mi-a demonstrat la ecograf ca sunt nebuna si ca suntem in grafic :lol:
cat despre sunat , inca incerc sa imi dau seama cam care e gradul la care pot sa il sun, mai ales ca se pare ca dezvolt si un anume grad de paranoia pe masura ce creste burtica :) ....de asta stau cu nasul lipit de monitor si astept sa vad voi ce noutati mai aveti ...
pupici si sa cresteti mari si sanatoase
mariana+matei
tanima_i2005
11-01-2006, 11:30 AM
Ana a nascut ieri la pranz prin cezariana. Azi a mutat-o de la reanimare in salon. Mai multe nu stiu dar va tin la curent daca mai aflu. Maya nu a nascut inca ptr ca era spitalul prea plin, asa ca a chemat-o maine iar.
culea.raluca
11-01-2006, 11:34 AM
mariana, daca T ti-a zis ca e totul ok, sigur asa e. crede-l pe cuvant ca nu zice chestii de-astea asa de dragul de a le zice. stiu ca tu oricum stai ingrijorata. te inteleg. eu disper la orice chestie care mi se pare mie neinregula. am ramas cu sechele (am mai pierdut 4 sarcini de prim trimestru in decurs de un an jumate) si de data asta nu vreau sa mai risc nimic, iti dai seama.
cat despre durerile de cap, totusi daca ti se pare ca persista si sunt puternice, spune-i lui T. el stie cel mai bine ce e de facut.
veronica, la 14 fara un sfert avem programarea. sper sa ne vedem. inainte sa plec iti scriu cu ce sunt imbracata ca sa ne recunoastem. dar mai e pana atunci... sanatosi sa fim cu totii. pupicei.
_________
Ralu, 22+
VeronicaFlorea
11-01-2006, 12:19 PM
Ralu , sigur nu putem sa ne vedem pt.ca eu voi merge seara (nu pot sa ma invoiesc de la serv ) . Ce rau imi pare ! Poate cu alta ocazie !
Mariana , cred ca toate suferim de paranoia si cred ca e normal . O sa ne linistim abia cand o sa ne vedem cu bebeul in brate :lol: .
Ana , abia asteptam sa ne scrii .
Multi pupici la toate burticoasele .
Mariana de unde esti ?
VeronicaFlorea
11-01-2006, 12:21 PM
Mariana , scuze , am vazut dupa ca esti tot din Buc . Sa-mi scrii cand mai mergi la doctor , poate ne programam odata in aceeasi zi , sau poate ne vedem intr-o seara la un suc si stam mai mult de vorba . Pupici!
culea.raluca
11-01-2006, 06:42 PM
veronica, imi pare rau ca nu ne vedem. si noi vroiam seara, dar ne-a spus ca este f aglomerat. as aca a trebuit sa-si ia sotul liber si sa mergem deci pe ziua. lasa ca poate ne vedem la urmatoarea programare. pe care as dori s-o fac in data de 15 dec, tot intr-o vineri. de data asta seara (ca sigur nu s-au facut programarile pt decembrie).
ana, felicitari mamico!!! sa-ti traiasca bebelul, sa fie sanatos si tu sa te refaci repede sa poti avea grija de el. ma bucur enorm pentru tine. abia astept sa intri pe forum cand poti sa ne spui cum a fost. oau, inca o mamica pe lumea asta. de fapt, inca un omulet, inca un miracol... ce minunat! doamne ajuta la cat mai multi! ce frumoasa-i viata!
_________
Ralu, 22+
mariana
11-02-2006, 11:44 AM
Mariana , scuze , am vazut dupa ca esti tot din Buc . Sa-mi scrii cand mai mergi la doctor , poate ne programam odata in aceeasi zi , sau poate ne vedem intr-o seara la un suc si stam mai mult de vorba . Pupici!
Veronica :nu-i bai lol: ... mi-ar place foarte mult sa ne cunoastem ...stii ce bine e cand iti mai spune cineva ca nu ai luat-o complet razna,, ca e normal ca dintr-o femeie cu mintea limpede si capul pe umeri sa ajungi acum sa "tremuri" la cea mai mica chestie pe care o experimentezi acum pentru prima oara :lol: ...noroc ca inca am un sot cu mintea limpede :lol:
ma duc maine la Dr.T ca tot va lipsi o saptamana si vreau sa ii urez drum bun :lol: ....in mare vizita va fii fffff scurta : eu ii spun ca ma doare capul , el o sa imi zica ca sunt nebuna si sa mai gonesc din pasarelele de la mansarda si toata lumea o sa fie fericita :)) ....glumesc, adevarul e ca cel mai bun leac e o vizita la el...
eu o sa ajung la cabinet dupa ora 5 desi am programare de la 8 dar am vazut ca nu se respecta si daca nu ne vom vedea maine astept un semn de la tine sa vedem cand si unde ....ma gasesti la mariana@adesgo.ro cel mai repede ....
Anasia: sa stii ca mi-ai dat o idee excelenta , ca nici eu nu sunt adepta pastilelor ...o sa iti zic rezultatul ....
btw, mai stie cineva pe unde se fac cursuri pre natale ? ca la cate suntem pe aici, am face de o clasa :D ....la Municipal nu am reusit sa aflu si se vehicula un nr de la Elias dar nu cred ca mai e de actualitate ca nu raspunde nimeni ...
hai pupici si sa aveti grija de voi si burtici
mariana + matei
culea.raluca
11-02-2006, 12:46 PM
anasia, suntem foarte bine, multumesc. ti-am zis cat au fetitele? una 565 gr si una 485 gr si misca-ntr-una! asa deodata au inceput sa miste si nu se mai opresc. parca au duracell! sunt tare fericita. o pupic pe scumpica ta! si pe tine.
_________
Ralu, 22+
tanima_i2005
11-03-2006, 04:46 PM
a nascut Maya prin cezariana o grasana de 4030 gr din spusele lui tati. Ea este inca la reanimare si o sa o sun mai tarziu sa vad ce face. Sa le traiasca puiutul mic.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.