PDA

View Full Version : infertilitate

aurelia 77
03-15-2006, 01:37 PM
Buna ,Sunt noua pe forum si vreau sa va spun ca am aceiasi problema ca si voi.Aseara mi-am facut o programare la Dr.Tutunaru(datorita voua )dar domnisoara de acolo mi s-a parut foarte taioasa si nu am mai indraznit sa intreb nimic.Vreau sa va intreb daca se respecta ora si daca trebuie sa mai sun o data pentru a fi sigura ca gasesc pe cineva acolo la ora programata.Mi s-a parut ciudat ca nu mi s-a cerut un nr. de telefon pentru a fi anuntata daca se intampla sa intervina ceva.Eu vin de departe si nu mi-ar conveni sa vin degeaba.
Vreau deasemeena sa-mi spuneti daca as face bine sa-i arat Dr-lui ce am facut deja .Am o HSG facuta care mi-a iesit foarte bine si deasemenea o monitorizare si spermograma care sunt OK.nU STIU CUM REACTIONEAZA SI AM INTALNIT MEDICI CARORA NU LE-A CONVENIT CA AM FACUT ACESTE LUCRURI CU ALTII.dAR EU M-AM SATURA DE DICTONUL"dA-I BATAIE ,N-AI NIMIC" si as vrea sa vorbesc cu cineva specializat in infertilitate,pentru ca nu pot sa cred ca n-am nimic dar de aproepe 4 ani nu fac copii.Eu mai am o sarcina intrerupta la cerere acum 6 ani tot cu sotul meu.Sper ca ma puteti ajuta cu niste informatii.
Va multumesc si va doresc succes in tot ceea ce faceti.

aurelia 77
03-15-2006, 11:16 PM
:?: Chiar nu stie nimeni ce sa-mi raspunda?

AndreeaI
03-16-2006, 12:49 PM
Buna,

Se respecta ordinea in care ajungi si aproximativ si ora. De multe ori sunt mai multe fete programate la aceeasi ora si de aceea iti spun ca conteaza ordinea. Eu am stat uneori 10 minute, alteori 45... nu e o regula.
Poate ar fi bine sa suni tu inainte sa fii sigura ca nu a intervenit nimic.
Nu te suna nimeni daca intervine ceva. :(
In ceea ce priveste analizele, arata-i tot ce ai facut pana acum, daca va considera ca unele trebuie refacute iti va spune el. In HSG nu are incredere, nu il consulta de cele mai multe ori. Dar eu in locul tau le-as lua pe absolut toate la mine.
Eu iti propun sa nu te intimidezi si sa il intrebi absolut tot ce ai de intrebat si iti va raspunde!
Sanatate iti doresc si scrie-mi si mie ce ai facut si ce ti-a zis Dl Dr.
Te pup,
Andreea

aurelia 77
03-16-2006, 08:47 PM
Multumesc foarte mult Andreea.Bineinteles ca voi scrie pe site ce mi-a spus Dr.Si pe mine m-au ajutat foarte mult raspunsurile voastre si vreau sa ajut pe aLTII.mA DUC PE 27 LA ORA 16,45.
vA VOI SCRIE NEGRESIT.
Acum eu beau branca ursului si iau vitamine E forte de 400.
Sanatate multa si sa va ajute Dumnezeu sa aveti un bebe.

aurelia 77
03-16-2006, 08:54 PM
Andreea am citit ca ai facut monitorizari si ca voiai sa faci chiar o inseminare.Aifacut ceva din astea ?Acum ce mai faci?

adaleea
03-17-2006, 09:56 AM
Aurelia poti sa-mi spui si mie te rog care e treaba cu branca ursului? Cine ti-a recomandat-o (daca ti-a recomandat-o cineva) si ce efecte a avut asupra ta. Te rog daca ai timp sa-mi scrii sa-mi spui. Tu ce probleme ai? Multa bafta la dr. ca am inteles ca urmeaza sa mergi.

AndreeaI
03-17-2006, 09:59 AM
Am facut laparoscopie cu Dr T in ianuarie anul asta si mi-a gasit ambele trompe ca si ovarele bune dar si 2 puncte mici de endometrioza. Acum mi-am reluat viata si astept ca minunea sa se intample. Nu prea vad ce sa mai fac, din moment ce fuctional sunt bine (trompele sunt bune, ovulez...). Endometrioza e o problema dar nu am prea multe solutii pentru ea. Iau tratament homeopatic pentru asta. Mai fac lunar monitorizari si incerc sa gandesc pozitiv. Chiar cred ca puterea mintii ne va ajuta. Si spun asta pentru ca am fost foarte demoralizata cateva luni la rand si nu mi-a fost bine, iar sansele de bebe in perioada de depresie sunt f mici.
Poate voi incerca in lunile urmatoare si inseminarea. Luna asta nu.
Cam asta fac acum - ma simt mai bine fizic si psihic si cred ca asta ma va ajuta sa concep copilul mult dorit!

Andreea

aurelia 77
03-17-2006, 10:10 AM
Buna fetelor.Pentru adaleea.Branca ursului mi-am recomandat-o singura :) .Am o colega la scoala care avea ceva disfunctii ovariene si dupa doua luni de branca ursului a ramas insarcinata.Acum are un bb.superb,de 2 luni.Dar bineinteles ea nu poate spune daca dupa asta sau pur si simplu asa a fost.Vit.E forte mi-a recomandata o doctora de la noi care la un simplu control ginecologic a vazut ca am probleme de endometru????Nu stiu cum ca cei de la Timisoarta cu ecografe 3D nu au vazut nimic.Ma chemase luna asta sa-mi dea un tratament dar m-am razgandit si -am programat la Bucuresti.Eu sunt profesoara de engleza si dupa cum va puteti da seama va fi foarte greu sa plec mult timp de la scoala.Nici nu stiu cum o sa fac monitorizarile.Dar sunt dispusa sa fac orice.O sa discut si cu dr.Cat despre psihic.La capitolul asta stau deja foarte prost.Nu prea pot sa ma detasez de situatie desi stiu ca asa ar trebuii.Lucrez cu copiii deci va dati seama cam cum stau lucrurile.Poate dupa vizita la cbinetul dr.-lui voi putea sa fac asta Stiu ca este important.
God bless you all.

adaleea
03-17-2006, 11:20 AM
Aurelia branca ursului se gaseste oriunde la plafar? Banuiesc ca n-ai avut nici o rectaie adversa sau ceva de genul asta? Ai dereglari de CM, asa in general? Colega ta avea dereglari de CM inainte de a lua branca ursului? Eu una m-am saturat de medici si de diagnosticele lor nenumarate si diferite. As face orice altceva numai sa nu mai duc la medic.

aurelia 77
03-17-2006, 04:49 PM
Eu nu stiu ce sa spun despre dereglari.Eu am ciclu si intre 29-31 de zile,dar .in ianuarie am avut de 37.De obicei cam la 29 rar la 31 sau 31.Colega mea avea chisturi pe ovarul; drept si menstruatie neregulata.
Se gaseste la plafar si este sub forma de tinctura sau praf.Eu am luat tinctura dar vreau sa te avertizez ca are un gust oribil .Se bea doar cu apa plata dimineata pe nemancate.De fapt scrie foarte detaliat pe prospect.O sa-l intreb si pe dr.daca este de acord cu aceasta metoda si am sa va tin la curent.Astept cu nerabdare sa vina saptamana viitoare,sa merg la control.
Va pup dulce Aurelia :cry:

aurelia 77
03-17-2006, 11:45 PM
N-a avut nici un efect advers ,ba chiar m-am simtit mult mai bine chiar cu un tonus mai bun,Pupici :P

giorgi
03-19-2006, 06:50 PM
buna fetelor si eu am luat brinca ursului doar pentru doua luni,cred ca o sa incep sa iau din nou,dar sotul meu i-a in continuare,este foarte buna si pentru barbati,chiar daca nu au probleme,eu am auzit de ea in spital la Bucuresti si dupa cite am inteles chiar a dat rezultate,la cazuri care nu m-ai aveau nici o sansa...dupa parerea mea cred ca este buna si nu dauneaza in nici un fel,este considerat si un afrodisiac si chiar in cazuri de frigiditate....pa pa .

aurelia 77
03-19-2006, 08:35 PM
Multumesc pentru incurajari.Chiar am nevoie din cand in cand sa mi se spuna ca sunt pe drumul cel bun.Sper sa dea razultate aceasta metoda la toata lumea.
Pupici

adaleea
03-20-2006, 10:34 AM
Fetelor dar la homeopat ati incercat? Eu ma apuc de mers la homeopat, ca m-am saturat pana peste cap de doctorii alopati. O incerc si pe-asta. Si o sa o intreb si de tinctura asta de branca ursului. Daca ati fost la homeopat spuneti-mi si mie care au fost rezultatele. Va tin la curent dupa vizita la homeopat. Sa speram ca pana la vara o sa aflam de vesti foarte bune. :wink:

aurelia 77
03-20-2006, 06:05 PM
Nu am fost pentru ca astept sa merg la doctor sa vad ce zice.Sa ne spui si noua ce ai facut :o

aurelia 77
03-20-2006, 06:06 PM
Nu am fost pentru ca astept sa merg la doctor sa vad ce zice.Sa ne spui si noua ce ai facut :o

Lauriana
04-15-2006, 07:19 PM
Si eu sunt in situatia ta. De mai bine de trei ani jumate n-am reusit sa obtin nici o sarcina.Am facut analize hormonale care ba sunt bune ba nu, depinde de cabinet.Medici am avut vreo cinci, dar nici unul nu zice la fel cu celalalt, doar ca sunt sanse...atat.Si eu lucrez in invatamant ca si tine, motiv pt. care sunt si mai stresasta ceeac ce nu e deloc bine pt. noi cele cere ne dorim bebei.Sunt constienta de acest fapt, insa n u pot face sa nu pun probleme;le la suflet pt, ca asa mi-e firea.Sunt disperata dupa un copilas...numai al meu, insa se pare ca soarta ma ocoleste.TE ROG SCRIE-MI SI MIE CE INVESTIGATII AI MAI FACUT SI DACA TI-AU DAT REZULTATE POZITIVE....am postat cu numele lauriana.SUCCES.

marlena
11-18-2006, 01:16 PM
se poate ramane insarcinata cu un chist ovarian si o trompa infundata/ va multumesc

lorena
11-30-2006, 11:15 PM
buna MARLENA! SE RAMANE MAI GREU CU CHIST PE OVAR (ACUM DEPINDE SI DIAM. LUI),IAR TROMPA INFUNDATA CRESTE RISCUL F MARE DE SARCINA EXTRAUTERINA.MAI intai trebuie sa rezolvi problema chistului si a trompei si apoi poti incerca sa ramai .Amandoua se pot rezolva printr-o singura operatie LAPAROSCOPIA si eventual un tratament dupa si apoi daca nu ai probleme poti ramane.In general cand exista o patologie genitala este un risc f mare pt sarcina extrauterina.

culea.raluca
12-01-2006, 11:47 AM
marlena, este f corect ce a spus lorena. laparoscopia e solutia cea mai sigura, certa de diagnosticare si cu cea mai mare putere de tratament in astfel de cazuri.
insa iti spun un secret: conteaza f mult care dintre trompe este infundata si pe care ovar ai chistul. ca, daca e vorba de aceeasi trompa si acelasi ovar, adica sa zicem trompa stanga e infundata si pe ovarul stang ai chistul, atunci, in luna in care ovulezi pe ovarul drept (care este sanatos si a carui trompa este ok), nimic nu te impiedica sa ramai in luna respectiva graviduta. pt asta insa trebuie sa faci o monitorizare foliculara, sa vezi exact cand si pe care ovar ai ovulatia. de obicei ele alterneaza, o luna ovuleaza ovarul stang, o luna ovuleaza ovarul drept. bafta multa.

P.S. mama mea a avut o sarcina extrauterina pe stanga, i-au fost extirpate ovarul si trompa stanga. si nimic n-a impiedicat-o sa ramana iar gravida peste 6 luni de la interventie cu ovarul drept si trompita din dreapta. sunt independente partea stanga de partea dreapta. intelegi ce vreau sa spun?