View Full Version : Stimulare in ziua 10.....
maduta
03-11-2006, 01:46 PM
am tot cautat pe forum sa mai gasesc pe cineva care a inceput stimularea ovariana in ziua 10, dar nu am gasit nimic...Dr la care am inceput sa merg aici in C-ta mi-a prescris stimulare cu 2 clomiphene in zilele 10-14 si apoi cu menogon in z 15-18.CM este cam lung si neregulat(31-34-38 z)si probabil k si ovulatia e cam tarzie dar voua nu vi se pare ciudata schema asta?la monitorizare m-a chemat din z 19...ce parere aveti?sa incep stimularea sau sa mai cer si alte pareri? :?:
Ariadna
03-11-2006, 03:29 PM
Maduta, nici nu cred ca vei gasi o asmenea schema de stimulare nivaieri... stimularea se incepe din ziua 5 indiferent de lungimea ciclului. Ca sa nu mai vorbesc ca atunci cand te-a chemat pt monitorizare, adica in ziua 19 (?!) nu stiu ce va vedea, caci la un cm de 31 zile (cel mai scurt pe care l-ai avut tu) ovulatia a avut loc cel mai tarziu prin ziua 17... monitorizare foliculara insemna urmarirea ecografica a foliculilor IN DINAMICA, deci se repeta ecografia la interval de 2 zile pentru a vedea daca foliculii cresc si se sparg... in ziua 19 probabil ca nu are ce sa vada, decat niste lichid in fundul de sac douglas (semn ca ai ovulat deja).
maduta
03-11-2006, 07:41 PM
Ariadna :multumesc mult pt raspuns, dar si eu stiu lucrurile astea si am incercat sa i le spun si doctoritei mele, dar fara succes...A tinut-o pe a ei :cry: Mi-a zis k oricum nu putem stabili din prima luna cu siguranta ovulatia unu CM neregulat.Nu inteleg insa de ce nu m-a chemat la monitorizare mai devreme , k nu ar fi avut nimic de pierdut, ci din contra de castigat mai multi bani pe mai multe echo...
Ma gandeam k mai sunt fete cu un CM neregulat si cu o ovulatie tarzie si mi-ar putea impartasi din experienta lor....
Ariadna
03-11-2006, 07:57 PM
Stii ce as face eu in locul tau? Asta numai daca nu as avea de ales, adica nu as avea un alt medic la care sa merg... as lua clomifenul din ziua 3 pana in ziua 7, menogon din ziua 8 pana in ziua 11 si in ziua 11 m-as prezenta frumusel la eco, declarand ca sunt in ziua 19!
Dar presupun ca tu nu esti adepta stilului 'scopul scuza mijloacele', nu? :wink:
maduta
03-11-2006, 08:15 PM
e o idee buna numai k eu nu o pot pune in practica deoarece din prima zi a Cm dr m-a programat la monitorizare.deci stie clar ziua si ora la care tb sa merg...Totusi am avut putin noroc pt k ziua 19 cadea intr-o luni, cand dr nu avea program si atunci mi-a spus sa merg sambata, deci in ziua 17..Dc insa voi simti dureri in timpul stimularii ma voi adresa imediat si nu voi mai tine cont de nici o programare si nici o stimulare.sau chiar dc nu voi simti dureri ma voi preface numai pt a-mi face un echo mai devreme.... :lol:
Ariadna
03-11-2006, 08:24 PM
Foarte tarziu ti-a zis sa incepi stimularea... In sfarsit, speram sa nu ai probleme sa te dereglezi de la asta... Fa tot posibilul sa ajungi la eco prin ziua 12-13 cel putin!
Ariadna
03-11-2006, 09:21 PM
Maduta, uite am stat si m-am gandit mai bine... eu una nu as face stimularea aceasta deloc... daca nu as avea incredere in medic, nu as face si basta! Nu te joci cu sanatatea!
sella
06-21-2006, 06:03 PM
maduta<<< eu te sfatuies sa nu faci stimulare,uite eu am facut acuma 6 luni pe ceea de a doua cu clomifen si pregnyl ,cert e ca nu ma ajutat cu nimica decit cu 5 kg in plus si cu o dereglare de toata frumousetea de la un ciclu normal de 28 zile la unul de 50 de zile.Deci dupa doua incercari asta a fost rezultatul in urma celor doua stimulari.Parerea mea si vreau sa te sfatuiesc sa incerci sa iei din prima zi a ciclului Branca Uruslui 3-4 lingurite pe zi,pe mine ma ajutat mult acest tratament in primul rind mi-a reglat ciclu dupa al doilea de la inceperea tratamentului si in a la al patrulea ciclu am ramas insarcinata,ghinionul meu a fost ca a fost o sarcina extrauterina si acuma am aflat mai nou de la un medic ca surplus de medicamente hormonale cum ar fi de ex.clomifenul ar fi cauza ca sa prosus sarcina sa se fixeze in trompa,deci poti avea daca ai noroc in urma stimulari cu ce ti-a dat doctora ta realizarea dar poti si sa dai gresit asa cum mi-sa intimplat mie.Deci eu spun ca branca ursului e buna odata iti regleaza ciclu si a doua oara este si un stimulent al ovarelor deci te va ajuta nu in prima luna dar dupa citeva luni (3-4) poti avea un rezultat satisfacator in comparatie cu stimularea cu tot felul de hormoni.
Eu iti doresc succes mult ,tu faci cum vrei dar eu zis ca daca incerci poti avea un final mult mai satisfacator.
maduta
06-22-2006, 02:54 PM
sella: multumesc mult pt raspuns, dar acum deja sunt insarcinata in 15 sapt. nu am mai apucat sa fac nici o stimulare nimic si am ramas k asa a vrut D-zeu.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.