PDA

View Full Version : Burtici mici

Pages : [1] 2

tanima_i2005
02-21-2006, 09:46 AM
Nu mai sunt burtici mici pe aici. Sint si eu o burtica de 4 saptamini care deja am inceput tratamentul minune al dl dr. T si avem mare incredere ca de data aceasta ne vom face mari. De aceea am scos capul in lume sa ne laudam. Hai, care mai sinteti pe aici.

Ilinca
02-21-2006, 07:20 PM
Hello!

Sunt si eu o burtica mica - dar ceva mai maricica - de 6 saptamani.
Martea viitoare avem programare la dr. T, ca sa ne ia sub "aripa lui ocrotitoare".
In ce consta tratamentul minune al dr. T?

tanima_i2005
02-21-2006, 09:05 PM
E tratamentul lui clasic de acum as spune pentru mentinerea sarcinii cu pregnil, utrogestan si magne B6. daca nu ai avut probleme pina acum nu cred ca e cazul sa te gindesti la vreun tratament ci numai sa iti iei acidul folic si vitaminele prenatale sau materna. Eu am doua esecuri si asa am ajuns la dinsul. Si acum la incercarea nr. 3 nu am mai stat nici o clipa pe ginduri. Nici nu aveam 4 saptamni de la UM si am si dat repejor telefon sa ne luam ajutorul. Sa aveti multa sanatate si sa ne vedem cu bine

Ilinca
02-23-2006, 09:46 PM
Multumim de urari & primire calduroasa!
Si eu fac tratament cu utrogestan, 3/zi.. mi l-a prescris medicul la care am fost sa-mi confirme sarcina, deoarece aveam usoare contractii.
Pana acum - bat in lemn!! - nu am avut nici o sarcina pierduta.. de fapt nu am mai avut nici o sarcina :oops:
Si mai iau si acid folic, si vitamine materna.. si tot ce spune doctorul, numai sa fie bine!
Numai cu greata de seara nu ma descurc deloc :( In timpul zilei pot sa mananc orice (cu toate ca nu prea am pofta de mancare, dar ma sacrific pt. bb), in schimb seara... e un dezastru! Mi-e foame, ma roade stomacul de foame, dar nu pot sa vad mancarea in fatza ochilor!
Stie cineva vreun remediu? Este permis vreun medicament anti-greata? Sau trebuie sa ma resemnez pana trec hopul primului trimestru?

tanima_i2005
02-24-2006, 08:09 AM
Draga Ilinca, eu tare as vrea sa am greturi si sa treaca durerile de burta care ma sperie foarte tare si asa cu greturi as simti si eu ca sunt gravida. Eu stiu ca la greturi sa maninci chestii uscate:sticsuri, covrigi, grisine, piine prajita.
Hai sa aveti o zi buna.

Ilinca
02-24-2006, 09:55 AM
Sa-nteleg ca greata e de bine?? :roll:
Da, stiu, am citit si eu pe undeva ca greata e un semn bun, ca sarcina "exista" si evolueaza bla, bla.. Dar tot nu m-ajuta!!
Eu fiind o fire pofticioasa si mancacioasa de felul meu (desi n-am.. pardon! n-aveam decat 52 kg), mi se pare super frustrant sa n-am pofta de mancare, sa fac eforturi de vointa pt. a-mi asigura o alimentatie echilibrata, iar seara sa scot pe toata lumea din minti cu starea mea gretoasa (si la propriu, si la figurat).
Pe de alta parte, gandindu-ma la durerile tale... si la stressul si incertitudinea prin care treci... BRRR.. parca-parca imi vine sa zic merci pt. greturile mele! Ca vorba aia: nemultumitului i se ia darul.

Ilinca
02-24-2006, 12:56 PM
Uuuaau! Incep sa cred ca sunt chiar un caz fericit!
Eu ma comparam cu niste colege de-ale mele de serviciu, care toata sarcina n-au avut nici o greatza (si nici alte probleme) - si, evident, mi se parea ca sunt o victima.
Dar citind povestea Anasiei, greturile mele mi se par acum de-a dreptul rezonabile! Adica eu (inca) n-am vomitat, iar de mancat tot reusesc sa mananc normal, macar in timpul zilei.
De ex, chiar acum in timp ce va scriu, manac un ou si branza de vaci - ca la carte :)
Dar, Anasia, daca ai eliminat complet lactatele, din ce sursa iti iei suplimentul de calciu? Pastile, presupun...
Iar durerile de burta ca la ciclu, pe care le-am avut si eu in sapt. 3-4 (eu tot asteptam si eram convinsa ca-mi vine ciclul :lol: ) mi-a spus doctorul ca sunt usoare contractii uterine, datorate carentei de progesteron - de unde si tratamentul cu utrogestan.

Fetelor, spuneti-mi si mie: la cate saptamani i se vede inimioara lui bb la echo?
Ca la prima echo - la 4 sapt si 4 zile - n-am vazut decat un punctulet alb, care ba parea / ba disparea.. deabia se vedea. Ala cica era copilashul meu :D
Sapt viitoare - la 6 sapt si 5 zile - ma duc din nou la echo, de data asta la dr. T. Si tare mult as vrea sa-i vad inimioara batand!!!

tanima_i2005
02-24-2006, 02:27 PM
La mine s-a vazut inima la eco la 6 saptamini si 2-3 zile la ambele sarcini anterioare. La 5 saptamini se vedea numai un puncticel alb care probabil era sarcina. Din pacate la 7 saptamini la amindoua nu s-a mai vazut nimic. Acum am mari emotii pentru ca luni merg si eu la dr T si nu cred ca o sa vada mare lucru la eco. Si probabil ca ma va chema si lunea cealalta si drumul pina la Bucuresti ma omoara.

Ilinca
02-24-2006, 11:01 PM
Sa fie!
Deabia astept!

Ilinca
02-24-2006, 11:03 PM
Tanima, dar presupun ca tu ai stiut c-ai pierdut cele 2 sarcini, inainte de-a ajunge la echograf, nu?
Adica.. trebuie sa fi avut ceva dureri, sangerari, nu?
Sau te-ai trezit deodata la echo ca bb nu mai e??!

tanima_i2005
02-24-2006, 11:24 PM
Ilinca,
Nu-ti mai face atatea griji din moment ce pana acum nu ai avut nici o problema. In general cind ceva nu e in regula cam simti, fie sangerari, fie contractii... La tine nu cred sa fie vreo problema. Asteapta sa vezi echo si o sa vezi ca e bine. Hai la nani acum ca e tarziu.

Ilinca
02-25-2006, 10:27 AM
OK :)

Ilinca
02-28-2006, 03:30 PM
Fetelor, azi ma duc la dr. T.. tineti-mi pumnii!
Mi-am luat si analizele de la Cantacuzino, sa vedem ce zice dl. doctor.
Deabia astept sa vad o inimioara batand!!!

Ilinca
02-28-2006, 03:32 PM
Tanima, era sa uit - ai fost ieri la doctor... cum e? :)

tanima_i2005
02-28-2006, 05:12 PM
Ilinca,cam tirziu cred ca raspund, da am fost la doctor, am vazut simburelul desi are numai 5 saptamani, nu are inca BCF-uri dar nici nu ma asteptam. E bine, asta insemnand deocamdata ca e in uter si nimic altceva. E cam devreme sa se mai vada si altceva. Dl. T a zis ca are 6 mm, dar eu cred ca 6 mm are sacul gestational nu bb, ca el nu se vedea. Doar sacul e mic mic de tot. Mai merg peste 2 saptamini sa mai vedem evolutia. Desi cind vad ce vreme este afara, si eu am un drum de 110 km de facut pina la Bucuresti... Bine ca am fost ieri cind vremea a fost buna, ca azi nu stiu ce faceam. Am facut si eu analizele la Cantacuzino si Coltea, mi-au iesit bine, mai putin o anemie, ca mie d-na Avram cind m-a vazut asa slaba mi-a facut si ptr anemie, asa ca pe linga tot tratamentul de sustinere a sarcinii m-am procopsit si cu unul ptr anemie.Abia astept sa merg peste doua saptamini. Te invidiez ca sunteti mai mari voi si va vedeti mai bine. Hai sa aveti bafta daca mai cititi mesajul pina plecati.

Ana Tudor
02-28-2006, 06:04 PM
Va pup pe toate! Ma alatur si eu "burticilor mici" - 4 saptamani :)
Inca sunt coplesita de emotie, e primul BB. Astept cu nerabdare sa ajung la d-l doctor. E prematura o vizita la cabinetul dansului?
Pupici

tanima_i2005
02-28-2006, 10:23 PM
Ana
Tinand cont ca nu ai mai avut vreosarcina cu probleme eu zic ca pina la 5 saptamini si ceva nu are sens sa te duci pentru ca nu are ce sa iti zica. Nu vede nici dinsul mare lucru. De la 5 saptamini jumatate s-ar putea sa vada si bataile inimii. Daca ai insa vreun simptom: dureri de burta, sangerari du-te cat mai repede. Eu sper sa nu fie cazul. Stiu ce inseamna emotia din momentul in care vezi cele doua liniute. Eu iti doresc sa te bucuri pana la sfarsit de aceasta fericire. Sa fie de bine.

Ilinca
02-28-2006, 11:24 PM
Ana, bine ai venit printre noi! :D

Sa va povestesc si eu de "samburelul" meu:
Am ajuns la prima intalnire cu dr. T cu 2 ore si jumatate intarziere (!!!) din cauza dezastrului de afara. Nici nu ma mai asteptam sa ma primeasca!
Dar m-a primit si a urmat surpriza: samburelul meu are 8 sapt si o zi, deci nu 6 sapt si 5 zile, dupa masuratorile celuilalt doctor. El mai are o inimioara care bate cu 147 batai/minut si un cordon ombilical cat un firicel de atza. Si cam atat... deocamdata. Ne mai vedem peste 2 sapt, sa vedem cat (si cum) am mai crescut.

Stie cineva ce inseamna exact "uter retrovers" si cum poate afecta asta evolutia sarcinii?

V-am pupat si s-auzim numai vesti bune!

Ana Tudor
03-02-2006, 12:45 PM
Va multumesc mult, fetelor!!! Ma bucur si eu sa ma alatur voua. Sa avem sarcini usoare si BBei sanatosi si frumosi. Cat despre mersul la doctor, am zis sa mai stau cam o saptamana. Apoi trebuie mers pentru echo, analize si alte sfaturi. Apropos, o parte dintre analize pot fi facute la medicul de familie? Iar restul? Auzisem ceva de Cantacuzino.
Poate stiti voi. Pupici multi !!!!!!!!!!! :D

Ana Tudor
03-02-2006, 01:27 PM
La domnul doctor Tutunaru voi merge si eu. Am recomandari excelente din partea a 4 prietene pe care dansul le-a supravegheat :D

Ilinca
03-02-2006, 03:00 PM
Ana,
In primul rand, daca vrei sa mergi la dr. T, trebuie neaparat sa-ti faci programarea din TIMP! Cel putin pentru cabinetul particular. Eu mi-am facut programare de 3 ori (din care una a fost reprogramare) si de fiecare data a trebuit sa astept 2 saptamani. Asta pentru ca dl. doctor este ff aglomerat. Bine inteles, exceptie fac urgentele (dar sper sa nu fie cazul la nici una adintre noi!!).
Cat despre analize, eu am facut analizele uzuale (anuale) gratuit, cu trimitere de la medicul de familie, iar cele specifice pt. sarcina (toxoplasma, lysteria, chlamidia, rubella, citomegalovirus, herpes II + hepatita C si B, pe care le-am solicitat eu) la inst. Cantacuzino - 6 milioane! Dar se pare ca inst Cantacuzino ar fi cel mai bun - dai un ban, dar stii ca face :lol: Stiu asta si din experienta unei colege, care si le-a facut in alta parte (mai ieftin), i-au iesit prost, si a ajuns sa si le refaca de 2 ori la Cantacuzino ca sa constate ca de fapt era alarma falsa.
A! Plus papa nicolau - gratuit, cu trimitere de la medicul de familie, tot la Cantacuzino.
Intr-adevar, dr. T are echo transvaginal, si-ti face si filmulet, daca vrei! :D

Ana Tudor
03-02-2006, 05:24 PM
Ilinca,
Iti multumesc mult pentru informatii. Stiu ca dr T este extremelly busy... va trebui neaparat sa sun maine pentru programare, caci in 2 saptamani va fi numai bine :) . Filmuletz?! Cred ca o sa ma topesc de emotie :oops: ... cat despre analize, asta este, dai un ban dar stii macar ca ies cum trebuie.
Avem un drum lung in fata, fetelor!
Pupi!!!!!!!!!!!!!!!!!

tanima_i2005
03-05-2006, 09:24 AM
Ce mai faceti fetelor? Eu am dormit tare prost noaptea trecuta. Am visat urat si m-au apucat niste griji... Mi-e tare frica. Abia astept sa ajung iarasi la dl doctor sa mai vad ce s-a mai intamplat in burtica: cum a crescut, cum stam cu bataile inimii. Mi-e o frica grozava. Incerc sa ma linistesc pe cat pot, dar nu prea reusesc. De doua zile nu mai am nici o durere de nimic, ce e drept am stat si numai in pat, plimbari scurte prin cartier, fara efort fara nimic. Dar nu mai am nici macar gustul metalic in gura si starea de greata care o aveam la inceput. Eu vreau sa am greturi, sa dau la boboci la greu, asa as sta mai linistita stiind ca e bine. Azi am facut 6 saptamini. Doamne cat mai este pana in trimestrul II. Atunci o sa rasuflu si eu usurata. Pana atunci... :cry:

Ilinca
03-06-2006, 10:27 AM
Buna dimineata,

Fetelor, azi dimineata am avut o usoara sangerare, sub forma unor pete roz pe hartia igienica si pe vasul de WC.
In rest nimic deosebit - dureri, contractii etc.
In weekend nu am facut efort si nu m-am obosit mai mult decat de obicei.
Starea de greata, epuizarea, durerile de sani, toate celelalte simptome sunt la locul lor.
Sa ma impacientez? Sa-l sun pe dr. T? Sau sa mai astept?

Tanima - felicitari pt. cele 6 sapt. si muulte inainte!! :D

tanima_i2005
03-06-2006, 12:09 PM
Ilinca, din cate am inteles eu esti cam in 8 saptamini si ceva. Nu prea se mai pune problema ca acea pata de sange ar fi de la implantarea si fixarea sarcinii. Acum tinand cont ca nici nu a fost sange rosu, nu ar fi de speriat. Totusi, ca una care a trecut prin multe si care a patit-o si cu sangerari si fara sangerari eu as zice ca cel mai bine este sa il suni pe dl. dr, sa ii spui ce s-a intamplat si iti va spune cu siguranta daca e cazul sa te vada sau nu. Eu nu prea sunt de principiul stai sa mai vezi ce se intampla. Doctorul la care am fost eu pana sa ajung la dr T mi-a zis ca sa mai astept o saptamana sa vedem cum mai ma simt si apoi imi da tratament de mentinere a sarcinii. Si intr-o saptamana s-a oprit din evolutie. Asa ca fiecare zi este importanta. Acum nici nu trebuie sa te impacientezi. Tu esti cea mai in masura sa iei o decizie, eu doar mi-am dat cu parerea, pe baza celor patite de mine.

Ilinca
03-06-2006, 03:23 PM
L-am sunat pe dr. T, mi-a spus sa nu ma impacientez, sa urmaresc daca se repeta sangerarea si sa-l tin la curent. Cam atat.

tanima_i2005
03-06-2006, 03:35 PM
Foarte bine ai facut ca ai sunat, acum stai linistita. Dr stie cel mai bine ce trebuie facut. Bafta.

Ilinca
03-06-2006, 04:04 PM
Tanima, tu cand ai urmatoarea programare la dr. T?
Eu pe 15 martie, la ora 16:30.
Poate ne intalnim! :)

tanima_i2005
03-06-2006, 08:41 PM
Ilinca, eu inca nu stiu.Practic ar trebui sa ajung in jur de 13-14 martie ca atunci termin concediul de la medicul de familie si vreau sa il continui cu o internare la Bucuresti. Asa am vb cu dr T ultima oara ca sa ma duc la spital si imi face internare ca sa imi poata da concediu medical. Am hotarat sa stau amaca fara nici un fel de efort pana pe la 3-4 luni cat e perioada critica, desi o sa fie greu ca va trebui sa umblu din doctor in doctor ptr stampile si aprobari. Si mai e si faptul ca nu voi mai lua mai nimic la salariu. Dar orice minune cere sacrificii pe care sunt dispusa sa le fac.
La Bucuresti as veni totusi vinerea asta pentru ca nu mai am rabdare, vreau sa vad neaparat la eco ca e bine. Eu ultima oara nu am vazut decat sacul embrionar la 5 saptamini. Intre timp fac 6 sapt jumatate si ar trebui sa se vada mai mult. Desi cele mai multe dezavantaje sunt de partea mea ca sunt departe de Bucuresti, am si eu un mic avantaj, ca daca vreau sa vin intr-o anumita zi dl dr nu ma refuza daca ii spun din start ca nu sunt de acolo. Eu nu prea imi fac programari din timp ca nu stiu exact cand ajung. Si uneori mai conteaza si vremea. Trebuie sa mai tina si ea u mine.
deci s-ar putea sa ajung vineri pana la urma daca imi fac curaj pana atunci, ptr ca mi-e tare teama de ce as putea vedea la eco. Si daca vin, voi merge intai la spital ptr internare, deci la cabinet nu stiu daca mai ajung.

Ilinca
03-06-2006, 11:08 PM
OK, am inteles.
Pe de-o parte te invidiez pt. concediul mediacal. Da, bine, stiu, e o mare PROSTIE.. si Doamne fereste! sper sa n-ajung sa am nevoie de concediu medical. Dar la cat de somn imi este peste zi :roll: asa as sta si eu acasa...
Ma gandeam - poate c-ar fi bine sa-ti gasesti un medic si in Pitesti. Pentru - Doamne fereste - cazuri de urgenta, sau pur si simplu "de control". Ca sa nu mai fie nevoie sa bati drumul pana la Bucuresti doar ca sa te linistesti ca-i acolo si-i bate inimioara.

tanima_i2005
03-07-2006, 08:44 AM
Da, m-am gandit si eu la un medic in Pitesti, la care sa dau fuga cand sunt in criza de timp. Dar ce sa te faci cu ei ca sunt niste macelari. Mi-e si frica sa ma gandesc ca as incapea pe mana unuia de aici. Si am cam epuizat lotul. Am inceput sa ii testez pe cei din Bucuresti acum. Sunt deja la al doilea si cred ca ma opresc aici. Dar am o colega care a cam batut si Bucurestiul in lung si in lat. Si tot la dr T a ajuns.

Ilinca
03-07-2006, 11:06 AM
Ce norocoase suntem! :D
Tocmai am intrat pe un site - www.parinti.com, unde se dau note medicilor ginecologi/obstreticieni din Ro.
Ce nota credeti ca are dr. T? 9,95!!
Daca vreti sa cititi mai mult, linkul este http://www.parinti.com/modules.php?name=Liste&file=index&func=detalii&item=1029

Ana Tudor
03-07-2006, 11:19 AM
Buna fetelor! Imi pare rau ca nu am mai scris in ultima vreme, am avut extrem de multa treaba la munca. Noi avem acum 5 saptamani si 3 zile (dupa calculele mele). Abia astept sa ma duc la dl doctor. Azi voi suna pentru programare. Eu nu am avut nici dureri, nici sangerari de nici o forma, in schimb de vreo 2 zile mi-e rautz dimineata. Asta e semn bun. :)
Voi la cate saptamani ati facut primul control?
Va pupic!

Ana Tudor
03-07-2006, 02:22 PM
Gata fetelor! Am reusit sa ma programez la domnul doctor; tocmai pe 20 martie ora 16'45. Numai bine sa-l vedem pe BB :oops:
Pupici

tanima_i2005
03-07-2006, 02:27 PM
Ana,
Si eu am fost tot la 5 saptamini la prima vizita la dr. Acum tinand cont de faptul ca la tine e prima sarcina si deocamdata e ok, fara nici o problema, e bine ca te duci pe la 7-8 saptamani. Cam asa ar fi, nu? Asa si e indicat, prima vizita la 7 saptamani.
Voi ce simptome mai aveti. Mie au inceput sa mi se moaie sanii. Sper sa nu fie de rau. Vineri voi ajunge la Bucuresti la spital. Am vb cu dl. Dr. Sper sa fie bine. Da Doamne sa fie bine.
Va pup.

Ana Tudor
03-07-2006, 02:34 PM
Stai linistita, papusa, nu are ce sa fie rau. Unele mamici nu au simptome, asta nu inseamna ca trebuie sa fie vreo problema. Stai linistita ca sunteti bine. Simptomele mele sunt diverse: fie mi-e greata dimineata (uite de ex si acum ma incearca o stare de greata), obosesc f repede, mi-e somn aproape incontinuu si cateodata ma dor sanii. Cam atat. Oricum am inteles ca se va accentua starea de rau. In rest, nu tu sangerari, nu dureri, ceea ce ma bucura. Abia astept sa vad ce spune dl doctor :D Si pana pe 20 mai e asa mult.......... :oops:
Pupiciosi

Ilinca
03-07-2006, 02:59 PM
Tanima, sper din suflet sa nu fie altceva decat AUTOSUGESTIE. Tu esti atat de speriata c-ai putea sa pierzi (din nou!) sarcina, incat ti se pare ca nu mai ai greturi, dureri, sani.. nimic.
Eu zic - pt. linistea ta sufleteasca - sa dai fuga la farmacie sa-ti iei un test de sarcina. Daca bb e acolo - si trebuie sa fie acolo! - o sa-ti apara cele 2 liniute roz. Sau ia-ti inima in dinti si du-te la primul echo in Pitesti.. chiar si la o policlinica "de cartier". Macar sa-i vezi inima batand, sa-ti iasa gargaunii din cap :lol:
Ana, eu am fost la prima echo la 6 sapt. Dar n-am vazut mare lucru.. asa ca la 7-8 sapt. ai mult mai multe sanse sa te bucuri de prima "poza".
Iar simptomele mele sunt aceleasi: SOMN, GREATZA, sani mariti si durerosi.. plus ca a inceput sa se cunoasca sarcina (cam devreme, zic colegele mele) si nu prea ma mai incap hainele :oops:

Ana Tudor
03-08-2006, 12:22 PM
LA MULTI ANI PAPUSICILOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SA DEA DUMNEZEU SA FIM SANATOASE SI FERICITE LANGA CEI CARE NE IUBESC SI LANGA VIITORII NOSTRI PUI MICI!!!
VA PUP PE TOATE!
O PRIMAVARA CALDA :wink:

Ilinca
03-08-2006, 06:13 PM
Multumim de urari - LA MULTI ANI si voua si tuturor mamicilor (actuale sau viitoare :D )

Ana Tudor
03-09-2006, 03:07 PM
Ce mai fac fetele?
Eu am fost in dimineata asta la analize. Vreo 5 eprubete ne-a papat "vampirul" :) , dar am fost curajosi :wink:
Voi ce mai ziceti, ce mai faceti?
Pupici

Ana Tudor
03-09-2006, 04:51 PM
Lasa Anasia, ne intalnim noi altadata :D
By the way, cate analize au de gand sa ne faca? Lunar, din 3 in 3?
:shock:

tanima_i2005
03-09-2006, 07:02 PM
Buna fetele,
Maiine merg la doctor asa ca sa imi tineti pumnii. Sunt tare agitata. De doua zile nu m-am simtit prea bine. M-a tot durut burta. Asta nu prea e un semn bun. Sper sa fie de la agitatie. Nici in pat nu mai pot sta. Noaptea nu dorm. Dar pana miine nu mai este asa de mult. Doamne sper sa fie bine

Ana Tudor
03-10-2006, 09:56 AM
O sa fie bine, vei vedea. :D

Ilinca
03-10-2006, 12:28 PM
Tanima, BAFTA multa!!! Sa ne tii la curent!

Danip
03-10-2006, 02:26 PM
Buna fetelor!
Sunt si eu o gravidutza de 8 sapt +, pacienta d-lui dr. Tutunaru si pe 6 martie am fost la dansul sa vedem bataile inimii. A fost frumos, emotionant. Sunt racita si dansul mi-a dat augmentin (amoxicilina) pt ca tusesc si e o tuse tare urata. De la 6 sapt. sunt pe tratament de sustinere cu pregnyl o injectie la 4 zile, magne B6 4/zi, utrogestan 4/zi, acid folic 1/zi. Dureri de burtica am si eu din cand in cand si iau Nospa, e recomandat 3/zi. Acum nu mai am pofta de mancare poate si de la raceala sau antibiotic. Dr. zice ca nu afecteaza pe bebe antibioticul asta, sper sa dea Domnul sa fie bine. DE-abia astept sa ma mai duc peste 3 sapt. la dansul sa mai vad inimioara, sa stiu ca bate in continuare.
Sper ca nu v-am plictisit,
Sunt alaturi de voi, sa fiti sanatoase si bebeii sanatosi!
Dani

Ana Tudor
03-10-2006, 02:34 PM
Bun venit Dani!!!! :D
Ne bucuram sa te numeri printre noi. Sarcina usoara si BB sanatos.
Pupici

tanima_i2005
03-10-2006, 09:42 PM
Salutare burtici. Am mai trecut un hop. Acum mai am de asteptat si saptamana viitoare sa imi iasa ghinionul asta de 7-8 saptamani din cap. Si dupa aceea sper sa ma mai linistesc. Azi am crezut ca ma trec toate transpiratiile pana am facut ecograf. Am mai vazut si stirea de aseara cu Laura Stoica si am plans de m-am rupt. Plus emotiile mele... Ce sa mai, o zi cumplita. Dar dupa ecograf parca m-am linistit dintr-o data. Bb avea asa o inimioara micaaaaa. Si el era mic mic de tot. Are doar 6 milimetri, dar este in grafic cat de cat. In prezent eu sunt internata in spital. La Bucuresti. Dar eu de fapt sunt acasa. La 100 si ceva de km. :D Dragut nu? Vinerea viitoare merg sa imi faca externarea si o sa il rog pe domnul doctor sa imi mai faca un eco. Si daca nu vrea stau in holul spitalului pana imi face. Si daca nu, ma duc dupa dansul la cabinet. Si fara eco nu plec.
Draga Dani, ma bucur ca te alaturi la gasca de pitici. Tu cu Ilinca sunteti un pic mai mari, ce sa mai zic de Anasia care deja stie si ce este bebe, nu! Si misca bine de acum, probabil. Dar lasa ca venim tare si noi din urma. Piticii sunt eu cu Ana. Ce gramada mare. Si eu iau acelasi tratament ca si tine de la 4 saptamani si am inteles ca pana la 14 saptamani o sa tot luam. Eu drept sa iti spun sunt super satula de magneziu. Eu mai iau si aspenter. Si pentru ca sunt mai slabuta am luat in continuare si materna de la sarcina anterioara din octombrie si dl. dr a zis ca este bine ca vitaminele nu fac rau. Si pentru ca sunt si anemica mai iau si fier. Nospa eu am luat si 5-6 pe zi cand am avut dureri rau, dar destul de rar cand chiar nu am mai rezistat. In rest maxim 3 am luat iar cand mi-a fost bine nu am luat nici una, dar asta mai rar. Cam toata farmacia, nu? :D Dar nu mai conteaza, bebe sa fie bine.
Am o prietena care a avut o infectie si a luat la inceputul sarcinii 2-3 saptamani antibiotic si a fost ok. Si sora mea a luat ampicilina la 5 luni ce e drept dar a luat mai mult timp pentru o infectie urinara si ea avea si amenintare de avort si totusi a fost in regula pana la urma. Sunt antibiotice care sunt permise in sarcina, asa ca stai linistita ca stie dl dr ce stie. Daca te-ai uitat pe pregnyl ce scrie, poate ai vazut ca scrie ca nu e permis in sarcina, dar totusi face minuni. Si asta o spun fetele care au deja bebei acum sau burtici mari si sunt bine. Asa ca trebuie sa ai incredere in dansul.
V-am pupat ca uite ce de am mai scris. Sanatate multa.

Ilinca
03-11-2006, 11:42 AM
Salutare,
N-am mai intrat de ieri, si uite ce s-a aglomerat pe-aici intre timp :lol: !
Danip - bine ai venit printre noi!
Si inca mai avem locuri :D

Sa va mai povestesc si eu din ale mele..
Ieri am fost la cabinetul (ultra-sofisticat!) al dnei. dr. Mihaela Badea, unde m-a trimis dr. T sa repet testul Papanicolau (la primul test, efectuat la inst. Cantacuzino, mi-a iesit un rezultat cam dubios).
Dupa cum va spuneam, nu este tipul de cabinet clasic de recoltari probe vaginale. Nooo.. Dna. doctor are un fel de camera de luat vederi, care transmite imaginile mult marite pe un monitor, ceea ce faciliteaza f. mult toate operatiunile. Problema e ca pe acest monitor poate vedea si pacienta.. daca e destul de inconstienta sa se uite! Eu una m-am uitat.. si ce-am vazut? SANGE ca la balamuc! Bine inteles ca m-am panicat ingrozitor, convinsa fiind ca e de la sarcina. NU, nu era de la sarcina, in schimb am o mare rana pe col, iar analiza va stabili de ce natura este.. Va dati seama prin ce emotii trec!

Tanima, ma bucur mult pt. tine.. dar nu ti-a spus toata lumea sa nu-ti faci probleme, ca totul va fi ok? :D
Anasia, felicitari pt. fetita! Si eu imi doresc atat de mult o fetita (la fel si sotzul meu, si toate rudele & prietenii mei) dar eu am asa un feeling ca fi baiat.. La cate sapt. se pate vedea la echo morfo sexul copilului? 14-15??

V-am pupat!

Ariadna
03-11-2006, 12:43 PM
Buna, burticilor! :D
Eu inca nu am burtica, dar vreau sa fac niste analize si as fi vrut s-o intreb pe Ilinca daca la clinica Micomi pot face in afara de PAPANICOLAU si o serie de alte analize cum ar fi: analiza secretiei vaginale, culturi col, mycoplasma si ureeaplasma si chlamydia din secretie... am intrat pe site-ul clinicii, dar din pacate este 'in reconstructie' si nu am putut obtine informatiile necesare...
Multumesc anticipat! :)

Ilinca
03-11-2006, 03:27 PM
Ariadna,
Din pacate NU STIU. Eu am primit trimitere de la dr. T strict pt. Papanicolau. Dar avand in vedere specificul clinicii, presupun ca recolteaza toata gama de analize de care m-ai intrebat.
Cel mai bine ar fi sa suni sa intrebi. Tel. clinicii este 637 25 27, iar adresa, in caz ca te programezi, Str. Alizeului nr. 44 A. Program: luni/miercuri/vineri de la 9:30 la 18:00.
Sper c-am reusit sa te-ajut cat de putin :)
Si te asteptam cat de curand printre burtici!!

Ariadna
03-11-2006, 03:35 PM
Multumesc mult, Ilinca! Sa ai o sarcina usoara iti doresc, un bebe perfect! :) Si sper sa va tin si eu companie cat de curand.

Ana Tudor
03-13-2006, 11:22 AM
Buna fetelor! In dimineata asta am o stare extrem de proasta, aproape ca imi vine sa ma cert cu toata lumea, imi vine sa plang, sunt tare deprimata :( Motive nu ar trebui sa am, desi ma inspaimanta atatea analize, eventualele probleme ce ar putea aparea, abia astept sa ajung la dl T sa imi scoata gargaunii din cap.
Vreau sa stiu ca BB e bine, ca se dezvolta normal si ca nu am cine stie ce... Ultimul Papanicolau l-am facut prin noiembrie anul trecut si a iesit in limite normale. Acum am alte spaime :? de genul: toxoplazma...
Doamne, sa treaca aceasta zi de luni, 13........ :(
Va pup

Danip
03-13-2006, 05:22 PM
Buna fetele,
Ce mai faceti? Mi-a mai trecut putin raceala, dar am ramas cu tusea care ma supara. In rest, incerc sa mananc si eu cate ceva pt ca nu mai am pofta de mancare, poate de la raceala sau antibiotic. De exemplu, acum as manca ciorba de loboda si piftie (sper sa nu ma injurati ca va fac pofta). Voi cum va simtiti, ceva greturi sau sunteti bine?
Apropos, si eu trebuie sa-mi fac culturi de col si ma cam deranjeaza ca trebuie sa ma urc pe masa aia, cand era foarte frumos daca dr. nostru (T.) ar fi putut sa recolteze la cabinetul particular al dansului, nu-i asa? Dar daca nu se poate, asta e, ne conformam.
Anasia, cand a inceput sa ti se vada burtica?
Pupici la toate burticile.

Dani, 8 sapt si 4 zile

tanima_i2005
03-14-2006, 01:12 PM
Buna burtici. Nu am mai trecut de ceva timp, si vad ca voi sunteti foarte active. Avem 6 mm si 177 batai/minut. Cred ca v-am mai spus asta, dar nu conteaza. Ma mai laud o data. Vineri bineinteles ca mergem iarasi la eco. Doamne ce greu trece timpul. Vreau si eu sa trec de primul trimestru, sa fiu mai linistita...Greturi mai am si eu dar am reusit sa nu vomit inca. Nu imi mai place nimic sa mananc, mai mult ciorbite acrisoare. Nu ma mai atrag nici un fel de mancaruri. As manca in schimb cartofi si chisburger de la Mc'Donalds. Dar incerc sa nu abuzez. Asa o data de pofta...Inca nu imi dau pace durerile de burtica, dar sa speram ca nu vor mai dura mult.
Fetelor, voi ce mai mancati, ca eu nu mai stiu ce sa mai gatesc. Nu imi mai place mai nimic. Laptele sa nu il vad in fata ochilor. Iaurtul nu il suport decat pe cel cu fructe si musli. Si asta de vreo cateva luni, nu de acum. Branza-nu, smantana-nu, sana-nu. Doar cascaval. Asa ca incerc sa gatesc te miri ce cu cascaval. Oua eu nu prea mancam de fel. Si mie imi placeau prajite cu ceapa, dar acum ma chinui sa le mananc fierte. Nu prea intra ele dar...ce sa fac, ca trebuie. Mai fac ciuperci, sper sa nu faca rau.. Imi place in schimb la nebunie si mananc toata ziua zacusca. Dar nu e din cea cu ceapa. E usoara la stomac. Sunt numai legume fierte asa ca zic eu ca nu e rau. Si noroc cu ciorbitele ca alea imi plac cam de toate, mai ales daca sunt cu legume si un pic acrisoare. Si lista se cam opreste aici. Poate imi mai dati si voi idei, ca eu nu mai am.
In rest cu greutatea cum stati ? Eu am luat deja 2 Kg, dar nu-i bai ca aveam nevoie. Burtica deja se vede binisor desi am numai 7 saptamani, asta probabil si din cauza ca eu sunt mai slabuta si am inceput sa pun mai multa sunculita acolo. Mi-e tare drag de ea. Abia astept sa fie si mai mare.
Doamne Anasia, cand ma uit la tine si vad 19 saptamani…Ce frumos o fi sa il simti pe bb in burtica ! Dar lasa ca vine si randul nostru.
Hai ca eu cand ma pun pe scris nu ma mai opresc.
Va las acum ca e ora mesei. Va pup si sa aveti o zi buna fara greturi

Ilinca
03-14-2006, 01:18 PM
Neatza, fetelor,

Eu mi-am luat azi liber de la scarbiciu, pt. ca ieri am tremurat toata ziua de frig (au inchis nemernicii caloriferele ca - deh! a venit primavara, si colac peste pupaza, la mine in birou nu merge nici aerul conditionat), asa ca n-am vrut sa ma risc. Nu stiu ce voi face maine.. si poimaine.. c-am auzit ca vremea asta infernala va mai tine cel putin o saptamana!!! :x

Danip - nu-ti face griji pt. pofta de mancare! Eu n-am mai avut asa ceva de prin sapt 6 (acum sunt in 11) si inteleg ca e unul dintre simptomele normale, care va disparea dupa 14 sapt. Rareori am POFTA de cate ceva, dar imi trece repede pt. ca ma ia GREATZA :lol:
Mie burta a inceput sa mi se vada de cateva sapt. (in conditiile in care toata viata am fost extraplata!).. Toata lumea imi spune ca nu-i normal si ca NU e in nici un caz de la sarcina. Dar probabil ca tot din cauza sarcinii retin lichide sau ma balonez.. cine stie?

Ana - cand te duci sa-ti faci analizele? Du-te mai repede ca sa te linistesti! Eu m-am dus fara trimitere de la dr. (ca oricum se platesc la Cantacuzino), si dr. T m-a laudat pt. asta.. mi-a zis "pai eu nu mai am ce analize sa-ti dau, ca le-ai facut deja pe toate". In plus, cu cat le faci mai repede, cu atat mai bine.. daca Doamne fereste iese vreuna mai dubioasa, macar sa ai timp s-o repeti (chiar de 2 ori) pana in 14 sapt. Daca te hotarasti sa te duci, sa stii ca cei de la Cantacuzino au lista completa de analize pt. sarcina (toxoplasma, CMV etc).

Anasia - ce bine-ar fi sa aflu si eu sexul copilului ata de repede!! Deocamdata maine mergem la echo de control, sa vedem daca avem manutze, piciorutze si daca ne-a cazut coditza de maimutza :lol:

Intrebare pt. cultura mea generala - ce sunt culturile de col? Ce tip de 'nereguli' investigheaza ele? Intreb pt. ca mie dr. T nu mi-a spus nimic de culturi de col, ci doar de Papanicolau.

V-am pupat!

Ilinca
03-14-2006, 01:33 PM
Tanima, ce bine imi pare sa te (re)vad! Chiar ma gandeam in timp ce scriam primul mesaj (acum vreo 10 min) ca nu te-am mai vazut de vineri, si ma-ntrebam ce-o fi cu tine.. Dar se pare ca amandoua scriam in paralel.. iar tu ai fost mai rapida!
Asadar si tu ai burtica!! Deci nu sunt singura gravidutza pe lumea asta cu burtica de pe la 8 sapt!! Deabia astept sa le spun "railor' care ma tot tachineaza ca "n-are cum sa fie de la sarcina".
De mancat si eu manac mai mult legume (noroc c-a aparut salata verde, ridichile, loboda, spanacul!!) si iaurturi cu fructe. Carnea n-o mai suport de nici un fel, nici macar mirosul (inca de la inceputul sarcinii), mancaruri gatite nu, ouale - mm :? , lactatele - mm :? . Covrigeii sarati si sticksurile sa traiasca! Si bine inteles vitaminele MATERNA :lol:

Hai v-am pupat din nou!

Ana Tudor
03-14-2006, 01:45 PM
Buna fetele!
Chiar ma gandeam sa ma duc zilele acestea la Cantacuzino pentru setul complet de analize, ca sa-mi ies din pareri.
Cat despre mancare, daca pana acum vreo 3 zile mancam de rupeam tot ce prindeam in cale, acum deja nu ma mai atrage nimik. As bea incontinuu sucuri naturale, as manca portocale si banane si covrigi. De gatit, am facut o ciorbitza de vacutza mai acrisoara asa, si foarte usoara. E problema, zau, cu mancarea :roll: Dimineatza imi e din ce in ce mai rau, si acum parca si seara ma incearca un soi de greata, dar mai usor.
Vremea de afara ma indispune si imi vine sa ma cert cu toti la munca. Starea inexplicabila de nervi continua :roll:
Va pupic

Ana Tudor
03-14-2006, 01:53 PM
Revin cu o intrebare: la Cantacuzino trebuie sunat inainte pt programare?
10x

tanima_i2005
03-14-2006, 04:32 PM
Anasia, zacusca am facut-o eu asta toamna. O sa iti dau reteta pentru la anul daca vrei e super buna si usoara la stomac. E mai mult ca o salata, se numeste aperitiv de fapt. Eu sunt tare gurmanda de felul meu, desi nu se prea cunoaste din fericire, si imi place sa gatesc. Asa ca toamna sunt ca o furnicuta: bag verdeata la congelator, fac zacusca, bag castraveti, gogosari, gogonele, fac compoturi. Asa imi e mie drag sa am camara plina. Si apoi in primavara ma apuc sa la impart de frica sa nu se strice.
Ilinca, poi sa le spui acelor rai ca eu am doar 7 saptamani (deci inca nu 8) si deja am burtica, ptr ca la fel ca si la tine am fost slabuta de fel si cu abdomenul plat si acum normal ca accolo incepe sa se depuna, sa fie stratul gros sa poata sa il sustina pe bb. Acum nu stiu sigur daca o fi chiar si de la sarcina, ca uterul ar trebui sa sa fie inca sub osul pubian. Dar de ce nu ar fi de la ea. Eu cred ce vreau si mi-e drag sa ma mangai pe burtica si sa vorbesc cu samburelul toata ziua. Mai ales ca stau acasa toata ziua singura si ma plictisesc. Si in pat ce sa faci mai multe...
Va las acum ca azi am cam abuzat de mine: am fost la medicul de familie unde am stat vreo 2 ore in picioare si am avut si niste vizite. Asa ca e timpul sa mergem in pat, ca e prea mult penrtru azi. Va pup.

Ilinca
03-14-2006, 11:15 PM
Ana, la Cantacuzino n-ai nevoie de programare. Programul de recoltari este zilnic intre 8 si 11, iar pentru rezultate intre 11:30 si 13. Dar te sfatuiesc sa fii acolo inainte de ora 8 (chiar de pe la 7:30 ar fi bine) ca sa prinzi un loc mai in fata la coada. La ora 8 fix se deschide si incepe sa dea nr. de ordine.. in ordinea cozii, bine inteles.
Nu stiu ce intelegi prin "set complet de analize", dar vezi ca analizele obisnuite (de sange & urina) poti sa le faci GRATUIT cu trimitere de la dr. de familie. La fel si papanicoalu. Doar cele speciale pt. sarcina se platesc (sa ai la tine vreo 6 milioane!).

Hai somn usor :)

Ana Tudor
03-15-2006, 09:46 AM
Ilinca, iti multumesc mult pentru informatii. Am fost deja la medicul de familie si mi-a recoltat sange pentru analizele gratuite. Papanicolau l-am facut in noiembrie (nu stiu daca mai este cazul sa-l repet). Le astept cu interes pe celelalte :)
Multumesc inca odata.
O zi frumoasa va doresc tuturor!!!

Ilinca
03-15-2006, 01:47 PM
Ana, scuze, am incurcat putin programul de la Cantacuzino (deh! la cate clinici am fost in ultima vreme..).
Pt. informatii EXACTE, vezi linkul de mai jos

http://www.cantacuzino.ro/ro/main.asp?Analize%20medicale

Ana Tudor
03-15-2006, 02:28 PM
Ilinca, multumesc, am intrat si eu pe site. Astept vizita la dr. T de luni si apoi la Cantacuzino cu noi. :D

Ilinca
03-15-2006, 06:32 PM
FETELOR, de vreo jumatate de ora stau si ma uit a nu stiu cata oara la filmuletzul cu BB de 28 mm si 100 gr!!!
In sfarsit are si el o forma de omuletz, cu manutze, piciorutze, si unde mai pui ca danseaza! Chestia asta - cand l-am vazut miscandu-se - m-a dat pe spate!
Sunt convinsa ca cele mai multe dintre voi (in special Anasia) stiu foarte bine sentimentul pe care-l eu am acum. Dar pt. mine fiind prima oara cand constientizez ca acolo inauntru este chiar un omuletz care se misca (si nu doar un samburel cu inimioara, ca pan'acum), sentimentul asta e de-a dreptul coplesitor :D

tanima_i2005
03-16-2006, 12:02 PM
Felicitari Ilinca,
Sa dea Domnul ca toate sa ajungem sa traim aceasta fericire pe care o traiesti tu acum. Eu sunt iar cu morcovul in... cu tot cu iepuras. maine merg la eco, sper. De fapt merg la spital si o sa ii cer dl dr sa imi mai faca un eco, ca altfel plesnesc. abia m-am abtinut sa nu merg aici sa fac unul, si asta de frica incompetentilor din oras. Miine seara o sa va scriu sa va spun cum o mai ducem. Pana atunci abia reusesc sa stau calma.
Va pup.

Ana Tudor
03-16-2006, 12:05 PM
Tanima, stai calma, papusa :) , nu te ingrijora. E adevarat ca toate suntem mai sensibile in aceasta perioada, am avut si eu niste zile ingrozitoare, cu temeri, cu nervi, cu insomnii. Bag seama ca e trecator, acum imi este mult mai bine. Trebuie sa fim optimiste, totul va fi OK si o sa ne strangem puii in bratzica :D
Hold on!!!

Ilinca
03-16-2006, 06:07 PM
Tanima, nu ma fi ingrijorata! Doar ai vazut ca de fiecare data totul e ok :) Chiar si atunci cand ai avut motive de ingrijorare, tot a fost ok.. Iar saptamana asta chiar te-ai simtit bine, nu-i asa?

Pe mine m-a enervat ingrozitor directoarea mea (cu care de altfel aveam o relatie foarte buna inainte, dar ea neavand copii, NU ma intelege absolut deloc in noua mea situatie). De ex. acum insista ca sunt absolut deplasata ca ma duc din 2 in 2 sapt. la dr., si considera ca dr. ma cheama atat de des numai ca sa ma jecmaneasca de bani.
Si oricat as vrea sa nu ma afecteze insistenta ei (are si un stil de a-si impune parerile!), tot nu-mi convine ca de-acum inainte va trebui sa inventez tot felul de pretexte ca sa plec de la serviciu sa ma duc la consultatie, in conditiile in care E DREPTUL MEU!!

Ilinca
03-16-2006, 06:29 PM
Apropo, sefii vostri cum au primit vestea ca sunteti gravide?
A mea a primit-o foarte prost. Adevarul este c-a picat intr-un moment de restructurare a departamentului in care lucrez, iar directoarea mea avea planuri mari pentru mine.. planuri, care, evident, o avantajau si pe ea. Iar acum planurile ei s-au cam naruit (cel putin pentru un timp). Asa ca mi s-a pus in vedere (mai in gluma, mai in serios) sa nu stau prea mult pe-acasa, in CIC.. decat vreo 3 luni!
Fetelor, va dati seama ca eu sunt intre ciocan si nicovala - pe de-o parte COPILUL, care sunt convinsa ca va deveni la un moment dat prioritatea 0, iar pe de alta parte CARIERA, si implicit BANII, fara de care nu se poate creste un copil (cel putin nu asa cum imi doresc eu pt. copilul meu). Din pacate, situatia este de asa natura in familia mea, incat eu castig mai mult decat sotzul meu. Iar un CIC prelungit (de 2 ani, asa cum prevede legea) ar insemna pt. mine pierderea anumitor avantaje, care reprezinta aprox. jumatate din veniturile mele actuale.

La voi care este situatia?

Ana Tudor
03-17-2006, 11:53 AM
Buna fetelor! La mine stie doar seful meu de departament de sarcina, i-a parut bine pt mine, dar zilele trecute m-a si intrebat cat am de gand sa stau in concediu :lol: . Ii voi instiinta si pe ceilalti, ca cica asa trebuie. Cat despre statul meu acasa, nu ma pot pronunta acum. Nu prea are cine sa stea cu BB si, sincer, chiar as vrea sa stau cu el 2 ani, sa-i ofer ce e mai bun. La salariu, as pierde 2 milioane, asa ca nu e un capat de tara. Poate mai fac niste traduceri cand doarme BB 8)
Ce gatim maine, fetelor? As manca niste sarmale si o ciorbitza de loboda... :shock:
Pupici

Danip
03-17-2006, 12:37 PM
Buna fetelor! N-am mai scris de mult, scuze, dar sa stiti ca v-am citit. Mie raceala nu mi-a trecut in totalitate, mai tusesc putin, spre disperarea sotului (adica e ingrijorat ca nu-mi mai trece). Eu mi-am anuntat sefu de 2 sapt. si pe urma si colegi din afara biroului, intrucat sunt singurica aici. Nu m-a intrebat sefu inca cat stau.
Vad ca sunteti bine, si eu am ganduri rele continuu, incerc sa ma controlez, dar nu prea reusesc.
Eu de doua zile mananc numai ciorba de loboda, piftie, lapte batut, fructe multe si cam atat, sa nu vad carne in fata ochilor sau sa o miros.
Stau prost la capitolul apa, adica nu prea beau, asa eram si inainte si vad ca nu m-am schimbat.
Abia astept sa ma duc la dr. T pe 27 martie la eco sa-l vad pe bebe, sper sa fie bine.
Hai ca m-am lungit, dar am vrut sa recuperez, ca nu am mai scris demult :wink:
Va pup pe toate si poate mai apar burtici noi.

Dani

andreea-oana
03-18-2006, 12:50 PM
Buna,
Sunt o burtica de 4 sapt si 2 zile; e prima mea sarcina, asa ca sunt foarte emotionata... :D
Am programare la dr. T pe 29 martie, de abia astept sa vad ce zice...

Ana Tudor
03-18-2006, 09:26 PM
Bine ai venit Andreea-Oana! Sa ai o sarcina usoara si un BB sanatos si frumos.
Danip, apropos de apa... dimineata am baut cam jumatate de pahar imediat ce m-am trezit, dar am fost nevoita sa-l dau imediat afara. A fost teribil de rau :( Si asta e doar inceputul...
Cine imi spune si mie in ce consta prima vizita la dr. T? Consult si echo? Cat despre cabinetul dansului, e pe Maior Coravu in blocurile alea cu 2 etaje? Asa mi s-a explicat...
Pupici pt mamici :)

aurelia 77
03-19-2006, 04:40 PM
Pentru Tanima.
Ti-am citit povestea aici si pe forumul parinti.com.Cum ai ramas pana la urma.Si eu incerc cam aceleasi sentimente ca si tine?
Poate ne spui si noua teteta ta :P :P :P .
Sa ai o sarcina usoara
Aurelia

aurelia 77
03-19-2006, 04:41 PM
Scuze am vrut sa spun reteta :oops: :oops: :oops:

Ilinca
03-19-2006, 07:04 PM
Ana, prima, ca si urmatoarele consultatii la cabinetul dr. T, constau intr-o discutie + echo tranvaginal (cel putin in primul trimestru). Tariful pt. acesta consultatie este 800 de mii.
Adresa exacta nu pot sa ti-o scriu (am inteles dintr-o alta discutie, de pe un alt forum, ca dl. dr. nu doreste prea multa publicitate pe aceasta tema), dar intr-adevar este pe Maior Coravu, la blocurile de 3 etaje, vis-a-vis de parc.
Bafta multa maine la prima consultatie!

Andreea-Oana, bine ai venit printre noi! Ceva intrebari? :D

Ana Tudor
03-20-2006, 06:32 PM
Ce fac fetele??? Dar burticile? :lol:
Azi am fost la dl dr. T. :D Ne-a trimis la analize si am facut echo... :oops: mi-am vazut bebelul si nu pot sa va spun cata emotie....de fapt cam stiti voi ce inseamna sa-i vezi inimioara batand. A spus dl dr ca sta acolo in galbenusul lui de ou :P . Cat despre varsta, dansul a zis ca varsta echografica e de 8 sapt si 4 zile. Mi se pare ciudat... UM a fost pe 28 ianuarie, deci ar fi vreo 7 sapt si 2 zile :shock: sau poate creste el mai repede si e mai dezvoltat?! Astept parerile voastre :wink:
Ne vedem la dl dr pe 3 aprilie la 4 jumi.. Cine mai vine? :D
Pupici

Ana Tudor
03-21-2006, 10:45 AM
Da, am inteles ca atunci cand e foarte mic, o jumatate de milimetru inseamna foarte mult in determinarea varstei ecografice :)
Anasia ma bucur f mult pt tine. Eu am ajuns la dl dr pe la 4 jumatate ieri. Poate ne vedem data viitoare.
Va pup

Ana Tudor
03-21-2006, 03:37 PM
Fete cucuiete, voi unde ati facut analizele de secretie vag si culturi de col? Mie mi-a zis dl dr sa iau legatura cu med de familie. Se pot face gratis cu trimitere?
Pupici :)

Ana Tudor
03-21-2006, 04:31 PM
Buna Anasia,
La IDS am facut si eu azi dimineata analizele de sange. Cat despre cele de secretii, dl dr mi-a scris pe o hartiuta doar, nu ca trimitere...si mi-a zis sa vb cu medicul de familie.
In cat timp sunt gata la IDS analizele de secretie? Trebuie sa ma grabesc, in 2 sapt sa fie gata
:)
Pupici

tanima_i2005
03-22-2006, 11:00 AM
Buna fetele,
Ieri m-am intors de la spital. Vineri m-am dus sa imi iau concediul medical si am ramas acolo pentru ca joi m-am simtit tare rau. Noaptea am fost convinsa ca am pierdut pe bb, asa de tare ma durea burta si aveam contractii, incat nici no-spa nu mai avea nici un efect. Nu va inchipuiti cat de tare am plans toata noaptea. Vineri am ajuns la spital si ...soc:dl dr era la un congres. L-am sunat si mi-a zis sa ma internez. O domnisoara dr a binevoit sa imi faca un control ginecologic cu degetul pe care am vrut sa il refuz dar de toanta (ca nu mai eram capabila sa scot un sunet de durere si de disperare) l-am facut. Ea a zis ca am colul inchis deci e ok. Dar eu nu eram deloc linistita ptr ca oprirea din ev a unei sarcini nu presupune neaparat si deschiderea colului si sangerari, ca doar am mai patit-o. I-ar acele dureri imi erau asa de cunoscute...Si era chiar perioada in care pierdusem celelelte sarcini: intre 7 si 8 saptamani. Va dati seama cum m-am simtit. Nu am avut stare de loc. La spital m-au pus pe perfuzii si litice (calmante care relaxeaza uterul, adica no-spa, scobutil, papaverina, algocalmin) si diazepan in perfuzie de am dormit non stop. Dn Dr a zis ca vine vineri seara dupa consultatiile de la cabinet sa ne vada (mai era o fata pacienta lui mai veche) dar nu a mai ajuns ca se pare ca la cabinet termina si la 10-11 seara. Sambata si duminica nu a trecut pe acolo si eu am stat intr-un stres continuu. Duminica a fost de garda o doctorita tare de treaba si m-am plans repede la ea ca eu nu am facut eco si ca mie imi e frica ca nu stiu daca bb mai traieste asa ca a pus o rezidenta sa imi faca repede un eco (culmea tot cea care ma internase si care imi facuse controlul cu degetul). Nu a stiut ea sa imi explice prea multe dar mie mi-a fost de ajuns ca am vazut ca ii batea inimioara, ca la cate eco am facut la viata mea cu 3 bebei am invatat sa descifrez ce apare pe ecran. Asa ca duminica am dormit si eu linistita.Luni dimineata l-am sunat imediat pe dl dr si am vorbit cu dansul si mi-a mai facut inca un eco sa vada si dansul daca e bine (nici eu nu i-am spus ca mai facusem unul, ce, era fraiera!). Bineinteles ca m-a luat la rost ca de ce nu l-am anuntat ca sunt in spital si cand i-am spus ca l-am sunat dar era la congres si-a adus aminte. Era cam capiu si din cate am vazut si cam racit, cred ca nu prea era tare lucid la ora aia. :D A fost tare haioasa faza. Deci luni am fost cat de poate de convinsa ca bb e bine, dar mi-a impus repaus total la pat. asa ca nu vrea sa abuzez, am intrat doar sa va spun ca sunt mai bine si ma intorc in pat mai ales ca drumul de aseara de la spital acasa m-ia facut cam rau si toata noaptea am avut mici contractii, deci nu e de gluma.
Aurelia, te-am lasat un pic la urma pentru ca am vrut intai sa le linistesc pe fete. Nu stiu cu ce sa incep ca sunt multe de povestit. De fapt nu am inteles nici intrebarea prea bine: cum am ramas ultima oara sau de fiecare data?
Pot sa spun ca am luat f multe vitamine, ca eu eram deja cam slabuta si dupa prima sarcina din cauza socului am slabit f mult. Am mai facut si niste polidine trei luni la rand in primele 3 zile de ciclu cate doua pe zi (odata ca nu are nimic si nu are sens sa te intepi de 2 ori). M-am rugat f mult, am mers la biserica, am facut sfestania la casa si molifta la 40 de zile dupa a doua sarcina si la cateva zile am prestat si se pare ca s-a lipit. Nu stiu ce sa iti spun ca m-a ajutat. Poate si Dumnezeu, poate si injectiile si vitaminele, nici eu nu mai stiu. Poate si faptul ca ultima oara nici nu ma mai gandeam sa mai raman curand gravida si uite ca tocmai atunci cand am fost mai linistita am reusit imediat. Nu mai stiu ce sa cred ca a fost. Eu le-am incercat pe toate: am stat si cu picioarele pe sus, am incercat si sa imi determin perioada de ovulatie, am prestat si din 3 in 3 zile cum zice dl T. Chiar le-am facut pe toate. Mai putin tratamentele hemeopate.
Daca vrei sa stii ceva concret mai intreaba-ma. O sa incerc sa intru zilnic pe net, dar vreau sa nu abuzez cu statul in fund ca nu imi face dine. Dar iti raspund cu cea mai mare placere.
Bun venit fetelor cu burtici mici mici, nu am reusit sa le retin numele, imi pare rau, dar can ma voi simti mai bine voi citi tot ce a mai fost pe aici cat timp am lipsit.
Acum va las si sa fiti cuminiti sa nu faceti efort. Va pup

Ana Tudor
03-22-2006, 04:43 PM
Buna fetelor!
Intrebare stupida: voi va vopsiti parul? Am auzit (niste tantii pe la munca imi spuneau si a intarit si soacra-mea :lol: ) cum ca ar fi interzis cu desavarsire vopsitul in timpul sarcinii. Voi ce stiti? ce baza stiintifica ar exista? Ca, practic, bebele sta bine protejat acolo, ar insemna sa nu ne mai dam nici cu creme din cauze de toxicitate :roll: ...
Pup

Danip
03-22-2006, 05:23 PM
Buna, gravidutelor!
Eu l-am intrebat pe dl. dr. T daca am voie sa ma vopsesc, asta pe la 5 sapt si jumatate si mi-a zis ca da. Tousi eu mi-am luat nuantator fiindca nu are amoniac. Pt cele care vor totusi sa se vopseasca sa o faca intr-o incapere aerisita bine.
Va pup,
Dani

tanima_i2005
03-24-2006, 08:24 PM
Anasia, sunt bine. Tot cu durerile de burta care nu prea cedeaza la no-spa si cateodata mai am si mici contractii, dar nu mai sunt puternice. Daca stau linistita trec in cateva minute. Stau mai mult in par chiar daca m-am plictisit de mor.
Irina este intradevar prietena mea, cea cu care ai vorbit vinerea trecuta la cabinet.
Te pup

muresan gaby
03-24-2006, 08:33 PM
Buna fetelor eu sant Gaby,intrasem pe site la burtici mijlocii si nu era nimeni pe acolo noroc cu TANIMA si ANASIA care m-au indrumat aici si carora le multumesc din suflet.TANIMA am inteles eu bine tu ai mai pierdut sarcini inainte de sarcina asta?Imi pare sincer rau mai ales ca stiu prin ce ai trcut si eu la randul meu pierzand 3 sarcini care si-au lasat amprente adanci.Imi cer scuze ca te intreb dar care a fost motivul ptr. care ai pierdut sarcinile ,ai avut infectii in sange sau pur si simplu sa intamplat? :?: Sper ca acum sa fii bine iti doresc si tie si bb multa multa sanatate si sarcina cat mai usoara.ANASIA tu ai 20 saptamani,esti o fericita,vroiam sa te intreb tu ai facut eco3D,ce ai fetita sau baietel?Ai facut eco ca asa ai vrut sau dr tau a zis sa o faci?Sper sa fie totul bine iti doresc si tie si lui bb multa sanatate si sa ma ajuti si pe mine ca sant tare incepatoare :D

tanima_i2005
03-24-2006, 08:55 PM
Gaby, motivele pierderilor de sarcina nu mi le-a spus nimeni. Am facut toate analizele care mi s-au indicat: infectioase, imunologice si alte cateva analize, bineinteles cele uzuale. Prima sarcina a fost avort spontan. Uneori tind sa cred ca a fost si din cauza unui soc (o suparare), desi doctorii nu dau vina pe asta. Dr Tutunaru mi-a dat ca alternative 2 cauze: probleme de coagulare (a cazut ca am facut analizele si nu am) sau pur si simplu uterul intelege sarcinile ca pe un element strain si il expulzeaza sau nu il mai alimenteaza - oprire din evolutie) si atunci trebuie sustinuta sarcina, ceea ce fac acum cu tratament. Probabil asta o fi fost cauza, nu vreau sa stiu niciodata, ci doar sa mearga bine aceasta a 3-a sarcina. Multa bafta si tie, desi ai trecut de perioada critica, asa ca stai linistita. Eu cand o sa trec de 14 sapt chiar o sa consider ca e bine.

Ana Tudor
03-28-2006, 02:15 PM
Ce mai fac mamicile? Bine, sanatoase?
Luni mergem din nou la dl dr, la 4 jumi. Poate ne intalnim daca vreuna din voi are drum pe la dansul.
Pupici

tanima_i2005
03-28-2006, 03:02 PM
Ana si eu am luni intalnire cu Dr T, dar la 15.30.Eu am sunat cam tarziu si m-a pus cred ca prima. Ca de mine nu scapa cad oi zice ca vreau programare in ziua z, atunci e musai.
Pana luni azi ma duc si aici la noi sa mai fac un eco ca sunt un pic speriata ca am racit rau si ma simt tare aiurea. Ptr linistea mea mai bine vad ce si cum in burtica. Voi ce ziceti de ecografe, sunt daunatoare? Ca eu fac cam des, adica saptamanal.
Pentru raceala am cam epuizat toate tratamentele naturiste si azi l-am sunat pe dr T si mi-a dat voie sa iau strepsils si nurofen si eferalgan, dar incerc sa nu abuzez. lamai la greu mai bine. O sa ma duc sa imi cumpar si miere, ca am vazut ca e buna si ea. Nu stiu cum se face ca eu nu mai am in casa taman acum.
Va pup si sa fiti sanatoase, ca e rau cu gripa.

Danip
03-28-2006, 05:10 PM
Buna fetelor,
Sunt insarcinata in 11 sapt. La 8 sapt. am fost racita si medicul ginecolog mi-a recomandat sa iau Augmentin, l-am luat; acum dupa un examen de culturi de col mi s-a depistat Escherichia coli, iar pentru aceasta mi-a recomandat Zinnat 5 zile, 1 la 12 ore.
Oare nu este prea mult antibiotic, mai ales ca sunt in primul trimestru? Medicul ginecolog a motivat ca trebuie luat in primul trimestru sa nu se rupa membranele la 4 luni.
Va rog frumos daca v-ati confruntat cu asa ceva, dati-mi un sfat, o parere.
Stiu ca sunteti multe pacientele d-lui dr. Tutunaru, voua v-a cerut analiza culturi de col?
Va multumesc,
Dani, 11 sapt +

Ana Tudor
03-28-2006, 05:20 PM
Buna Dani! Da, si eu am facut analiza pt culturi de col; inca nu am primit rezultatele. Sper sa le am cel tarziu luni cand ma duc la control...si sa fie fara probleme. Multa sanatate!

fifi
03-28-2006, 06:45 PM
Fetelor dc stiti cind e domnu doctor de garda va rog sa imi spuneti.Multumiri anticipat

tanima_i2005
03-28-2006, 09:09 PM
Salutare la burtici. Eu nu am mai avut rabdare pana luni si azi am facut un eco chiar in cartier la mine unde am dat de o doctorita la care mai fusesem acum cativa ani si o pierdusem. A fost super de treaba. Mi-a explicat cu mult calm foarte multe chestii, desi i-am spus ca de fapt eu merg la un alt doctor in bucuresti. Deci m-am mai linistit: exista si aici dr competenti. M-a si cantarit pe un cantar electronic care arata cu 2 Kg mai putin decat al meu de acasa. I-am spus ca o sa ma mai duc sa ma cantareasca ca imi place ce imi arata al dansei. Mi-a luat si tensiunea. A fost super super de treaba. E tanara si frumoasa. Si se pare ca si destul de competenta. Mi-a facut si eco cu pozica, ca eu nu aveam nici o poza de la bebe desi pana acum am facut peste 6 ecografii in cateva saptamani. Bebe se zbatea de mama focului. E in grafic. E super, ce sa mai. Sunt tare mutumita.
Dani, si o colega de-a mea a facut cultura col. Mie inca nu mi-a dat sa fac, dar are timp. Poate chiar Luni o sa imi dea. Ma astept ca stiu ca o da la toate fetele. Despre infectia aia insa nu am auzit, desi credeam ca le stiu pe toate.
Sa aveti o seara placuta
Uite ca imi scriu si eu varsta lui bb: 9+

tanima_i2005
03-28-2006, 09:34 PM
Fifi chiar nu stiu cand e de garda. Poate fetele din Bucuresti. Eu am un nr de tel de la spital dar e un fax. Daca te ajuta cu ceva: 3161602

andreea-oana
03-29-2006, 07:49 PM
Am fost azi la dl doctor, mi-a facut eco si am vazut inimioara lui bebe batand, si-a spus dr ca bate cu 112/min :D
Ana, as vrea sa te intreb de analizele de la IDS, cam la ce ora ar trebui sa fiu acolo, si cam cat au fost toate analizele

Ana Tudor
03-29-2006, 07:56 PM
Buna Andreea :)
La IDS se deschide la ora 8. Este chiar vis-a-vis de farmacia Sensi Blu de pe Dorobanti (cam la 150m de ASE / British Council). Eu m-am dus de la 7 jumi pentru ca am vrut sa intru printre primii ca sa nu cumva sa ajung tarziu la munca. Am avut doar 2 persoane in fata.
Analizele au costat 3.570.000 - toxoplasma, listeria, rubella, CMV, AgHBC si AcHVC. Rezultatul il ai in 10 zile.
Abia astept si eu sa-l mai vad inca o data luni pe BB mic :P
Multa bafta si o sarcina usoara!

andreea-oana
03-29-2006, 08:00 PM
multumesc mult pentru informatii, voi merge si eu maine
bafta si tie luni :P

Ana Tudor
03-29-2006, 08:59 PM
Cu multa placere. Cat despre analizele de culturi de col si secretie, acestea le-am facut la Medicover si au costat 510.000. Aici e program de luni pana vineri intre 7.30 si 13 parca; nu e nevoie de programare.
O seara buna!

maya
03-30-2006, 11:06 AM
Hai ca ma mut si eu la voi :wink: . Sunt o burtica de 7 saptamani si sunt f. emotionata si speriata. Sper sa decurga totul bine pentru toata lumea.

Ana Tudor
03-30-2006, 11:52 AM
Buna fetelor!
Anasia, eu am fost la Medicover-ul de pe Plevnei si s-au purtat super cu mine. Nu m-a durut nimic, deci presupun ca nu m-a ranit :) . "Operatiunea" s-a desfasurat cu ajutorul unor betigase subtiri (asemanatoare celor pt urechi) iar d-na care a recoltat a fost foarte amabila. Rezultatul il ai cam intr-o saptamana. Sper sa il am si eu luni cand ma duc la dl dr.
Maya, welcome!! Sarcina usoara si BB sanatos. :)
In rest, cum o mai duceti? cum stati cu greturile matinale? La mine s-au "mutat" seara si au aparut si ciudateniile: spre ex, nu mai pot manca pui, si daca ma gandesc mi se face rau :cry: . Ieri mi-a fost rautz toata ziua. Azi, vad ca sunt mai bine, desi am o stare ciudata, cu ameteli uneori si frisoane + un somn................ :roll:
Va pup si sanatate multa!

Danip
03-30-2006, 04:34 PM
Buna fetelor,
Eu inca nu m-am decis daca sa iau sau nu Zinnatul pt escherichia coli, dar ma gandeam sa ma duc sa-mi repet analiza la Medicover, chiar daca sunt din Ploiesti.
Ana Tudor, tie ti-a recoltat culturi de secretie pentru streptococ B, ca am vazut pe site-ul lor ca nu se numeste exact "culturi de col"?
Maine vreau sa ma duc.
Dani

Ana Tudor
03-31-2006, 09:25 AM
Buna fetelor!
Dani, am intrat si eu pe site-ul lor si am vazut ca nu sunt exact aceleasi "exprimari", dar eu le-am aratat biletul de la dl dr in care scria "culturi de col" si asta au si facut probabil. Mi-au spus si despre testul pt Chlamydia, ca ar fi important si bine de facut, dar daca nu mi s-a recomandat, nu l-am facut. Am auzit ca e si o gramada de bani :roll:
Va pup

maya
03-31-2006, 10:11 AM
Vreau si eu sa va intreb ceva. Pana ieri am avut greturi in continuu, de aseara au cam incetat. Am putut sa mananc si eu putin. Dar acum sunt ingrijorata, poate fi semn rau ca nu mai am greturi? In rest, nu am dureri nimic, ma simt bine.

Ana Tudor
03-31-2006, 10:37 AM
Maya, asa am patit si eu si mai patesc din cand in cand. Acum 2 zile eram ca noua. Nici o greata, nimic. Si mie mi s-a parut ciudat. Pana a doua zi dimineatza :lol: cand mi-a "aratat" ca e acolo. Si eu m-am ingrijorat. Asta e... cred ca vom trece prin multe aspecte de genul asta pana la marele final. Sper sa nu fie probleme
Pupici

Danip
03-31-2006, 02:22 PM
Buna fetelor, ce mai faceti, cum va mai simtiti?
Anasia, tu care esti cea mai mare dintre noi, la cate saptamani se intra in trimestrul II al sarcinii?
Ana Tudor, ti-ai luat rezultatele de la culturi de col? Da-ne un semn de viata? Esti ok? Sper sa nu treci prin ce trec eu, ganduri negre, neliniste..... :cry:
Pupici,
Dani, 11 +

Ana Tudor
03-31-2006, 02:57 PM
Dani draga, luni primesc rezultatul la analizele pt culturi si pt examenul de sange (toxo, etc - cel care ma ingrijoreaza cel mai tare). Cele de la medicul de familie au iesit f bune cu exceptia fierului (care e iesit din limita superioara :roll: ).
Cat despre ingrijorari......abia astept sa-l vad pe BB la el acolo mic si dragalas..uite, azi iar nu mi-a fost rautz... si sunt in 8 sapt si 6 zile dupa UM...
Sper sa fie doar "gargauni"...
Pupici

maya
04-03-2006, 03:51 PM
Azi am observat ca mi-au aparut niste pete mici pe burta, ca niste alunite, ati patit vreuna la fel?

Ana Tudor
04-03-2006, 08:26 PM
Fetelor, suntem bine si eu si BB-le :lol: Analizele sunt "beton", a zis dl dr ca am stat sub o cupola de cristal :D Singura problema este ca nu am anticorpi pt rubeola. In rest, everything is fine. Bebita are 3 cm acum si dormea cand l-am "deranjat" cu dl dr.
Va pup pe toate!!!!

tanima_i2005
04-03-2006, 08:56 PM
Buna seara la burtici. Ana e f probabil sa ne fi intalnit la cabinet la Tutu. Si eu am fost si mi-a facut un film de toata frumusetea. Data viitoare cand te duci sa iti iei un stik cu tine ca iti inregistreaza pe stik pe bb. Eu stau si plang cand ma uit ca vitelu' la poarta noua la filmulet.
Abia acum am ajuns acasa. A fost cumplit drumul. Am niste dureri si niste contractii de nu mai pot. Dar mananc si ma bag la patut sa ne odihnim.
Va pup.

Ana Tudor
04-03-2006, 09:56 PM
Buna seara din nou!
Tanima, e posibil sa te fi vazut, dar nu sunt sigura... purtai ceva negru (o geaca de piele parca), mergeai incet pe trotuar si te tineai de burtica? Daca tu esti cea descrisa, ne-am intalnit pe drum pe la 4 si 5 min. Ai grija de tine si de BB, odihniti-va mult si gandeste pozitiv! Totul va fi minunat!
Pupici

tanima_i2005
04-04-2006, 09:25 AM
Ana, eu ream sigur. Aveam niste contractii de Muream. Nu mai vedeam nimic in fata ochilor. Chiar ma gandeam sa ma uit bine pe acolo sa vad cine vine. Dar dupa atata drum cu maxi taxi pana la Bucuresti si dupa aceea prin Bucuresti cu autobuzul...M-am intors aseara franta acasa. E greu drumul. Dar a meritat din plin.

tanima_i2005
04-04-2006, 10:03 AM
Anasia, eu fac tratamentul in continuare. Cred ca pana la 14 saptamani. Deocamdata nu mi-a mai dat altceva, ca oricum am destule. Nu mai pot sa mai ingit nici macar pastilele care le am acum, daramite altele. Magneziul ala e cumplit de mare si am 4 pe zi. Nospa iau 3 pe zi ca altfel nu dau de cap la durerile de burtica. Eu iau si materna de la inceput. La fier am renuntat deocamdata ca nu mai puteam sa il suport, imi era tare rau de la el, dar va trebui sa il reiau ca ma simt iar anemica. Si bineinteles acidul folic. Destul pana acum, nu. Si injectia cu pregnyl care face minuni in continuare.
Fetelor, hai sa scriem la sf mesajului cate saptamani avem, ca eu am cam uitat. In afara de Anasia care e veterana si stiu ca scrie mereu, de celelalte nu prea mai stiu in cat sunteti.
10+

Ana Tudor
04-04-2006, 12:43 PM
Buna fetele!!!
Tanima, ai multa grija de tine si de BB. Poate ne intalnim data viitoare. Eu am programare pe 21 aprilie la 16.30 :)
Dap, trebuie sa am grija cu rubeola, dar nici sa dau in paranoia acum... stiti vorba aia cu drobul de sare :D
Eu nu iau decat acid folic.. in rest, se pare ca nu am deficiente.
Vai, cand imi aduc aminte cum statea BB acolo si dormea........... fetelor ce sentimente ne incearca :oops:
Pupici burtici!
9+

tanima_i2005
04-04-2006, 12:48 PM
Ana si eu tot pe 21 am programare, dar azi am facut un calcul si o sa dau un tel sa modific daca se poate pe 19 aprilie, ca tot trebuie sa ajung atunci pentru concediul medical la spital si o sa imi fie tare greu sa vin de doua ori in aceeasi saptamana. Daca nu mai pot schimba data cu siguranta ne vom intalni ca eu am la 16.15. deci esti dupa mine.

Danip
04-04-2006, 01:25 PM
Buna fetelor,
Eu am inceput Zinnatul pt escherichia coli, dar mi-e o fricaaa :cry: pt bebe. Sper sa ma ajute Dumnezeu sa fie sanatos, ca prea multe antibiotice am bagat in mine de cand sunt insarcinata.
Ma gandesc si eu ca Dr. Tutunaru nu mi-ar fi dat daca nu era sigur, nu? Incerc sa ma incurajez singura dar nu-mi reuseste.
Ma bucur ca sunteti bine, bebeii la fel......
Va pup,

Dani
12 +

Danip
04-04-2006, 02:33 PM
Salutare fetelor,
Anasia, multumesc mult de tot pentru incurajari, asa sper si eu. In loc sa ma bucur de perioada asta frumoasa pe care toate o asteptam cu drag, eu stau stresata si mi-e frica sa spun si altora ca eu am luat antibiotice in primul trimestru de sarcina, ca nu cumva sa ma judece. Tratamentul l-am inceput la 11 sapt si 5 zile.
Tu ai facut triplu test, a fost masurat pliul nucal, eco 3d? Vreau si eu sa fac investigatiile astea, sa-mi spuna daca bebe e bine.
Offf.........
Va pup!
Dani
12+

Danip
04-04-2006, 03:03 PM
Eco morfologica tot la dr. T?
Daca ai messenger, putem vorbi, eu sunt la serv. acum, numai sa-mi spui ID-ul (al meu e "danadelainde"), numai daca vrei, daca nu, vorbim in continuare asa.
Eu ma duc la dr. T cam la 14 sapt si 3 zile, e ok pt eco morfo si triplu test?
Mercic,
Dani

Danip
04-04-2006, 03:27 PM
Anasia, ai zis ca la 14 sapt si o zi ai facut eco morfo, nu la dr. T ai facut-o sau chiar si pe asta (in afara de cea de la 20 de sapt) ai facut-o la Iosup?
Pai am inteles ca la Iosup e cu programare si dureaza mult pana te programezi si atunci eu nu mai am cum sa o fac la 14 sapt.
Dani

tanima_i2005
04-04-2006, 07:37 PM
Danip, stai linistita ca si eu l-am intrebat disperata inca de pe acum pe T de eco morfologica si mi-a zis ca vorbim la 12-13 saptamani. Si i-am zis acelasi lucru ca daca nu imi mai pot face programare. Mi-a spus ca sun si ii spun ca sunt trimisa de el si e ok, nu ma pune sa astept. Ma programeaza imediat. Eu la sarcina anterioara l-=am sunat ptr un 3D ca am simtit ca nu e in regula si m-a chemat a doua zi. Deci se rezolva in cateva zile, nu saptamani.
Cu medicamentele stai linistita. Eu am fost racita si nu am rezistat fara, dar cand problemele sunt si mai mari. Sora mea a avut infectie urinara si a bagat antibiotic la greu, si are o mandrete de baiat.

Danip
04-05-2006, 04:01 PM
Ce faceti mai fetelor? Nu mai ziceti nimic sau ati iesit la plimbarica? Cred si eu, e asa de frrumos afara........ca as pleca si eu de la serviciu numai sa ma plimb.
Azi termin Zinnatul, tare scarbos mai e. Voi sunteti bine, sanatoase?
Anasia, la cate luni a inceput sa ti se vada burtica bine? (in afara balonarii inerente la gravidutze).

Va pupicesc
Dani, 12+

Danip
04-05-2006, 04:05 PM
Tanima, multumesc pentru incurajare, dar la cate luni de sarcina a luat antibiotic sora ta? Ma ingrijoreaza ca am luat de 2 ori antibiotic in primul trimestru de sarcina si unele chiar tari: augmentin si zinnat. Numai Dumnezeu poate stii ce se va intampla, ma rog sa fie bebe sanatos.
Anasia, mercic pt site-ul cu zinnatul, dar nu stau bine la capitolul engleza, daca era in franceza mai mergea. Daca ai inteles tu ce zicea, poti sa-mi traduci? :oops:
Pupici pt toate burticile.
Dani, 12+

Ana Tudor
04-05-2006, 04:08 PM
Hello!!!!!!!!
Da... e asa frumos afara si eu stau inchisa in birou...foarte trist :? Abia astept weekendul sa lenevim la soare. Mie mi-e bine (cu exceptia diminetilor), chiar nu am de ce sa ma plang. Doamne ajuta sa fie asa pana la final :) . Sunt optimista. Am gasit un super site: www.pregnancyweekly.com.
Voi ce faceti?
Pupici
9+

Ana Tudor
04-05-2006, 04:46 PM
Fetelor, la mine am inceput sa creasca un fel de "colacei", ceea ce nu are legatura cu bb care e mult mai jos. Talie ingrosata pot spune. Ideea e ca toti blugii mei ma jeneaza la nasture cand stau jos :D Fetele de la munca imi spun ca se vede ceva...
Voi ce mai mancati? Noi papam fructe multe si branzeturi. Abia astept sa apara rosiile de gradina, ciresele, caisele, etc...
Pupici
9+

Danip
04-05-2006, 05:03 PM
Buna..........
La capitolul mancare stau cam prost, mananc ca din carnea mea. De fapt nu pot manca orice si atunci imi creez niste pofte si ai mei parinti le pun in aplicare (caci eu pap la ai mei si sotul pe unde apuca ca e plecat mai mereu). Prin urmare aseara am papat spaghete cu ciuperci. Fetelor am descoperit merele golden, cele verzi, sunt asa de bunneeeeeeee. Sa nu mai zic ca si eu astept ciresele, caisele, piersicile, si cel mai mult porumbul fiert :lol: Dar sa ne gandim numai la ceea ce se gaseste acum in anotimpul asta ca altfel............

Pupici,
Dani, 12+

Danip
04-05-2006, 05:07 PM
Apropos,
Imi place sa scriu aici, pe desprecopii sunt multe gravidute de sept.-oct si e cam greu de primit raspuns, asa ca m-am obisnuit aici cu voi.

Pupici
Dani, 12+

Ana Tudor
04-05-2006, 05:08 PM
Daaaaaaaaaaaaaaaaaa...............merele verzi sunt si favoritele mele :D . Le ADOR pur si simplu...eu, care nu prea mancam mere :)
Nu stiu ce sa mai fac de papa...cred ca o supa crema de legume si spanacel.
Pupici
9+

Danip
04-05-2006, 05:14 PM
Eu mai am de stat la serviciu pana pe la 8 seara, asa ca sunt pe baricade, adica pe forum :lol:
Voi sunteti tot la serviciu sau aveti calculator acasica?

Ana Tudor
04-05-2006, 05:17 PM
Eu sunt la serviciu pana la 6, dar mai intru si de acasa. Messenger aveti?
ID-ul meu este: aciorascu
:D
9+

Danip
04-05-2006, 05:17 PM
ID-ul meu este "danadelainde"

Dani

maya
04-05-2006, 05:18 PM
Azi am mers cam 2 ore si am obosit putin. Cand am ajuns acasa am vazut o usoare scurgere maronie, ati mai patit vreuna? Eu sunt cam in a 9-a saptamana.

Ana Tudor
04-05-2006, 05:21 PM
Si eu am mers luni pe jos exagerat de mult, dar nu am patit asa ceva.
Pupici
9+

tanima_i2005
04-05-2006, 05:28 PM
Da mai, fetelor, sa vorbiti despre mancare ca eu de trei zile nu mai bag mai nimic in gura de rau ce imi e. Parca am fierea in gura asa simt toata mancarea. Nu mai pot manca decat ciorbica si pe aia goala. Mi-e fooooaaaameeeeee. Nu-mi mai plac portocalele, grefuit-ul, merele nu mi-au placut niciodata extraordinar de mult, desi la inceputul sarcinii am bagat vreo 3 dar ultimul sta pe masa de 3 zile. Lactate eu nu am mai putut manca de la sarcina trecuta, deci sunt tare ingrijorata ca inca nu mi-a trecut scarba de ele si bb are nevoie de calciu. Iar eu nu ii ofer mai nimic de cateva zile. Ce sa mai spun ca nici lichidele nu imi mai plac sub nici o forma: nici apa nici sucuri, nici ceai, nimic. Nu stiu din ce voi trai in urmatoarele zile. Macar apa daca as putea sa beau. In schimb as manca capsuni. Dar voi ati vazut cat sunt de scumpe... Si struguri. Are gusturi rafinate bebe asta al meu. Aseara mi-era sete de muream si ca sa pot bea apa am pus un deget de vin in pahar (un deget masurat pe orizontala nu pe verticala :D ). Deci betivan va iesi sigur. Deja si-a dat arama pe fata.
Dani, sora mea a luat prima oara prin luna a 3-a si apoi in luna a 5-a a tinut-o tot in tratamente cu antibiotice din cauzainfectiei urinare.
Acum ce sa iti mai spun ca si eu sunt un pic ingrijorata ac am citit ca gripa in primul trim de sarcina da malformatii la bebe si eu am tot fost gripata de 2 saptamani incoace. Si cand zic ca m-am facut bine atunci ma ia iarasi o tuse de-aia magareasca de nu ma mai pot opri si durerea in gat. l-am zguduit pe bebe in ultimul timp de cred ca nu mai stie de capul lui. Cand tusesc trebuie sa ma pun pe ciuci ca ma dor toate cele.
Of, si afara e asa frumos si eu stau mai mult in pat. Si cand ma gandesc ca vine vara...Dar o sa se faca fructele si abia stept.
Va pup pe burticile voastre mici, eu am deja mai muti colacei la burtica iar seara un butoias cu pulbere care sta sa plesneasca.
Mami cu bebe 10+

Danip
04-05-2006, 06:20 PM
Acum m-am uitat in urma cine a mai scris pe forum si am vazut ca Ilinca nu a mai scris nimic. Ce-o fi cu ea? Sper ca e ok.

Dani, 12+

Danip
04-05-2006, 06:26 PM
Tanima, nu ai vorbit cu dr. T de gripa asta? Tusea se rupe?
Maya, suna-ti medicul ginecolog si intreaba-l, nu sta asa, ok? Poate nu inseamna nimic grav scurgerea aia maronie, dar paza buna trece primejdia rea. Sa ne spui ce-ai facut si odihneste-te.

Pupici
Dani, 12+

tanima_i2005
04-05-2006, 08:01 PM
Chiar mai, fetelor, ce o fi cu ilinca. Si uitasem de ea. Noroc cu tine Dani. Ilinca, mai da-ne un semn de viata. Speram ca esti bine.
Dani am vorbit cu dr despre gripa asta a mea, am luat si ceva tratament dar am incercat mai mult cu lamii (nu le mai suport acum nici sa le vad) si miere. Dar am ramas cu o tuse seaca care se manivesta mai mult seara si din cand in cand ma trezesc cu nasul infundat pe care il tratez tot cu zeama de lamiie.
Maya, in primul rand vezi ca acea pata sa nu fie insotita de dureri. Cel mai bine insa e sa faci si un eco sa vezi de unde provine sangele. Fiind insa de culoare maro eu zic ca sa stai linistita ca numai cel de culoare rosie poate aduce probleme. Dar paza buna trece primejdia rea, asa ca cel mai bine e sa vezi care ar fi cauza. Eu cind am o temere dau fuga la ecograf. Nu afecteaza cu nimic. M-am interesat in mai multe locuri.
10+

tanima_i2005
04-05-2006, 08:25 PM
M-am uitat de la inceput si pana acum, Ilinca nu a mai scris de la pagina 6. Ce o fi cu ea. Sper sa ne dea un semn de viata cat de curand.
Au mai fost pe la noi si Gaby Muresean si Andreea Oana. Nici ele nu ne-au mai vizitat. Sper sa revina si ele cat de curand si sa ne dea vesti despre cum au mai crescut bebeii lor.
O seara placuta la toate mamicile cu burtici.
10+

Ana Tudor
04-07-2006, 06:17 PM
Ce sa facem... ne pregatim de week-end si eu imi iau avant pentru ziua de maine...cand ar trebui sa gatesc :?
Pupici!
10+

Ilinca
04-08-2006, 12:21 PM
Salutare, fetelor!

Uite c-am inviat :lol:
Intr-adevar, n-am mai trecut demult pe-aci. Am avut niste probleme in familie, care mi-au cam taiat cheful de orice altceva.
Ma bucur sa vad ca voi sunteti in formatie completa si va simtiti bine (cu exceptia nelipsitelor greturi!)
Eu - fizic - ma simt bine. Nu prea mai am nici greturi, mi-a revenit pofta de mancare, cu oboseala m-am mai obisnuit.. In schimb eu am avut o sarcina destul de agitata din alte puncte de vedere.. Nici nu se pune problema de "odihna si relaxarea" pe care le recomanda doctorul!
Ma rog, asta e, nimeni nu-i perfect.. sper numai sa nu iasa un BB agitat ca primele luni de sarcina ale mamei lui!!

V-am pupat si mai trec pe la voi (sa va verific :) ) din cand in cand.

Ilinca

tanima_i2005
04-08-2006, 06:03 PM
Of, Ilinca, bine ai reaparut. Ma speriasem ca stiam ca ai avut ceva sangerari daca nu ma insel la inceput. Sa dea Domnul sa se linisteasca toate in viata ta ca bebe e pe primul plan acum. Trebuie sa fii tare pentru el. In rest, probleme apar tot timpul cu familia si cu altele. Crede-ma ca stiu din proprie experienta. Sa mai treci sa ne spui cum mai esti, cum te mai simti. Nu ne mai da asa emotii sa dispari o luna de zile fara o vorba.
Anasia te compatimesc. Eu nu am prea lucrat sambata, iar acum ca sunt in concediu medical nu mai stiu cum e la servici. Cred ca o sa imi fie tare greu cand voi reveni si eu dupa 90 de zile de concediu, dar atunci o sa fie o perioada mai linistita si mai usoara si urmeaza vacanta (lucrez in invatamant) asa ca pana nasc nu o sa ma prea stresez cu serviciul. Nici cu banii ce e drept, ca salariu e mic de fel iar acum cu CM este si mai mic, dar macar stau acasa.
Fetelor, sa aveti un week-end relaxant.
10+ maine 11fix

andreea-oana
04-10-2006, 01:54 PM
Reapar si eu...Nu stiu cum sunt greturile voastre, dar cateva zile nu am putut sa ma mobilizez, efectiv nu m-am sculat din pat; la prima tentativa de statiune bipeda trebuia sa fug (si nu prea ajungeam) la toaleta...au fost niste zile groaznice, mi-am mai revenit acum, merg si la serviciu, e bine. Mi-a fost rau dupa ce mi-au luat sange (nu stiu dc neaparat are legatura) si de atunci mi-a fost din ce in ce mai rau. Bine ca a trecut... Eu am programare miercuri, sper sa am rezultatul analizelor pana atunci
Va pupic

Andreea 7+

buffy_love
04-10-2006, 02:33 PM
Bine v-am gasit, burtici de toate marimile :)
Mai permiteti unei sore "intru burtica" sa vi se alature?
Tot pacienta dr. T.

tanima_i2005
04-10-2006, 02:50 PM
bun venit in randul nostru Buffy. Sa ai parte de o sarcina usoara si fericita pana la sfarsit.
Anasia, eu tot cu greturi dar mai pregnant seara. Asa ca dimineata si la pranz bag la greu de toate ca sa suplimentez si masa de seara pe care o cam sar de la o vreme. Ma simt parca un pic mai energica de vreo cateva zile. Nici dureri de burtica nu am prea avut. Deci, ce sa mai, poate totul e spre bine.
Miine bineinteles ca ma duc iar la eco, ca deja am inceput cu grijile, asa ca mi-am facut programare. Pana si starea asta de bine ma nelinisteste. De ce tocmai acum mi-e bine? De, paranoia mea.
Va pupic.
11+

buffy_love
04-10-2006, 03:11 PM
Am citit acum cam toate problemele si temerile voastre, asa ca o sa va retin atentia si cu "povestea noastra". Avem in prezent 17 sapt + ceva zile si am trecut prin cate experiente cel putin neplacute.
Am aflat de sarcina cand eram in sapt.6, am fost la Medsana, de 2 ori, la 2 dr diferiti si ambii mi-au spus ca sunt sarcini gemelare oprite din evolutie si tr fac chiuretja :(. Am fost f tristi cand am auzit, mai ales sotul meu, desi nu "programasem" nici un bebe anul asta. In disperare de cauza am ajuns la dr. Tutunaru. Cred ca nu exista zi in care sa nu multumesc bunului Dzeu ca avem macar un asemenea medic.
Adica T m-a pus urgent la eco si am observat cu stupoare ca este doar o sarcina, in perfecta stare, si inca un fel de chist, nu stiu cum sa il numesc (asta datorita faptului ca am 2 hemiutere).
Povestea nu se termina aici dar concluzia pe care vreau sa o trageti cu toatele este..nu intrati in panica si neaparat meregeti la el cand aveti o problema, chiar daca alti 10 medici va recomanda intreruperea sarcinii sau ceva la fel de grav.

buffy_love
04-10-2006, 03:31 PM
Multumesc de urari!
Nu stiu cum de am uitat tocmai cel mai important luccru: este baietel si il va chema Andrei (cred). :)

Ana Tudor
04-11-2006, 02:26 PM
Buffy_Love, bun venit printre noi! O sarcina usoara si un BB sanatos! Intr-adevar, dr T is the best! Ma bucur mult pt tine ca totul e OK, sa dea Dumnezeu sa fie bine pana la capat pt toata lumea!
Griji si temeri avem toate :) , poate pt ca gandim prea mult si avem acces la tot soiul de informatii...
Va pup, aveti grija de voi! :D
10+

natalia
04-11-2006, 04:12 PM
Iaca ma alatur si eu burticilor mici. Ma numesc Natalia si sunt insarcinata in 9 saptamani si tot pacienta dr. T. Daca v-ati uitat pe forum am creat si eu un topic nou si anume " Tratamentul minune al Dr. T". Acolo ma plangeam de durerile de burtica si nu stiam daca sa urmez sau nu tratamentul dl. dr., dar m-au incurajat Anasia si Danip carora le multumesc mult. Asa cum vezi, Tanima, ti-am urmat sfatul si m-am alaturat voua. Pe 21 aprilie am programare la eco, mai vine cineva atunci? Va pup fetelor si sa auzim numai de bine!

Ana Tudor
04-11-2006, 04:15 PM
Buna Natalia si bine ai venit printre burtici! O sarcina usoara si un BB frumos si sanatos!
Eu am programare pe 21 aprilie la ora 4 jumi. Poate ne intalnim!
Aveti grija de voi si de pui! pupici!
10+

maya
04-11-2006, 05:15 PM
Eu una sunt paranoia direct, cu cat stiu si citesc mai multe cu atat sunt mai ingrijorata, ma identific cu toate problemele posibile. Cred ca innebunesc in curand.

Ana Tudor
04-11-2006, 05:27 PM
Maya draga :D nu te ingrijora...cred ca toate suntem mai mult sau mai putin "paranoia". Accesul la informatii ne face mai constiente si mai responsabile (parerea mea). Dar uite...tot citesc si nu ma lamuresc...sa ma vopsesc sau nu? :roll: Deja a crescut si se vede fffff urat... :( In curand n-o sa ma mai simt bine in propria-mi pielicica.
Hai va tzuc!
10+

tanima_i2005
04-11-2006, 08:49 PM
Mai fetelor, vreti sa vedeti paranoia: pai va arat eu.Iar am facut eco ca azi bineinteles ca nu m-am simtit bine dupa 3 zile in care parca uitasem ca sunt gravi. iar dureri de burtica. Si la eco mi-a spus ca am colul cam scurt. Dar saptamana viitoare merg la Tutu si o sa il intreb si pe el. Ca asta imi mai lipsea. Cica sa nu mai fac efoer. Pai ce efort ca sa tii telecomanda in mana nu e asa greu. Ce e drept mai cobor si mai urc scari. Dar gata nu mai ies din casa. Si cica sa am grija cu actul sexual sa nu fie brutal. dar oare ce e ala ca de cand am facut pe bebe nu am mai avut asa ceva. Decat in vis ca m-au napadit niste vise erotice. Ce nu am avut eu toata viata mea asa ceva. Auzisem eu ca in timpul sarcinii hormonii fac ravagii, dar nici chiar asa. Si mi-e asa de dor.... Dar dl dr a zis ca nimic pana la botez. Cred ca o sa mor de dor pana atunci. Dar asta e. Ne conformam. Mai rau cu visele ca pe astea nu le pot controla. Si cica nu e bine nici cu astea ca dau contractii. :cry:
Ei, asta da paranoia, nu. O sa imi iau campii intr-o zi.
Va pup.
11+

Ana Tudor
04-12-2006, 11:56 AM
Lasa Tanima, astea-s chestiuni inerente. E adevarat ca or fi luat-o hormonii razna, dar in cazul meu cred ca s-au imprastiat ca potarnichiile care incotro :D , pentru ca eu nu mai am chef nici sa ma gandesc la sex :oops:
Prin ce ciudatenii trecem, Doamne........
:roll:
10+

muresan gaby
04-12-2006, 06:07 PM
CE mai faceti?Imi cer scuze nu am mai intrat pe forum din unele motive personale,dar pot sa va spun ca intre timp s-au intimplat multe :P ,am fost la eco4d si l-am vazut pe bebe.Doamne este o splendoare.Fetelor am inceput sa plang, ne-a facut cu manuta a fost prima data cand l-am vazut.Tati e in al 9 cer mai ales ca are baiat :lol: .Cred ca nimic nu se compara senzatia minunata pe care o ai cand il simti miscind in burtica sau cand il vezi.Va pup pe toate .

andreea-oana
04-12-2006, 11:00 PM
Am fost si eu azi la drT. L-am vazut pe bebe care a crescut mult de data trecuta; are muguri ai membrelor, dormea linistit la inceput, apoi s-a miscat un pic
Analizele sunt bune, mai putin faptul ca nu am anticorpi antirubeola, ceea ce inseamna ca va trebui sa am grija, sa evit contactul cu copii
Cu greturile stau ceva mai bine, dimineata sunt intense, scad spre pranz, si reapar seara. Intre greturi apuc si eu sa mananc :D
Trebuie sa revin peste 2 sapt, dupa Pasti oricum si trebuie sa sun sa vad exact cand. Voi ce ziceti, cand ar trebui sa sun, sapt viitoare sau dupa Pasti?
Pupici la toata lumea si aveti grija de voi si de bebiti!

muresan gaby
04-13-2006, 04:40 PM
ANASIA tu cand ti-ai facut prima eco 3d ,adica la cate saptamani?ai de gand sa mai faci vreuna,te intreb ca sa stiu si eu daca trebuie sa mai fac vreuna(eu avand 19 saptamani acum). :roll: ANDREEA iti doresc sa il vezi pe bb cat mai curand si sa te ajute Domnul sa scapi odata de greturi :oops: ,va pup dulce

muresan gaby
04-13-2006, 06:11 PM
anasia si ai aflat ca ai o bebelina la eco 2d?sa-ti traiasca multa sanatate si tie si ei.abia astept sa imi povestesti cum a fost la eco marita sa te duci ca merita te pup

muresan gaby
04-14-2006, 06:17 PM
Ce mai faceti ,nu mai dati nici un semn?ANASIA ai fost o norocoasa sa afli asa devreme ca o sa ai o fetita sa-ti traiasca ,in rest celelalte gravidute ce mai fac nu mai dau chiar nici un semn :oops: :oops: .eu si bb vrem sa le uram un calduros LA MULTI ANI celor care isi serbeaza de florii ziua(SAU DACA AU SARBATORITI )si de asemenea un PASTE FERICIT tuturor care sant catolici :P :P
Astept fetelor sa mai schimbam impresii si sa mai deschideti calculatorul,va pup dulce si eu si bb :D :D

Danip
04-15-2006, 12:12 PM
Buna burtici,
Vad ca ni s-au mai alaturat burticoase, asta e bine. Eu mi-s la serviciu, cand mi-era atat de bine in pat.......
De cateva zile am o chestie care ma deranjeaza, mai mult psihic cred :roll: nu ma ustura cand fac pipi, dar cateodata simt o mica usturime jos. Ce-o mai fi si asta, ca m-am saturat de boli si medicamente. Am inceput sa beau ceai de cozi de cirese, sper sa nu am infectie urinara, mi-e cam frica sa fac urocultura sa nu cumva sa am ceva. :( In rest, imi face mari probleme spalatul pe dinti, din cauza asta azi dimineata am dat la boboci, dar nici nu pot sta nespalata pe dinti :wink:
Weekend placut, la multi ani celor care isi sarbatoresc ziua de nume de Florii si celor care sarbatoresc Pastele catolic.
Aveti grija de voi si de bebei!!
Pupici,
Dani, 13+
P.S. Eu ma duc luni la eco, de-abia astept sa-l vad pe bebita. Apropos, s-o vedea de acum ce e? :)
:) :)

muresan gaby
04-15-2006, 01:03 PM
buna burticute ce mai faceti?
DANIP imi pare rau ca ai usturimi la pipi,dar cred ca ar trebui sa te duci sa iti faci analiza la urina,poate nu ai nimic dar ptr linistea ta cred ca ar trebui sa o faci.Am inteles ca cel mai bine e sa tatezi din timp o eventuala infectie urinara ptr ca e oarecum periculoasa ptr sarcina.Iti tin pumnii si sper sa fie bine. :wink: Iar daca te duci luni la eco (si cred ca abia astepti)poti afla chiar si sexul bb daca ai un dr bun.Va pup pe toate si eu si bb.

Gaby+bb19+

Ana Tudor
04-15-2006, 01:36 PM
La multi ani tuturor Florilor si Paste fericit pentru cei catolici!
O primavara plina de flori si de caldura! :D
Pupici
11+

buffy_love
04-17-2006, 11:49 AM
Tanima, de ce a spus dr T fara sex pana la botez?
Ai probleme sau..preventiv?
Pt ca mie nu mi-a spus asa ceva, desi probleme sunt gramada, dar nici nu stiu cum as rezista atata vreme... :oops:

natalia
04-17-2006, 02:28 PM
Buna fetelor! Mai ia cineva materna?
Am intrat in 10 saptamani si neavand pofta de mancare dr. mi-a recomandat materna. Eu in loc sa ma ingras mai rau am slabit :cry:, dar de cand am inceput sa iau aceste pastile mi-am recapatat cat de cat pofta de mancare. Pupici!

natalia
04-17-2006, 03:06 PM
Buna Anasia!
Sa stii ca nu prea ma dau in vant cu mancatul, nu prea am pofta de mancare; oricum ii multumesc lui Dumnezeu ca pana acum mi-a fost destul de bine si nu am vomitat deloc. Tu in cate luni mai esti? Noi de-abia vineri mergem la control. Bafta si sa auzim numai de bine! :P

tanima_i2005
04-17-2006, 05:58 PM
Buna fetele.Nu am mai intrat de mult sa scriu, dar de citit am citit. Bun venit noilor burtici. Eu ma simt un pic mai bine parca, tot cu greturile dar mai suportabil si daca mananc imi mai trec. Drept urmare am luat 2 kg in 2 saptamani. Nu mai ma incape nimic si nici nu am intrat macar in sem II.
Natalia eu iau materna de vreo 4-5 luni, de la sarcina anterioara pe care am pierdut-o si nu le-am intrerupt deloc de atunci. Eu sunt si un pic mai anemica cu lipsa de ca si fe. I-am spus lui dr T ca iau si a zis ca e ok, pot sa iau in continuare.
Bufy, eu am avut 2 sarcini pierdute fara sa cunosc o cauza anume si plus de asta am avut inca de la inceput contractii si dureri de burta. Mi-a interzis total inca din sapt 4 "chestia aia cu barbatul" si din cauza antecedentelor dar si a contractiilor. Nu trebuie solicitat colul in nici un fel si orgasmul poate da si el contractii, ma mai gandesc eu. dar cu atatea vise eu stiu ce se mai intampla pe acolo pe la mine, ca mi-e frica si sa mai adorm ca poate visez. asa ca ma chinui pe cat posibil sa nu mai vad nimic erotis sau ceva care sa imi dea idei noaptea in vis. Si sotul cand se schimba ma intorc cu spatele sa nu il mai vad. Groaznic, nu. L-as intreba si eu daca nu as putea totusi asa, mai rar si mai usurel, dar daca el a zis NU categoric, cum sa ii spun eu ca am devenit obsedata de sex de cand sunt gravida? Asa ca incerc pe cat posibil sa ma abtin.
Miercuri o sa merg la control la ora 16 fara 15 min, asa ca poate ne intalnim pe acolo cu alte burtici.
Sa aveti o zi buna.
Tanima 12+

maya
04-18-2006, 09:30 AM
Am ajuns si eu la T si bebe e bine deocamdata :D . Am inteles ca intre sapt 14 si 16 ma asteapta si un triplu test. Voi l-ati facut sau vi s-a cerut? Eu credeam ca se cere daca ai peste 35 de ani sau apar ceva probleme la eco morfologica.

buffy_love
04-18-2006, 10:42 AM
Ok, Tanima, am inteles, dar mi se pare ingrozitor si pt tine dar mai ales pt sotul tau, va fi si mai greu pt el sa suporte "singuratatea" atatea luni.
Macar sa fie bine pana la sfarsit.
Eu am alta problema: am 2 hemiutere, intr-unul e bebe si in celalat e o formatiune, un fel de chist, nu se stie exact. Dr.T se temea sa nu fie o sarcina molara ca atunci se termina cu sarcina, a facut o laparoscopie si nu e mola din fericire, dar nici nu si-a dat seama ce este. Problema e ca si chistul asta creste odata cu bebe si il cam inghesuie. Acum iau tratament cu Pregnyl si No spa, sa vedem, mai am 4 injectii si apoi mergem la eco sa vedem.
Triplul test l-am facut si eu, in sapt 14 parca (maine intram cu voiosie in sapt.19), cred ca e bine sa il faceti oricum.
Va doresc o zi linistita, fara greturi si alte probleme.
Si pupici pt cei mici.

tanima_i2005
04-18-2006, 02:48 PM
Of, Buffy, numai problemute la toate fetele. Vad ca tie ti-a dat pana la 20 de saptamani pregnylul. Eu sper sa fie totul ok si la 14 saptamani sa mi-l opreasca ca il fac de la 4 saptamani si tare m-a secat de bani. Dar si daca e nevoie il voi face ca bebe e mai important. eu pot sa renunt la toate pentru mine pentru binele lui.
Maine merg si eu la control. Mai am si eu un pic si fac eco morfologica. Cred ca o sa ma programez pentru inceputul lui mai, exact intre 14 si 15 saptamani. Mai vedem ce spune dr T maine.
Anasia, nici eu nu am scapat de greturi, desi nu vomit. Dar parca uneori mi-as dori sa mai golesc un pic stomacul de amarala care o simt.Dar ne tinem tari. Am scapat in sfarsit de gripa. Desi la cat am umblat zilele astea cu niste probleme mi-e si frica de ce ma mai asteapta ca burtica m-a durut destul de tare seara.
Maya, triplul test se face tot preventiv, mai ales daca ai avut probleme cu alte sarcini. eu stiu ca il voi face sigur tocmai ca am doua sarcini pierdute fara o cauza anume si sunt suspecta de mai multe. Cel mai bine e sa previi, asa ca e binevenit.
Buffy, stai linistita, ca daca a fost totul ok pana acum de ce nu ar fi acum bine. Trebuie sa fim optimiste desi eu vorbesc care ma panichez continuu si imi zic mereu ca daca trec si de saptamana asta ma linistesc si tot asa mai trece o saptamana de stres si de griji. Trebuie sa ne gandim ca este cineva acolo sus care are grija si de noi.
tanima 12+

muresan gaby
04-18-2006, 02:56 PM
Ce mai faceti fetelor?
As vrea sa va intreb ce inseamna triplul test si in ce anume consta.Vad ca voi santeti majoritatea la dr T,eu fiind la alt dr nici nu am auzit de asa ceva.Care este motivul ptr care sar face testul asta si ce anomalii ar putea sa se vada.Eu am facut 3 d si am intrebat-o pe dr daca trebuie sa mai fac vreo analiza si mi-a zis ca nu ca toate masuratorile sant bune si nu am de ce sa imi fac griji :roll: :roll: .
Fetelor va rog sa imi raspunde-ti si mie sa stiu.Parca ma linistisem cu eco asta acum iar stau in tensiune.

buffy_love
04-18-2006, 10:04 PM
Tanima, cred ca ai inteles gresit. Eu nu fac Pregnyl de la inceputul sarcinii, doare de vreo 2 sapt, din 4 in 4 zile, mi-a dat 8 fiole.Cel putin deocamdata. Mai am 3 de facut apoi ma duc la eco la Iosup si cu pozele al T si vedem pe urma ce mai facem. Dar cunosc pe cineva are face Pregnyl de la inceputul sarcinii si acum e in luna 8. E adevarat ca sunt scumpe, dar noi macar avem o sansa sa devenim mamici, spre deosebire de alte femei. Eu mereu la asta ma gandesc cand imi vine sa imi plang de mila. Nu conteaza cat costa sau cate dureri avem, atata timp cat mai exista o speranta.
Anasia, laparoscopia am facut-o pe la..8 sapt, cred. Toata lumea de mira de asta, inclusiv eu, cred ca l-am zapacit pe dr.T cu intrebarile: cum de anestezia nu ii face rau, antibiotice, calmante, etc...Se pare ca pana acum totul este ok. Exista posibilitatea sa imi faca cerclaj, asta este. Se poate si mai rau :). Nu s-a descoperit ce e exdact pt ca nu a putut ajunge cu instrumentul acolo sa ia o mostra de tesut. Spunea ca atinge sarcina si atunci pericolul era mai mare. Altfel..greturi, etc nu am avut niciodata.
Oricum, cred ca alt dr in afara de T m-ar fi trimis urgent la chiuretaj ca sa scape de belea. Asa ca..mare noroc avem cu el.

buffy_love
04-19-2006, 10:43 AM
Sa fie bine pt toti bebeii si pt toate mamicile :).

Ilinca
04-19-2006, 12:45 PM
Fetelor, am fost ieri la echo morfo de 14 sapt si am o FETITA!!
In rest, toate bune.
V-am pupat pe toate :D

muresan gaby
04-19-2006, 12:54 PM
ILINCA felicitari ptr fetita sa-ti traiasca si sa te bucuri de ea :D :D :D

Danip
04-19-2006, 01:03 PM
Buna fetelor,
Am fost si noi la eco luni, bebe a crescut, cred ca dormea, ca nu prea avea chef de miscare :lol: , dr. T a incercat sa-i masoare pliul nucal dar nu a putut, ii aparea pe ecran o dunga neagra chiar acolo unde trebuia sa faca masuratoarea, nu siu din ce cauza, dar el a zis ca oricum e mica, sper sa fie asa. Voua vi s-a intamplat?
Pe 3 mai ma duc la eco morfo la dr. Iosup si cu ea inapoi la dr. T.
Acum nu a putut sa-mi zica ce sex are bebe, cica pe la 14 sapt. si eu aveam 13sapt +4 zile, dar sper ca la Iosup sa se vada.
Ilinca, unde ai facut eco morfo?
Buffy, si tu ai luat antibiotice in timpul sarcinii? (am luat si eu de 2 ori pana acum, nu prea sunt impacata, dar l-am intrebat iar pe dr. T daca il afecteaza pe bebe si m-a asigurat ca nu, sper sa fie asa).
Si noi avem interdictie de la dr. T la raporturi sexuale si am uitat sa-l intreb pana cand .........oops :(
Eu tot cu greturi, mai vomit cand ma spal pe dinti, senzatie tare nashpa si inainte uram sa vomit, dar asta e, nimanui nu-i face placere, bebe sa fie sanatos. :)
Pupici la toate burticile!
Dani, 13+

natalia
04-19-2006, 01:03 PM
Felicitari Ilinca pentru fetita! Si eu imi doresc tot fetita, cu toate ca am o presimtire c-o sa fie baiat. :P Pupici pentru amandoua!

buffy_love
04-19-2006, 01:30 PM
Am luat antibiotice la greu, nu mai tin minte ce, mi-a spus T ca nu il afecteaza. Si il cred. Daca va uitati pe un prospect de No spa, Magne B6 sau Pregnyl o sa vedeti ca nu se administreaza gravidelor. Si totusi f multe dintre noi le luam. Eu chiar nu cred sa faca vreun rau, atata vreme cat le luam la sfatul si sub supraveghere medicala.
In rest..nici macar o aspirina.

Ilinca
04-19-2006, 03:05 PM
Danip, tot la dr. Iosup am facut echo morfo.. dar aveam 15 sapt fix.
Natalia, si eu am fost absolut convinsa ca-i baiat.. desi ne doream fetita, si eu si sotul meu.

Danip
04-19-2006, 05:49 PM
Buna fetelor,
Anasia, ti-am trimis un PM, daca ai timp, astept raspunsul tau.
Pupici,
Dani, 13+

Ana Tudor
04-19-2006, 10:56 PM
Ilinca, felicitari pentru fetita! Sa fie sanatoasa!
Noi mergem vineri la doctor sa vedem cat am mai crescut. Probabil ca o sa urmeze eco morfo in 2 saptamani sa aflam si noi ce mandrete purtam in burtica.
Pupici burtici!
11+

andreea-oana
04-20-2006, 06:07 PM
Ilinca, felicitari si de la mine pentru fetita, sa fie sanatoasa si frumoasa!!!

Noi asteptam sa mergem la eco sa vedem cat am mai crescut, dar nu stiu exact cand, ca trebuie sa sun inainte (dr T am inteles ca pleaca de Paste).
In rest, greturile de rigoare.
Pupici pentru mamici si bebelusi :D !!

tanima_i2005
04-21-2006, 10:09 PM
Buna seara burtici
Am fost si eu la control. bebe e bine, dar dr T era tare grabit si aveam o mie de intrebari din care nu am mai apucat decat 5 sa ii pun. Asa ca am ramas cu multe necunoscute. bineinteles ca i-am mai dat un telefon si i-am mai pus o suta, dar tot au mai ramas destule. O mare problema o am cu eco morfologica. Nu stiu cum sa fac ca am gasit programare pe 5 mai doar la 8 seara. E cam nasol ptr mine ca dupa aceea mai am si 100 Km pana acasa. Si mai e problema ca trebuie sa fac si triplu test dupa, deci asta inseamna abia luni, pe 8 mai. Deci inca un drum la Buc. Of, drumurile astea ma omoara. Daca vreuna din voi aveti o programare mai devreme poate ma ajutati si pe mine sa facem un schimb. Bineinteles ca programarea o mai la dr Iosub la Diagnosis. Poate ma ajutati si cu niste explicatii unde e diagnosis-ul, pe calea Floreasca. Si mai ales ma intereseaza cume cu triplu test: se face neaparat dupa eco morfologica, sau pot sa fac si inainte, in aceeasi zi? Ca as veni de dim sa fac triplutest si apoi seara sa fac eco si le-as trimite rezultatul prin fax sau ceva. mai ramane si dr T la care trebuie sa ajung. Multa alergatura. Greu sa fii si din provincie.
Ilinca, felicitari pentru fetita. si sotul meu vrea fetita.eu vreau ce o fi, sanatos sa fie, desi si eu am o mare presimtire ca e baiat. Desi nu vroiam sa stiu ce e, cred ca totusi o sa cer sa imi spuna, asta mai mult ca sa imi iasa din cap obsesia asta. Macar aflu si gata. Nu mai stau cu gandul ca o fi ce o fi.
a, si as vrea sa va intreb: voi cand ati intrerupt tratamentul inainte de eco morfologica. Pe mine m-a pus sa il intrerup acum si mai am 2 sapt pana atunci, dar parca imi e tare frica fara tratam, atata timp. Tratamentul era ca un drog ptr mine, ma tinea cu mintea cat de cat mai limpede, prin faptul ca stiam ca ii face bine lui bebe. Fara el, mi-e teama sa nu se intample ceva. dar daca dr T a zis asa, asa voi face.
Va pup si va doresc Sarbatori fericite! Si cele mai imbelsugate.

Ana Tudor
04-22-2006, 12:25 PM
Paste Fericit tuturor!!!!
Am fost si noi ieri la eco, avem 75 de grame, 6 cm 69 si dormeam :lol:
Ma voi programa si eu la eco morfo peste 2 saptamani.
Pupici!
12+

muresan gaby
04-22-2006, 09:46 PM
fetelor va urez unPASTE FERICIT,fie ca lumina domnului sa patrunda in inmile tuturor

tanima_i2005
04-25-2006, 03:48 PM
fetelor, stati linistite ca am rezolvat cu TT. Am sunat de dimineata la GeneticLab si am vorbit cu cei de acolo. Le-am explicat ca eu vin din provincie si pot sa merg sa fac TT dimineata, apoi ma duc la ecomorfologica seara si le trimit rezultatul ecografiei prin fax. Ei de asemenea imi pot trimite rez prin fax sau mail si apoi voi merge la dr T cand voi putea, fc si de rezultat. Gata, s-au rezolvat binisor toate.
Voi ce faceti? Cum o mai duceti? Eu stau cu griji ptr eco, dar mult mai linistita decat pana acum. Am intrat si noi in trim II. Speram ca de acum va fi mult mai bine.
Tanima 13+

buffy_love
04-25-2006, 04:08 PM
Tanima clinica Diagnosis este pe Calea Floreasca la nr. 60, pe langa spit. de urgenta, in aceeasi cladire cu Directia Vamilor. Gasesti pe net site-ul lor, cu harta cu tot.
Sper ca raspunsul meu sa nu vina prea tarziu, eu azi ma duc la el si daca iti e de folos o sa iti dau amanunte maine.
Sper sa fie totul ok cu bebe...

maya
04-26-2006, 06:51 PM
Ce mai ziceti fetelor? Eu am avut un Paste cu greata si arsuri. De-abia astept sa treaca perioada asta sa pot manca si eu in voie.

maya
04-28-2006, 05:23 PM
Chiar ca e cam liniste pe aici...Saptamana viitoare mergem la T sa vedem cum am evoluat, de-abia astept. Astept si rezultatele la analize, am ceva emotii dar asta e.

tanima_i2005
04-28-2006, 06:35 PM
Salutare,
Eu nu am mai disparut, dar nu prea am mai avut chef de scris. Greturile au inceput sa se accentueze, la fel si durerile de burta si contractiile. Nu stiu ce s-a intamplat, ca tocmai ma simteam si eu mai bine. Am avut 2 zile cumplite, nici sa stau in pat nu am putut de rau ce m-am simtit. Iar noaptea nu mai spun. Am facut nopti albe cu plimbat prin toata casa. Credeam ca o sa ajung de urgenta la spital. Dar pana la urma a mai trecut si m-am mai linistit. Chiar nu stiu de la ce a mai fost.
Acum sunt tare ingrijorata si cu triplul test. mi-este tare teama de rezultat. Fetele care au facut, trebuie sa ma duc nemancata sau pot manca, tinand cont ca am programare abia la 12? Si inca o intrebare: voi inainte de triplu test cand ati intrerupt tratamentul, cu cate zile inainte? Pe mine m-a pus sa il intrerup cam devreme. Nu stiu de ce. Cred ca dr T nu prea mai stie ce vorbeste de la o vreme. Mi-a spus sa intrerup tot tratamentul si sa continui cu bio-marin si acum cand l-am sunat mi-a spus ca nu trebuia sa intrerup si magneziu. Acum sunt tare stresata ca nu stiu daca a vrut sa spuna numai de pregnyl sau si de altceva. Poate trebuia sa iau si utrogestanul in continuare? Si aspenterul? Of, mi-e si jena sa il sun iarasi. Ieri l-am sunat de 2 ori. Ma crede nebuna daca il mai sun odata. Dar si el e de vina ca nu mi-a explicat cum trebuie ce sa intrerup si eu am inteles tot tratamentul ca fiind: pregnyl, acid folic, aspenter, utrogestan.
Tanima 13+

Ana Tudor
04-30-2006, 06:40 PM
Ce fac burticile mici? :) M-am intors si eu pe baricade dupa o saptamana in care am cam bolit nitel (am racit). Din fericire, Oscillococcinum m-a salvat. Ca sa nu mai mentionez cele 2 lamai pe zi si leacurile babesti ale mamei (cartofi cruzi imbibati in spirt si legati in jurul gatului). Slava Domnului ca am scapat ieftin...promit ca data viitoare o sa dorm imbracata :D La ultima ecografie, BB avea 75 de grame (crestemmmm) si saptamana asta o sa ma programez pentru o 3D poate aflam si ce este bebitza 8)
Pupici burtici!!!
13+

natalia
05-02-2006, 01:59 PM
Buna burtici!
Anasia, Medicover e vizavi de Sala Radio. Sper sa nu fie prea tarziu!
Pupici!

Danip
05-02-2006, 02:02 PM
Buna ziua burticilor,
N-am mai intrat de ceva vreme, scuze.
Tanima, si mie mi-a intrerupt tratamentul la 13 sapt si 4 zile cu Pregnyl, magneB6, acid folic, utrogestan, si mi-a dat numai Bio Marin Plus. Si eu de cateva zile ma cam confrunt cu niste intepaturi in zona vaginului (poate fi pe col, habar nu am) si in zona ovarelor. Il intreb pe dr. T ce-i cu intepaturile astea maine cand ma duc cu eco morfo de la dr. Iosup la el sa o vada, poate ma aleg si eu cu un control pe masa aia, chiar daca nu o sufar, macar sa-mi spuna ca e ok colul.
Greturi inca mai am, in special cand ma pun la masa, zici ca mananc din carnea mea. Ingrijorata sunt si ca burtica mea nu este prea mare, si uite asa numai griji in loc sa ne bucuram ca avem bebei in burtica.
Anasia, tu care ai facut eco morfo la 14 sapt, ne poti spune ce vede nenea dr. (Iosup)? Si pe la cate sapt ai facut urmat. eco morfo?
Va pup si sa ne ajute Dumnezeu sa fim sanatoase cu bebei sanatosi!
Dani, 15 s+5 zile[/b]

tanima_i2005
05-03-2006, 03:11 PM
Danip, tie ti-a intrerupt destul de tarziu tratamentul. Mie mi l-a intrerupt la 12 saptamani si de aia eram eu un pic ingrijorata, ca mi s-a parut cam devreme. Eu voi face TT si eco morfologica vineri la 14sapt si 6 zile. Stiu ca la 14 sapt Iosub iti spune ce este bebe-ul. Vad ca ai facut eco morfol. Triplul test nu ti-a dat sa faci? Probabil de aceea ai intrerupt mai tarziu tratamentul. Eu am inteles ca trebuie sa fie 2 sapt de la ultimul pregnil pana la TT. Eu l-am sunat zilele trecute si m-a certat ca am intrerupt magneziul. Vad ca si tu l-ai intrerupt. Eu am inceput sa il iau iarasi. Doamne cat il urasc si pe el si no-spa care e tare amar si nu le mai suport. Iau si eu Bio-marin acum. O sa iau si fier ca mi-am facut analizele uzuale si iar am anemie si culmea si lipsa de magneziu in cond in care iau 4 pe zi. Mi se pare tare ciudat.Offf, acum ma chinui iarasi cu fierul care si el e scarbos rau de tot.
Am mari emotii cu TT si eco morfologica. Dar mai e un pic pana vineri si scap.
va pup
Tanima 14+

Ana Tudor
05-03-2006, 05:48 PM
Fetelor, triplul test este obligatoriu sau se face in cazul in care se zareste ceva ciudat la eco morfo?
Pupici
13+

buffy_love
05-03-2006, 09:44 PM
Triplul test nu este obligatoriu, desi dr. T am vazut ca il recomanda in ultima vreme. De regula se face daca ai avut probleme in sarcini anterioare, in familie sau ai peste 35 de ani.
Eu insa am o alta intrebare pt burtici un pic mai evoluate: au sunt in sapt 21 si nu am luat in greutate decat amxim 1 kg. Nu am avut pana acum greturi sau alte probleme de acest gen, am mancat normal si tot ce mi-a trecut prin cap. Nu stiu daca sa ma bucur sau sa ma ingrijorez :)

tanima_i2005
05-06-2006, 11:53 AM
Am fost la eco. E bine si asteptam acum rezultatul si la triplu test. avem o putica. Sotul e suparat un pic dar o sa ii treaca. se obisnuieste el cu ideea.
Pustiut pe aici. Voi ce mai faceti?
Tanima 14+

maya
05-06-2006, 04:17 PM
Saptamana viitoare o sa aflu si eu sexul lui bebe. Tanima unde ai facut triplu test, la GeneticLab? In cat timp afli rezultatul?

tanima_i2005
05-06-2006, 04:51 PM
Maya, la Geneticlab am facut intradevar tt, dar rezultatul va fi in functie de cat de repede trimit eu datele de la ecografia morfologica. TT l-am facut la ora 12 iar eco morfologica seara la ora 8.50-9.30, deci destul de tarziu ca sa mai am unde sa duc rezultatul. Eu nu sunt din Bucuresti asa ca voi trimite abia luni datele prin fax. Probabil ca cel tarziu vineri e gata. Am inteles ca dureaza cam o saptamana. E functie si de cat sunt de aglomerati in zilele respective.
Bafta multa.
Tanima 14+

Ana Tudor
05-11-2006, 04:45 PM
Burtici, ce faceti, burtici? :D
Maine mergem si noi la prima eco morfo si avem emotiiiiiiiiiiii :oops:
Eu ca eu, dar sa-mi vedeti sotul :D Sper sa nu-l ia cu tremurat pe acolo sa fim nevoiti sa-l "resuscitam" :lol:
Pupici
14+

tanima_i2005
05-12-2006, 09:37 AM
Am revenit si eu...
...dupa o cura de 4 zile la spital ca iar am avut dureri mari de burtica si contractii. Sunt tare suparata. Mi-au iesit IR-urile mari. Dr T a fost f mirat ca am reusit sa tin sarcina pana acum cu asa IR-uri. Mi-a dat in continuare pregnyl. Sunt tare suparata si infricosata. Sper sa fie bine in continuare. Se pare ca de vina ar fi un pic si placenta. Nu mai inteleg nimic. Dr T e cam grabit in ultima vreme si l-am prins taman cand era pe picior de plecare din tara. La urmatoarea vizita sper sa imi dea vesti mai bune.
Va pup.
Ana multa bafta la eco.
Tanima 15+

maya
05-12-2006, 11:40 AM
Imi pare rau Tanima, tu cate saptamani ai? Rezultatul de la triplu test l-ai luat? Dureri am inceput si eu sa am dar deocamdata nu asa grave, eu sunt in 14 saptamani. E mai nasol ca am stat in curent si de-abia imi pot misca gatul. Nici nu stiu cu ce naiba sa-mi dau sa-mi treaca.

tanima_i2005
05-12-2006, 05:24 PM
Maya, stai linistita cu durerile, probabil sunt ligamentele care se intind. La mine durerile sunt jos, ca la ciclu su sunt insotite de contractii si de intariri ale uterului. Eu am avut inca de la inceput si se pare ca nu voi scapa de ele nici la 9 luni. Parca nici nu mai vreau, ca prea m-am obisnuit cu ele :D . Sper numai ca bebe sa fie bine si sa creasca mare.
Triplul test l-am facut si am si luat rezultatul. E bine, deci macar stau linistita ca bebe nu are vreo malformatie sau cel putin nu e suspect.
Ingrijorata sunt din cauza IR-urilor f mari. Dr ecografist m-a intrebat cate ore lucrez pe zi, in cond in care eu sunt in concediu medical de la inceputul sarcinii. Iar Dr T mi-a zis ca se mira ca am reusit sa tin sarcina pana acum. Drept urmare va dati seama ce soc am avut. Bineinteles ca am fost trecuta iarasi pe pregnil, stau cat de cuminitica pot eu, adica numai in pat si astept sa vina 22 de saptamani sa mai fac odata eco morfologica si sa vedem cum se prezinta. Pana atunci, ma rog la Doamne Doamne sa nu imi ia puiutul.
Tanima 15+

Ana Tudor
05-12-2006, 09:46 PM
Fetelor, o sa avem un BAIETEL!!!!!!!!!!!!! :D Fericire maxima!!!!!!!!!!!!!! Mi-am dorit atat de mult un baietel......... :D Dl dr Iosup a zis ca bb e foarte bine, dezvoltat normal pt varsta lui, totul e OK. I-am ascultat inimioara si am plans acolo de fericire :oops: N-am putut sa ma abtin......
Maya, pentru raceala eu am luat Oscilococcinum - foarte bun si nu dauneaza. In rest, lamai multe :D
Tanima, am o verisoara (a nascut tot cu dr T) care a avut aceleasi dureri cumplite ca si tine :? toata sarcina. A stat in concediu s-a ingrijit si a dat nastere unei fetitze extraordinare :wink: Stai linistita, n-o sa se intample nimic cu bb - ai incredere !
Pupici tuturor!!!!!!!!!!!
15

Ilinca
05-15-2006, 12:25 PM
Buna, fetele,

Scuze ca n-am mai trecut demult pe-aici... Am avut probleme f mari in ultimul timp: probleme "casnice" cu sotzul in lunile martie-aprilie (care s-au suprapus exact peste perioada aceea ingrata din primul trimestru de sarcina) si mai nou, cand tocmai imi mai revenisem si eu fizic & emotional.. decesul tatalui meu.
Ma gandesc cu groaza in ce masura a fost afectat copilashul meu de furtuna emotionala prin care am trecut in ultimele 3 luni.. :cry:
Dar cam atat despre probleme, ca nu vreau sa stric atmosfera de pe forum!
Voiam sa va spun ca, contractii de intensitate medie am si eu (cu dureri ca la ciclu si intarirea uterului), de prin sapt. 14. Eu nu m-am impacientat f tare, mai ales ca dr. T nu mi-a prescris altceva decat No-Spa. Dar citind povestea Tanimei chiar incep sa ma ingrijorez.. Spuneti-mi si mie, va rog, ce sunt IR-urile?
De vreo 10 zile sunt fericita ca BB-lina mea a inceput sa miste.. la inceput ff discret, apoi din ce in ce mai convingator. Acum am o noua preocupare - ii monitorizez miscarile, si bine inteles, un nou motiv de ingrijorare - cand e lenesa si nu da nici un semn de viata o zi intreaga.
In rest, toate analizele (triplu-test, anticorpi RH) mi-au iesit ok. Acum astept cu nerabdare ce-a de-a doua echo-morfo, pe 23 mai.

V-am pupat si sper sa ne "vedem" mai des de-acum inainte.

Ilinca
18+ (maine 19)

tanima_i2005
05-15-2006, 10:22 PM
Ilinca, in primul rand condoleante. E greu sa treci prin atatea probleme tocmai acum, ca toate se reflecta asupra starii tale de sanatate si implicit a bebelusului. Iar despre problemele cu sotul...offff, le cam stiu si eu: sot, soacra, cumnata. Macar la mine s-au mai linistit apele, iar sotul e numai lapte si miere de la o vreme. Nu pot sa spun acelasi lucru despre hoaste care mai bine nu mai vorbesc despre ele... Sper sa treaca si la tine si sa te linistesti cat mai repede. e important pentru bebelusul tau.
IR-urile sunt fluxurile de sange prin cordonul ombilical si prin arterele placentare. Intrucat ai facut eco morfologica ti-a masurat si aceste IR-uri, dar daca au fost in regula nu ti-a pomenit nimeni de ele. Altfel sigur te avertizau si asa cum mi-a facut si mie te trecea pe pregnyl. Asa ca stai linistita.
La mine cred ca deja misca zdravan bebelusul, dar mi-e teama sa nu carecumva sa confund miscarile cu contractii, ptr ca m-am obisnuit atat de tare cu ele incat nu as putea sa fac diferenta intre cele doua. Azi insa sunt aproape sigura ca a siscat. S-a strans burtica (de fapt burtoiul, ca am ditamai bidonul la 4 luni) in partea stanga, s-a facut un ghemotoc care s-a ridicat puternic ptr cateva secunde, ca o contractie destul de puternica. Dar nu a mai fost jos cum erau de obicei si cam in dreptul buricului. de aceea tint sa cred ca e bebe.
Va pup si sa aveti o seara linistita.
tanima 16+

Ilinca
05-16-2006, 12:23 PM
Din fericire, problemele cu sotul s-au rezolvat intre timp. In mare parte se datorau starii mele absolut im-po-si-bi-le, care la randul ei se datora probabil hormonilor. Iar replica favorita a sotului meu in perioada respectiva era "Nu mai suport! Acest copil nici n-a aparut inca pe lume si deja ne-a dat viata peste cap!" Asta in conditiile in care EL si-a dorit acest copil mai mult decat mine.. Dar ma rog, astea au trecut.. Din pacate, au aparut altele mai grave.
In fine.. Tanima, multumesc ca m-ai lamurit care-i treaba cu IR-urile. Intr-adevar, la echo morfo mi-a masurat si mie circulatia la nivelul arterelor uterine, dar toate valorile au iesit normale pentru varsta sarcinii.
Cat despre miscarile BB-linei - desi le simt destul de bine in interior (tot in zona buricului), la noi inca nu sunt vizibile la exterior! Norocoaso!

Fetelor, stiti cumva, dr. T este plecat din tara? Si daca da, pana cand?
Eu am sunat acum vreo sapt. sa ma programez pe 23 mai, avand in vedere ca in aceeasi zi ma duc si la echo morfo de 20 sapt. Dar asistenta mi-a raspuns sa sun dupa 26 mai, ca deocamdata nu poate face nici o programare... Stie cineva de ce?

maya
05-17-2006, 08:02 AM
Ieri am facut echo morfologica si avem o fetita! :lol: Suntem super fericiti, in primul rand pentru ca e sanatoasa pana acum, are aspect normal. N-am putut ajunge la T pentru ca pleaca din tara, revine vineri, sa ne dea si dansul ok-ul;). Triplu test nu stiu cum il mai fac, citisem ca se face imediat dupa morfologica, dar T nu mi-a zis nimic la telefon, asa ca astept pana mergem la el.

tanima_i2005
05-17-2006, 09:21 AM
Maya, tt se face la cel tarziu 24 de ore dupa eco morfologica. Te duci cu rezultatul de la ecografie la Geneticlab, iti ia sange si apoi iti face niste calcule pe care ti le trimite si prin mail si prin fax sau pur si simplu prin telefon daca nu poti sa mergi personal. eu zic sa mergi azi, spui ca din partea dr Tutunaru si nu te refuza nimeni, chiar daca nu ai programare. Altfel trebuie sa mergi la Tutunaru sa iti faca el masuratorile, iar eco de la cabinet nu e atat de performant ca cel al lui iosub.
Daca nu stii adresa de la Genetic lab da cautare pe net si informativ e la capatul lui 41 langa stadionul Steaua, e un bloc cu florarie la parter si pe colt o crasma. Intrarea e undeva prin spatele blocului.
Bafta.

tanima_i2005
05-17-2006, 09:23 AM
Felicitari pentru fetita perfecta si sanatoasa. Tineti-o tot asa.

maya
05-17-2006, 03:47 PM
Acum m-am intors din Bucuresti...astept sa vorbesc cu T apoi o sa vad. Daca nu e asa performant echo nu mai fac triplu test si gata, sper sa fie de acord dl doctor.

andreea-oana
05-17-2006, 05:27 PM
Ieri am fost si noi la drT, avem 7,3cm!!!! bebe aproape nu mai incapea in ecran!!!!
M-am programat si la eco morfologica pe 31 mai...am emotii de pe acum!!!
Salutari la toate burticile!!!

Andreea, 13 (maine)!

Ana Tudor
05-20-2006, 02:49 PM
Dragi mamici, si noi am inceput sa dam din picioruse putin, intrucat mami simte niste "fluturasi" prin burtica si se pare ca ar fi bebicul nostru iubit :D .
Am facut si TT, rezultat negativ, totul este bine, cu Dumnezeu inainte.
Fetelor, lasati grijile si certurile, nu fac delc bine bebeilor. Trebuie sa va intariti pentru ei; ei sunt ratiunea noastra de e exista. Restul nu prea mai conteaza. Fruntea sus si burticile inainte.
Multi pupici!!!!!!!!!!!!!!!!!
16+

maya
05-20-2006, 08:33 PM
Eu inca nu-mi dau seama de miscarile bebelusei. Simt ceva dar f vag, asa ca mai astept sa prinda puteri.

maya
05-24-2006, 01:08 PM
Tocmai am primit si noi rezultatul la TT si e negativ. Am rasuflat usurata, am avut super emotii. Bine ca l-au trimis repede, ieri mi-au recoltat sange si azi a si aparut.

tanima_i2005
05-26-2006, 09:47 AM
Salut burtici.
Azi ma duc la control la eco. Am mari emotii. Oare ce vesti mai aflu? Probabil ca peste 2 saptamani ma va chema iar la eco morfologica. Pana atuci injectii in c... cu pregnyl. Deja nu le mai suport. Ma doaaaareeee.
Va pup. Vin maine cu vesti.
Tanima 17+

maya
05-26-2006, 05:22 PM
Tanima de ce faci iar echo? Pe mine m-a chemat la 20 de saptamani cand o sa fac si echo 3D la Iosup. Pana acum am facut si eu ecografii mereu, ma gandesc la bietul bebelus, sper sa nu-i dauneze.

tanima_i2005
05-26-2006, 06:27 PM
Maya, daca si la mine ar fi fost totul ok, nu ma duceam decat de 3-4 ori la dr. dar cand stiu ca nu e bine pot eu sa stau linistita? Pana la urma ma duc luni, nu ma duc azi, asa ca inca un Week-end de asteptare si griji. Eu nici macar nu stiu sigur daca bebe misca ptr ca mi-e teama ca acele miscari care le consider eu ale lui bebe sa nu cumva sa fie contractii nedureroase. Eu tot zic ca misca de la 14-15 saptamani, dar oare el o fi? Ca acum simt f tare, parca e fotbalist. Nu e totusi cam mic ptr asemenea miscari? Asa ca ce pot sa aleg mai bine? Sa verific ca e in ordine din cand in cand. Poate de la 20 de sapt o sa am esti mai bune in sf si o sa fac mai rar drumuri la Bucuresti, ca si asa am obosit de atata drum.
Pupici.
Tanima 17+

maya
05-26-2006, 07:24 PM
Si mie mi-e tare greu cu drumul, tot din Pitesti sunt :wink: . Pe autostrada e ok, dar cum am intrat in Bucuresti, innebunesc, aglomeratie mare, stres, caldura etc. Cu simtitul eu nu-mi dau seama cand e bebe, cand e altceva. Am aproape 17 saptamani si inca nu realizez miscarile, probabil e si prea mica s-o simt.

tanima_i2005
05-29-2006, 04:37 PM
Offf, mai fetelor. Eu nu mai scap de probleme. Dupa ce ca eram eu ingrijorata azi la eco mi-a spus ca bebe are 17 saptamani si 2 zile, ci nu 18 si 2 zile cum ar trebui sa aibe in realitate. Sunt tare suparata. Si acum nici 3 saptamani era mai mare cu 5 zile. Deci in 2 saptamani nu a crescut decat putin, cat de vreo 3-4 zile. Tare suparata mai sunt. Bine macar ca era tare vioi. Dar oare cum poate sa fie asa micut cand da din maini si din picioare de imi sare burta? Peste 2 saptamani merg la eco morfologica iarasi si voi vedea exact cine a avut dreptate ecograful sau calculul meu. Doamne cat mai e pana atunci. Sper sa nu cedez nervos.
Va pup. :cry:

maya
05-29-2006, 05:29 PM
Stai linistita, nu te mai stresa atat. La morfologica aveam 14 sapt + 4 zile iar dupa cateva zile la echo aveam 15 si 6 zile. Eu una nu ma mai agit, oricum difera de la ecograf la ecograf datele despre bebe.

Ana Tudor
05-31-2006, 04:55 PM
Stai linistita Tanima, mie mi-a explicat dr T ca treaba cu ecograful e oarecum relativa. Cativa milimetri inseamna foarte mult cand varsta bebelui e mica, si se poate duce in eroare toata aparatura lor. De aceea cateodata e mai mare, cateodata mai mic.
:wink:
Si bebebitzul meu da din picioruse, dar mai cu mila deocamdata. Asteptam cu interes loviturile libere indirecte :D
Va pup
17+

andreea-oana
05-31-2006, 09:18 PM
Am revenit si noi...am facut eco morfo azi si suntem baietel :D :D :D
Nu-mi venea sa cred ca pe ecran era bebelusul meu!! Sotul meu, care-si dorea baietel era in al noualea cer :D :D :D Am avut niste emotii!!!!
Maine fac si triplul test, sper sa iasa bine!!!!
Salutari pt toate mamicile!!!!!

andreea-oana
06-02-2006, 03:16 PM
Am aflat azi rezultatul la TT , e negativ. A venit mai repede decat ma asteptam,dat fiind ca mi-au zis ca marti ar fi gata. Bine ca bebelusul e sanatos :D :D
Am simtit si eu aseara niste fluturasi prin burtica, nu-mi dau seama daca sunt miscarile lui :oops: , dar cred ca sunt :D
Pupici
15+

Ana Tudor
06-02-2006, 03:25 PM
Draga Andreea, in ciuda speculatiilor si chiar a rautatilor unora, fluturasii aia sunt chiar bebele tau :D . Mie mi s-a mai spus ca e doar imaginatia mea...dar cu siguranta el este. O zbatere usoara care te anunta ca e si el acolo... :D
Sanatate multa si pupici
18

maya
06-02-2006, 05:25 PM
Si eu am inceput sa cred ca fluturasii din burtica sunt de fapt bebelusa mea :lol:

maya
06-05-2006, 10:39 AM
Tanima te-ai programat la echo de 20 de saptamani?

tanima_i2005
06-05-2006, 11:11 AM
Da, Maya, pe 14 iunie la 20.00 la CM Unirea. M-am programat mai tarziu ca sa poata sotul meu sa mearga cu mine, ca el nu poate intra cu masina in Bucuresti devreme ca e masina de firma si are sefi pe acolo. Asa ca cel mai sigur e seara. Tu te-ai programat?

maya
06-05-2006, 11:33 AM
Ti-am trimis un mp sa nu ma intind cu intrebarile aici:).

maya
06-06-2006, 07:53 PM
Ce faceti fetelor? Nu mai posteaza nimeni sau deja e greu cu statul la calculator :lol:

Danip
06-08-2006, 10:18 AM
Buna fetelor,
Nu am mai scris demult, ce sa-i faci, treaba multa la serviciu.
Sper ca va simtiti bine, ca eu ieri nu m-am simtit deloc bine. Pentru prima data am avut contractie dureroasa care m-a tinut vreo 10 min, am luat nospa si m-a lasat pana la urma.
Tanima, stiu ca tu ai avut contractii dureroase, esti pe tratament specific pentru contractii? L-am sunat pe dr. T si mi-a zis ca daca se repeta ma pune sa iau gynipral.
In rest bebe e bine, in parametri, am fost pe 5 iunie la eco morfo de 20 de sapt.
Tare rau m-am speriat cu contractia aia, credeam ca-l scap pe bebe :cry:
Va pup si multa sanatate va doresc voua si bebicilor!
Dani, 20+

tanima_i2005
06-08-2006, 05:16 PM
Danip, ptr contractii iau tratamentul care il stii si tu: no-spa 3 pe zi (mereu, preventiv) si supozitoare cu scobutil, dar numai cand am contractii mai dureroase. In spital imi daduse si mie dr T ginipral pastile dar nu am putut sa le suport, aveam o stare de agitatie de la ele. noaptea nu puteam sa dorm, tremuram toata si nu puteam sa respir bine asa ca mi-au facut litice iar la iesirea din spital mi-a prescris rezidenta Lebit (T era plecat din tara) supozitoarele care sunt f eficiente. Le folosesc cam la 2-3 zile din pacate. Eu daca ma agit un pic mai mult ziua si ma obosesc seara am contractii. Inca nu am scapat de ele dar sunt mai rare fata de la inceput cand erau zilnice si parca si mai regulate. Acum sunt sporadice, ce e drept uneori parca si mai puternice, tocmai de aceea uneori confund miscarile lui bebe care este atat de puternic si da de ma termina cu aceste contractii, desi am observat ca la contractii burta e tare ca piatra, dar si bebe se face galma intr-un loc cateodata si se intareste uterul si pulseaza. Nu stiu atunci daca sunt contractii sau doar galmocea al meu.
Ce mai fac celelalte fete? Ilinca tu cum te mai simti? Nu ai mai trecut de mult pe aici. Gabi nici tu nu ne-ai mai dat vesti.
Cred ca ar cam trebui sa mutam subiectul la burtici mijlocii, ca toate suntem maricute acum, nu mai avem incepatoare printre noi, daca nu ma insel. Am trecut toate de 15 saptamani.
Va pup si multa sanatate la toate burticoasele.
Tanima 19+

Ana Tudor
06-09-2006, 03:59 PM
Buna burtici!
Noi suntem bine, ne agitam la mami si ne plac tare mult fructele. In ceea ce priveste contractiile, cred ca si noua ne dau tarcoale, dar fara durere. Mi se intampla uneori sa se intareasca burtica ghem, jos, dar fara durere. Nu stiu ce poate fi.
Asteptam eco morfo saptamana viitoare.
Ne mutam la burtici mijlocii?
Pupici
19

tanima_i2005
06-09-2006, 06:48 PM
Nu ar fi rau sa ne mutam. Nu cred ca mai e cineva sub 14-15 saptamani. Marea majoritate avem 19-25 de saptamani. Hai ca Maya deja a dat startul. Deci va asteptam acolo. Lasam aici deschis pentru eventuale burtici mici care vor veni.
tanima 19+

adelyna
07-27-2006, 08:37 AM
:lol: Buna, sunt si eu o burtica mica mica de 2-3 saptamani(acum am aflat ca sunt insarcinata).Daca mai este cineva nou astept sa vorbim!!!

culea.raluca
07-27-2006, 07:36 PM
buna, adelyna! :D bine ai venit printre noi! in sfarsit am devenit penultima burtica nou-aparuta pe-aici... credeam ca voi ramane ultima pe vecie. sper ca dupa tine, sa mai urmeze multe alte burtici! eu sunt in aproape 9 saptamani. deci foarte aproape de tine. ne tinem de mana pana la capat, k? :wink:

culea.raluca
07-27-2006, 07:40 PM
anasia, daca adelyna are 2-3 saptamani de la ovulatie, asta nu inseamna ca are practic 4 -5 de sarcina? de ce ai zis tu 6 - 7? ca ovulatia are loc la 2 saptamani socotite de la prima zi a ultimei menstruatii, nu? dar lasa, mai bine nu-ti mai bate capul, sa nu-l agiti pe bebe acum pe ultima suta... ca oricum nu conteaza. sa ne mearga bine toate burticile, asta e important!

adelyna
07-27-2006, 09:06 PM
Fetelor ,sunteti niste dragute.Am 2 saptamani si cateva zile de la ovulatie(adica 4-5 saptamani de sarcina) si niste emotii.....desi este al 2-lea copil. :wink:
Va doresc si voua ceea ce-mi doresc eu de la inceput:o sarcina usoara si lipsita de probleme majore.
Am facut 4 teste de sarcina in zile diferite si toate pozitive.La eco nu am ajuns inca mai las sa treaca 2 saptamani.

culea.raluca
07-30-2006, 07:49 PM
adelyna, bafta multa! sa-ti ajute dumnezeu sa devii mamica a doua oara cu brio! primul copilas ce varsta are? eu sunt la prima sarcina. de fapt a patra sau a cincea (pe celelalte le-am pierdut). sper ca acum sa fie bine si la noi. anasia, iti tin pumnii! am mari emotii pt tine! chiar ma gandesc la tine! ce DPN ti-a zis Tutunaru? sper sa te apuce ziua si sa nu suferi! si cand poti, dupa aceea, neaparat sa ne spui si noua cum a fost! BAFTAAA!!!!!

culea.raluca
07-30-2006, 07:51 PM
adelyna, daca esti din bucuresti, iti recomand din suflet sa mergi la dr. Tutunaru sa-ti urmareasca sarcina! e un inger de om! numai pe mainile lui stiu ca sunt bebelusii mei in siguranata! eu sunt din constanta si tot merg la el.

adelyna
07-30-2006, 08:55 PM
Raluca,esti o draguta.Sunt din Bucuresti si normal ca ginecologul meu este(sau mai bine zis va fi) dr.Tutunaru.Citesc de foarte mult timp tot ce posteaza si am ajuns la aceeasi concluzie:nu se poate un medic mai bun pt noi ,mamicile.Pe 7 aug. am programare.
Primul copil este fetita si are 4 ani.
Si eu sunt de loc din jud.Constanta(Medgidia) dar sunt casatorita in Bucuresti.Poate o sa ne vedem :D

culea.raluca
07-31-2006, 06:36 PM
wow, anasia, 6 august!!! eu pe 4 august merg la Tutunaru la control si tu nasti cu el peste 2 zile? Bafta multa!!! cred ca ai niste emotii... sa te ajute dumnzeu sa fie totul bine!
cat despre tutunaru, stiu cum e domn doctor, ca-l "frecventam" de vreun an si ceva... sotul meu ii spune "un ciudat, dar un ciudat cu un suflet de aur, care ne ajuta sa facem bebitei". Sa-i dea dumnezeu sanatate! la ritmul in care lucreaza e si normal sa fie un pic ciudat si sa nu aiba mereu timp de conferinte. si eu cand merg la el, merg cu intrebarile pregatite din timp, ca sa nu-i rapesc mai mult timp decat trebuie, ca saracu` la capitolul asta sta rau.
adelyna, sa-ti traiasca fetita! ce minunat! cred ca abia asteapta sa-i aduci acasa fratiorul sau surioara, nu? si eu tot 2 copii imi doresc. daca ne ajuta dumnezeu si ducem sarcina asta cu bine pana la capat, ii facem pe-amandoi dintr-o impuscatura! ca am gemeni in burticuta :wink:

culea.raluca
07-31-2006, 06:39 PM
a si sigur ca ne vedem, adelyna. poate ne nimerim o data la tutunaru la cabinet programate in acelasi timp, sa ne batem in burtici :wink:

culea.raluca
08-01-2006, 07:04 AM
noi avem programarea la 18 seara. poate ne vedem. cred ca-mi voi lua o bluza lila si o fusta la fel.

culea.raluca
08-06-2006, 03:25 PM
am fost vineri la Tutunaru si bebelusii "sunt beton"! 8) Asa s-a exprimat doctorul. Masoara 3 cm fiecare. Erau superbi asa unul langa celalalt cum stateau fata in fata cu capsoarele aplecate spre burticute. Chiar si T a stat cateva minute sa contemple imaginea aia minunata. Era-n toane tare bune doctorul si ne-a tinut si minte! Maine implinim 10 saptamani! Acum ne-a chemat peste doua sapt, pe 21 august.
Anasia, AI NASCUT? Doamne ajuta sa fie bine si daca ai nascut, sa-l aiba pe bebe in paza lui! Iar daca nu, ... dar nu cred ca mai e cazul. Sigur ai nascut! Asteptam sa ne dai vesti, chiar daca ai trecut de stadiul de "burtica" la clasa superioara de mamica! Felicitari din suflet! :D

adelyna
08-07-2006, 07:16 PM
Anasia te asteptam cu vesti.
Eu am fost azi la control(primul)si am facut si eco.Am un bebe mic de tot de 2,5 mm care are deja si inimioara.DPN 4 aprilie.

culea.raluca
08-08-2006, 08:56 PM
adelyna, bebe are 2,5 mm sau cm? Parca totusi cm ar fi deja prea mare. Atat ar trebui sa aiba in saptamana 9 spre 10. Dar si mm mi se pare prea mic. Adica imposibil sa fie atat de mic... sunt confuza. oricum daca ti-a zis ca e bine, asta conteaza. doamne ajuta sa fie bine pana la capat!
anasia, dar stiu ca bebelinei tale ii place mult la tine in burticuta. :) auzi, sa depasesti DPN! bravo, ei! vrea sa fie sigura ca se face mare si frumoasa! bafta muuuuuuuuulta joi sau poate mai devreme! :wink:

culea.raluca
08-08-2006, 09:06 PM
adelyna, ne tinem de manute in continuare pana la nastere, da? la mine DPN este 7 martie, insa fiind gemeni, s-ar putea sa vina mai devreme cu vreo 3 sapt...
cum stai cu greturile? eu abia astept sa trecem pragul primului trimestru! dar cu ... constipatia? aici chiar am probleme uneori. oricate fructe as manca, tot ne confruntam ca neplacuta situatie cateodata... cum ai nascut fetita? cezariana sau normal?

adelyna
08-09-2006, 11:00 AM
Raluca, eu spun ca sunt mm desi sincer nici nu auzeam de emotii ce-mi spune ,ma interesa sa fie ok(si asta este tot ce am auzit ,ca este bine,are inimioara si are 2,5).Am citit ca la 6 saptamani cat am eu bebe este intre 2-5mm,deci am banuit ca al meu are 2,5mm :D .
Greturi am cam de 4 ori pe zi ,dar nu cum mi-a fost la prima sarcina de nu sufeream nici un miros.Pot sa mananc fara probleme.Cu constipatia nu am probleme si nu am avut niciodata.Incerca sa mananci o data pe zi cereale.eu mananc in fiecare zi si ma simt ok.De mult timp am o alimentatie cat de cat echilibrata.De ani de zile nu mai mananc prajeli si carne(doar peste)si legumele cat mai crude.prima masa este numai cu fructe.In schimb ma dor sanii destul de rau uneori :)
Mereu am considerat ca este o minune sa faci un copil ,dar sa faci 2 sau trei in acelasi timp,este si mai mare minunea.Felicitari si sa ai o sarcina usoara si bebei sanatosi!

culea.raluca
08-16-2006, 09:54 PM
ce mai faci adelyna? ce-ti mai face bebelul? nu te impacienta de masuratori, ca nu le mai tii minte, ca si eu am iesit varza de la prima intalnire cu T. m-a-ntrebat sotul cat masoara bebeii si n-aveam nici cea mai mica idee. :oops: eram inca bucuroasa de faptul ca mi-a spus ca totul merge perfect si ca sunt bine si de imaginea inimioarelor lor pe ecran... :D
cand te mai duci acum la T? eu pe 21 august luni merg, la fix 12 sapt. Doamne ajuta sa fie bine la amandoua!
fetelor, hai nu mai sunteti burticute noi pe-aici sa ne-adunam cu toatele si sa ne tinem de manute pana la capat? oare doar noi doua suntem cu burtici mici, adelyna?

adelyna
08-17-2006, 06:20 PM
Raluca,ma simt bine cu sarcina dar imi este rau toata ziua si nu mananc mai nimic in afara de fructe.Am facut al 2lea eco vineri dupa ce-l facusem pe primul luni(acum 2 saptamani parca)si bebe crescuse de la 2,5 la7,5mm :) .Am facut al 2-lea eco pt ca ma dureau rau ovarele si burta,dar crestea bebe si eu m-am speriat.Acum mai merg pe 28 august cu rezultatele analizelor din primul trimestru.Nu stiu cat o sa creasca bebe al meu ca sunt in 8 saptamani si deja se vede burtica(eu am 1:60 si 47 kg) :D

culea.raluca
08-17-2006, 08:19 PM
se vede burtica la 8 saptamani? wow, adelyna, o sa faci un Fat frumos care creste intr-o zi cat altii intr-un an!!! :wink: ma bucur tare ca esti bine. cu raul, stiu cum e... eu sper sa fiu deja pe final, desi si acum mai am cate o criza scurta asa ca sa nu-mi pierd antrenamentul. ieri la serviciu mi s-a facut rau din senin, nici n-am mai apucat s-ajung la baie. am vomitat in cosul de gunoi! mi-era o asa rusine! noroc ca eram singura in birou...
pe 15 august am fost la control si aici la Cta. bebeii aveau unul 4,62 cm si unul 4,91 cm. Doctorita era tare multumita. doamne ajuta sa fie bine pana la capat!
noi luni mergem la T. abia astept!
luni facem 12 sapt, insa mie nu mi se vede asa burtica. :( daca o pipai simt ca e mai umflata acolo jos si mai tare, dar nu se vede cu ochiul liber...
pupici.

adelyna
08-17-2006, 09:46 PM
Ma bucur mult cand aud de bebei ca sunt bine.Imi da un sentiment de optimism sa vad sau sa aud viitoare mamici fericite.Si mie mi se pare curios ca am inceput sa am burtica asa devreme(e mica dar este sigur de la sarcina,ca inainte eram cam plata :) ).la prima sarcina a inceput sa se vada de la 3 luni...si am nascut o fetita de 2,500kg.Acum ce ma asteapta? :shock:

_diana_
08-20-2006, 07:37 PM
Hop si ....noi...:)
Ne alaturam si noi cu cele 7 saptamani si 4 zile.... speram sa fim alaturi cu bune si cu rele pe parcursul celor 40 de saptamani si nu numai...
Am atatea nedumeriri.... sunt sigura pe aici? Mai e cineva?...

adelyna
08-21-2006, 01:07 PM
_diana_,bine ai venit si sarcina usoara.De aceea ne adunam aici sa ne ajutam si sa ne spunem parerile.tot la dr.T esti?

scorpion30
08-21-2006, 03:17 PM
Nu, eu sunt la dr. Puia, Spitalul Giulesti...