PDA

View Full Version : INFERITLITATE CU FSH MARE. SE POATE MICSORA FSH-UL?

Laura
02-19-2006, 03:32 PM
Buna la toata lumea si sper ca toata lumea sa aiba numai reusite.
Sunt intr-o situatie disperata, am 32 de ani si cu o luna de zile in urma nu credeam ca voi acea probleme de infertilitate.
Am fost timp de doi ani la acelas doctor care intotdeauna mi-a spus sa nu-mi fac griji, totul e in regula, dar nu a facut cine stie ce in ceea ce priveste fertilitatea. Progesteronul erea bun si pentru el erea suficient...
Am descoperit singura ca am alte probleme si asa a ajuns la concluzia ca am Prolactina mare (75) si mi-a recomandat Bromocriptin.
In decembrie m-am dus la o doctora care mi-a facut o groaza de analize si in ian. cind m-am dus sa vad rezultatele analizelor, mi-a spus ca ar trebuii sa ma gindesc la o donare de ovul pentru ca FSH-ul e prea ridicat. 31 dec. 2005 FSH=13,4. Am optat totusi pentru IVF si cind am facut testul pe 23 ian 2006 FHS=24,4 ceea ce m-a exclus de la IVF pe acea luna; totusi l-am repetat a II-a zi si a fost 28,9.
Mi-a recomandat anticonceptionale pentru o luna si m-am prezentat din nou pe 16 02 2006 pentru testul FSH care a fost 27.
E clar ca nivelul FSH creste, iar doctora spune ca asta indica ca rezerva de ovule pe care o am este fie mica fie de proasta calitate.
Exista tratament pentru micsorarea nivelului de FSH?
A mai ramas cineva insarcinata cu FSH mare?
Sper ca ma poate ajuta cineva. Simt ca nu fac indeajuns de mult....
Laura

ioana770
02-21-2006, 12:38 AM
Nu stiu ce varsta ai , dar eu am 26 de ani , iar FSH imi este 91.Toti doctorii ,mi-au spus ca nu pot sa am copii , dar eu nu imi pierd speranta.Am sa te tin la curent

Laura
02-21-2006, 04:18 PM
Buna Ioana770
Am facut prostia sa stau 2 ani de zile cu un idiot de doctor... daca ma duceam mai devreme macar cu 2 luni la doctora pe care o am acum, poate ca sveam primil ciclu de ivf, fsh-ul erea mult mai bun...
Am sa incerc acupunctura, locuiesc in Las Vegas si petru tot pltesti mult mai mult decit face... chiar daca ai asigurare medicala (care nu acopera inferitlitatea) sau poate dai peste cineva care tot ce vrea e sa-ti manince bani... Las Vega-sul e renumit pentru asta.
Incerc sa nu ma gindesc prea mult la situatia mea pentru ca simt ca Fsh-ul mare se datoreaza si stresului...Dar tot ma simt ca si cum as juca la Loteria Vizelor... embrionare.
Mult succes Ioana770 si la toata lumea.
Laura

ioana770
02-22-2006, 01:21 PM
Eu locuiesc in Florida , si am fost la cei mai buni doctori din Atlanta , dar sunt toti niste idioti.acum incerc sa imi micsorez HSH sper sa reusesc.Daca vrei putem sa mai corespondam

gia25
02-27-2006, 08:53 AM
laura, incearca sa iei laptisor de matca, dar natural- nu pastile din comert.nu poate sa-ti faca rau dar iti poate folosi!

Laura
02-28-2006, 12:03 AM
Merci gia25, dar am nevoie de mai multe informatii... cit si cum trebuie sa-l iau, :?:.

Lauriana
04-13-2006, 06:17 PM
sunt eu Lauriana.Iti multumesc pt. incurajarile tale...insa eu si sotul meu ne-am dori totusi un copil al nostru.Se poate ca si el sa aiba probleme,dar totul se bazeaza pe multa incredere si relaxare.Cred ca acesta ar fi secretul unei reusite pt. un copil.In ceea ce priveste analizele hormonale eu iti recomand sa ti le repeti si sa mai mergi si la alte cabinete pt. ca s-ar putea sa primesti valori TOTAL DIFERITE.Eu asa am patit si am crezut ca e ceva grav cu o prolactina marita insa le-am repetat si totul era normal.In ceea ce priveste moonitorizarea ecografica ...este eficienta?Pana acum nici un medic nu mi-a spus de acest lucru...toti ne zic ca ar fi bine sa fac un hsg.....dar nu cred ca e necesar.Mai degraba ei sunt incompetenti.Hai ca mai vorbim..pa.

AndreeaI
04-25-2006, 04:08 PM
High FSH: an Excuse to Send Patients Away

http://infertilityblog.blogspot.com/2006/03/high-fsh-excuse-to-send-patients-away.html

merveille
05-27-2006, 05:20 PM
High FSH: an Excuse to Send Patients Away

http://infertilityblog.blogspot.com/2006/03/high-fsh-excuse-to-send-patients-away.html

tks pt link. chiar cautam ceva despre fsh usor marit.