PDA

View Full Version : HSG

scorpion30
02-18-2006, 12:42 AM
Hello,
In iulie am facut o laparoscopie , rezultate ok. Menstruatia mi-a venit a doua zi, de atunci a fost provocata numai cu progesteron injectabil. La primul control dupa laparoscopie , mirat fiind doctorul ca nu am ramas insarcinata m-a trecut la pasul urmator HSG. Imi poate spune cineva in ce consta acest HSG, cu ce ajuta, si la ce sa ma astept?
Multumesc!

P.S. Stie cineva cum altfel in afara de progesteron pot ajuta ciclul?![/b]

maya
02-19-2006, 09:14 AM
Daca ai facut laparo ce rost mai are HSG-ul? Histerosalpingografia are rolul de a determina permeabilitatea trompelor, ti se injecteaza o substanta de contrast, din cate am inteles, cam dureroasa si exista si riscul unei infectii dupa. Functionalitatea trompelor trebuia vazuta la laparoscopie.

scorpion30
02-19-2006, 03:39 PM
Nu stiu. Mi-a zis sa ma duc a 11 a zi dupa menstruatie sa-mi faca HSG, dar cum mestruatia nu mi-a venit, am lungit-o, acum nu mai gasesc progesteron ca numai asa o provoc si sunt disperata nu stiu ce sa fac.....:( iti multumesc mult ca mi-ai raspuns

maya
02-21-2006, 09:21 AM
Sfatul meu e sa incerci tratament homeopat pentru reglarea menstruatiei. E nasol sa depinzi de progesteron, ideea e ca menstruatia sa vina de la sine, nu provocata. Bineinteles trebuie sa ai grija ce homeopat alegi, ca nu toti practica homeopatia corect. Daca esti din Bucuresti iti pot da nr de telefon al doctoritei unde ma duc eu.

scorpion30
02-21-2006, 11:02 AM
Maya iti multumesc din suflet ca imi dai atentie. Nu stiu in ce consta un asemenea tratament. Te rog frumos ajuta-ma cu mai multe detalii.
Multumesc!

maya
02-22-2006, 01:18 PM
Ti-am dat un pm cu detalii.