View Full Version : PCOS
Poate ne ajutam mai mult postand fiecare problemele legate de sindromul ovarelor polichistice, daca bineinteles mai e cineva cu asha ceva.
Poate ne ajutam mai mult postand fiecare problemele legate de sindromul ovarelor polichistice, daca bineinteles mai e cineva cu asha ceva.
Am si eu asa ceva :cry: , chiar i-am povestit domnului dr. si mi-a spus sa ma duc la o consultatie.Tu ce manifestari ai?
In primul rand menstruatie destul de rara, cred ca sub 8 pe an. In al doilea rand infertilitate. Nu am ramas gravida niciodata:(. Am facut o echo intravaginala si mi s-a spus de existenta chisturilor, vreo 5 in total, destul de mici, dar totushi exista. Eu o sa ma duc sambata la dl. T, nu stiu inca la ce ora, poate ne intalnim pe acolo:).
pai si eu tot sambata cred ca merg, ai mai fost?
Nu, nu am mai fost la dl. Tutunaru. Oricum la altcineva n-ash alege sa merg, am incredere in dl doctor.
Maya, cum a fost? pe mine m-a chemat cam intr-o sapt. sa fac laparoscopie, am un chist pe ovarul stang, mi-a zis ca nu am ovare polichistice, dar asta pe care il am e cam maricel si trebuie operat.
Eu am ovare polichistice, dar trebuie sa constate daca am si sindromul PCOS. Trebuie sa fac niste analize, apoi o sa stiu mai multe. Orium e tun Tutunaru :lol:
MadaS
02-09-2005, 01:17 PM
Eu sunt o « veterana » a chisturilor ovariene, descoperite prima data la varsta de 27 ani (acum am 33) (asta probabil pt ca inainte luasem contraceptive ani in sir, si am tinut asunsa problema)
Prima reactie a medicilor la descoperirea primului chist de 3 cm pe ovarul drept a fost….OPERATIA !!!, am refefuzat, chistul a dat relativ repede inapoi cu …tratament contraceptive (principiuil cui pe cui se scoate), 1-2 luni LINESTRENOL si apoi mai multe luni Diane35.
Chisturile au disparut dupa acest tratament, am « fentat » operatia (nu va luati niciodata dupa primul medic !) Am urmarit atent ovarele prin eco transvaginale facute de un medic renumit-HERGELEGIU la inceput la 3 luni, apoi la 6 si in final 1 data pe an, pana zi
De-a lungul anilor insa problemele s-au succedat :displazie mamara ( a raspuns bine la tratament, a trecut repede, chisturi)….pt a ajunge acum, la 33 ani sa decopar ca am fibrom uterin…iar chisturile pot sa apara /dispara de cum iau sau nu pilule.
Se pare ca toate tratamentele hormonale nu fac decat sa transfere problema dintr-un loc in altul : gonim nodulii de pe sani la ovare, si de pe ovare pe uter….
Eu in decursul tuturor acestor ani am facut toate analizele necesare descoperirii cauzei dezechilibrului hormonal (estrogeni in exces, testosteron marit, prolactina marita uneori care revine apoi la normal)
Am facut rezonanta magnetica -RMN pt hipofiza, eco sa turceasa, dozari hormoni sexuli si tiroidieni si nu numai (DHEA, glicemie etc)
Nu s-a gasit o explicatie a cauzei acestui dezechilibru, iar endocrinoloaga mea nu mi-a pomenit niciodata de posibilitatea intolerantei la insulina POS (oare sa fie chiar o teorie de ultima ora ? ea oricum e de fel dezinformata, e cu cativa ani lumina in urma)
Ca sa o completez, eu am citit mult pe internet, am inteles mecanismele hormonale in mare parte si interferentele
Actualmente, nu mai am chisturi (dupa cateva luni de Diane) dar am dat de fibrom….
O sa-l vad pe dl Tutunaru, teoria pe care o lanseaza pare intr-adevar de luat in seama, dupa atatea esecuri de diagnosticare a cauzelor acestui dezechilibru.I-am scris despre fibrom, m-a invitat sa-l scoatem laparoscopic, dar vreau un interviu mai complet cu dansul, cu istoricul meuhormona tumultos pe masa…
As avea o intrebare catre cele care au probleme cu chisturile-la voi se manifesta hirsutismul-cresterea de par in exces (sau ingrosarea firului) in locuri pe care in urma cu ani de zile nu aveati de loc par ? o simpla curiozitate…
Eu m-am orienta pe tratamente naturiste acum, inghit juma’ de PLAFAr zilnic, dupa deceptia atator incercari alopate de echilibrare hormonala nu mai vreau sa vad hormoni artificiali, contaceptive, nimic !
Va doresc sanatate si sa ne tinem la curent cu evolutia
Mada eu n-am probleme nici cu parul, nici cu ingrasarea, doar cu menstruatia care vine cam rar. Nici macar dureri nu mai am acum. Sunt ingrijorata insa ca am inceput sa am dureri la sanul stang si nu prea-mi dau seama ce e. Nu se simte nimic la palpare, doar daca apas ma doare. Ma duc maine la endocrinolog sa vad ce e in neregula. Astept sa vedem ce-mi zice dr T dupa ce vede analizele. In ceea ce priveste doctorii, probleme mele au inceput odata cu vizitarea lor pt un control de rutina. Sper ca T sa fie altfel decat cei pe care i-am intalnit pana acum.
MadaS
02-10-2005, 06:04 PM
Cu ingrasarea nu am nici eu, invers, vreau sa mai iau cateva kg si nu pot, am la33 ani 49 kg la 1.67 m! Problema parului in exces...ehhh,veche, de pe la 20 de ani, apare si dispare in functie de cum luam pilule
E strict localizata pe cateva zone, spatele copsei in special, total patologic
Mai are cineva astfel de manifestari?
Eu de-a lungul anilor am facut zeci de analize, DHEA buna, sa turceasca +RMN hipofiza normala(am facut si RMN in cautarea disperata a unei cauze) , acum am reusit chiar si prolactina si testoseronul sa le am normale, astea nu prea erau inainte, am avut adevarate recorduri la prolactina
De aceea ma intreb daca descrierea dlui T ,tulburarile metabolice care afecteaza hormonii nu afecteaza si metabolismul general, faptul ca nu iau in greutate deloc?
ii voi pune direct toate aceste intrebari
Mada, tu ce-ai mai facut? Eu trebuie sa fac un tratament homeopatic, o sa incep de saptamana viitoare.
MadaS
02-24-2005, 10:50 AM
Maya,
Eu am inceput deja de 1 luna (imediat dupa ce am aflat de existenta diagnosticlului de fibrom) un tratament naturist pt contracararea estrogenilor (strict progesteron natural, detoxifiante)
Surpriza:inca din prima sapt durerile provocate de fibrom au incetat, din a doua sapt o rinita alergica ce ma chinuia de exact 1 an a disparut si ea(pare absurd, dar printre tincturile luate unele aveau efecte multiple, inclusiv antialergice, alergiile fiind o sensibilitae provocata si de excesul de estrogeni)
Am fost sapt trecuta la dr TUTUNARU si m-a trimis la homeopt.Am luat deja un tratament pt 1 lunade la homeo, o sa vad efectele.
mai vorbim,
Nu lua medicatie alopata,nimic sintetic, eu intre 20-33 ani am tot luat pilule,Diane, Logest, chisturie treceau, dar am dat in fibrom pe fond de exces estrogeni (pilulele contin din plin)
Mada
mireip78
02-25-2005, 09:10 PM
Maya, ce tratamet homeopat faci?
ma intereseaza si pe mine pt ca am si eu 2 chisturi destul de mari care nu stiu cum au aparut, mai ales ca la mine s-a intamplat totul ff repede, adica in decurs de o luna! :evil:
ai fost la un homeopat?la cine?
Ce inseamna mari? Eu am fost ieri prima oara, nu pot sa ma pronunt cum e pentru ca de-abia peste o luna de tratament o sa-mi dau seama daca se schimba ceva sau nu. Nu stiu cum se numesc granulele pt ca nu inteleg scrisul :)) si nici n-am intrebat.
catalina
04-24-2005, 03:37 PM
Buna ziulica, eu mi-s foarte noua pe aici. Pana acum am combatut cu succes pe desprecopii.com dar aici lucrurile par mai specializate.
In ceea ce priveste PCOS am vrut sa va intreb daca vreunia dintre voi i-a fost expusa teoria relatiei dintre o potentiala hiperinsulenemie si PCOS.
Eu am fost diagnosticata cu hiperinsulenemie moderata de o doctora de la Parhon si, ca urmare, tratamentul meu a inclus metformin (antidiabetic) si acum ova-mit.
A fost pentru prima oara in care eu am auzit de o posibila relatie a functionarii proaste a insulinei care ar influenta ovarele si am cautat pe internet ce am putut, chiar se face o legatura.
Cert este ca dupa o luna de metformin (destul de nasol de tolerat, cel putin in cazul meu), si putin duphaston (pe care cand l-am luat singurel nu mi-a facut nimic), am avut menstruatie la 29 de zile - ceva iesit din comun la mine unde menstruatia venea si la 90 de zile.
Acum iau Ova-Mit si astept ceva monitorizari.
Am zis sa va expun si teoria asta sa vad, voi ce spuneti ... :D
Alternativa cu metforminul mi-a zis-o si dl T dar mi-a recomandat totusi homeopatia. Si asta si fac acum, zic eu ca e mai sigura si fara efecte adverse.
catalina
05-03-2005, 08:49 PM
Auzi, dar dl dr ti-a zis ce efecte adverse poate avea Metforminul? Pentru ca doctora mea mi-a spus ca sa il iau pana cand raman gravida ...
Nu mi-a zis deoarece am ales imediat homeopatia:).
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.