View Full Version : infertilitate
ancasav
01-26-2006, 05:33 PM
Buna tuturor!
S-ar putea sa va para banal ceea ce am sa spun, ca ati mai auzit-o de atatea ori insa desi incerc de 1 an si jumatate sa raman insarcinata, nu reusesc. Sunt sanatoasa insa "metoda normala" nu a dat pana acum rezultate.
As vrea sa ma duc la doctor sa incep o serie de investigatii sa vad ce in neregula cu mine, dar nu shtiu cat ma va ajunge din punct de vedere financiar.
Voi cum ati proceda?
Va multumesc
Adinapos
01-30-2006, 02:23 PM
Buna,
Nu pot decat sa fiu alaturi de tine...mai ales ca eu sunt in aceeasi situatie ; eu incerc sa raman insarcinata de vreo 2 ani si ceva......sunt sanatoasa din punct de vedere fizic ; problema pe care mi-au descoperit-o doctorii e lipsa ovulatiei , ovulatie pe care mi-o stimulez de vreo 4 luni....si nimic. Dar nu mi-am pierdut speranta.
Tu trebuie sa te duci la medic sa-ti faci un control.In paralel roaga-l si pe partenerul tau sa mearga sa-si faca o spermograma ( sotul meu a facut-o la Parhon ) , asta ca sa mergeti in paralele cu investigatia, pt ca nu se stie la cine e problema........
Sper sa auzi de bine si sa avem vesti bune !
Si eu am acelasi diagnostic cu tine, adica lipsa ovulatiei. Acum mi-a zis doctorul sa merg la inceputul per fertile pt niste stimuli. U ai intrebat de unde aceasta lipsa a ovulatiei? Daca poti sa imi mai dai detalii....
Adinapos
02-06-2006, 10:21 PM
Buna,
Eu merg la control de 2 ori pe luna , prima data in ziua 2-4 de ciclu iar a doua oara in ziua 20 de ciclu.....; la prima intalnire ( cea din zilele 2-4 de ciclu ) imi face radiografie de fiecare data, iar tratamentul prescris : cu ovo-mid sau clostilbegyt ( 2 luni la rand mi-a dat ovo-mid iar in celelalte 2 clostilbegyt) ; cand am merg la control in luna 20, mi-a facut din nou radiografie ( e posibil ca in urma tratamentului sa mi se formeze chisturi si de-aia sunt necesare radiografiile ) si mi-a dat tratament cu utrogestan -e un tratament hormonal.
Eu ti-am siz ce mi-a dat mie.dar tu nu trebuie sa iei acest tratament fara sa te vada un medic...........
Doctorul nu stie care e cauza lipsei ovulatiei......dar are sperante ca o sa raman insarcinata . Si eu la fel.....
Oricum, eu m-am hotarat sa incep si un tratament homeopat, tratament pe care-l voi urma in paralel cu cel alopat.
Daca mai ai intrebari, iti raspund cu placere.......
Sper sa avem repede numai vesti bune !! :)
Sunt noua in aceasta situatie, si nu inteleg multe lucruri. Acum eu am o doctorita in orasul meu u care ma intelg bine, si o sa-i povestesc cele patite, in idea ca ma va indruma . Eu am avut 2 sarcini la care am renuntat in '99 si '03. Iar in 2004 am avut o patanie tare urata. Nu am ramas 3 luni insarcinata si m-am dus la doctor. Care mi-a zis ca am o rana , mi-a dat trat si am trompele infundate si tb sa ma interneze. Toate astea le-a dedus dintr-un simplu eco. Nu stiam pe atunci mai nimic. Mi-a desfundat cica trompele si la 12 zile dupa ce am iesit din spital am descoperit ca eram insarcinata. Iti dai seama ce trat cu antibiotice am facut in spital si pt rana aia, si mi se formase un hematom langa sarcina, si am fost nevoita sa renunt la sarcina. asa am cunoscut-o pe doctorita de la mine din oras. Acum nu inteleg aceasta lipsa a ovulatiei pe care o afirma acest doctor, pt ca mi-am facut un test de ovulatie in ziua 8 si a iesit pozitiv. Cred ca ar tb sa ma opresc o per sa nu ma ami gandesc la probl astea, ca alktfel disper prea mult. Dar inca nu mi-am facut nici un fel de analize.
marair
02-07-2006, 12:15 PM
Investigatiile costa destul de mult.Acum depinde de fiecare cat are.Se fac monitorizari pentru ovulatie, care costa am inteles pentru o luna un milion, dupa care analizele.prima oara, in cazul lipsei ovulatiei se fac cele hormonale, care insumate sunt in jur de 1.5 mil.Urmeaza si spermograa sotului, care poate ajunge si la un mil.Depinde de cabinet .dupa carese pot face analize imunologice, care si ele sunt scumpe si mai sunt cele hematologice.In cel mai rau caz se face o laparoscopie, pentru a vedea daca din punct de vedere anatomic nu sunt probleme.din pacate, teoretic pot spune multe....
si eu am nevoie de multe raspunsuri...
marair
02-07-2006, 12:20 PM
foarte important este sa nu disperi, sa nu te stresezi foarte tare.bineinteles ca e foarte greu, cand vezi ca nu ies lucrurile cum doresti.dar cu cat te stresezi mai rau, corpul tau nu reactioneaza cum trebuie.Eu am hotarat sa iau o pauza de o luna incare sa nu mai ma gandesc la nimic legat de aspectul procreere.intri intr-o hora f. periculoasa si stresul poate produce dereglari si mai mari.este o lupta in care trebuie sa ai rabdare si sa fi perseverenta si optimista.acum ca va scriu voua, parca imi fac si mie morala, ca prea am fost disperata.
Tb sa va povestesc si voua ultimele mele patanii. Dupa ce mi-a zis acel doctor ca nu am ovulatie, m-am dus la doctorita mea din orasul meu, si i-am povestit. Ea m-a intrebat daca am avut contact cand mi-am facut testu de ovulatie, care il facusem in a 10a zi, nu a 8a, si i-am zis ca am avut. Ea a zis ca ar tb sa fiu insarcinata, dar daca nu sa imi i-au temp din prima zi de menstra si in a 8,10,12,14 sa imi fac un test de ovulatie si sa merge la ea sa ma monotorizeze. Si mi-a mai zis sa imi fac 2 analize una toxiplas... si citome...(v-am zis ca sunt noua in domeniu si nu stiu toti termenii si nici nu i-am inteles ei scrisu) . DAR... Azi ar fi a 26 zi de menstra , (mentra care mie imi vine la 25-26 zile ) si sotul mea care azi a plecat in cantonament m-a tot stresat ieri sa imi cumpar un test de sarcina ca sa plece el linistit in cantonament. Si ieri cand m-am dus la farmacie sa imi iau termometru nou si tampoane, mi-am cumparat si un test de sarcina, pe care mi l-am facut azidimineata si a iesit pozitiv. Suntem super fericiti, si sotul meu a plecat in cantonament f nelinistit :))
Am fost f suparata si ma gandeam la toate lucrurile rele. Dar in ziua in care conceput boboloiu, venisera pariinti mei in vizita(stau in alt oras) si ei imi cumparasera testu de ovulatie ( la noi in oras nu am gasit) si am facuto asa pe pitite sa nu ne auda nici ei si chiar nu am avut nici un gand , cum aveam inainte. Parearea mea e ca si psihicul conteaza f mult. Eu va doresc din tot sufletu sa aveti si voi parte de bucuria pe care o am eu acum si sper sa nu am probl si sa nasc un boboloi sanatos sau poate chiar 2 :wink: Sa nu va pierdeti speranta. V-am pupat.
adaleea
02-16-2006, 01:03 PM
MiaR dupa cate incercari ti-a reusit bebelul? Incercai de mult timp? Aveai ceva probleme? da-ne toate detaliile te rog daca poti.
adaleea
02-16-2006, 01:08 PM
Scuze abia acum am vazut ca ai postat la alt subiecte problemele pe care le aveai. :) O sa le citesc de acolo
Eu incercam de prin septembrie, dar nu s-a prins. Acum nu stiu sigur motivul. Poate din cauza stresului, ca tot timpul in per de fertilitate stiam ce tb sa fac si doar la un bebe imi statea gandul, poate chiar nu am nimerit noi sa facem chiar in per de ovulatie, nu stiu ce sa zic. Eu nu cred ca nu am avut ovulatie cum mi-a spus acel doctor la care am fost pe 2 febr. Eu acum zic ca sunt in 3 sapt, ceea ce inseamna ca atunci cand am fost la doctor eu eram insarcinata, si mi se pare absolut normal sa nu am ovulatie cand sunt insarcinata. Oricum pe 9 martie am programare la doctorita mea si abia astept. Sfatul meu e sa nu fiti stresate, sa lasati problemele la o parte si sa aveti incredere ca pana la urma tb sa fie bine. Va pup, si oricum eu o sa va urmaresc in continuare.
scuza-ma ca m-am grabit cand ti-am scris nick name-ul
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.