PDA

View Full Version : ANEXITA

iza
01-14-2005, 03:46 PM
:?: Am si eu o nedumerire, la care inca nu am primit un raspuns clar de la nimeni...poate ma ajutati voi!!!!

Anexita se poate trata cu raze laser, sau doar pe cale medicamentoasa?

va multumesc,

flavia
01-14-2005, 04:09 PM
Draga Iza, si eu am fost diagnostificata cu anexita, dar tratamentul prescris au fost hidrotubati (sau instilatii). Am auzit ca este un pic cam extrem, dar se pare ca le voi face luna asta. fac orice pentru a avea bb meu.

iza
01-14-2005, 04:18 PM
multumesc Flavia,

bineinteles ca si eu fac orice sa am un BB al meu (asta e si motivul pt care ma interesez :oops: )

dar eu a avut o poveste mai veche cu anexita asta.....daca vrei ti- povestesc....dar numai daca vrei....si ma intereseaza tot ce inseamna anexita

Anca
01-14-2005, 09:20 PM
buna iza,

iti dau un sfat f bun daca vrei sa ai bb; renuntza la medicii din ploiesti!! eu sunt operata la ploiesti si de 5 ani ma chnui sa ma un bebe; nu numai laserul ajuta; cu asta bati pasul pe loc!!
sa nu te superi, dar ascultama ca eu m-am dat cu capul de sus de prea multe ori!!
medici adevarati sunt in bucuresti; vezi si aici pe forum si pe siteul desprecopii.com
BAFTA!! si sa auzim numai de bine
:)

iza
01-17-2005, 11:06 AM
Anca iti multumesc pt sfat, dar crede-ma ca imi este aproape imposibil sa ajung la Bucuresti (nu spun ca nu as putea sa merg o data, de doua ori, dar sti f bine ca daca incepi trebuie sa te ti de ele :( iar eu din cauza serviciului chiar nu pot.....doar sa-mi i-au concediu ceea ce imi este iar f greu.....asta e...dar sa sti ca am auzit mai multe fete care au reusit si in Ploiesti...poate nu am nimerit eu medicul care trebuia :oops: )

Tu ai mers la Buc? La ce medic? Ai reusit sa ai BB in final?

Mihaela
01-17-2005, 12:02 PM
Anca si eu am fost diagnosticata cu anexita cronica ovar sting.Deocamdata fac tratament de 3 luni numai cu antibiotice si ovule.Sincer sper sa scap repede.Doctorul mi-a zis ca trebuie sa am rabdare si sa fac tratamentul cum trebuie.Sper sa fie bine. :)

iza
01-17-2005, 12:25 PM
Mihaela, nu as vrea sa te dezamagesc dar eu am facut tratament cu antibiotice si ovule timp de un an (bineinteles cu pauze)....si cu toate astea anexita tot am......eu cred ca nu am dat de un medic bun, pt ca altfel nu se explica

Oricum acum mi-am schimbat medicul (prima consultatie o sa o am joi 20.01) si vedem ce o iesi....

va pup dulce

Mihaela
01-17-2005, 12:54 PM
Iza,sper ca tratamentul sa nu il fac in zadar.Pina acum 3 luni am fost la nu stiu citi doctori care nici unul nu mi=a spus de anexita.Anexita am descoperito cind am ajuns la spital de am pierdut o sarcina si mi sa facut chiuretaj,doctorul mi-a spus ca nu stiam ca am o anexita atit de urita.Sper sa fi dat peste un doctor bun si sa nu ma mai plimb pe la altii pt ca m-am saturat. :x

Leta
02-09-2005, 12:14 AM
Ma bag si eu in seama...
Eu am anexita de cind ma stiu. Ma rog, de cind sint constienta de "feminitatea" mea. Faceam tratament cu medicamente si injectii (puternice) de 4-5 ori pe an.

Cu toate astea, am ramas insarcinata in PRIMA luna in care nu m-am protejat. Asadar...se poate.

Multa bafta!

PS: am facut si o HSG si instilatii, dar HSG-ul de diagnostic si cel de control au fost identice, deci am facut degeaba instilatiile.

elia
01-26-2006, 07:47 PM
Am 31 de ani. De vreo 5 ani am tot fost la medici, la controale. Unul mi/a pus diagnosticul metroanexita bilaterala cu retroversie uterina. E drept, nu era din Bucuresti, cum nici eu nu eram in Bucuresti pe vremea aceea.
Au urmat crizele. Crize care ma faceau sa urc in lift la parter ok, iar la etajul 8 sa fiu in genunchi. Pe ne-pusa masa. Fara nici o legatura cu ciclul menstrual. Nu conteaza perioada in care ma aflu. ma poate lua pe nepregatite in orice moment. Atunci iau algocalmin, ketonal si scobutil, stau intinsa pe pat cu gleznele una peste alta si cu compresa cu spirt amestecat cu apa pe burta.

Medicii din Bucuresti mi/au spus ca 90% din femei au anexita. Am facut in 2 rinduri tratament cu ovule si tot ce mi s/a recomandat. Momentan e ok pentru ca am grija sa nu/mi lipseasca papucii de casa, sosetele de lina si coldura la spate.

Copii nu am incercat sa fac, nu erau o prioritate, dar...cine stie...poate voi vrea sa fac si atunci voi avea nevoie de toata sanatatea de care se pare ca nu mai dispun.

Ce ma sfatuiti? Intreb asta pentru ca tocmai am avut o astfel de criza astazi. Si e tare neplacut sa fii in mijlocul sedintei si sa pici sub masa intr/o intrunire cu multi barbati. :oops:

Mihaela
02-03-2006, 03:03 PM
Buna,nu am mai intrat de foarte mult timp pe aici.Dar Elia eu iti spun sigur ca poti rezolva aceasta anexita cu foarte multa rabdare si tratament pe o perioada mai lunga si exact cum ai spus sa te feresti de rece la picioare si mijloc.Iti spun din proprie experienta pentru ca am scapt de o anexita acuta la ovarul sting.O pot contrazice pe Leta.Este un tratament cu antibiotice,ovule si spalaturi vaginale cu septovag sau tantum rosa.Eu am luat zanocin od+supozitoare cu diclofenac si ovule polyginax.Acum ar trebui ca acest tratament sa ti-l dea un medic in functie de cit de grava este aceasta anexita.Sper ca sa reusesti sa scapi de aceasta anexita care poate duce si la pierderea unei trompe.

cristi
02-06-2006, 04:15 PM
Buna.
am reusit sa rezolv problema anexitei urmand si eu si sotu' un tratament de 10 zile cu zanocin. Din 2004 nu mai am probleme.