PDA

View Full Version : Amenoree secundara de 5 ani...help

aditza
12-05-2005, 10:58 AM
Salut!
Atmosfera calda de pe acest forum m-a determinat sa apelez la experienta voastra in cazul unei probleme care ma macina de mult timp . Am amenoree secundara de aprox. 5 ani.Bineinteles ca am facut analize, iar ultima oara analizele au avut valorile: TSH-1.03 Prolactina-8.46,FSH-7.7,LH-4.88,Estradiol-56,Progesteron-1.38.
Ani de zile am luat anticonceptionale care nu au rezolvat problema, intrucat atunci cand faceam pauza ...nu mai aveam CM. La primele analize, hormonii mi-au iesit f. mici...LH era nedetectabil. Acum vad ca situatia s-a imbunatatit...in sensul ca estrogenul ar valoare dubla fata de ultima oara.Mentionez ca in prezent iau un tratament homeopatic, dar de disperare am facut aceste analize si am fost cu ele la un medic endocrinolog, care m-a diagnosticat cu hipotiroidie si mi-a dat L_Tyroxin 25 mg, iar pentru amenoree tot anticonceptionale care ,insa , nu cred ca ma ajuta deloc.(daca am luat doar 1 pastila de pe folia de anti si apoi m-am oprit pentru ca totusi nu mai vreau sa iau hormoni, credeti ca este vreo problema?).
Nu stiu daca tratamentul homeopatic este cel care a determinat cresterea cantitatii de hormoni din sange dar cert e ca am un ten f. curat, ceea ce se intampla numai cand luam anticonceptionale.
Nu cred cred ca mai trebuie sa spun cat de debusolata sunt...pentru ca nu stiu ce sa fac.M-am decis sa iau suplimentul de hormoni pentru tiroida si sa continuu tratamentul homeopatic, fara anticonceptionale.
Daca v-ati confruntat cu o situatie similara sau aveti un sfat, va rog sa-mi raspundeti.
Va multumesc anticipat
:cry:

aditza
12-05-2005, 02:23 PM
multumesc, Anasia.si eu te pup :D Am incercat si acolo, dar am scris si pe forum in ideea de a invata din experienta altor persoane.Am numai 22 de ani...si sa am asemenea probleme la varsta asta...:(.Inca astept ..poate stie cineva ceva despre aceasat problema. :cry:

ioana770
12-20-2005, 04:10 AM
SI EU AM 26 DE ANI , SI SUFAR DE AMENOREE DE 5 ANI .sI EU VREAU SA AM UN COPIL.AM LUAT ANTICONCEPTIONALE PENTRU A AVEA MENSTRUATI IN FIECARE LUNA, IAR ACUM 1 AN SI JUMATATE AM INCEPAT PENTRU CA SPERAM CA O SA RAMAN INSARCINATA.NU AM RAMAS , IAR LSH ME-A URCAT FOARTE MULT , IAR DOCTORII NU AU GASIT NICI O EXPLICATIE.MENTIONEZ CA LOCUIESC IN USA SI AM AVUT ACCES LA CEI MAI BUNI DOCTORI.ACUM SUNT DINNOU PE ANTICONCEPTIONALE PENTRU A-MI REGLA LSH.
TREBUIE SA-TI GASESTI UN BUN DOCTOR.PESTE O LUNA AM SA INCEP SA BEAU CEAI DE CRETISOARA SI CU COADA SORICELULUI.O SA TE TIN LA CURENT
IOANA SUA

aditza
12-20-2005, 08:43 PM
Multumesc pentru raspuns.Am incercat si eu mai multe versiuni...dar in 90% din cazuri doctoriinu stiu cum s ate dea mai repede afara pe usa.am facut si echografii si nu mi-a aparaut nimic la hipofiza.Tu ce valori ai hormonilor ai in rest?
Mie analizele mi-au iesit mai bune decat ultima oara, dar in continuare am valori foarte mici ai hormonilor sexuali:estrogen si progesteron :conf ..Mai ales progesteron.Ai incercat si tratament homeopat?

ioana770
12-21-2005, 12:13 AM
tOTI HORMONII IMI SUNT BUNI , DAR lLSH ESTE FOARTE MARE.vALORILE SUNT DIFERITE AICI IN SUA.MULTI DOCTORI MI-AU SPUS PENTRU A AVEA UN COPIL TREBUIE SA APLELEZ LA O DONATOARE.NU POT SA ACCEPT ASA CEVA. STIU CA VOI REUSI CHIAR DACA INSEAMNA SA LUPT FOARTE MULT.NU AM INCERCAT NIMIC HOMEOPAT , DAR IN URMA CU 5 ANI CAND ERAM IN ROMANIA AM BAUT CEAI DE COADA SORICELULUI , IAR CICLUL ME-A VENIT REGULA.TU CE TRATAMENT FOLOSESTI?

aditza
01-16-2006, 05:53 AM
Buna!Imi pare rau ca nu am mai postat nimic,dar am fost plecata de sarbatori acasa.La multi ani!
Revenind...sunt fff. fericita sa-ti spun ca mi-a venit..si m-am gandit sa-ti spun cum.Poate incerci si tu.
Am terminat tratamentul homeopatic...si nu s-a intamplat nimic imediat.Disperata,desi simteam o ameliorare(arat mai bine,am un ten luminos, par mai sanatos etc.) nu-mi venise inca,am inceput sa iau tinctura de branca-ursului in doze "soc" ,asa cum scrie pe prospect:20 pic de 3-4 ori pe zi.In 3-4 zile mi-a venit!!!Inca nu-mi vine sa cred ....dupa 5 ani de chin!Sper sa nu am probleme nici luna urmatoare.Acum sunt in a treia zi, ma simt bine,cantitatea de sange e mica.La mine cred ca era din cauza progesteronului...era f. mic,iar tinctura a suplimentat acest lucru.Daca mai vrei detalii ,posteaza un mesaj.Iti recomand sa intri (daca nu ai facut-o deja) si pe forumul desprecopii.com.Gasesti o groaza de opinii despre tratamente naturiste si poate e cazul sa incerci si altceva......Multa sanatate si succes!

ioana770
01-16-2006, 09:38 PM
IMI PARE BINE PENTRU TINE.EU AM INCEPUT DINNOU ANICONCEPTIONALE PENTRU CA AM CAM LUAT IN GREUTATE , IAR DUPA 2 LUNI AM INCEPUT SA SLABESC .AM INCEPUT SA CAUT PE INTERNET SI AM GASIT CA TOATE SIMTOMELE PE CARE LE AM AR INSEMNA CA SUFAR DE PCOS NU STIU CUM SE TRADUCE.
SPUNE-MI DACA AI AVUT CEVA EFECTE SECUNDARE.
AICI IN SUA EI NU CRED NUMAI IN MEDICINA, DAR IN CAZUL MEU NICI DOCTORII NU AU PUTUT SA INTELEAGA CE ESTE CU MINE.
AM SA LUPT INCONTINUARE SI SIMT CA ANUL ACESTA AM SA AM UN COPIL.
SIME-MA LA CURENT CU PROGRESUL TAU.MULT SUCCES INCONTINUARE

aditza
01-17-2006, 04:37 AM
Mutumesc pentru sprijin. :D Nu stiu ce sa spun la partea de efecte secundare...cred cam-am ingrasat putin, dar nu cred ca e de la tratament, pur si simplu am mancat mai mult;oricum eu sunt micuta asa ca la mine e mai mult vb. de o accentuare a feminitatii,nu am pus aiurea kg...pur si simplu ...arat altfel si ma simt ...nu stiu cum sa-ti explic...poate e si din cauza faptului ca pentru prima data in 5 ani am otinut niste rezultate.Am mai avut ameteli si simptome specifive menstruatiei,mai ales activitate in zona ovarelor dar mi s-au parut normale.In rest, nu am remarcat nimic.Singura problema adevarata la acest tratament este ca tinctura scade rau tensiunea si trebuie sa beau cafea pentru ca sunt hipotensiva de felul meu.Am sa continuu tratamentul inca o luna ...pentru a realiza o reglare hormonala ..si apoi am sa vad ce se intampla.
PCOS=Sindromul Ovarelor Polichistice din ce stiu eu.Sa stii ca eu cand luam anticonceptionale, nu am mai avut microchisturi decta in primele 2 luni de la administrare, dupa care mi-au reaparut chiar si sub tratament...de s-a mirat si doctorita la care am facut ecografia.Cat despre ingrasat..decat in ultima luna am luat m-am umflat rapid si asta cred ca din cauza faptului am schimbat marca si nu le-a tolerat organismul,dupa care am renuntat sa le iau.
oricum, anticonceptionalele ti-am spus ca nu cred ca te ajuta cu problea ta, pentru ca pun in repauza ovarele...adica inversul efectului dorit.De-asta nu le-am mai luat.Nu zic, ca poate m-au ajutat ...dar esentialul nu stiu daca l-au facut ele.Chiar am citit ca dupa incetarea administrarii, snt necesare cel putin 6 luni ca sa func. din nou ovarele.Nici nu vreau sa ma gandesc al la mine a trecut si mai mult timp...asta si din cauza faptului ca am avut un deficit de mai multi hormoni , la care s-a adaugat..."odihnirea" ovarelor.eu zic sa te mai interesezi si de alte tratamente.Sunt sigura ca vei reusi.
:wink:
Scuze ca am scris atat,dar m-am gandit sa-ti dau cat mai multe detalii ca sa-ti faci o idee.
Iti tin pumnii.

maya
01-26-2006, 11:46 AM
Ioana, pentru PCOS e destul de delicat diagnosticul, nu se pune asa usor. Trebuie sa-ti faci analize gen : testosteron, dheas, glicemie, prolactina, tsh si ce-ti mai cere doctorul. Ideea e ca in cazul PCOS, testosteronul are valori destul de ridicate, ai tendinta spre obezitate (nu in toate cazurile), pilozitate excesiva etc. Eu am asa ceva, in prezent fac tratament homeopatic, am deja 1 an. O sa refac analizele sa vad daca am facut ceva progrese.

ioana770
02-09-2006, 04:32 AM
Mi-au facut toate analizele medicale .Toate mi-au iesit bine cu exceptia LSH.Am fost la cei mai buni doctori de fertilizare din SUA nici macar ei nu pot sa-si dea seama ce am.Mi-au facut ecografie la cap pentru ca credeau poate ca am o tumoare , dar nimic.Am dinnou programare la doctor luna aceasta pentru noi teste.
Am relizat ca am PCOS urmarind o emisiune pe Discovery Channel , o pacienta a avut toate simptomele mele , iar numai dupa 13 ani au diagnosticat-o.Este adevarat ca am tendinte spre ingrasare daca nu i-au anticonceptionale.Acum ca am inceput dinnou sa iau am inceput sa slabesc.
Ok mai vorbim

scorpion30
02-17-2006, 05:51 PM
Mutumesc pentru sprijin. :D Nu stiu ce sa spun la partea de efecte secundare...cred cam-am ingrasat putin, dar nu cred ca e de la tratament, pur si simplu am mancat mai mult;oricum eu sunt micuta asa ca la mine e mai mult vb. de o accentuare a feminitatii,nu am pus aiurea kg...pur si simplu ...arat altfel si ma simt ...nu stiu cum sa-ti explic...poate e si din cauza faptului ca pentru prima data in 5 ani am otinut niste rezultate.Am mai avut ameteli si simptome specifive menstruatiei,mai ales activitate in zona ovarelor dar mi s-au parut normale.In rest, nu am remarcat nimic.Singura problema adevarata la acest tratament este ca tinctura scade rau tensiunea si trebuie sa beau cafea pentru ca sunt hipotensiva de felul meu.Am sa continuu tratamentul inca o luna ...pentru a realiza o reglare hormonala ..si apoi am sa vad ce se intampla.
PCOS=Sindromul Ovarelor Polichistice din ce stiu eu.Sa stii ca eu cand luam anticonceptionale, nu am mai avut microchisturi decta in primele 2 luni de la administrare, dupa care mi-au reaparut chiar si sub tratament...de s-a mirat si doctorita la care am facut ecografia.Cat despre ingrasat..decat in ultima luna am luat m-am umflat rapid si asta cred ca din cauza faptului am schimbat marca si nu le-a tolerat organismul,dupa care am renuntat sa le iau.
oricum, anticonceptionalele ti-am spus ca nu cred ca te ajuta cu problea ta, pentru ca pun in repauza ovarele...adica inversul efectului dorit.De-asta nu le-am mai luat.Nu zic, ca poate m-au ajutat ...dar esentialul nu stiu daca l-au facut ele.Chiar am citit ca dupa incetarea administrarii, snt necesare cel putin 6 luni ca sa func. din nou ovarele.Nici nu vreau sa ma gandesc al la mine a trecut si mai mult timp...asta si din cauza faptului ca am avut un deficit de mai multi hormoni , la care s-a adaugat..."odihnirea" ovarelor.eu zic sa te mai interesezi si de alte tratamente.Sunt sigura ca vei reusi.
:wink:
Scuze ca am scris atat,dar m-am gandit sa-ti dau cat mai multe detalii ca sa-ti faci o idee.
Iti tin pumnii.

Hello,
Te rog ajuta-ma !!! :( Nu am menstruatie decat daca fac progesteron injectabil. Nu-l mai suport!!! Iar de 2 zile caut si nu mai este in farmacii!